Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2799 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pazi !!!
Se zna zgodit, da ga boš z težkim srcem vrnil, če sploh...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1632 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, hvala ja, sem jih odkril tam ja in to na podlagi linka, ki si ga dal enem drugem userju tukaj v zvezi Thorens gramofona. Danci majo cuda zanimivih reci. Pravi audioland .
Citiram: | Pazi !!!
Se zna zgodit, da ga boš z težkim srcem vrnil, če sploh... Laughing |
Before . Kolega mi je rekel, vzemi ga poslusaj ga za nekaj dni, pa sem mu prav zaradi tega razloga rajsi rekel, da bom pac testiral samo v enem dnevu, ker me pol lahko kam odnese prevec.
lp, d. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3191 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Čeprav renomirana firma "Gryphon" slišim tako od audiofilov ,da pa integrirci niso preveč "sigurnega" delovanja...Da začne elektronika "bluzit" po določenem času delovanja...Se sam ugaša,daljinec ne uboga ali počenja kar mu nismo ukazali,da je občutljiv na ostale uporabnike v prostoru...Ugasneš TV ali kaj drugega se ugasne tudi on itd... !!??
In kar je najhuje da to ne počne ves čas in ko ga prinesejo na servis dela vse OK !!! ??? _________________ ~ ** ~ |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 14:55 Naslov sporočila: |
|
|
ajka je napisal/a: | Da začne elektronika "bluzit" po določenem času delovanja |
Hoj, a morda Callisto 2100? Ravno citam nekaj, da so userji updejtali firmware na 1.4, da so odpravili dolocene pomankljivosti, zdaj ce pa to odpravi pa zal ne vem. Kako se pa naredi update firmwara na tem integrircu pa tudi ne najdem nikjer. Tudi na zadnji strani ne vidim kaksnih RS-232 prikljuckov in podobne sare. Verjetno je potrebna servisna oprema?!
lp, d. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
delfincek je napisal/a: | ajka je napisal/a: | Da začne elektronika "bluzit" po določenem času delovanja |
Hoj, a morda Callisto 2100? Ravno citam nekaj, da so userji updejtali firmware na 1.4, da so odpravili dolocene pomankljivosti, zdaj ce pa to odpravi pa zal ne vem. Kako se pa naredi update firmwara na tem integrircu pa tudi ne najdem nikjer. Tudi na zadnji strani ne vidim kaksnih RS-232 prikljuckov in podobne sare. Verjetno je potrebna servisna oprema?!
lp, d. |
Ja Callisto 2100 in 2200. So imeli na začetku proizvodnje probleme z softwareom in celo podimenzoniranih nekaj elementov,kar je vodilo k pregrevanju in celo uničenju ploščic. No to so,kasneje rešili in je bilo vse ok.
Poznam par ljudi,ki imajo Callista že leta brez problemov. Drugače Tabu in njegov manjši brat AT nista imela nikakršnih problemov. Tabu je krasen integrirec,močan kot Krpan in krasno tonalno uravnotežen,ter z rahlo temnim ozadjem. Za moje pojme,se še dandanes z lahkoto kosa z svojo novodobno konkurenco in je vreden vsakega EUR. Kar se pa tiče primerjave z S300 pa bi rekel,da nista ravno enaka. Gryphon je tonsko malo drugače uglašen z drugimi elementi in transformatorji z C jedrom,kar je bistvena razlika napram S300.
LP,
Goran
LP,
Goran |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Avg 24, 2009 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
Dr sah kul in uporabno! lp, d. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Avg 26, 2009 22:40 Naslov sporočila: |
|
|
No pa se je zgodil testic. Na kratko lahko opisem, da sem komaj se vtrgal stran od glasbe. Obsedel sem zabetoniran na sedezni in poslusal.
Vrtel sem si svoje referencne skladbice: Katie Melua - Piece by piece, Miles Davis - Kind of Blue, Rodrigo y Gabriela, Chesky Sampler 2000 in se nekaj drugih vmes za presekat. Pa sem ugotovil, da ne skacem, ampak poslusam cel CD.
Gryphon poje, glasba je bila kot narisana, razseznost je pa spet pomaknjena v novo dimenzijo, ki jo se nisem slisal na svojih zvocnikih. Instrumente sem lahko prvic vizualiziral. Cutil njihovo mejo. Saksofoni, trobente od Kind of Blue so bili tam. Cinelce spiljene v nulo, kovinski zvok kot mora bit. Ko saksofon pritisne te stisne. Pri kitarah in Rodrigu in Gabrieli je bilo, da sem cutil telo kitare, ko sta ropotala po njej z roko, je bilo mogoce prav realno slisati udarjanje po lesu in potem se tist odmev, da je kitara tam pred tabo. Vokali od Katie je bil, da se ti milo zgodi.
Zvocniki so spilali cudovito v celem spektru. Gryphon jih je fural in kontroliral kot za salo. Nic jih ni ustavljal, bremzal, jim delal problema.
No na kratko glasba se me je tokrat kar lepo dotaknila in grem sedaj lahko spat, ker je jutri zal siht in kot je rekel Before, s tezkim srcem se bom odtrgal od te zverine .
EDIT: edit slik
Nazadnje urejal/a delfinus Pet Okt 16, 2009 13:19; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
delfincek!
 _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
bolj berem, manj mi je jasno
za poslušanje glasbe uporabljam izključno sb duet ki je preko coax kabla priključen na av receiver marantz sr6003, zvočniki so ma silver 5.1
če želim izboljšat zvok za stereo, ali lahko to naredim brez da bi dokupoval dodatne zvočnike (posebej za stereo) - to tudi ne pride v poštev ker je soba premajhna,
pa tudi 5.1 sistem bi rad obdržal
skratka komplicirano
ali sb + dac + int. ojačevalcec z drugimi kabli ne smem priklopit na sprednja 2 zvočnika ?
hvala
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2799 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
knap je napisal/a: | bolj berem, manj mi je jasno
LP |
To je zato, ker si prebral površno. ! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj knap, ja fora pri tebi je, da ti uporabljas digitalni source in imas preko digitalnega prikljucka to priklopljeno na svoj A/V receiver. Zdaj, ce bi ti samo power amp not vkljucil, kaksne bistvene izboljsave ne bi bilo pomoje. Morda bi zvok kam drugam odjadral in zadeva bi ob kaksnem ornk power ampu pac morda igrala mogoce malenkost bolj avtoritarno, mocneje itn. Ampak ti bi v tem svojem primeru se vedno pri poslusanju stereo glasbe uporabljal predojacevalno stopnjo od A/V receiverja in tu bi pac prislo ven na koncno to kar bi mu predojacevalna stopnja Marantza SR6003 servirala.
Da bi ti s tem digitalnim sourcom izboljsal stereo bi rabil dober stereo amp, ki ima tudi digitalne vhode oz. digitalni stereo ojacevalec, da bi ga tja direktno fural. Tak stereo ojacevalec je s te liste HK 990. Ali pa z rabo eksternega DAC-a. V takem primeru pa vozis kabel iz tvojega digitalnega sourca direktno na eksterni DAC, od tu pa po analognih kablih na dober stereo int. ojacevalec (vsi ti ojacevalci tu identificirani). Tvoj digitalni source tako ne bi bil prikljucen na A/V receiver. Prednji par zvocnikov bi tako imel ves cas prikljucen na novem integriranem ojacevalcu. Ob poslusanju stereo glasbe bi mel prizgan tvoj digitalni vir, DAC in ta stereo int. ojacevalec. Ob gledanju fimov pa bi mel vklopljen npr DVD, A/V receiver, ki je preko L in R preouta povezan z int. stereo ojacevalcem na DIRECT IN, MAIN IN, HT IN ipd IN . Stereo int. ojacevalec mora biti sedaj nastavljen v HT bypass mode. Digitalni audio source (SB...)bi bil izkljucen, DAC bi bil izkljucen, ker ne bi bil potreben.
Zdaj vprasanje tukaj pa je, ce ti ta tvoj digitalni source uporabljas tudi za gledanje filmov? V tem primeru pa se zadeva mal zakomplicira, ampak je tudi izvedljiva po mojem mnenju.
Slisi se zakomplicirano, a v praksi sploh ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
before je napisal/a: | knap je napisal/a: | bolj berem, manj mi je jasno
LP |
To je zato, ker si prebral površno. ! |
ali pa nisem tak stučko , moram tudi priznat da mi vsi pojmi niso jasni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
knap
|
Objavljeno: Čet Avg 27, 2009 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
delfincek je napisal/a: | Hoj knap, ja fora pri tebi je, da ti uporabljas digitalni source in imas preko digitalnega prikljucka to priklopljeno na svoj A/V receiver. Zdaj, ce bi ti samo power amp not vkljucil, kaksne bistvene izboljsave ne bi bilo pomoje. Morda bi zvok kam drugam odjadral in zadeva bi ob kaksnem ornk power ampu pac morda igrala mogoce malenkost bolj avtoritarno, mocneje itn. Ampak ti bi v tem svojem primeru se vedno pri poslusanju stereo glasbe uporabljal predojacevalno stopnjo od A/V receiverja in tu bi pac prislo ven na koncno to kar bi mu predojacevalna stopnja Marantza SR6003 servirala.
Da bi ti s tem digitalnim sourcom izboljsal stereo bi rabil dober stereo amp, ki ima tudi digitalne vhode oz. digitalni stereo ojacevalec, da bi ga tja direktno fural. Tak stereo ojacevalec je s te liste HK 990. Ali pa z rabo eksternega DAC-a. V takem primeru pa vozis kabel iz tvojega digitalnega sourca direktno na eksterni DAC, od tu pa po analognih kablih na dober stereo int. ojacevalec (vsi ti ojacevalci tu identificirani). Tvoj digitalni source tako ne bi bil prikljucen na A/V receiver. Prednji par zvocnikov bi tako imel ves cas prikljucen na novem integriranem ojacevalcu. Ob poslusanju stereo glasbe bi mel prizgan tvoj digitalni vir, DAC in ta stereo int. ojacevalec. Ob gledanju fimov pa bi mel vklopljen npr DVD, A/V receiver, ki je preko L in R preouta povezan z int. stereo ojacevalcem na DIRECT IN, MAIN IN, HT IN ipd IN . Stereo int. ojacevalec mora biti sedaj nastavljen v HT bypass mode. Digitalni audio source (SB...)bi bil izkljucen, DAC bi bil izkljucen, ker ne bi bil potreben.
Zdaj vprasanje tukaj pa je, ce ti ta tvoj digitalni source uporabljas tudi za gledanje filmov? V tem primeru pa se zadeva mal zakomplicira, ampak je tudi izvedljiva po mojem mnenju.
Slisi se zakomplicirano, a v praksi sploh ni. |
hvala za izčrpen odgovor, sedaj rabim nekaj časa da predelam o čem sploh pišeš potem pa sledijo dodatna vprašanja
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|