| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 10:07 Naslov sporočila: Kakšen cenovni rang kablov imate doma? |
|
|
HI
Zanima me kakšen cenovni rang kablov povezuje vaš HI-FI sistem. Sam imam od najcenejših Jamo do recimo Nordost, Isoda, Silent Wire. Doma imam trenutno v dveh škatlah sprevljene različne kable, kot je npr. Audio Magic Air, Nordost Flatline gold, Isoda, Jamo Bandridge, Profigold, Dali, Mission Quartet, Nordost Blue Heaven, AudioQuest FF-8, Silent Wire, DIY.....so pa to interkonekti, zvočniški kabli, subwoofer kabli, napajalni kabli.....
Koliko sem vse skupaj dal za kable, hm nekaj je že bilo(so drugače nekateri kabli od teh kar dragi), imam pa toliko različnih, ker sem pogosto testiral sistem z različnimi kabli. Kakšne kable posedujete vi doma in koliko ste odšteli zanje ter ali so po vašem mnenju vredni tega denarja.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2008 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
Za "LOW-FI" naprave (tuner, kasetofon, HDD-DVD recorder, Mini Disc ipd.) uporabljam cenejše kable (nekaj deset EUR) dveh različnih proizvajalcev in povsem nasprotujočih si zvočnih karakterjev, z namenom "zdraviti" tonalni karakter komponente. Npr.: za komponento z analitičnim, svetlim in ostrejšim zvokom uporabljam VdH D-102 mkIII, ki ima bogat, a ne najbolj definiran visoki bas (okoli 100 Hz), "sladke" visoke tone in fenomenalno dobro predvaja srednje tone (vokal, violine...). Ta filozofija je sicer napačna, a za te naprave se mi ne zdi vredno preveč trošiti, ker mi niso (več) tako zelo pomembne.
Drugače pa je pri čistokrvnih avdionapravah: tu je potrebno stremeti k čimvečji uravnoteženosti glede vseh zvokovnih parametrov, pa čeprav storimo v nekem trenutku celo manjši korak nazaj. Ker pa se sistem (za razliko od "LOW-FIja") razvija in izboljšuje moramo v sistemu postopoma zamenjati vse člene verige, ki niso nevtralni. Zato pa so ti kabli (interkonekti in zvočniški), ki so nevtralni, dražji. Tako je tudi pri meni, saj za povezavo med CDjem in amp-om uporabljam Kimber KCAG, ki je zelo nevtralen in pretočen (glej mojo galerijo). Ta kabel v dolžini 50cm in z RCA interkonekti WBT stane 400 EUR in mislim, da je kar vreden tega denarja. Zvočniški kabel Audioquest Indigo+, pa ima tudi zelo nevtralen karakter le skrajšal bi ga lahko za kakšen slab meter (sedaj je dolg 3,5m) saj bi to še izboljšalo zvok, a se tolažim, da ne tako zelo, ker mi ga je škoda rezati.
Napajalnih kablov pa nimam kakšnih posebnih, ker jih je smiselno uporabiti le za filtrirnimi napravami, ki pa jih jaz zaenkrat še nimam, ali pa če je kabel sam neke vrste čistilni filter. So pa pogosti primeri, ko takšen filter naredi več škode kot koristi za zvok. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 00:08 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem DALI kabel, ki sem ga uporabljal za center kanal odstranil, namesto tega sem dal Mission Quartet, ki sem ga samo za ta namen nahitro konektiral (muka je priklapljat večjo količino kablov na surround receiver brez bananc)
Receiver nima bi-wiring opcije, zato sem žici zvil
Konektor
Mission Quartet kabel
Pripravljeno za priklop center zvočnika
Sem hotel pa lepo konektirat Isoda kable (Cardas cin), pa sem imel navoljo le modro bužirko.
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Seth
Pridružen/-a: Sob Jun 2008 15:18 Prispevkov: 30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem bil nekako vedno skeptičen glede kablov. Verjetno bi občutil razliko v zvoku, če bi imel kak HI END sistem doma. Tako pa je prisotna bolj radovednost, na primer ali bi Nordost Blue Heaven spremenil zvok mojega Van den Hula. Težko je soditi, ker ni možnosti za testiranje. Zato bom še naprej skeptičen, vsaj dokler ne bom imel možnosti preizkusiti druge kable  |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031 780 378 |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Če priklopiš Nordosta je vedno razlika, če še nikoli nisi imel možnosti slišat razlike med kabli (tudi na cenejšem sistemu), se pa lahko dogovorimo.
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2008 12:51 Naslov sporočila: razmerje |
|
|
Mogoče bi bilo osnovno vprašanje bolje postaviti malenkost drugače:
Kakšno je smiselno razmerje med osnovno ceno naprave in ceno kablov, ki so nanj priključeni?
Do kje je vse skupaj smiselno - v smislu razmerja?
Kdaj se je bolje odločiti za napravo višjega cenovnega razreda (in boljše kvalitete zvoka) kot pa tratiti predvsem čas (čeprav je mogoče tudi to čar audiofilstva - vendar do določene meje) za testiranje in nakup kablov, ki ti kasneje lahko ostanejo neuporabljeni. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2008 13:14 Naslov sporočila: Re: razmerje |
|
|
| marantz je napisal/a: | Mogoče bi bilo osnovno vprašanje bolje postaviti malenkost drugače:
Kakšno je smiselno razmerje med osnovno ceno naprave in ceno kablov, ki so nanj priključeni?
Do kje je vse skupaj smiselno - v smislu razmerja?... |
Nekaj smo o tem debatirali že tukaj: http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=27 _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
Kable imam v cenovnem rangu 1€/m. Tiste iz Big Banga, 2x2.5mm^2.
To sem takrat kupil in z slabšimi zvočniki je bilo ok. Zaj imam nove, pa razmišljam o zamenjavi, tam, do 10,15€/m, več ne dam. Interkonekte imam tiste ki so bili zraven, ter VDH koaksialca za digitalno povezavo. Tudi interkonekte bom zamenjal. Vse ko spoznam kaj rabim, ter jih nekaj preizkusim. Mogoče pa bom ostal na teh, če mi ne bo razlike  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Zvočniški bi-wire in 2 para interkonektov AcousticZen = 2000€. Obstajajo boljši (in dražji), vendar zaenkrat nimam apetitov po menjavi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 17:06 Naslov sporočila: |
|
|
Interkonekti so Nordost Valhalla (1m cca 2000Evrov) in Siltech LS188 zvočniški (2x3m cca 4000 Evrov). Napajalni pa so Nordost Brahma (2 kom , 1.8m - 1000 Evrov) in Oyaide Tunami (2kom - 1.8m 360 Evrov).
Valhalle in Silteche sem dobil rabljene za polovično ceno, Brahmo so razdelili na dva dela ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Avg 06, 2008 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
Wow, pri meni pa je skupna vrednost kablov manjša od 10€. Se pa bo stanje spremenilo na okoli 100€ za vse skupaj.
@trancedeejay: Kje si dobil tiste konektorje, terna? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Avg 07, 2008 07:56 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Interkonekti so Nordost Valhalla (1m cca 2000Evrov) in Siltech LS188 zvočniški (2x3m cca 4000 Evrov). Napajalni pa so Nordost Brahma (2 kom , 1.8m - 1000 Evrov) in Oyaide Tunami (2kom - 1.8m 360 Evrov).
Valhalle in Silteche sem dobil rabljene za polovično ceno, Brahmo so razdelili na dva dela ... |
A Transparente Reference imaš še? Se ti morda kak balansiran kabel valja v kleti, bi posodil? Rad bi probal XLR na mojemu BAT-u. Včeraj sem bral intervju v Stereophile-u z audio dizajnerjem Khomenkom, ki pravi, da je balansirane komponente "pod nujno" treba povezovati z balansiranimi interkonekti. To je edini pravi način. Hja, bomo spet zapravljali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sre Okt 22, 2008 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Wow, pri meni pa je skupna vrednost kablov manjša od 10€. Se pa bo stanje spremenilo na okoli 100€ za vse skupaj.
@trancedeejay: Kje si dobil tiste konektorje, terna? |
Weird, I'm quoting myself
Od danes naprej je stanje drugačno.
Zvočniški kabli: Eagle Silver Line 2x2,5mm^2
Interkonekti: VDH D-102 MK III Hybrid, VDH D-300 mk III Hybrid
Power kabel: Stock.
Zvočniški kabli mi kljub srebru kar ugajajo, dobil sem jih ko sem kupil ojačevalec pa presenetljivo kar lepo pašejo zraven. D-102 je ful mehak kabel, že kar malo umazan.. Ampak pri veliko posnetkih tako prijetno omehča zvok. D-300 pa zveni zelo Ne-VDH-jevsko, trd, z bolj malo basa, ki pa gre nizko..
No, nekaj metrov oklopljenega poceni kabla imam doma, bom šel danes po konektorje, pa dal skupaj, me zanima če bom kaj slišal.
Bi bil kdo pripravljen posodit Kimber zvočniške kable ali interkonekte? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 01:19 Naslov sporočila: |
|
|
@Pestilence:
Sam imam Kimber PBJ in zvočniške 8PR. Mogoče bi ti jih lahko posodil za kak dan, če te seveda zanima tudi ta vstopni model Kimberjev.
Drugače pa imam še :
VDH 102 mkIII (tega imam vsaj 5m, večino še neskonektiranega in dva originalna-tovarniška) - stara klasika za "otoplitev" zvoka
VDH Videolink coax kabel,
OEHLBACH NF214 - zelo zelo fin coax,
VDH BREEZE zvočniški (nenormalno detajlen, malce svetel, vendar vseeno mehak na visokih)
QED Qunex 1 in 2 (tudi tega imam ogromno - za povezavo PC-Receiver, za subwoofer v avtu)
TARA LABS Prism 22 (izredno čist in topel)
QED HDMI-P (eden izmed najjačih HDMI kablov)
IN AKUSTIK NF 202 (ga ravno "ulaufavam")
VDH D300, .....
Imam v glavnem kable nižjega razreda razen VDH Breeze,
in večino sem jih pokupil na metre na razprodajah v Big Bangu, na sejmih, ipd., tako, da nisem dal ne vem kakšnega denarja.
Kimber PBJ sem recimo kupil 0,8 m brez činčev za cca. 10€,
VDH D102 III pa za cca 10€/m, In-Akustik NF202 pa za 25€/2m,
QED Qunex 1 za bore 3€/m.
Tudi solidne činče in srebrn cin se da dobiti ugodno, tako da sem prišel res ugodno skozi....
Zaenkrat ne nameravam dajati večjega denarja v kable, saj mi sedanji ustrezajo. Trenutno me mogoče bolj mika kakšen dober filter za elektriko, kajti ponoči, ko je kao manj motenj in nihanj v električnem omrežju, moj sistem igra občutno bolje. Ima kdo kakšne izkušnje z filtri in dobrimi napajalnimi kabli???
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 07:30 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Sam imam SUPRA M-BLOCK MD-06/EU MKII, pa sem zadovoljen z njim. Predvsem se opazi, da mi motnje od starterja od neonske luci ko se prižiga (senzor v hodniku, luč je pa na isto dozo vezana kot moj HI-FI), zelo dobro eliminira. Drugače pa naj bi bil Dezorel "the one" filter. Smo ga imeli na Showu, vendar nismo imeli časa testirat, je pa tut cena glavobol (glede na tvoje poceni dobljene kable predivdevam da ne pride v poštev:)
Have a nice Day
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|