Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dabiblo
Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 164 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 08:06 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj če se gleda kaj vse lahko povzroča motnje, potem tudi wifija in ostalih dodatkov ne bi bilo smiselno vgrajevati v nobeno napravo, pa se seveda vgrajujejo zaradi komforta, zahtev trga, ter tudi zato, ker so zadeve napredovale in ne povzročajo zaznanih motenj. Vse je pa seveda stvar posameznika (navad in želj) ali to potrebuje ali pač ne. Sam sem preiskusil obe varianti (streamer brez vsega ostalega in streamer z dacom in vgrajenim predojačevalcem), pa ne vidim v ničemer slabšo izbiro, da imam na voljo ekran ter tipke če jih potrebujem, sploh če imam kje telefon založen in takrat lahko poslušam brez appa in prižganega računalnika. Ko se navadiš na ekran ga potem pogrešaš, če ga ugasneš. Pišem o napravah ranga do 1k€, nisem jadralec v višjih vodah .
Zdaj vgradnja ekrana ponavadi ne pomeni zgolj, da vgradijo nek ekran v napravo ampak to za seboj potegne ogromno zadev v razvoju/servisu ter podpori ITja v takem podjetju, sploh če je to podjetje s par zaposlenimi.
Neko podjetje kot je recimo Buchardt Audio iz Danske, ki imajo 6 ali nekaj takega zaposlenih, izdelujejo zvočnike in ojačevalce...takšno podjetje bo precej težje v svoj proizvodni proces dodalo kup tehničnih novotarij ter omogočalo še nek razvoj ter kakovosten servis na tem področju, razen če outsourcajo zunanje izvajalce kar jih, na kitajskem in s tem si omogočijo razvoj svojega room corection sistema itn, kar pa potem na dolgi rok lahko pomeni močan vzpon ali pa pikado, ker si odvisen od zunanjih delavcev.
benma, imaš plan poseči po njihovem dražjem modelu za probo ali kaj drugega? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1573 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 08:34 Naslov sporočila: |
|
|
dabiblo je napisal/a: | Zdaj če se gleda kaj vse lahko povzroča motnje, potem tudi wifija in ostalih dodatkov ne bi bilo smiselno vgrajevati v nobeno napravo, pa se seveda vgrajujejo zaradi komforta…
|
Po mojem mnenju wifi ne sodi v hifi. Pri Innuosu mislijo enako, zato njihovi streamerji nimajo wifija
dabiblo je napisal/a: |
benma, imaš plan poseči po njihovem dražjem modelu za probo ali kaj drugega? |
Model Pulse sem že naročil.
Minija še nisem vrnil in ga pravkar poslušam (Tidal). Prijetno zveni, tudi preko njegovega internega DACa… _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dabiblo
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
benma je napisal/a: |
Po mojem mnenju wifi ne sodi v hifi. Pri Innuosu mislijo enako, zato njihovi streamerji nimajo wifija |
Auralic ipd, kjer streamerji stanejo 5k€+ pa ne mislijo tako, da wifi ne spada v hifi.
Model Pulse sem že naročil.
Minija še nisem vrnil in ga pravkar poslušam (Tidal). Prijetno zveni, tudi preko njegovega internega DACa… |
Mogoče se bo še uigral . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
dabiblo je napisal/a: | benma je napisal/a: |
Po mojem mnenju wifi ne sodi v hifi. Pri Innuosu mislijo enako, zato njihovi streamerji nimajo wifija |
Auralic ipd, kjer streamerji stanejo 5k€+ pa ne mislijo tako, da wifi ne spada v hifi.
|
Ja, mnenja so deljena.
Tudi Auralicovi najdražji modeli (Vega) nimajo wifi. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dabiblo
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, mnenja so deljena.
Tudi Auralicovi najdražji modeli (Vega) nimajo wifi. |
A to si mnenja, da wifi ne spada v audio zaradi motenj ali kaj drugega? Ker konec koncev je tudi lan kabel lahko velik "problem" v sistemu? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, mnenja so deljena.
Tudi Auralicovi najdražji modeli (Vega) nimajo wifi. |
A to si mnenja, da wifi ne spada v audio zaradi motenj ali kaj drugega? Ker konec koncev je tudi lan kabel lahko velik "problem" v sistemu? |
Edino prednost wifija vidim v tem, da ne potrebuje kabla. Vse ostalo predstavlja dodatne nepotrebne motnje v napravah. To še posebej velja za izvedbo wifi v nižjecenovnih napravah. Zato se mi zdi argumentacija, da je wifi v napravi za 500eur ok, ker wifi vgrajujejo tudi v nekatere naprave za 5k+, nekoliko zgrešena.
Uporabljam stp eternet kable. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dabiblo
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 11:28 Naslov sporočila: |
|
|
Edino prednost wifija vidim v tem, da ne potrebuje kabla. Vse ostalo predstavlja dodatne nepotrebne motnje v napravah. To še posebej velja za izvedbo wifi v nižjecenovnih napravah. Zato se mi zdi argumentacija, da je wifi v napravi za 500eur ok, ker wifi vgrajujejo tudi v nekatere naprave za 5k+, nekoliko zgrešena.
