| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
Drzi _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 09:10 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | Nebi rad spet zacel neke razprave o kablih. Na zalost so potrebni in to je tudi vse. Zgodbe pa so take, ko zamenjas samo eno od komponent se ti cisto komot porusi ves sistem kablov in to tako napajalni, zvocniski kot interkonekti. Tisto kar ti je se vceraj v sistemu delalo najboljse ti kar na enkrat ne dela vec in tisto kar si vceraj odpisal sedaj spet dela oz je najboljse itd.
Kar se mene tice, lahko samo recem 'kdo bi to razumel'.
Lp |
LP
Do neke mere se strinjam, predvsem to velja , če so kabli in komponente mešane ...
Če uporabiš kable iste firme, linijo istega nivoja, so razlike minimalne v tipu zvoka, slišiš razliko samo pri menjavi komponente ...
Če audio komponenta ni iz iste hiše kot prejšnja, e pol so pa problemi ...
Mešanje na splošno je sploh problem npr. predojačevalec ene firme , končna stopnja druga firma, drug koncept, eni uporabljajo celo različne končne stopnje ... Potem pa si še predstavljajte da na to mešaš kable od Cardasa in Nordosta zvočna mineštra ...
PS.: Bolj kot je sistem razštelan, več imamo dela s kabli !! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
coldplay33
Pridružen/-a: Pet Nov 2014 13:49 Prispevkov: 119 Kraj: Vojnik
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Pinusov predlog bom čimprej sprobal. Ne vem kaj mi govori, da bi lahko srebrni kabel bolj odprl zvok v sredini. Še mogoče nasvet pri komu kupim kable ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
| coldplay33 je napisal/a: | | Pinusov predlog bom čimprej sprobal. Ne vem kaj mi govori, da bi lahko srebrni kabel bolj odprl zvok v sredini. Še mogoče nasvet pri komu kupim kable ? |
Ne nakupovat kablov brez testa, sposodi si in poizkusi, potem kupi, če te res kaj zadovolji .. velja še enkrat ali dvakrat ali x-krat prebrati @zvočnik-ov nasvet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
coldplay33
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 14:06 Naslov sporočila: |
|
|
Coldplay to kar si ti nalimal je posrebren baker. S prvim js niti poksusal ne bi. Sem imel pred vec kot desetletjem nekaj podobnega za mosticke na svojih prvih zvocnikih. To so smeti.
Sem mislil, da isces samo mosticke najprej. Sam bi najprej poskusil s srebrnimi mosticki, ni tako zelo drago, da kupis cca 4x 15cm srebrne zice (premeri kolk rabis) in to poskusis kot jumperje. Slisis lahko, ce zadeva gre v pravo smer ali ne.
Ce pa bos jemal cisto srebro za zvocniske kable pa bo zadeva mal drazja, tudi izolacija bo nujna na zvocniskih kablih. Potreboval boš cca 2x2m do 2x3m tega verjetno in pa ustrezno izolacijo, da bos to zico pospravil not. Konektorji pa po zelji ali pa brez. Glede izolacije ti bo kdo drug lahko svetoval, ker so nekaj podobnega ze poceli clani tukaj. Verjetno kaksna teflon cevka. Mestn Pu je maher za te reci, ampak ga ze zelo dolgo nisem slisal tukaj.
Sama surovina 4m srebrne zice (1.5mm premer) te bo prisla cca 62EUR.
Tule lahko dobis tudi malo obcutek in idejo, kako se lahko naredi ciste srebrne kable (Tempoelectric). Tempoelectric to dela, ampak seveda ni poceni, ker gre na koncu vendarle za izdelek in se v ZDA je tipo, tako da je treba se uvozne dajatve placat. Sam imam ze dolocene + izkusnje s Tempoelectricom, ampak z napajalnimi kabli, katere sem skompletiral sam.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
... sem že napisal kako in kaj, vse kar se tu sedaj razglablja je v tem primeru nepotrebno.. Drugi sistemi so pa drugačni primeri...
- 4 x 15 cm solid core pure (99,999..) silver 1.5 žice (-ne pletena silver žica ali posrebren baker - to se nanaša predvsem na titan tweeter..) brez konektorjev, direkten priklop, ker ima obstoječi kabel trenutno banane..
Če samo za to ni časa, volje oz. denarja, potem...
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 15:00 Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem predvidel (matr sem že pravi jasnovidec), iz 10.000€ vrednega nakupa High end zvočnikov z odličnim basom, smo prišli na e-bay jumperje...kateri je boljši je resna dilema, tisti za 5€ ali za 15€??? klasika na tem forumu.. FOFF _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
coldplay33
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
| ja jacoby, če bi vse bral ,bi vedel zakaj. Pa kaj je tu slabega,.... mogoče zato ker je menjava zvočnika za 1200 eur z zvočnikom za 10.000 eur lahko velika loterija brez rezultata. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
Avdiofilija hudega leta malo še pa bo na koncu pa sploh ne bo Avdio je tako ali tako izzvisel je postal popolnoma postranska stvar ubogih ljudi tisti ki pa imajo denar pa so še bolj škrtavi od od ostalih ki ga nimajo to se odraža tudi v stanju avdiofilije. Poglejte to mencanje ko človek sam ne ve kaj bi rad,in se predolgo odloča in si nekaj izmišljuje ter komplicira ... na koncu pa bo poslušal tišino. Da imam 10.000 izberem 5 zvočnikov privlečem domov in stestiram vse v 5 dneh. Izberem, in to je to.
Nazadnje urejal/a longplay Pon Mar 26, 2018 16:46; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
Po kmečki logiki rabiš za zvočnik 2,5mm2 drat in nič tanjšega. Zveze s posebnimi crimp kleščami so običajno boljše od lotanja. Malokdo je sposoben 2,5mm2 drat segreti na 370° in še obenem banano na isto pa korektno polotat. Tudi zveza na vijak ni neumna, ker spreša vse posamezne žice. Nekateri starejši ojačevalci so občutljivi na breme, pa naj bo to kretnica ali kabel, razlog je dumping faktor in hitrost v V/msec. Novejši, hitrejši, pa potrebujejo samo korektno ožičenje. Za dovod ni vsak PC kabel zadosten, potrebno pa je vedeti, da je odjem reda do 2-3A, pa sem veliko rekel. V slovenskih hišah je normalno ožičenje 2,5mm2 in to tudi za največje uporabnike, kot so štedilnik s pečico, proti 16A gre poraba, ker varovalke so max 20A. Tisti, ki imate cirkularke in švas_aparate imate mogoče kaj več, večina pa ne.
Ker je na forumu dosti znanja o dratih, bi se morebiti kdo žrtvoval in napisal ABC malo šolo o vplivih. Tako pa limanje linkov ne pove nič, te pa kar dobro zmede. Ker posrebren OFC bakren drat je izgleda slabši od OFC bakrenega pocinjenega, tako Duelund in verniki. Eni spet s trdo srebrno 99,99% žico in sami natikajo oklop iz teflona. Drugi kupujejo oljeno licno žico svilenim ali bombažnim ovojem. Olje naj bi menda preprečevalo preboje in iskrenje znotraj kabla. Se pa malokdo vpraša, kako to zlato kvaliteto spraviti čez lasek v varovalki, dveh mikro točkah na varovalnem releju za zvočnike in bedo na lesonitu v kretnici. Najprej kretnico poštimati s korektnim materialom, nato naprej.
Jaz kupujem bolj socialne kable, ne pa zato šrot. Tako imam Klötz kabel na Oyaide vtikačih za signal, v ZG je po razumni ceni. Za zvočnike posrebren baker 2,5mm2 na pozlačene vilice na izhodu in na zvočnikih ta votle pozlačene banane, ki imajo večjo površino.
Nazadnje urejal/a joztom Pon Mar 26, 2018 17:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mutolay
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 16:15 Prispevkov: 20 Kraj: fara
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 168 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Kot sem predvidel (matr sem že pravi jasnovidec), iz 10.000€ vrednega nakupa High end zvočnikov z odličnim basom, smo prišli na e-bay jumperje...kateri je boljši je resna dilema, tisti za 5€ ali za 15€??? klasika na tem forumu.. FOFF |
Tudi meni se je utrnila ta jasnovidnost  _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|