Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SentinelAeon
Pridružen/-a: Čet Feb 2020 2:19 Prispevkov: 48 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 27, 2021 17:09 Naslov sporočila: Digitalizacija posnetkov starih 8mm kaset |
|
|
Imam cca 20 8mm kaset s stare kamere, ki pa je žal nimam več. Zanima me kako bi najceneje digitaliziral posnetke.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1956 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 27, 2021 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pri Ruskem carju je izposojevalnica videov. Tam prepisujejo vse formate v digitalno obliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SentinelAeon
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2021 03:21 Naslov sporočila: |
|
|
To sem videl vendar je cena kar visoka. Glede na to da imam vsaj 20 kaset, pa verjetno bom še kakšno našel, sem bolj ciljal v smeri nakupa stare opreme da bi zadevo sam presnel. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 318 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2021 10:07 Naslov sporočila: |
|
|
SentinelAeon je napisal/a: | To sem videl vendar je cena kar visoka. Glede na to da imam vsaj 20 kaset, pa verjetno bom še kakšno našel, sem bolj ciljal v smeri nakupa stare opreme da bi zadevo sam presnel. |
Sem prav tako pred nekaj leti digitaliziral nekaj VHS kaset. Že takrat je bilo kar nekaj težav, kajti novejši TV po večini nimajo več analognega vhoda slike.
Takrat mi je prijatelj posodil Panasonic snemalnik s trdim diskom na katerega sem priklopil VHS rekorder. Zadeva je delovala, vendar je bil rezultat dokaj slab.
Torej potrebuješ en starejši snemalnik, ki ima možnost snemanja analognega signala na trdi disk. Največ jih je od firme Panasonic in po vsej verjetnosti si boš moral sposoditi še kamero, da boš lahko predvajal kasete.
Ali pa na računalnik, z analogno digitalnem vmesnikom na USB port in seveda nekaj s čimer boš predvajal kasete.
ps. https://www.mimovrste.com/zvocne-kartice/logilink-pretvornik-video-avdio-na-usb-vg0001a |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Auditor
Pridružen/-a: Čet Nov 2013 19:53 Prispevkov: 22 Kraj: Emona
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2021 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa na Čopovi, podhod pri MGL, ima kdo kakšne izkušnje?
Tudi jaz imam eno staro Video8 kaseto, ki bi jo rad presnel in me zanima, če obstaja nevarnost da se strga. _________________ In the 1950s, people laughed an avg. of 18min/day.
Currently, it's about 4-6 min a day. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1574 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2021 11:49 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej potrebuješ napravo, s katere boš kasete predvajal. Brez 8mm kamere zadeve sam ne boš mogel realizirati. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
SentinelAeon
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2021 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
To mi je jasno, vendar si mislim da so cene teh starih kamer, ki uporabljajo 8mm kasete simbolične. Neke resne vrednosti glede na njihovo neuporabnost za snemanje verjetno nimajo ? Potem ko imam to rabim samo še tisti pretvornik, ki ga je nekdo linkal zgoraj. Pravzaprav bi lahko preveril še pri sorodnikih če še imajo kje to staro kamero, če je le niso stran vrgli. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 852 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2021 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam nek philipsov dvd snemalnik .. v nedeljo lahko precekiram _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 01, 2021 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
Pokliči video studio zmajček kontakt imaš na googlu, ima profesionalno opremo.l.p _________________ vintage , Diy |
|
Nazaj na vrh |
|
|
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2021 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
benma je napisal/a: | Najprej potrebuješ napravo, s katere boš kasete predvajal. Brez 8mm kamere zadeve sam ne boš mogel realizirati. |
Najprej, kar je @benma omenil, potem pa ti lahko pomaga tole ali nekaj takega:
https://www.aliexpress.com/item/32807711761.html
Vsaj meni je.
V nasprotnem pa namneska naprava ali presnemalni studio. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Furmosg
Pridružen/-a: Čet Sep 2021 10:01 Prispevkov: 1 Kraj: Sofia
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2021 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
Digitalizacija teh kaset je lahko zelo težka in težko dostopna predvsem zato, ker je opreme za takšne stvari zelo malo, je ta stara in dotrajana, nove pa se ne izdeluje več. Vseeno je dobra možnost, če kjerkoli najdeš star VHS rekorder, ki ima možnost in lahko zapisa. Kvaliteta posnetka bo verjetno slaba, a če ti je cilj le ohraniti zapise na kaseti bo to v redu. Obstajajo tudi profesionalni studiji, ki lahko opravijo digitalizacijo, vendar je cena zelo visoka in se največkrat za normalne posnetke in ljudi to ne izplača.
Nazadnje urejal/a Furmosg Sre Okt 06, 2021 09:15; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
igorbugi
Pridružen/-a: Čet Maj 2019 16:59 Prispevkov: 18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2021 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
@Furmosg jebem ti mater bugarsko nategunsko... PA A SE NA TEM FORUMU LAHKO RES PRIJAVI VSAK PACIENT, KI PRODAJA SUPERGE, ALI PA RABI RAČUN ZA PRENAKAZILO GOTOVINE??? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|