| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | | ... tudi NS 1000 nekateri cenijo za studijsko delo ampak bolj poredko kakor klasika NS-10m... poanta pa kot mislim da sam veš je v translaciji miksa, torej se moraš trudit da našraufaš dober zvok in da se potem ko se potrudiš tudi dobro sliši. |
Po pravici povedano NS 1000 dosedaj še nikoli nisem zasledil v nobenem studiu, ker je te zvočnike Yamaha striktno ponujala za HI_Fi tržišče. Lahko da sem jih tudi spregledal, se bom posul s pepelom.
Podobna zgodba je bila tudi z osnovnim modelom Yamahe NS 10 še v času, ko je bila ponujena samo Hi-Fi trgu, potem pa se je zgodba zapeljala v čisto drugačne vode, kar je bilo tudi na tem forumu pred časom obširno predebatirano ( zelo poznana zgodba "sekret papirja" na tweeterjih bivših NS 10 v studiih ) ko še niso imeli oznako "monitor".
Namen teh zvočnikov v studiih si tudi že ti lepo razložil v prejšnjih postih, tako da so zadeve večini več ali manj jasne. Če je komu pri srcu lahko ponovno na novo odkrivamo "toplo vodo".
LP
Nazadnje urejal/a vintagesonic Pet Feb 26, 2016 19:55; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Se povsem strinjam, tele 1000-ke so bile povečini redkost a nekateri so vseeno probali in uspešno delali. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | | Se povsem strinjam, tele 1000-ke so bile povečini redkost a nekateri so vseeno probali in uspešno delali. |
Evo, odlično, človek se celo življenje nekaj "izobražuje" in lahko zmeraj tudi kaj novega in koristnega izve. ( se delno posujem s pepelom )
V načelu menim, da je Yamaha na področju audia naredila zelo veliko.
Na tržišče je poslala obilico zanimivih produktov po zelo atraktivnih cenah glede na samo kvaliteto, tako za Hi_FI kot Pro audio področje.
"HI_END consumer" področje težko komentiram, ker nimam pretiranih osebnih izkušenj.
Vem tudi, da so na področju glasbil srednjega, ali srednje-visokega ranga tudi zelo uspešni.
Pri Yamahi nikoli ne moreš kaj pretirano " sfaliti" glede na ceno proizvoda. Ne vem kakšne so vaše izkušnje.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da Yamaha je v low budget segmentu glede zvočnikov, za svojo ceno dela zelo kvalitetne produkte, kar je velika redkost. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | Čisto iz firbca kaj je fora z "Jenelec" imenom.
|
@discriminis constitutum
| fjaka je napisal/a: | "LIKE"..."JENELEK"...najbrž 1029...
|
_________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
... je odgovor lahko bolj enostaven, ker ko pogooglaš je razlag in pojmovanj kar nekaj, pa tudi ta firma kolikor google išče ne najde. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | | NLP je napisal/a: | Čisto iz firbca kaj je fora z "Jenelec" imenom.
|
@discriminis constitutum
| fjaka je napisal/a: | "LIKE"..."JENELEK"...najbrž 1029...
|
|
bil sem poučen od slovenskega distributerja da Finci izgovarjajo "Jenelek", zato sem tudi napisal v navode...brez veze...bistveno je da sem ih opazil...odličen delovni monitor...in ne bi se ga branil na mizi zraven compa... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
aha ok hvala za obrazlago, nisem vedel da se rečejo "jeneleci", čeprav sem jih kar nekaj vgradil, postavil, v glavnem integriral v prostor. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
pa dej nehi že s to samohvalo...ti pa noben drug...a spolh pride kakšen nasmeh na tvoj obraz...
tudi jaz več kot 30 let hodim po svetu in snemam po studijih in dvoranah pa tega ne omenjam...od analogije do digitalije...
too much...mi je že žal da sem karkoli napisal...
over & out _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 23:14 Naslov sporočila: |
|
|
Ker red raziskujem!
Steve Jobs & Genelec Modell 1029A
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Pet Feb 26, 2016 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
Se iskreno opravičujem Fijaka, toliko negativne kritike sem dobil do dandanes, da mi je najbrž "vstopilo" v glavo.
Če se slovenec sam propagira, ga drugi pridno žalijo... ponavadi.
Drugače pa povem/ napišem direktno po resnici kakorkoli ali je komu všeč ali ne, tako pač je.
Hvala za grajo.
Ker se ne samo sprehajam po studijih in dvoranah in sploh več niti ne snemam in produciram ampak načrtujem prostore kjer se bi naj to dogajalo, zato je zgodba "malo" obrnjena...
Prosim najdi v teh naših prostorih, lahko tudi pri sosedih (v Italiji je nekaj, drugje je tema) resno konkurenco.
Pa tudi cene storitev so enormno drugačne, rezultati pa ne.
Četudi je na sliki lahko videt čudovito, ni nujno da je tudi slišat.
P.S.:
vidim, da se vsake toliko na par ur nekaj napiše in pobriše, nekaj sem uspel prebrat preko mobilnika, nekaj pa ne (od včeraj ko sem to napisal), v glavnem favšija, pokazat pa ni ničesar, resnega pa sploh ne...
| fjaka je napisal/a: | pa dej nehi že s to samohvalo...ti pa noben drug...a spolh pride kakšen nasmeh na tvoj obraz...
tudi jaz več kot 30 let hodim po svetu in snemam po studijih in dvoranah pa tega ne omenjam...od analogije do digitalije...
too much...mi je že žal da sem karkoli napisal...
over & out |
_________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Ned Feb 28, 2016 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
Zaključila se je tudi avkcija za tiste "muzejske" Auratone z rekordno ceno. Tako dragih pa res še nisem videl. Te pa sigurno ne bodo videli kakšnega zanikrnega studija. Verjetno bodo pristali "zaviti v vatko" v kakšni vitrini. Kot vidimo so posekali v ceni namreč tudi Yamahce, Genelece...Nekaj pa je res na njih, mogoče tudi samo zgodba. So pač Američani boljši tudi v teh rečeh od hladnih Fincev in delovnih Japončkov.
Ended: Feb 28, 2016 , 10:13PM
Winning bid:EUR 525.00 (42 bids)
Approximately US $573.64
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2016 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Tole znajo bit tudi zelo dobri (aktivni) in seveda dražji od vseh omenjenih.
Focal Solo 6 BE Studio Monitor
]
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2016 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se strinjam. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Sob Mar 05, 2016 22:10 Naslov sporočila: |
|
|
+
 _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|