Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

NAD S300 VS GRYPHON TABU
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 16:38    Naslov sporočila: NAD S300 VS GRYPHON TABU Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Na netu sem zasledil, da naj bi bil Nad S300 narejen na danskem in čista kopija opevanega Gryphona tabu. Cene, ki jih dosegajo rabljeni Nadi S300 tega sicer ne kažejo, me pa vseeno zanima če bi kdo kaj vedel o tem. Nekaj nadov je pri nas v Sloveniji Gryphonov pa tudi. Če kdo kaj ve na to temo bi ga prosil, da to deli z nami Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 17:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NAD je bil nekoč lastnik Gryphona. S300 pa naj bi bila izboljšana verzija Tabuja. Tako o tem NAD. Več v tej temi:

http://www.zerogain.com/forum/showthread.php?t=2488

NAD S300:

GRYPHON TABU CENTURY:

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 18:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, super tale page.
Ga je pa trancedeejay prodajal za 1050 EUR na audio kontaktu, vidim med oglasi. Pol verjetno že ni neka top roba to Laughing
Je kdo že slišal to škatlo v akciji?
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo.
Jaz sem bil včasih lastnik S300. Odličen integrirec. Glede na to, da deluje v A klasi je skoraj nujno, da se ga z nečim podloži, jaz sem ga imel na Nordost Pulsar Points. Spodaj in zgoraj ima reže za zračenje, pri straneh pa hladilna rebra. Ob vklopu se avtomatsko preklopi na CD vhod, zadaj ima zvočniške konektorje na katere je možno priklopit vilce, banance in surov kabel. Pri mojih SA 5010 Signature, ki imajo občutljivost 96dB sem ga lahko pri nekaterih tihih komadih odvil do konca.
Have a nice Day

Matt
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še ena zadeva, ob nakupu integrirca se zraven dobi bele rokavičke Very Happy
Have a nice Day

Matt
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing
bele rokavičke hehe

Daj prosim kako zvokovno značilnost opiši, kakšno slabost. Saj ne vem s čim sedaj poganjaš zvočnike, ampak verjetno še s čem boljšim. Gryphona tabu vsi kujejo v nebo a jih skoraj nihče ne prodaja. Nad S serije je precej na voljo.

lp
Nazaj na vrh
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam to srebrno zverinico. Hja, zvokovno je čisto v redu integrirc, kar se pa tiče zanesljivosti pa tako tako. Štirikrat sem ga že imel na servisu. Sedaj ne vem, kakšne izkušnje imajo drugi, jaz ti lahko povem, da zanesljivost ni ravno njegova vrlina. Zvokovno pa mi odgovarja, zato ga še vedno imam Smile

lp Samo
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tice Gryphona Tabu sva imela z g. Dolarjem ze nekaj privat msgjev, tako da bom napisal se nekaj za arhiv in v zanimanje ostalih. No v glavnem ima ga moj kolega ze vrsto let in z zadevo nikoli ni imel nobenih tezav, tako da je zanesljiv in stabilen. Imel sem Tabuja tudi doma na probi, preden sem sel v iskanju za svojim danasnjim integrircem. Lahko recem ene par stvari o Gryphonu:

- najboljsi ojacevalec kar sem jih kdaj imel doma,
- zadeva ima zmoht, energijo in spila izvrstno tudi s povrecnimi izvori,
- ga izjemno priporocam, ce je le dovolj prostora za ojacevalec, ker mrcina je velika, je tezka (prek 30kg) in se greje ko zvat,
- ce je ugasnjen rabi cca. uro do dve, da se odpre. Takrat zacne sele spilat tako kot je treba in je preprosto milina ga poslusat.
- impresioniral z naturalicnostjo, cistostjo, fokusom, mirnostjo, energijo glasbe ki je prodirala vate in okrog tebe
- ojacevalec bi sicer kupil, a je bila odlocitev taka, da nimam dovolj prostora da bi ga samostojno kam postavil, na njem ne sme biti postavljeno nic, in nima HT bypassa. No potem sem sel v drug tabor Musical Fidelity, kjer sem zelo zadovoljen lastnik.

Nekaj vec impresij s tistih avgustovskih dni je tule KLIK; glej post 26. avgust 2009.

Izjemno dober review se najde tudi tule KLIK

Zanimivo branje je tudi tu KLIK
Glede primerjav med Gryphon in NAD S300 pa naj bi se kresala tudi mnenja. Prenekateri govorijo, da sta v dolocenih aspektih podobna v zvoku, vendar naj bi NAD le malenkost potegnil na svetlo, kar pa je spet relativno in odvisno od kablacije. No v glavnem meni na Cantonih in Nordosti Superflatline in Red Dawn RCAji je proizvajal tist filing, ko mas obcutek, da te nekdo za rame dol drzi v sedezni in preprosto ne mores naredit nobenega giba, ker si dozivel wow efekt Smile?! No nekateri Gryphon opisujejo kot mracen ojacevalec. Ceprav si kot mracen tezko predstavljam kaj to bi naj bilo. Mogoce to mracnost povezem le s tem, da muzika prihaja iz ciste tisine in mirnosti in je cudovito. Kako podaja instrumente in njihovo dimenzijo, obcutek lesa pa imam se danes v spominu kot referenco.
Da se jih malo prodaja na netu je tudi en lep pokazatelj kakovosti. To je ojacevalec, ki ga kupis in dvomim, da ga sploh se kdaj prodas.

konec slavospeva Wink
lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Sre Mar 10, 2010 21:18; skupaj popravljeno 5 krat
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvočni test ojačevalnika gryphon tabu je bil tudi pred leti objavljen v eni od revij hi- fi jurnal ki so izhajale pri nas.ocena je bila precej pozitivna.pa mislim da je bil tudi test nada s 300(ali njegov predhodnik,ne vem več točno) vendar takrat ni nihče omenjal da gre za podobne zadeve.
Rolling Eyes
Nazaj na vrh
samob

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če me spomin ne vara, je bil GRYPHON dvakrat dražji od NADa. To pa tudi nekaj pove.

lp Samo
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimam nobenih izkušenj in v temi tako tudi ne bom sodeloval, le na pol za hec tri pripombice na zadnje poste:
-Bele rokavičke sem dobil tudi jaz zraven Swans zvočnikov, ki sem jih zlicitiral za 431€! Cool
-Ojačevalnik 4-krat na servisu? Shocked Tolikokrat mislim da nisem imel v popravilu vseh svojih audio naprav skupaj v zadnjih 30 letih!
-Čakati uro ali dve, da se ojačevalnik "razživi"(torej dobro segreje?)? Confused Mora pa človek res biti ljubitelj!Tudi to ni za mene!
Sicer mi je jasno, da gre za high-end naprave in na takšne je treba včasih tudi malce bolj velikodušno gledat! Wink
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samob je napisal/a:
Če me spomin ne vara, je bil GRYPHON dvakrat dražji od NADa. To pa tudi nekaj pove.

lp Samo

hehheheheheh.....vse. Wink
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
samob je napisal/a:

lp Samo

hehheheheheh.....vse. Wink

Če bi prebrali post od audiofila ne bi kvasili takšnih neumnosti. Narejen je bil v Gryphonovi tovarni na Danskem Shocked

@delfincek
g. Dolar Mr. Green
Ne hvališ ga samo ti, tudi v Mariboru je zelo popularen Smile v bistvu še nisem slišal slabe kritike.

Samo fantje opisovanje Nada vam pa ne gre:
- odličen integrirec
- zvokovno je čisto v redu integrirc

To je isto kot bi rekel, da je hrana okusna Smile al pa čisto v redu Laughing noben pa ne ve kak okus ima.

lp
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lej dolar moje mnenje je pač tako,če za enako napravo v drugem ohišju plačaš 2x več je to preplačana zadeva,pa ni važno kje so jo naredil.večina ve koliko so včasih stali tile gryphoni,pa danes tudi.
mogoče se nismo dobro razumeli.

Nazadnje urejal/a drago67 Sre Mar 10, 2010 23:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 10, 2010 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uf sorry Embarassed

očitno sem vas jaz narobe razumel Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu