Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kloni B&W in Mcintosh na AliExpress

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2022 07:42    Naslov sporočila: Kloni B&W in Mcintosh na AliExpress Odgovori s citatom

Ali se je že kdo srečal s temi izdelki, jih poslušal, videl? Na sliki so videti ok in zelo poceni.

Klonirani B&W

Klonirani Mcintosh

Še amp

Vse troje skupaj pride pod 10k ojrov, pripeljano domov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2022 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo, bi bilo vedeti, kako bo odreagirala carina, ker so te stvari poslane iz Kitajske. Ponaredki, ki jih ugotovi carina gredo v uničenje, če prav vem, pa uničenje plača uvoznik. Crying or Very sad
Če zgoraj pripeti linki spadajo v to kategorijo, pa ne vem!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2022 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klon je navidezno identičen originalu.
Te modeli pa samo spominjajo na.
Razen tega se prodajajo pod svojim imenom.
Sem videl in slišal marsikateri poskus čajna kopiranja, redkokateri se je približal originalu. Padejo na kvaliteti materialov (kondenzatorji eksplodirajo, namesto bakra pobarvani aluminij, knofi so a v notranjosti niso nikamor povezani, zvočniki imajo progresivne troblje kontra obrnjene ...)
To, da je transport zastonj pa si ponovno še enkrat natančno prebrati kaj pravzaprav piše.
Za deset jurjev nabavim ohoho prave stvari, ne pa sence mačke v žaklju.
Nazaj na vrh
sullly

Pridružen/-a: Pon Avg 2021 17:26
Kraj: Globes

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Zanimivo, bi bilo vedeti, kako bo odreagirala carina, ker so te stvari poslane iz Kitajske. Ponaredki, ki jih ugotovi carina gredo v uničenje, če prav vem, pa uničenje plača uvoznik. Crying or Very sad
Če zgoraj pripeti linki spadajo v to kategorijo, pa ne vem!

Po moje da ne grejo .. Če piše isto ime, potem je ponaredek, če je ime drugo, potem te lahko preganja samo avtor zaradi plagiata.

Po moje zvočno ne more biti grozno mimo, itak da so 'plonkerji' imeli original pred nosom, samo cena bi morala biti nižja kot je. Vsaj še za 20%.

Imam izkušnje s tem, ker sem na svojo roko naredil nekaj kopij elektronike. Torej po original električni shemi, dizajnersko pa čisto drugo. Potem sem imel še priliko primerjati z originalom. Ni bilo šans parirati originalu, ni pa delovalo slabo, sploh za tisti denar ne.
----------------------------------------------------------------------
Me pa včasih zabava ..
en moj prijatelj je bil ves iz sebe, ker so se mu rogali, da ima ponaredek Lacoste majice. Krokodil je bil obrnjen v drugo smer.
Kaj te briga, sem rekel. Zate je to to. Če nisi sposoben ločiti originala od kopije, potem kupi kopijo. Je vsaj poceni, zate pa je itak vseeno.

Isto bi rekel tu. Če ti je pomembnejši imidž kot pa zvok ..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu