| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
Partijske komisarje imamo v sedanji vladi, zato je tako stanje v državi, ki se odraža povsod, tudi v hi-fi.
30.000 Slovencev je na minnimalni plači, plače v javnem sektorju so boljše kot v zasebnem.
Jasno, plače javnega sektorja in penzije so "na kredit", zasebne pa so dejanska dodana vrednost, ki je bila ustvarjena.
Pojem "uspešnosti" je v SLO zelo relativen.
Če si uspeš izplačat dodatek za stalno pripravljenost na ekonomski fakulteti, še ne pomeni da si uspešen - pomeni da kradeš.
Graf bruto plač, modra -javni sektor, rdeča -zasebni sektor:
Višina minimalne plače po Evropi in ZDA:
Avstrija do 2020 z minimalno plačo 1500 evrov bruto!
No sedaj veste, kdo komu pije kri...
Kmalu bodo volitve!
Čestitke za uspešen referendum II-TIR, hvala vsem, ki so ga podprli! _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6267 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Draga državica, finance ne tesnijo
Na temo plač: naprimer trgovske verige kot je Spar, Hofer, Lidl itd. se tudi v sosednjih državah - artikli in cene so zelo podobne našim. Plače naših 2x nižje.
Če je organizacija ista, vse isto, odkod tako ogromna razlika?? _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pon Jul 03, 2017 10:33; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterca

Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20 Prispevkov: 34 Kraj: Žabjek
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Prav bogi ste vsi skupaj tukajšnji civili. Ne bo vas uničila nobena manjšina, partija ali migrant, sami se boste.
Tako je tudi prav, bo več prostora za nas, ki življenju zremo v oči... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
| peterca je napisal/a: |
Prav bogi ste vsi skupaj tukajšnji civili. Ne bo vas uničila nobena manjšina, partija ali migrant, sami se boste.
Tako je tudi prav, bo več prostora za nas, ki življenju zremo v oči... |
Prav imaš peterca. Lahko je na tak način, ki ga omogočamo tukajšnji čivili "življenju zreti v oči", ko ti ob vsem "postranskem delu, ugodnostim itd" prileti še.....
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterca

Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20 Prispevkov: 34 Kraj: Žabjek
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
Vsi socialni transferji civilov in Romov skupaj ne dosežejo zneska, katerega vaš politik ali tajkun pokrade iz vaših in naših žepov. Dnevno!
Že ko civil vidi priimek ali barvo kože, nas noče vzeti v službo.
Če hočeš priti vsaj do razgovora, si moraš spremeniti priimek.
Mnogi Romi so tako odvisni od socialne pomoči.
Za pomiritev tvojih nacionalističnih in rasističnih blodenj te moram obvestiti, da ne moja družina in ne jaz nismo na socialnih transferjih.
Sem že vajen takih posploševanj in pokroviteljstva. Imam zelo trdo kožo.
Na tej točki se začnejo razlike med teboj in menoj!
Sramota naj te bo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 12:56 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Draga državica, finance ne tesnijo
Na temo plač: naprimer trgovske verige kot je Spar, Hofer, Lidl itd. se tudi v sosednjih državah - artikli in cene so zelo podobne našim. Plače naših 2x nižje.
Če je organizacija ista, vse isto, odkod tako ogromna razlika?? |
A ne štekaš? Kako boš pa nafutral ves javni sektor (ti. volilce tranzicijske levice) in SPIZ, plačal žico, NLB, TEŠ-6, (II-TIR?)...??
Seveda, obdavčil boš plače, in vse tiste ki dejansko ustvarijo dodano vrednost in jo na trgu tudi prodajo...
Razlika je pa v vilah, bazenih, avtih in vikendih na Hrvaškem in seveda keš v davčnih oazah...nekaj malega pa tudi v prestižnem HI-FI ju...
Če povzamem, Slovenija je dežela javne uprave, penzionerjev in pijavk (ti. uspešnežev), ki so prisesani na državni denar...vse skupaj je dobro organizirana kriminalna združba.
@peterca, ti dam prav, jst osebno se od romov ne počutim ogrožen, za razliko od Islama.
Rado Pezdir/"intervju" _________________ The only way to do great work is to love what you do
Nazadnje urejal/a jacoby Pon Jul 03, 2017 15:04; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Nehajte smetit temo lepo prosim |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 542 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa mislim, da je prvotna ideja o druženju in poslušanju apratur za zaveso odlična ideja. Kak vaški kulturni dom z odrom in veliko zaveso bi prišel prav. Verjetno ne bomo slišali kombinacije z najzvokom, a druženje bi znalo biti zanimivo. Morda nam celo uspe rešiti državo, če ne, pa lahko poskusimo ustanoviti novo. :-)
lix |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | | Tistih vseh 30 je verjetno velika večina doktorjev odvetnikov profesorjev itn. K svojem sistemu pa niti svojih ožjih družinskih članov ne pustijo. Je vse pod ključem kaj imajo doma in ženo niti praha ne pustijo pobrisati. Kaj imajo v hiši niti njihovi domači ljubljenčki ne vedo kaj si lastijo. Sistem pa celo leto sameva saj ti ponavadi sploh nimajo časa zunaj pa X5 Q5 Q7 ML 350 živijo vilah in v svojem svetu... in posledično velika večina sploh ni avdiofilov ampak so pač sistem kupili ker so ga pač kupili je bilo treba nekam denar porinit, in prikazat kot stroške za nakup računalniške opreme. |
kaj pa je tvoj problem?...če bi nas dobil na kup, bi bil šokiran kakšna pestra družba smo...od nezaposlenih do doktorjev...eni z osnovno izobrazbo...
a naj bo mene sramota da sem se izšolal in pridobil naziv profesorja?...
in ne, nimam dragega sistema...imam pa ih 5 non-stop v pogonu...
in samo za informacijo: otrok je dobil svoj prvi sistem pri 5ih letih, skupaj z Garrardom 401...juhuuuuuu _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
PS.:Seveda nas je nekaj "kolegov, ki si izmenjujemo, glasbo audio izkušnje, se družimo in se križamo še z drugimi hobiji... Zanimivo, da kako je to povezano skupaj, audio, glasba, fotografija, dobra kapljica itd.  |
ajde @ajka, oprosti da sem zlil žolč na tvoj račun...danes bom pa zlil dobro kapljico na tvoje zdravlje...cheers...
ni mi pa jasno da si lastiš pravico najbolj razgladanega forumaša...pa naj ti bo...nikoli pa ne veš gdo je na drugi strani žice...
ko berem tvoje citate se počutim kot na nedeljski maši....
poslušanje sistemov za zaveso je brezsmisleno...edino če boste organizrali tekmovanje na izpadanje z nagradami...  _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
še malo bom težil.... ...
snovalec teme je verjetno imel dober namen...pa se tako kot vsaka tema konča s konfliktom....tudi konflikt je lako pozitiven...
bolj kot poslušanje za zaveso me zanimajo drugi dogodki...
npr. "vitage" teden veni od lokalnih trgovin...samo jaz lahko sestavim par sistemov...pa jih je še kar neki ki bi se pridružili...zadeva je bila glih pred izvedbo pa so lastniki dvignuli zavoro...hmmmmm...zakaj?...
druga moja ideja ki je bolj izvedljiva je Audio muzej...samo moramo najdet financ ministra, ker sami nimamo denarja za prostor...
muzej, poslušalnica, interni bife, dobra kapljica, pogovori, druženje, izobraževanje, prodaja in izmenjava plošč in CDjev...ampak ne, mi se raje prepucavamo na forumu....
to da nimamo audio revije v današnjem času me sploh ne moti....lahko smo ponosni da imamo recimo vsaj 10 audio trgovin....
spomnem se leta nazaj je prišel par z Dunaja v Vklop...bila sta navdušena...in so rekli da na Dunaju nimajo take trgovine....
Howgh _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 542 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 16:23 Naslov sporočila: |
|
|
Bolje aktivno težiti, kot pa pasivno ignorirati.
Fjaka, ni teženje, še riba krepne v stoječi smrdeči vodi, pa ne bo en forum.
Tisto z dvorano in zaveso je bilo bolj v smislu druženja, jaz bi na probo recimo prinesel ponev za palačinke. Odkar sem se pred leti overdoziral z audiem, me itak ni preveč resno jemati na tem področju. Overdoziral do te meje, da sem resno razmišljal o audio muzeju, nabavil ogromno vintage opreme, zrihtal hišo za vse to, pa uvidel da živim preveč v periferiji da bi koga kaj takega zanimalo. Je šlo večina v dar prijateljem, nekaj v razprodajo, nekaj še bo.
Sem pa zmeraj za kako akcijo ali pomoč, to pa.
lix |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TUTTI
Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56 Prispevkov: 265 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 17:44 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo @fjaka in @lix,
ideja je super in prepričan sem, da bi mnoge zanimala, še posebej mladino, ki ob novih sodobnih tehnikalijah šele vstopa v svet hi-fija, sicer počasi a zagotovo.
Če sta pripravljena zavihati rokave vidva in še kak vajin kolega, sem tudi jaz in lahko stopimo skupaj, ter pričaramo slovenski javnosti Audio muzej v enem od salonov na letošnjem prihajajočem Multimedia HiFi Showu v M hotelu.
Vidva poskrbita za muzejske eksponate, logistiko in vajino strokovno prisotnost na sejmu, jaz poskrbim za prostor in še kaj.
No, morda pa bi se dalo ponoviti tudi nekaj, kar se je dogajalo pred dobrimi dvajsetimi leti v hotelu Holiday Inn, kjer ste bili mnogi tu navzoči prisotni, ter bili hkrati priče in sodniki na "slepem" testiranju avdio sistemov.
Bi bilo za razmislit
Lep pozdrav
Vojko |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: +38631665138 |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | ajka je napisal/a: |
PS.:Seveda nas je nekaj "kolegov, ki si izmenjujemo, glasbo audio izkušnje, se družimo in se križamo še z drugimi hobiji... Zanimivo, da kako je to povezano skupaj, audio, glasba, fotografija, dobra kapljica itd.  |
ajde @ajka, oprosti da sem zlil žolč na tvoj račun...danes bom pa zlil dobro kapljico na tvoje zdravlje...cheers...
ni mi pa jasno da si lastiš pravico najbolj razgladanega forumaša...pa naj ti bo...nikoli pa ne veš gdo je na drugi strani žice...
ko berem tvoje citate se počutim kot na nedeljski maši....
poslušanje sistemov za zaveso je brezsmisleno...edino če boste organizrali tekmovanje na izpadanje z nagradami...  |
LP
Zelo daleč od tega, da se imam za najbolj razgledanega, se je pa res nabralo zelo dosti izkušenj v zadnjih 40 audio letih, sem tako čez palec malo preštel koliko sistemov sem preposlušal, sem odnehal, ko je šlo daleč čez 100 .
Zahtevni standardi se potem pojavijo sami od sebe...
Sem eden od takih, ko ne padem na "lobiranja", zato so moji najboljši sistemi daleč od "popularnih", me ničesar več napisanega ne prepriča samo slišat hočem na lastna ušesa, tako svetujem tudi vsem audiofilom, da ena sama dobra zvočna izkušnja pretehta več 10 napisanih strani... In če mi nekaj kar bi moralo na "papirju" zveneti dobro ne prepriča, tudi s upoštevanjem "okusov" to tudi izrazim, napišem ne glede na "možne posledice" !
Sem vedno pripravljen na konstruktivno debato in audio snidenja in zelo me moti, da je kar nekaj "forumskih mišičnjakov", ki se drznejo napisati marsikaj v "živo" jih pa ni nikjer, kamoli, da bi se soočili z zvočnimi problemi, ki nas pestijo ...
In če se malo bolj držimo naslova teme, malo nas_vas je takih, ki bi se res potrudili in skušali soočiti na zvočnih preizkušnjah...
Je pred časom že @Jazz predlagal "teste" o napajalnih kablih pa se jih je kar nekaj skrilo nazaj v svoje "forumske luknje" ...
PS.:"Audio muzej", res dobra in dobrodošla ideja, podpiram !  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2017 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
| TUTTI je napisal/a: | Bravo @fjaka in @lix,
ideja je super in prepričan sem, da bi mnoge zanimala, še posebej mladino, ki ob novih sodobnih tehnikalijah šele vstopa v svet hi-fija, sicer počasi a zagotovo.
Če sta pripravljena zavihati rokave vidva in še kak vajin kolega, sem tudi jaz in lahko stopimo skupaj, ter pričaramo slovenski javnosti Audio muzej v enem od salonov na letošnjem prihajajočem Multimedia HiFi Showu v M hotelu.
Vidva poskrbita za muzejske eksponate, logistiko in vajino strokovno prisotnost na sejmu, jaz poskrbim za prostor in še kaj.
No, morda pa bi se dalo ponoviti tudi nekaj, kar se je dogajalo pred dobrimi dvajsetimi leti v hotelu Holiday Inn, kjer ste bili mnogi tu navzoči prisotni, ter bili hkrati priče in sodniki na "slepem" testiranju avdio sistemov.
Bi bilo za razmislit
Lep pozdrav
Vojko |
Evo fantje to pa je ponudba za vikat, ki jo ne gre izpustiti iz rok. Hvala @TUTTI. Seveda bo morala biti v sobi tudi hostesa v stilu vintage HiFi-ja.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|