Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 112, 113, 114  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
anzec

Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2023 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsa čas habo da kaj napišeš kar si testiral. V vsakem primeru si moraš testirano napravo lastiti ali imeti izposojeno, saj le tak test nekaj šteje. Pa ja, lahko je kakšna majhna reklama to, čeprav sem prepričan, da habo ni imel takega namena. Ko pa govorimo o reviewih nekaterih straneh, pa lahko z vso odgovornostjo rečem, da je tam edini namen marketing in nič drugega. Vsakič sem padel na mino, ko sem bral ugledne revije in njihove teste. Bistveno bolj pa so za moje pojme kredibilni testi na forumih.

Upam na še več takih reviewov in upam, da čim manj soforumašev, ki take teste hočejo utišati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2023 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tud jaz sem poslušal R27, vendar prekratko, da bi opisal zvok kot ga je Gašper.
Audio gd izdelki so malo posebni, al ti je všeč al pa ne. Vsi imajo namreč podoben tonski pečat ali podobno harmonsko popačenje. Imajo ga malo več kot new era kitajskih dacev, ki prihajajo na tržišče kot gobe po dežju.
Sam sem si lastil 3 različne še od časa Wolfsona...eden še je ostal pri hiši in ga redno poslušamo v našem hifi kotičku. Sedaj si lastim nfb38 s Sabre es9038pro. Poslušal še tamali R11 in R1... Tile so mi predifuzni. sploh tamali r11 mi je podobno zvenel kot Cd104 oziroma cd304 s tda1540, ker sem jih takrat ravno obnavljal in predeloval. Cd304mk2 že ima drugačen ton, bolj podoben R1 in r27 v NOS modusu.
S tega razloga ker sem slutil potencial sem jih imel in jih seveda predelal. Sploh Sabreta sem preveč zakompliciral...saj super igra samo cenovno ni računice niti pod razno.
Vsekakor se lažje skonektam s tem tipom zvoka kot s kitajskimi daci ala toping smsl aune. Probal res dost dacev te lige, Od ak4493, ak4497, ak4499, sabretov, nov ROHM...
Na zadnje sem predeloval smsl m400 in loxije d50 oba z ak4499. Nikakor me nista potegnila. Smsl tak pubertetniški zvok nezrel, drug počasen in okrogel.
Audio gd r27 ima potencial, me je mikalo da bi ga kupil a mi je prevelik in trenutno nimam časa in možnosti za bolj kompleksno predelavo.
Me zanima, če bo Audio gd preklopil na es9039pro, ali pa morajo najprej skladišče 9038 porabit Smile. Zaenkrat ni nekih resnih dacev s tem čipom tud ak4499ex je v preslabih designih, za resno oceno.
Tajače firme pa itak grejo vse v smer diskretnega designa pa lastne filtre, ker so ugotovili da Kitajcem ne morejo parirat, so prepoceni. Malo je hiend izdelkov z "industrijskimi" daci.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2023 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drži to?: single bit vs multibit

Single bit nima težav z resolucijo - beri 3D, globina scene, zračnost, ima pa problem z mesnatostjo (velikostjo) zvokov.
To slednje pa ni problem za multibit a je cena manjša resolucija - beri 3D, globina scene, zračnost. Česar niti oversampling ne odpravi - oziroma nekoliko izboljša toda na račun njihove največje prednosti - mesnatosti, velikosti instrumentov.

Kar berem mnenj od vas, pa tudi testi govorijo isto - bi v grobem bilo to?

Je rešitev te dileme v tehniki z DSP-ji (FPGA) ?
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

https://www.stereophile.com/content/recommended-components-2023-edition-digital-processors
Šetam po seznamu cvetobera konverterjev in najdem tole za 1.400usdjev:

https://www.oktoresearch.com/dac8stereo.htm
Okto DAC 8 Stereo s štirimi Sabreti

Fanj je to, da je tudi da po želji vgradijo Raspberry za strimanje

So ga postavili v višjo klaso kot GD27.

Nazadnje urejal/a ambasador Sob Jun 10, 2023 10:15; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:

Me zanima, če bo Audio gd preklopil na es9039pro, ali pa morajo najprej skladišče 9038 porabit Smile. Zaenkrat ni nekih resnih dacev s tem čipom tud ak4499ex je v preslabih designih, za resno oceno.
Tajače firme pa itak grejo vse v smer diskretnega designa pa lastne filtre, ker so ugotovili da Kitajcem ne morejo parirat, so prepoceni. Malo je hiend izdelkov z "industrijskimi" daci.

