Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Technics SL-1200 alternativa
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot so pojasnili, iz magnezija ni ohišje gramofona, kot je bilo sprva nekje omenjeno, temveč ročka.

Razlike med limitirano serijo 50th Anniversary in navadno G serijo niso prav velike, le da bo prva omejena na 1200 oštevilčenih kosov.

lpm
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
Korporacije imajo svojo logiko, ki ni tista od manufakture. Velikoserijska proizvodnja pomeni tudi prodati velike količine.

Je pa res, da se nekaj dogaja: ker če korporacije počasi dajejo v proizvodne programe nove gramofone, pomeni da je na obzorju bum vinila.

https://www.youtube.com/watch?v=gQoXsvRsLJA
https://www.youtube.com/watch?v=nOj9MTlLrG4
Malce daljši video novega Technicsa SL1200mk7, zraven je predstavljen novi motor. Res ga je en kos, da dobijo dovolj navora.

LP
Vsekakor se nam obetajo presenečenja, sploh če se lotijo firme, ki so bile včasih "oh in sploh" (Še Sony naprimer).
Zna bit , da bodo mašine enostavne za rokovanje in vzdrževanje.
Se bodo verjetno lotili še ročk in odjemnih doz ( enostavne za nastavit in relativno poceni) Če bo šlo vse prav pa se bodo lotili bistva, "vinila", tukaj lahko pričakujemo marsikaj ne glede ali bo to pozitiva ali samo komerciala.
Bog vedi koliko denarja je že vloženega za dobro raziskavo trga oziroma iskanje novih trendov...
Zna bit podobno kot v avto industriji, nov trend "manj je več-za višjo ceno", ko ponujajo "gole avte, brez elektronike, ki je sama sebi namen, a z vrhunskimi materiali in zmogljivostmi ...

Evo - tudi Sony z načrti za nov gramofon. Tokrat z vgrajenim ADC...
https://blog.sony.com/press/sony-redefines-the-turntable-category-by-introducing-hi-res-audio-capability/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdej še Sony prihaja, odlično. Ravno sem kupil sonyjev vintage direct drive iz osemdesetih, super zadeva, vse ostalo gre v prodajo.
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfreak86 je napisal/a:
Zdej še Sony prihaja, odlično. Ravno sem kupil sonyjev vintage direct drive iz osemdesetih, super zadeva, vse ostalo gre v prodajo.

Katerega, če ni skrivnost?
Nazaj na vrh
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 17:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:

Ni skrivnost, Sony PS T15.

http://www.vinylengine.com/library/sony/ps-t15.shtml
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:

super zadeva...OK...se že vsi tresemo...in kaj je to "vse ostalo" kar gre v prodajo?????
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
gwb je napisal/a:

super zadeva...OK...se že vsi tresemo...in kaj je to "vse ostalo" kar gre v prodajo?????

Tvoj post deluje zasmehovalno. Pri mojem finančnem stanju sem moral najti delovnega konja, ki ne ustvarja nobenih stroškov vzdrževanja in je cenovno dostopen ter dovolj kvaliteten za poslušanje. Pač nisem v tvojem rangu.
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako to, da nihče ne omenja Audio Technice LP5?
http://eu.audio-technica.com/en/products/subcategory.asp?catID=9&subID=42

Pa še ADC imajo večinoma vsi vgrajen
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2016 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
gwb je napisal/a:

Tvoj post deluje zasmehovalno. Pri mojem finančnem stanju sem moral najti delovnega konja, ki ne ustvarja nobenih stroškov vzdrževanja in je cenovno dostopen ter dovolj kvaliteten za poslušanje. Pač nisem v tvojem rangu.

OK....zasmehovalno...se opravičujem...samo na podlagi česa si se odločil za nakup X gramofona?......jaz sem to naredil najmanj 10x...in kateri to gram zahteva dodatne stroške vzdrževanja....kaj je to vzdrževanje?....

žal, prjatu, s takimi stavki odvračaš potencialne kupce vinylov.... Cool
Vinylfreak86

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker trenutno ne morem kupiti novega gramofona, ki bi bil na nivoju, sem rekel da bom šel v vintage. Koliko so osemdeseta vintage je spet drug pojem. Pri vintage so zadovoljivo ohranjeni DD gramofoni tisti, ki ne rabijo kakih večjih popravil, zato sem se odločil za to. Samo iglo menjaš in to je to. Ob priliki bom seveda zamenjal glavo, ampak to spet narediš enkrat in je mir.

Audio-technika ATLP 5 je nek nov gramofon, direct drive, koliko bo pa stal pa ne vem. Če je med sodobniki kak zadovoljiv naslednik DDjev iz osemdesetih, so audio-technikini gramofoni zagotovo eni izmed njih. S tem, da izvzamemo ATLP60, ki je plastična igrača na jermenski pogon.
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

osebno si ne upam več za karkoli rečt "plastična igrača"....tudi moj referenčni gram je en velik kup plastike...novi Technics naj bi stal 4 jurčke?...a se hecajo?...če bi danes kupoval nov gramofon, bi to bil U-Turn...minimalizem...žal ga ne pošiljajo overseas..
čeprav, tak kot je, ga lahko sam naredim...
http://uturnaudio.com/turntables/
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem ugotovil, da so cene gramofonov absolutno nesprejemljive, sem se lotil sam izdelave gramofona. Zdaj mi več na misel ne pade, da bi se šel nakupa drugega gramofona. Vsekakor pa spremljam kaj se dogaja ma trgu. Kaj se tiče zgoraj opisanega primerka, kupil ga bo nekdo ki prisega nanj, ali pa, da mu v zbirki samo še ta primerek manjka.

lp
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prav imaš, samo tudi tvoj izdelek v končni fazi ni bil poceni...
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 14:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
prav imaš, samo tudi tvoj izdelek v končni fazi ni bil poceni...

Relativno ne, absolutno v primerjavi s kakšnim za primerjavo pa. Nekoč sem s priznanim "izdelovacem" to vrstnih naprav debatiral in mi je po nevem katerem "Scotchu" le priznal, da gramofon pa res ne more koštati kot dober avto. Ko sem priznani vdovi pisal za neki del, je tudi ona bila zelo odkrita in zaključila, da res motorček za gramofon ne more koštati kot rezervni dizel motor za Golfa,
ker potem bi vsi izdelovali gramofone. Jaz sem dodal, ne gramofone ampak Golfe.
Tako je to.
lp
Nazaj na vrh
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 08, 2016 16:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:

Jaz sem dodal, ne gramofone ampak Golfe.
Tako je to.
lp

Tega ne razumem. Embarassed Prosim za razlago
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu