Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
benma
Pridruen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1545 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Čet Sep 28, 2023 09:06 Naslov sporočila: |
|
|
Dela si se lotil zelo pedantno. Verjamem, da ti bo uspelo in boÅ” na koncu imel vrhunske zvoĆØnike, Å”e posebej, ker bodo imeli vgrajene Dynaudio driverje _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
galop
Pridruen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2023 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo, da bodo zaigrali iz dolgega spanca.. _________________ vintage , Diy |
|
Nazaj na vrh |
|
|
makra28
Pridruen/-a: Pet Dec 2009 11:07 Prispevkov: 108 Kraj: Skofja Loka
|
Objavljeno: Sob Nov 25, 2023 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
KonĆØno se je spet malo premaknilo.
OhiŔja so sestavljena, zlepljena, pobarvana, polakirana, ...
BeŔtije so kar konkretno težke.
Prikladno, da prihaja zima, bo ostalo veĆØ ĆØasa za finiÅ”iranje projekta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
vintagesonic
Pridruen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1427 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 26, 2023 03:11 Naslov sporočila: |
|
|
makra28 je napisal/a: | KonĆØno se je spet malo premaknilo. |
Samo eno podvpraŔanje.
Ali si jih lakiral sam ali poznaŔ kakŔnega "mojstra", ki se loti takŔnega opravila?
Hvala za odgovor in veliko uspeha pri zakljuĆØku projekta.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LBaudio
Pridruen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 840 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2023 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
po sliki sodec je projekt odlicno izpadel,...pohvala! _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LightBit
Pridruen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2389 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2023 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo se svetijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
makra28
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2023 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
vintagesonic je napisal/a: | makra28 je napisal/a: | KonĆØno se je spet malo premaknilo. |
Samo eno podvpraŔanje.
Ali si jih lakiral sam ali poznaŔ kakŔnega "mojstra", ki se loti takŔnega opravila?
Hvala za odgovor in veliko uspeha pri zakljuĆØku projekta.
LP |
Brusil, kital, barval, brusil, ..., lakiral mi jih je mizar iz naŔih logov. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Right-Fi
Pridruen/-a: Pet Avg 2019 15:32 Prispevkov: 137 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2023 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
Ćestitke za lep izdelek in želja, da boÅ” na koncu užival v glasbi, ki pride ven. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
makra28
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2023 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vzpodbudo.
Da bo Ŕkatla povsem tesnila, sem jo po notranjih spojih obdelal s silikonom. Sem mislil, da bom lahko na hitro Ŕel skozi s piŔtolo, pa so nazadnje prsti imeli glavno vlogo, zaradi težje dostopnosti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
JanezBlond
Pridruen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 183 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2023 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo lepo! Pohvale!
Vidim, da imaŔ spajkse tudi že pripravljene.
Ali bodo na tleh ali na stojalih? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
makra28
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2023 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
JanezBlond je napisal/a: | Zelo lepo! Pohvale!
Vidim, da imaŔ spajkse tudi že pripravljene.
Ali bodo na tleh ali na stojalih? |
ZvoĆØniki bodo na tleh, vsaj zaenkrat mislim v tej smeri. VeĆØinoma posluÅ”am glasbo na kavĆØu v leže in trenutno delujoĆØi zvoĆØniki imajo tweeterje 125cm od tal. Je kar razlika v glasbeni sliki, sede ali leže. ZvoĆØniki, ki so v delu imajo tweeterje slabih 80cm od tal.
Ups, verjetno me spraÅ”ujeÅ” za spike-se, ali bodo na tleh? Ja, bodo na tleh, vendar imajo že original prilegajoĆØe podstavke in ne bodo vrtali lukenj v parket. So na oko velikosti 5x5 cm, Å”pice so nastavljive po viÅ”ini, AliExpress, slabih 35 ojrov za 8 komadov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
joztom
Pridruen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1946 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 28, 2023 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
Ćestitke za uspeÅ”no delo!
Jaz v prvem krogu sploh ne bi dal spikes gor. Enormno težki zvoĆØniki za prijet in postavljat, jaz bi zaĆØel z debelejÅ”im filcem v meri spodnje ploskve spodaj, že zaradi lepega parketa. Ćez ĆØas bo vedno priložnost za super finiÅ” in te spikes. Le-ti se z odvodom vibracij obnesejo na kamnu ali betonu, na lesu pa dajo le minimalni uĆØinek. Kot vidim, zaradi oblikovalskega ĆØuta nisi predvidel slepih lukenj za roĆØaje pri strani in to bo sestavljeno z driverji izjemno težko za premikat. Moj veliki komplet boxov sem opremil z vrezkanimi roĆØaji ob strani in sploh vse svoje komplete standardiziral z armirano 38mm luknjo na spodnji ploÅ”ĆØi za zmogljivo profi stojalo K&M. VĆØasih v zanosu izdelave zvoĆØnikov spregledaÅ”, kako veliko težavo bo predstavljalo pozicioniranje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
makra28
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2023 09:57 Naslov sporočila: |
|
|
Joztom, te dobro razumem in se strinjam s tabo, kakÅ”na muka je ves ĆØas prestavljati zvoĆØnike. Na aktualnih, ki imajo btw 65kg vsak, imam to reÅ”eno s spodaj nalepljenim filcem.
Spikes, katere mislim uporabiti za Dynaudio, so sestavljeni iz dveh delov. Prvi del je nastavljiva konica, pritrjena na Å”katli, drugi del pa je prilegajoĆØ podstavek pod konico. Na tem podstavku bom spodaj prav tako zaĆØasno uporabil filc in mislim, da bo pozicioniranje Å”lo.
A veÅ”, da sem dalj ĆØasa premiÅ”ljeval, da bi na res straneh uporabil roĆØaje za lažje manevriranje. To misel sem opustil iz enega razloga, ker bi me āstara gardaā napadala, ĆØeÅ”, kaj si pa mislil s temi PA dodatki. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
joztom
Pridruen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1946 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2023 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Pri lepÅ”ih Å”katlah bi jaz za sebe vgradil vtisne matice od znotraj. Luknjo na zunanji strani bi pokril s plastiĆØnim ĆØepom ali vijakom brez glave, samo z zarezo za odvit. Po dve matici na vsaki strani in ustrezni roĆØaji z dvema luknjama, podloženi z nalepljenim filcem, priviti v luknje, bi omogoĆØali logistiko. Ni pa to lepo. Ko bodo driverji in kretnica not, bo treba kar sapo zajeti. Vidim tvoje Spikes, ko si ĆØez 70 kot jaz, si težko predstavljaÅ” dvig boxa in lovljenja milimetrĆØkov. Tudi dvomim, da tako inertna Å”katla poje, da bi jo bilo treba s spikes duÅ”iti.
Nazadnje urejal/a joztom Sre Nov 29, 2023 10:31; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LBaudio
Pridruen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 840 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Sre Nov 29, 2023 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
kakrsnikoli rocaji na tako lepem izdelku bi pasali kot kravi sedlo. _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> Do-It-Yourself |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 4 od 10 |
|
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu
|