Matrix Audio uporablja es9039pro.
Denafrips uporablja FPGA.
Obe firmi sta Kitajski in sta po mojem mnenju edini Kitajski firmi, ki na segmentu DACov zaslužita pozornost zahtevnih ljubiteljev dobrega zvoka.
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Haha Jbl ne more prek sebe Very Happy

Dac prodaja ena Slo firma, ta, ki ima Boresene, pa te danske reči. Je na oglasu, ampak ne na našem. Vzel sem ga na test, ker bi rad nabavil nek dac v tem rangu, simple as that.

Ni prvič, da mi težiš zaradi take reči.

Čestitke za lepo predstavljen sistem na Steve Guttenbergovem yt kanalu Smile.
A pri poslusanju glasbe pomakneš zvočnike kaj bolj v prostor ali jih pustiš na mestu, kot so na fotki predstavitve?
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 10:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker je hifi poln trikov na katere se naseda, mi je všeč ta zapis:

The fundamental question when faced with a product like the dac8 Stereo is whether its astonishing retrieval of recorded detail is real or due to an unnatural emphasis.
https://www.stereophile.com/content/okto-dac8-stereo-da-processor

V nadaljevanju pojasni kako se lahko umetno prikažejo detajli:

..audio products produce a similar effect, sometimes due to a tilted-up top octave, other times due to the presence of odd-order distortion harmonics...

Kakorkoli, na koncu ga primerja z MBL:
I had the same impression with the Rachmaninoff symphony. The tonal balance and transparency of the two processors were virtually identical, but the MBL stepped out of the way of the music a little more effectively. This should perhaps be expected, given that the N31 costs more than 10 times the price of the Okto. Still, the sound of the dac8 Stereo was competitive.
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
habo66 je napisal/a:
Haha Jbl ne more prek sebe Very Happy

Dac prodaja ena Slo firma, ta, ki ima Boresene, pa te danske reči. Je na oglasu, ampak ne na našem. Vzel sem ga na test, ker bi rad nabavil nek dac v tem rangu, simple as that.

Ni prvič, da mi težiš zaradi take reči.

Čestitke za lepo predstavljen sistem na Steve Guttenbergovem yt kanalu Smile.
A pri poslusanju glasbe pomakneš zvočnike kaj bolj v prostor ali jih pustiš na mestu, kot so na fotki predstavitve?

Tnx, to mu blo poslano 9.marca, ampak ima zgleda gužvo. Takrat sem imel te driverje še v open bafflih in ja, pomaknil sem jih bolj naprej, ampak, spet ne preveč, ker sem izgubil nekaj basa, ki ga pa v tej konfiguraciji že tako primanjkuje.
Zdaj jih imam tako, da so driverji cca 75 cm od stene pri 390 globokem prostoru + odprto stopnišče zadaj. Če jih dam še bolj ven, se slika več ne sestavi tako dobro, zato mi je to nek optimum.
Nazaj na vrh
habo66

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Ker je hifi poln trikov na katere se naseda, mi je všeč ta zapis:

The fundamental question when faced with a product like the dac8 Stereo is whether its astonishing retrieval of recorded detail is real or due to an unnatural emphasis.
https://www.stereophile.com/content/okto-dac8-stereo-da-processor

V nadaljevanju pojasni kako se lahko umetno prikažejo detajli:

..audio products produce a similar effect, sometimes due to a tilted-up top octave, other times due to the presence of odd-order distortion harmonics...

Kakorkoli, na koncu ga primerja z MBL:
I had the same impression with the Rachmaninoff symphony. The tonal balance and transparency of the two processors were virtually identical, but the MBL stepped out of the way of the music a little more effectively. This should perhaps be expected, given that the N31 costs more than 10 times the price of the Okto. Still, the sound of the dac8 Stereo was competitive.

Zanimiv je ta dac8, tudi cena je zelo privlačna (+VAT sicer). En bi moral na blef, pa povedati. No, sicer ga pa lahko v 30ih dneh vrneš...
Nazaj na vrh
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2023 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Achtung, achtung, habo habo Laughing

Tale anzec bi znal bit tudi v partiji. Tako po spominu.

Ja tu na forumu so res same zanesljive informacije Laughing
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2023 08:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:

Zanimiv je ta dac8, tudi cena je zelo privlačna (+VAT sicer). En bi moral na blef, pa povedati. No, sicer ga pa lahko v 30ih dneh vrneš...

