Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Dynaudio DIY
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 28, 2023 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dela si se lotil zelo pedantno. Verjamem, da ti bo uspelo in boÅ” na koncu imel vrhunske zvoĆØnike, Å”e posebej, ker bodo imeli vgrajene Dynaudio driverje Smile
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 13, 2023 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo, da bodo zaigrali iz dolgega spanca..
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Skofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 25, 2023 17:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

KonĆØno se je spet malo premaknilo.
OhiŔja so sestavljena, zlepljena, pobarvana, polakirana, ...
BeŔtije so kar konkretno težke.
Prikladno, da prihaja zima, bo ostalo veĆØ ĆØasa za finiÅ”iranje projekta.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 26, 2023 03:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

makra28 je napisal/a:

Samo eno podvpraŔanje.

Ali si jih lakiral sam ali poznaŔ kakŔnega "mojstra", ki se loti takŔnega opravila?

Hvala za odgovor in veliko uspeha pri zakljuĆØku projekta.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 27, 2023 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po sliki sodec je projekt odlicno izpadel,...pohvala!

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 27, 2023 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo se svetijo.
Nazaj na vrh
makra28

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 27, 2023 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
makra28 je napisal/a:

Samo eno podvpraŔanje.

Ali si jih lakiral sam ali poznaŔ kakŔnega "mojstra", ki se loti takŔnega opravila?

Hvala za odgovor in veliko uspeha pri zakljuĆØku projekta.

LP

Brusil, kital, barval, brusil, ..., lakiral mi jih je mizar iz naŔih logov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
Right-Fi

Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 27, 2023 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ƈestitke za lep izdelek in želja, da boÅ” na koncu užival v glasbi, ki pride ven.
Nazaj na vrh
makra28

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2023 19:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vzpodbudo.
Da bo Ŕkatla povsem tesnila, sem jo po notranjih spojih obdelal s silikonom. Sem mislil, da bom lahko na hitro Ŕel skozi s piŔtolo, pa so nazadnje prsti imeli glavno vlogo, zaradi težje dostopnosti.

Nazaj na vrh
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2023 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo lepo! Pohvale!
Vidim, da imaŔ spajkse tudi že pripravljene.
Ali bodo na tleh ali na stojalih?
Nazaj na vrh
makra28

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2023 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JanezBlond je napisal/a:
Zelo lepo! Pohvale!
Vidim, da imaŔ spajkse tudi že pripravljene.
Ali bodo na tleh ali na stojalih?

ZvoĆØniki bodo na tleh, vsaj zaenkrat mislim v tej smeri. VeĆØinoma posluÅ”am glasbo na kavĆØu v leže in trenutno delujoĆØi zvoĆØniki imajo tweeterje 125cm od tal. Je kar razlika v glasbeni sliki, sede ali leže. ZvoĆØniki, ki so v delu imajo tweeterje slabih 80cm od tal.

Ups, verjetno me spraÅ”ujeÅ” za spike-se, ali bodo na tleh? Ja, bodo na tleh, vendar imajo že original prilegajoĆØe podstavke in ne bodo vrtali lukenj v parket. So na oko velikosti 5x5 cm, Å”pice so nastavljive po viÅ”ini, AliExpress, slabih 35 ojrov za 8 komadov.

Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 28, 2023 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ƈestitke za uspeÅ”no delo!
Jaz v prvem krogu sploh ne bi dal spikes gor. Enormno težki zvoĆØniki za prijet in postavljat, jaz bi zaĆØel z debelejÅ”im filcem v meri spodnje ploskve spodaj, že zaradi lepega parketa. ƈez ĆØas bo vedno priložnost za super finiÅ” in te spikes. Le-ti se z odvodom vibracij obnesejo na kamnu ali betonu, na lesu pa dajo le minimalni uĆØinek. Kot vidim, zaradi oblikovalskega ĆØuta nisi predvidel slepih lukenj za roĆØaje pri strani in to bo sestavljeno z driverji izjemno težko za premikat. Moj veliki komplet boxov sem opremil z vrezkanimi roĆØaji ob strani in sploh vse svoje komplete standardiziral z armirano 38mm luknjo na spodnji ploÅ”ĆØi za zmogljivo profi stojalo K&M. VĆØasih v zanosu izdelave zvoĆØnikov spregledaÅ”, kako veliko težavo bo predstavljalo pozicioniranje.

Nazaj na vrh
makra28

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joztom, te dobro razumem in se strinjam s tabo, kakÅ”na muka je ves ĆØas prestavljati zvoĆØnike. Na aktualnih, ki imajo btw 65kg vsak, imam to reÅ”eno s spodaj nalepljenim filcem.
Spikes, katere mislim uporabiti za Dynaudio, so sestavljeni iz dveh delov. Prvi del je nastavljiva konica, pritrjena na Å”katli, drugi del pa je prilegajoĆØ podstavek pod konico. Na tem podstavku bom spodaj prav tako zaĆØasno uporabil filc in mislim, da bo pozicioniranje Å”lo.
A veÅ”, da sem dalj ĆØasa premiÅ”ljeval, da bi na res straneh uporabil roĆØaje za lažje manevriranje. To misel sem opustil iz enega razloga, ker bi me ā€œstara gardaā€ napadala, ĆØeÅ”, kaj si pa mislil s temi PA dodatki.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri lepÅ”ih Å”katlah bi jaz za sebe vgradil vtisne matice od znotraj. Luknjo na zunanji strani bi pokril s plastiĆØnim ĆØepom ali vijakom brez glave, samo z zarezo za odvit. Po dve matici na vsaki strani in ustrezni roĆØaji z dvema luknjama, podloženi z nalepljenim filcem, priviti v luknje, bi omogoĆØali logistiko. Ni pa to lepo. Ko bodo driverji in kretnica not, bo treba kar sapo zajeti. Vidim tvoje Spikes, ko si ĆØez 70 kot jaz, si težko predstavljaÅ” dvig boxa in lovljenja milimetrĆØkov. Tudi dvomim, da tako inertna Å”katla poje, da bi jo bilo treba s spikes duÅ”iti.

Nazadnje urejal/a joztom Sre Nov 29, 2023 10:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 29, 2023 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kakrsnikoli rocaji na tako lepem izdelku bi pasali kot kravi sedlo.

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 4 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu