| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Ta hudi burr brown chipi so 150 eur na komad |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57 Prispevkov: 298 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 17:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfreak86 je napisal/a: | | Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. |
vidiš ,ko ne razumeš poante... za malo več kot 200 eur nov cd player ne bo delal 20 let ,še dve leti mogoče ne...malo denarja- malo muzike....upam ,da si zdaj dojel...novo ali staro ..nikoli ne kupuj najcenejše robe...
Nazadnje urejal/a drago67 Sob Okt 10, 2015 17:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 17:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfreak86 je napisal/a: | | Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. |
a slišal si ga že, ta dc player, ki si ga naročil? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
| NCC2000 je napisal/a: | | Vinylfreak86 je napisal/a: | | Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. |
a slišal si ga že, ta dc player, ki si ga naročil? |
Da, sem ja. Samo skupaj z originalnim yamaha ojačevalcem iste serije, jaz bom pač priklopil na enega drugega. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | Vinylfreak86 je napisal/a: | | Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. |
vidiš ,ko ne razumeš poante... za malo več kot 200 eur nov cd player ne bo delal 20 let ,še dve leti mogoče ne...malo denarja- malo muzike....upam ,da si zdaj dojel...novo ali staro ..nikoli ne kupuj najcenejše robe... |
Lej ne spoznam se tko. Moj sosed ima neka korejska j***a od cd playerja in delajo že petnajst let, res pa je da je kvaliteta zvoka dobra zgolj za govejo musko. Potemtakem bi morala naprava na kateri piše Yamaha delati vsaj toliko časa. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfreak86 je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | | Vinylfreak86 je napisal/a: | | Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. |
vidiš ,ko ne razumeš poante... za malo več kot 200 eur nov cd player ne bo delal 20 let ,še dve leti mogoče ne...malo denarja- malo muzike....upam ,da si zdaj dojel...novo ali staro ..nikoli ne kupuj najcenejše robe... |
Lej ne spoznam se tko. Moj sosed ima neka korejska j***a od cd playerja in delajo že petnajst let, res pa je da je kvaliteta zvoka dobra zgolj za govejo musko. Potemtakem bi morala naprava na kateri piše Yamaha delati vsaj toliko časa. |
no vidiš jaz sem pa imel napravo -dvd na kateri je pisalo yamaha ...pa ni delala 15 let..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | Vinylfreak86 je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | | Vinylfreak86 je napisal/a: | | Saj se ne pritožujem nad ceno, če veš kaj kupiš. Vendar pri rabljeni robi večinoma ne veš. Zato dam raje preko 200 eur in imam garancijo, servis in mir za dvajset let. |
Lej ne spoznam se tko. Moj sosed ima neka korejska j***a od cd playerja in delajo že petnajst let, res pa je da je kvaliteta zvoka dobra zgolj za govejo musko. Potemtakem bi morala naprava na kateri piše Yamaha delati vsaj toliko časa. |
no vidiš jaz sem pa imel napravo -dvd na kateri je pisalo yamaha ...pa ni delala 15 let..  |
Saj verjamem, pri sodobni elektroniki tako ne veš. Eno so odkupni produkti, ko jih za firme izdelujejo druga podjetja (kitajska) in potem samo nalimajo svojo znamko gor, drugo pa so original njihovi izdelki. Samo dvd stane 40 eur, Yamaha cds300 pa v redni ceni najmanj 250 eur. Tko da neka razlika vseeno obstaja. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pri najcenejših komponentah šparajo na vsakem delu- nap. regulatorji so obremenjeni do max., kondenzatorji napetostno na max. in potem hitro spusti dušo.
Vseeno mislim, da bi player za 250 eurov znal delati dalj časa, kot 15 ali 20 let star oldtimer, ne glede na ceno.
Meni rotel rcd-965bx dela že več, kot 15 let, ga pa zadnja leta uporabljam izjemno redko, ker gre vse preko SBja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1466 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, zakaj toliko besed in pregovarjanja zaradi komponent, ki jih danes praktično nihče več ne kupuje. CD je že povsem obsoleten format, če ne verjamete, pa si poglejte, s čim predvajajo na sejmu !
Namesto zelo osnovnega cd plejerja, ki tudi igra temu primerno, bi si kupil usb dac. Za ta denar bi dobil takega, ki igra v takem rangu, kot plejer za dva jurja.
Pa še to. Že danes je plejer povsem zastarel, tebe pa srbi, če bo še deloval čez 20 let. Halo ???
lpm _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
Mir za dvajset let? Ti pa si optimist Servis ni problem, problem je ker je težko dobiti določene dele. Ja dobiš kitajske odpadke, ki delujejo kratek čas ali pa sploh ne delujejo. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Okt 10, 2015 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Mene pa zanima, zakaj toliko besed in pregovarjanja zaradi komponent, ki jih danes praktično nihče več ne kupuje. CD je že povsem obsoleten format, če ne verjamete, pa si poglejte, s čim predvajajo na sejmu !
Namesto zelo osnovnega cd plejerja, ki tudi igra temu primerno, bi si kupil usb dac. Za ta denar bi dobil takega, ki igra v takem rangu, kot plejer za dva jurja.
Pa še to. Že danes je plejer povsem zastarel, tebe pa srbi, če bo še deloval čez 20 let. Halo ???
lpm |
Se strinjam s tem popolnoma. Jaz sem že nekaj časa na music streamerju in preko usb dac-a se sliši fenomenalno. In danes sem na sejmu slišal, da mnogi cd playerji in music streamerji za visoke denarce igrajo celo slabše kot moje zadevce.
Upam, da ne smetim teme.
LP,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2015 00:05 Naslov sporočila: |
|
|
brez veze
Nazadnje urejal/a uroš Sob Okt 24, 2015 23:50; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2015 00:28 Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je nakazal Uroš, vsak človek ima svoje potrebe in meni pač neko ripanje CDjev in flac formati niso blizu, vse kar želim je poslušanje CDjev na nivoju. Zato sem si pač omislil CD predvajalnik, četudi mu po mnenju mnogih tečejo zadnji dnevi obstoja. Kupim to kar želim imeti. Tako pač je, tudi gramofonom so v sredini devetdesetih napovedovali zadnje obdobje, pa so še vedno tu, tako da ti je bolj tak tak. Japonci še vedno izdelujejo sofisticirane tape decke. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2015 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da se še lep čas ni treba bati da bodo CD-ji izginili tako kot klasični gramofoni in vinilke niso izginile. Osebno mislim, da za to obstaja več razlogov:
1. Razširjenost CD-jev in CD predvajalnikov.
2. Dostopna cena CD predvajalnikov (razpon novih je od par sto EUR pa do kdo ve kje). Če zvok ni OK imaš še vedno nekaj maneverskega prostora z zunanjim DAC-om in kabli.
3. Enostavna uporaba, odpreš vratca, položiš CD in pritisneš play.
4. Niso vsi entuziasti nad novimi tehnologijami in vsem kar zraven pride v paketu, ker se je treba nekaj novega naučit uporabljat. Z novimi tehnologijami pridejo tudi druge težave ali pa izzivi. Pri tem je treba seveda kar nekaj na novo investirat, če hočeš imeti na nivoju. Morda poganjajnje z diskov razkrije pomanjkljivosti trenutnega sistema, pa je treba npr. zamenjat ojačevalec, zvočnike itd. da bi sploh bilo poslušljivo...
5. Nekaterim se ne da s tem ukvarjat, ker so še druge stvari v življenju.
6. Nekaterim bolj ustreza, da lahko primejo CD v roke, preberejo knjižico.
itd.
Nekateri bodo šli popolnoma stran od CD predvajalnikov, nekateri bodo kombinirali, nekateri bodo ostali pri CD-jih, nekateri bodo na vinilkah itd. Ali bo večina šla v to smer, da bodo imeli vse na diskih bo čas pokazal.
Za enkrat kaže da se premika v to smer... čez pet let bodo spraševali kaj a ti imaš še CD-je? A to sploh še obstaja? Čez 10 let bodo pa morda nekateri nazaj lezli na CD-je...tako kot na vinilke, ker jim zvok na CD-jih ni ustrezal (preveč sterilen, preveč mehanski, ni prijetno za poslušanje itd. ali pa bodo že našli nek vzrok, ki ga danes ne poznamo)
Prednosti diskovnih pogonov je kar nekaj. Ne zaseda prostora, ker že zbirka kakšnih 2.000 CD-jev zaseda kar konkreten prostor v stanovanju, omogoča večjo fleksibilnost za doseganje boljšega ali drugačnega zvoka, resoulcijo, upravljanje z zbirko preko računalnika, tablic, pametnih telefonov itd. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|