Uporabljam stp eternet kable. |
Dobro, kaj je za koga zgrešen pogled je eno in čisto osebno prepričanje, kaj je pa dejanska razlika je pa drugo.
Torej če ti nekdo priredi blind test wifi/ethernet kabel in ne ugotoviš razlike, boš še vedno to zagovarjal ali bi tak test omajal pogled in prepričanje?
To me zanima zato, ker na slepih testih marsikatera trditev pade v vodo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 12:10 Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam stp eternet kable. |
Dobro, kaj je za koga zgrešen pogled je eno in čisto osebno prepričanje, kaj je pa dejanska razlika je pa drugo.
Torej če ti nekdo priredi blind test wifi/ethernet kabel in ne ugotoviš razlike, boš še vedno to zagovarjal ali bi tak test omajal pogled in prepričanje?
To me zanima zato, ker na slepih testih marsikatera trditev pade v vodo. |
Mnenja o relevantnosti slepih testov so zelo različna. Jaz, na primer, se za napravo ne odločim po opravljenem slepem testu, še bolj problematično pa se mi zdi, da bi se odločil na osnovi rezultatov slepih testov, ki so jih opravili drugi.
Za Auralic sva že ugotovila, da v svoje najboljše streamerje ne vgrajujejo wifija. Zanimivo bi bilo izvedeti, ali so se za to odločili na osnovi slepega testa. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dabiblo
|
Objavljeno: Pon Sep 25, 2023 12:57 Naslov sporočila: |
|
|
Za Auralic sva že ugotovila, da v svoje najboljše streamerje ne vgrajujejo wifija. Zanimivo bi bilo izvedeti, ali so se za to odločili na osnovi slepega testa. |
Ugotovila sva bolj malo, zgolj to, da v Auralic G2.1 za 5k€ streamer vgrajujejo wifi, po tvojem pisanju sodeč zato, ker očitno ne vedo kaj spada v hifi. Zakaj ga pa v dražjega ne vgrajujejo, pa zgolj lahko ugibamo, mogoče tudi na podlagi slepega testa, jaz ne vem.
V innuos pulse mini ne vgrajujejo wifi, verjetno ker ne morejo zagotoviti "slabega vpliva" na signal ali pa varčujejo, drugega ne vidim razloga. Kaj pa je relativnega glede blind testov? Saj poslušaš s svojimi ušesi, nekako najboljša referenca v mojih očeh. Zame če razlike ne slišim je ne slišim, ne bom pa rekel da razliko slišim, ker bi bilo dobro da jo slišim - zaradi nečesa kar naj bi imelo vpliv. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2023 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
Prispel je večji (vendar ne največji) Innuos Pulse streamer.
Prvi vtisi: od modela mini je večji v vseh pogledih (edino DACa nima, kar pa me ne moti). Ima precej bolj dinamičen in avtoritativen zvok. Oder je večji po vseh dimenzijah. Prva vrsta je slišna precej pred zvočniki. Separacija med elementi odra je zelo dobra.
Jasno se sliši, da ima boljše napajanje in dodatno dodelane spdif izhode.
Trenutno poslušam s priloženim power kablom in z dokaj cenenim spdif coaxom. Nekaj rezerve je gotovo še v kablih in čez čas v večji uigranosti.
Edini problem, na katerega sem naletel, je bila neuspešna prva prijava v Tidal iz aplikacije Sense za IOS. Z Androidovo verzijo ni bilo težav. Po uspešni prijavi preko Androida lahko zdaj Tidal uporabljam tudi z IOS verzijo programa Sense. Ta streamer ima dobre možnosti, da bo ostal v mojem sistemu. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1956 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2023 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
S kolegom s foruma sva našla čas in si šla ogledat in poslušat ta novi dosežek od @dabibilo Eversolo DMP-A6. Po prijaznem sprejemu sva nad videnim in slišanim oba nadpovprečno zadovoljna, odzivnost preko daljinskega dostopa pravzaprav v RTS (RealTimeSystem). Dohodni signal je sinhrona TCP/IP zveza, kjer ni napak, se koordinirajo. Ker ni potrebna externa asinhrona enosmerna zveza (USB), je manj ali nič možnosti za neprjete izgube paketov in motnje napajalnikov (jitter). Vgrajen je vrhunski dvojni dvakrat DAC s predrazdelinikom na dva kanala, kakor XMOS Amanero, DAC, ki ga uporabiš ali pa ne. In zakaj neki ga ne bi? Dva dvojna Sabre 9038 zagotavljata vrhunske rezultate. Obstoja tudi boljša verzija z drugimi čipi in natančnejšim clockom in ne DACom serije PRO, kot sem mislil, OK, če že hočete s 50% pribitkom na ceno. Puristi boste zavihali nos, treba je poudariti, da jaz in večina od nas posluša izključno glasbo, posneto pred 30, 20, 10 leti, ki je bila digitalizirana in arhivirana preko neznanih ADC 24/96 aparatur in neznanega izvora. Torej tukaj govoriti, kaj bo kdo danes izboljšal s FPGA povezavami ali R2R ali še kaj hujšega, seveda za ceno kačjega olja in zlatarskih cen, je vprašljivo.
Zadeva je predvsem učinkovito lična, pregledna, nudi veliko več možnosti, kot jih sploh rabiš, celo VU metri za Marantzovce in Macintoshevce so na voljo. Bistveno pa je, da ponuja natančno informacijo o samplanju na vhodu in izhodu in se ne skriva za raznobarvnimi lučkami v kombinacijah, torej ugibanju, kaj sploh poslušamo. Izhod je v vseh variantah, tudi balančno XLR, kar pa res malokdo uporablja, da ima v resnici 4 končne za dva kanala. Večina pretvarja balančni dovod preko pretvorbe s cenenimi čipi na single signal verzijo. Ampak vsak naj to pedena po svoje.
Torej dočakali smo izdelek, ki zadovolji vse zahtevne in je cenovno na normalnih tleh in je nekako špilferderber vsem, ki nakladajo. Mogoče kaj super dražjega za las bolje igra, za moje stare uhe in izkušnje pač ne. Če bom še kaj kdaj nabavljal, bo izključno v tej smeri. Zdaj pa udri.
Nazadnje urejal/a joztom Pet Sep 29, 2023 18:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2023 14:41 Naslov sporočila: wifi bt |
|
|
BTh je tud hi-end |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1444 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2023 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
.lesinar @ sori, ampak tvojega posta pa ne razumem. Najbrž je kriv kotlovec v moji glavi ?
Lpm _________________ miro |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
|
lix
Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 505 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2023 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da sprašuje, če bluetooth tudi spada v hajend. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
streki
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09 Prispevkov: 124 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Pet Sep 29, 2023 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
joztom je napisal/a: | S kolegom s foruma sva našla čas in si šla ogledat in poslušat ta novi dosežek od @dabibilo Eversolo DMP-A6. Po prijaznem sprejemu sva nad videnim in slišanim oba nadpovprečno zadovoljna, odzivnost preko daljinskega dostopa pravzaprav v RTS (RealTimeSystem). Dohodni signal je sinhrona TCP/IP zveza, kjer ni napak, se koordinirajo. Ker ni potrebna externa asinhrona enosmerna zveza (USB), je manj ali nič možnosti za neprjete izgube paketov in motnje napajalnikov (jitter). Vgrajen je vrhunski dvojni dvakrat DAC s predrazdelinikom na dva kanala, kakor XMOS Amanero, DAC, ki ga uporabiš ali pa ne. In zakaj neki ga ne bi? Dva dvojna Sabre 9038 zagotavljata vrhunske rezultate. Obstoja tudi boljša verzija z drugimi čipi in natančnejšim clockom in ne DACom serije PRO, kot sem mislil, OK, če že hočete s 50% pribitkom na ceno. Puristi boste zavihali nos, treba je poudariti, da jaz in večina od nas posluša izključno glasbo, posneto pred 30, 20, 10 leti, ki je bila digitalizirana in arhivirana preko neznanih ADC 24/96 aparatur in neznanega izvora. Torej tukaj govoriti, kaj bo kdo danes izboljšal s FPGA povezavami ali R2R ali še kaj hujšega, seveda za ceno kačjega olja in zlatarskih cen, je vprašljivo.
Zadeva je predvsem učinkovito lična, pregledna, nudi veliko več možnosti, kot jih sploh rabiš, celo VU metri za Marantzovce in Macintoshevce so na voljo. Bistveno pa je, da ponuja natančno informacijo o samplanju na vhodu in izhodu in se ne skriva za raznobarvnimi lučkami v kombinacijah, torej ugibanju, kaj sploh poslušamo. Izhod je v vseh variantah, tudi balančno XLR, kar pa res malokdo uporablja, da ima v resnici 4 končne za dva kanala. Večina pretvarja balančni dovod preko pretvorbe s cenenimi čipi na single signal verzijo. Ampak vsak naj to pedena po svoje.
Torej dočakali smo izdelek, ki zadovolji vse zahtevne in je cenovno na normalnih tleh in je nekako špilferderber vsem, ki nakladajo. Mogoče kaj super dražjega za las bolje igra, za moje stare uhe in izkušnje pač ne. Če bom še kaj kdaj nabavljal, bo izključno v tej smeri. Zdaj pa udri. |
Me veseli da sta bila zadovoljna,samo cast je pa meni bolj tko tko,vklopim samo VU metre,ostalo pa preko ROON ali Tidal app-a.
Res dobra zadeva,sam uporabljam vse možne variante streamanja in priklopov,saj pri mojih zvrsteh ni nekih hudih razlik.Uživam pa ZELO.😉 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|