Firma je iz Prage, tudi sestavijo ga. Na njihovi strani se naroči za 1.289€.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2023 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
DAVOR je napisal/a:

Matrix Audio uporablja es9039pro.
Denafrips uporablja FPGA.
Obe firmi sta Kitajski in sta po mojem mnenju edini Kitajski firmi, ki na segmentu DACov zaslužita pozornost zahtevnih ljubiteljev dobrega zvoka.

Taljani so testirali Musician Pegasus in povedali da sta brand imeni Denafrips in Musician iz iste firme, last Mr.Zhao-ta. Musician je bolj pop usmeritve s cenami in zato dosegljiv samo preko interneta. Kar je lahko problem glede podpore, servisa, popravil..
Dobi se ga že za 900€ pa tja do 1.300€ (1.100 srednja cena), gre za FPGA R2R z mrežo 64bit (!), kompatibilnost v ekstreme: DSD do 1024 in PCM do 1536, 32step-ov filtra FIR itd.
Potem so to poslušali in označili za zvočno bombo glede na ceno. Tudi tukaj se ugotavlja močen in zelo definiran bas, je dobro to vedeti za upasovanje (gre na zvočnike s solidno resolucijo na basu/transparenten bas/ ali na bolj 'tanko' zveneče). Manjši minus je samo nekoliko nejasnosti v glasnih orkestralnih pasažah. Opazili so tudi da je bolje iti preko RCA priključkov kot preko XLR.
Ima 4 stopnje oversamplinga; pri uporabi tega je bolj natur, solisti izstopijo bolje definirani, se pa ozadje nekoliko zamegli.
Menda mu skokovito narašča popularnost v ZDA in Aziji.
Ne morem mimo, mi hodi po glavi: digitalno končno postaja to kar so obljubljali pred 40leti, aleluja Shocked
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2023 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ambasador, iz iste te družine DACov je še en DAC, ki po mnenjih celo še malce povozi Pegasusa...opisan je, kot bi bil nadgradnja Pegasusa: Ladder Schumann r2r. Cenovno še kakšnega stotaka več stane.
Nazaj na vrh
habo66

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2023 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
habo66 je napisal/a:

Firma je iz Prage, tudi sestavijo ga. Na njihovi strani se naroči za 1.289€.

Ja, ampak ta cena ne vkljucuje vat, ki ti ga pri narocilu pribije zraven, zato pridemo na 1.600€. Nima veze, se vedno je to neki isti rang…

Glede Pegasusa, ravno okoli podpore se govori, slaba odzivnosti ipd.

https://m.youtube.com/watch?v=weTHhG0X0pY&t=273s&pp=ygUTRGFjIGNvbnRlc3QgcGVnYXN1cw%3D%3D
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2023 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
Ambasador, iz iste te družine DACov je še en DAC, ki po mnenjih celo še malce povozi Pegasusa...opisan je, kot bi bil nadgradnja Pegasusa: Ladder Schumann r2r. Cenovno še kakšnega stotaka več stane.

Bom preveril, hvala.
V bistvu nisem tako pikolovski za vsako stvar/ alias kdo je boljši, kdo najboljši, sploh če se ta boljšost sliši samo v direktni primerjavi, sicer niti ne opaziš. Pomembno je, da ima pravilno osnovo in emocije. Tako mi tudi Pegasus gre pod kožo a moram poskrbeti tudi za kompatibilnost. Vhod mojega predojačevalca je nizek, samo 2kOhma SE in 1kOhm XLR, izhod Pegasusa pa je 1,25kOhma. Kar ne gre skupaj korektno. Musician priporoča XLR prednostno, taljan pravi da ne gre tako dobro kot RCA - morda je naredil napako? Ker po podatkih je izhod 'shared' za oba načina in ne sme se istočasno imeti obeh priključkov v funkciji; v takem pride do anomalij.
Tukaj se razidemo, pa mi je zelo všeč kako so opisali zvok Pegasusa povsod kamor sem pogledal, praktično enotna copy-paste mnenja.
--------------
ps: šel preverjat in na ASR pogledal meritve, istočasno pa videl, da so pred kratkim testirali novi Topping D70 Pro Sabre ES9039SPRO + 3rd generation XMOS XU-316; 699cekinov.
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/topping-d70-pro-sabre-dac-review.44604/
se hitro spreminja pokrajina dac-ov...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 112, 113, 114  Naslednja
Stran 113 od 114

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu