Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
audioveteran
Pridružen/-a: Sob Jan 2009 11:15 Prispevkov: 20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2023 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
Eminent je napisal/a: | Kar sem jaz tega probal, kabel od vrovalke do vtičnice ne vpliva kaj dosti, kot tudi ne sama zidna vtičnica. Je škoda tja denar metat. |
Stenska vtičnica ima precejšen vpliv na kvaliteto zvoka, absolutno se izplača investicija v posrebreno stensko vtičnico kot je to npr. VIAUDIO. |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: +38641697634 |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1884 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2023 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
Pri obnovi si je pametno izdelati gnezda z več vtičnicami v izogib razdelilnim letvam, izberite priznane firme, kot kakšen Schneider, Legrand ali MerlinGerin. Meni je všeč Wago tip zaključevanja, vijačenje v par mesecih dovoli še pol obrata zategovanja.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eminent
Pridružen/-a: Sre Jul 2022 21:29 Prispevkov: 10 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2023 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
audioveteran je napisal/a: | Eminent je napisal/a: | Kar sem jaz tega probal, kabel od vrovalke do vtičnice ne vpliva kaj dosti, kot tudi ne sama zidna vtičnica. Je škoda tja denar metat. |
Stenska vtičnica ima precejšen vpliv na kvaliteto zvoka, absolutno se izplača investicija v posrebreno stensko vtičnico kot je to npr. VIAUDIO. |
Če ti tako praviš, naj ti bo, po mojem ni, in joztom podeli spodaj odličen nasvet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eminent
Pridružen/-a: Sre Jul 2022 21:29 Prispevkov: 10 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2023 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
anzec je napisal/a: | Hvala za odgovore.
davor281: vprašanje je popolnoma na mestu in popolnoma razumem na kaj ciljaš. Seveda je vseeno ali razdeliš fazo na dva dela pred ali po varovalki (v naši elektro omarici). Seveda ima ta faza tudi običajnem smrtniku nedostopno varovalko od lokalnega elektro ponudnika.
Zelo enostavno, morda kaj pripomore, da imaš HIFI na svoji fazi, če pa imaš na tej fazi preko druge varovalke vezan še pralni stroj, nisi kaj dosti naredil (seveda ko pralni stroj dela).
Hvala za nasvete. Bom dal nek malenkost boljši oklopljen 2,5mm kabel in je stvar rešena, ne bom pa pretiraval. Na svoji fazi se bo na žalost moral hifi deliti s trofazno toplotno črpalko.
lp, anze |
Ne se zaradi tega koliko drugih porabnikov je priklopljeno na isto fazo. Jaz sem včasih imel enofazni dovod in tudi če sem imel večino naprav vklopljenih, od frižiderja, klime do pralnega stroja, je zvok zmerom bil isti. Nenavadno je bilo edino to, da je bil zvok boljši zjutraj nekje do 11h, potem popoldne med 15 in 19, po 20h pa ni bilo več za poslušat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 224 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2023 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
Eminent je napisal/a: | anzec je napisal/a: | Hvala za odgovore.
davor281: vprašanje je popolnoma na mestu in popolnoma razumem na kaj ciljaš. Seveda je vseeno ali razdeliš fazo na dva dela pred ali po varovalki (v naši elektro omarici). Seveda ima ta faza tudi običajnem smrtniku nedostopno varovalko od lokalnega elektro ponudnika.
Zelo enostavno, morda kaj pripomore, da imaš HIFI na svoji fazi, če pa imaš na tej fazi preko druge varovalke vezan še pralni stroj, nisi kaj dosti naredil (seveda ko pralni stroj dela).
Hvala za nasvete. Bom dal nek malenkost boljši oklopljen 2,5mm kabel in je stvar rešena, ne bom pa pretiraval. Na svoji fazi se bo na žalost moral hifi deliti s trofazno toplotno črpalko.
lp, anze |
Ne se zaradi tega koliko drugih porabnikov je priklopljeno na isto fazo. Jaz sem včasih imel enofazni dovod in tudi če sem imel večino naprav vklopljenih, od frižiderja, klime do pralnega stroja, je zvok zmerom bil isti. Nenavadno je bilo edino to, da je bil zvok boljši zjutraj nekje do 11h, potem popoldne med 15 in 19, po 20h pa ni bilo več za poslušat. |
To glede ur sem tudi jaz opažal v bloku, vendar nikoli nisem vedel ali je to drugačno počutje, manj zvočne nesnage okolice ali dejansko štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 999 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Men se še zdej to zdi, pa smo u bajt, v bloku pa itak. Vcer zvecer neki stelam, premikam, potih, naglas, dosadno, tenko, ne igra. Dons zjutrej, evo spet mikrodinamika, odprto, ni mi jasn... ampak, zdej sem spocit, vcer zvecer pa nism bil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 209 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
Bemma, nikakor ne gre za provokacijo. Vprašanje sem postavil, ker vem za primere, ko so ljudje dodelili ne samo linijo/varovalko posebej za avdio ampak celo fazo. Če se prav spomnim, si je nek entuziastični Japonec celo dal napeljat poseben dovod od trafo postaje do hiše posebej za avdio naprave.
Koliko to doprinese je stvar posameznika.
S stališča lagodnosti/varnosti, je nedvomno priporočljivo imeti avdio naprave na posebni varovalki, koliko pa to doprinese zvoku ne vem. Avdiofilske varovalke - bom enkrat preizkusil, imam možnost uporabit linijo ki je samostojna, pa da slišimo...Javim...
Lp,
Davor. |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 209 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Anzec - TČ tudi pri meni, trofazna. Pozimi je "hudič", v toplejših dnevih pa jo lahko za "sweet hours" itak odklopiš - njene varovalke ven vržeš. Se pa mi poraja misel, kaj dela več škode, TČ ali vezje in switchersko napajanje na elektronskem krmillju...
Lp,
Davor. |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2252 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas en električni sekljalnik povzroči da na TV začne slika zatikat in izginjati. Razen samega ropota, ki prihaja iz sekljalnika pa ni slišnih problemov na zvoku iz ojačevalca (morda se ne sliši zaradi ropota). Sem pa slišal vpliv prižiganja fluorescentne cevi na začetku ko luč utripa.
Iz mojih izkušenj je ponavadi svinarija ki jo naprava naredi na elektriki veliko manj problematična kot zvok ki ga proizvede. Je pa seveda odvisno kakšne naprave so in kako dobro napajanje imajo audio naprave.
BTW, a mi lahko kdo pojasne kaj je fora da te toplotne črpalke sredi noči lavfajo? Morajo ogrevati tudi ponoči? Grem sredi noči po ulici pa povsod ropotajo toplotne črpalke, še ponoči ni več tišina. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 582 Kraj: Ardro
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
Da se poraba energije za ogrevanje objekta zmanjša. Ponoči je režim ogrevanja dve do tri stopinje nižji kot podnevi. Če se objekt preveč ohladi, dobimo tki žagasti diagram ogrevanja. To je izrazito pri slabo izoliranem objektu. Kot npr pri avtomobilu tempomat proti stalnemu pospeševanju in zaviranju. _________________ Canta e Cammina |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1568 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 14:59 Naslov sporočila: |
|
|
Pri dobro izoliranih klasično grajenih objektih se notranjost zelo malo ohladi in sploh ni potrebe po nočnem načinu obratovanja.
Temperaturne izgube so enostavno izračunljive.
Ponoči je elektrika cenejša (če imamo dvotarifni števec) in nekateri zato veselo ogrevajo - lahko tudi povišajo temperaturo in nato v višji tarifi ugasnejo, saj ima klasično grajena hiša kar nekaj akumulacije v zidovih.
Montažne hiše so druga zgodba. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2252 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
Kot doma opažam dvomim da bi do jutra padlo za več kot 3° v res pravem mrazu. Morda pa tudi ponoči segrevajo vodo za čez dan. Hvala za pojasnilo, da ne bomo preveč zašli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1406 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
ck je napisal/a: | Pri dobro izoliranih klasično grajenih objektih se notranjost zelo malo ohladi in sploh ni potrebe po nočnem načinu obratovanja.
Temperaturne izgube so enostavno izračunljive.
Ponoči je elektrika cenejša (če imamo dvotarifni števec) in nekateri zato veselo ogrevajo - lahko tudi povišajo temperaturo in nato v višji tarifi ugasnejo, saj ima klasično grajena hiša kar nekaj akumulacije v zidovih.
Montažne hiše so druga zgodba. |
1. TČ potrebujejo več časa kot recimo oljna peč, da proizvede enako toploto, zato je smiselno, da ne deluje on off, da deluje na daljši režim
2. cena elektrike je seveda ponoči cenejša(dvotarifno) , torej.. se ne veže samo na delovanje čez dan ampak čez celih 24h, _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 899 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 29, 2023 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
habo66 je napisal/a: | Men se še zdej to zdi, pa smo u bajt, v bloku pa itak. Vcer zvecer neki stelam, premikam, potih, naglas, dosadno, tenko, ne igra. Dons zjutrej, evo spet mikrodinamika, odprto, ni mi jasn... ampak, zdej sem spocit, vcer zvecer pa nism bil. |
Naše počutje ima enormno vlogo tudi na drugih doživljajskih področjih.
Jaz sem pej nekaj lotal, pred tem pa cel kažin s tamalima in še maček je bil siten. Seveda sem pustil plastiko na špici, tako da sem si naredil še 5x več dela. Vedel pa sem, da bi moral preložiti na kakšen drug dan, pa vseeno nisem
Dobro je, da sem testo za kruh zamesil že včeraj... _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 224 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2023 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
luka79 je napisal/a: | habo66 je napisal/a: | Men se še zdej to zdi, pa smo u bajt, v bloku pa itak. Vcer zvecer neki stelam, premikam, potih, naglas, dosadno, tenko, ne igra. Dons zjutrej, evo spet mikrodinamika, odprto, ni mi jasn... ampak, zdej sem spocit, vcer zvecer pa nism bil. |
Naše počutje ima enormno vlogo tudi na drugih doživljajskih področjih.
Jaz sem pej nekaj lotal, pred tem pa cel kažin s tamalima in še maček je bil siten. Seveda sem pustil plastiko na špici, tako da sem si naredil še 5x več dela. Vedel pa sem, da bi moral preložiti na kakšen drug dan, pa vseeno nisem
Dobro je, da sem testo za kruh zamesil že včeraj... |
Se strinjam. Morda vpliva tudi kakšna vlaga. Recimo zvok motorja v avtu mi gre včasih res na jetra, saj je k en mlinček, kdaj pa je sprejemljiv. Se mi zdi, da ko je večja vlažnost, da ga bolje slišim in je tečen. Dvomim pa da se vlaga v stanovanju zelo spreminja? Ali pač? Ker če se, je to morda glavni krivec, ki ga iščemo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|