Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Usher X-929
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Å tajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 26, 2009 19:57    Naslov sporočila: Usher X-929 Odgovori s citatom

Set Klipschov(glavni, center in woofer)je zapustil moj sistem hiÅ”nega kina, za približno enak denar pa sem dobil par zvoĆØnikov Usher X-929.ƈeprav sem bil s Klipschi prav zadovoljen(Å”e vedno trdim, da so veĆØ kot vredni svojega denarja), pa se s temi ne morejo povsem primerjati.Klipschi imajo sicer neverjetno dinamiko in res tudi zelo dobre base, vse ostalo pa govori za Usherje.Predvsem je odliĆØna reprodukcija srednjetonskega spektra, globina in detajlnost zvoĆØne slike.Glede na velikost nizko-srednjetoncev je presenetljiva tudi kvaliteta basov, tako da kar verjamem podatku o 29Hz-3dB.
Naravnost navduÅ”uje pa kakovost izdelave, ki moĆØno spominja na Sonus Faber.S podstavki vred tako zvoĆØnik tehta skoraj 60kg, ĆØeprav v Å”irino delujejo precej "Å”lank".Cena v USA je bila cca 2400USD, v Evropi pa približno toliko EUR.V redkih testih ocenjujejo, da bi stali vsaj dvojno, ĆØe bi bili izdelani kje v Evropi ali USA.
Nekaj ĆØasa se je ta par ponujal tudi tule med oglasi in ĆØe so koga mikali in je imel tudi finance za nakup, mu je lahko kar malce žal, da me ni prehitel! Wink
V galeriji pa sem objavil Å”e malce veĆØ fotk in nekatere druge novosti v sistemu.No, hi-end komponente so le tile zvoĆØniki, sistem v celoti pa je bolj multimedijsko obarvan, ne audiofilsko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mako1



Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Prispevkov: 58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2009 07:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ObĆØutni premik v kvaliteti, zato Å”e enkrat bravo in uživaj.
KakÅ”ni so bodoĆØi plani glede nabave ojaĆØevalca?
lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Å tajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2009 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala!
Tako kot trenutno izgleda je kar res, da je pri meni ojaĆØevalec Å”ibek ĆØlen, a moja usmeritev je v res kakovosten sistem hiÅ”nega kina in ne mislim iti v izgradnjo vrhunskega hi-fi sistema.ƈe bi Å”el, potem bi verjetno kupil kakega rabljenega integrirca Accuphase ali kaj podobnega.
Vem, da se bodo pravi audiofili malce zgrozili, a Onkyo SR-875 s katerim poganjam vse skupaj, tudi v stereu ni tako zaniĆØ in je po ocenah(in mojem osebnem vtisu) vseeno približno na nivoju stereo ojaĆØevalnikov razreda cca 400-500ā‚¬.Jasno pa je, da bi zvoĆØniki zaslužili kaj bistveno bolj žlahtnega.
Vendar pa je moja filozofija, da se najprej izplaĆØa vložit v zvoĆØnike, ki najbolj odloĆØilno definirajo konĆØni rezultat.
Å el bi morda v nakup Å”e kakega boljÅ”ega AV receiverja(Arcam, Primare ali ev. Rotel), a dokler imam v "rezervi" Å”e Harman Kardona AVR-645, ki ga že mesece ne uspevam prodati po neki ĆØloveÅ”ki ceni, si tretjega receiverja ali ojaĆØevalnika k hiÅ”i ne bom vlaĆØil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Senca



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Prispevkov: 888
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2009 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar - tukaj bi morda bilo zanimivo tudi razmiŔljati o izvoru zvoka. Sam sem si Ŕe do pred kratkim lastil Marantz-a SA7001, kateri je bil v bolj ali manj vseh revijah zelo visoko ocenjen in dobil tudi EISA nagrado. Ko pa je Kalimero pri enem izmed testiranj prinesel s seboj Tonewin HD-22 CD-Player na lampo pa sem bil v trenutku prizemljen. Razlika v kvaliteti zvoka je bila takŔna, da sem brez razmiŔljanja dal Marantz-a v oglas in ga tudi prodal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Å tajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2009 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj Ŕtima, tudi denar ni neka nepremostljiva ovira, a na koncu nebi rad izgledal kot kaka (neuspeŔna) elektro Ŕtacuna.Vsi vemo, da je trenutno sila težko prodajati kake audio ali video komponente(pa tudi za avte velja podobno...).
Je pa dejstvo, da sem ob istih ostalih komponentah s temi zvoĆØniki priÅ”el do kar bistveno boljÅ”ega zvoka.To pa hkrati pomeni, da so v njih Å”e vedno bile doloĆØene rezerve.In poleg tega kakovost zvoka na veliko doloĆØa tudi kakovost posnetkov.
Jasno pa mi je, da nikakor nisem s temi zvoĆØniki priÅ”el do nekega ultimativnega sistema, saj so tudi zvoĆØniki "le" blizu visoke, ne pa tudi najviÅ”je klase.Pri vsem ostalem manjka seveda Å”e bistveno veĆØ.
Malo sem se hotel le pohvaliti, da sem naredil dober nakup, pa tudi opozoriti, da se splaĆØa malce pogledati po nekoliko manj poznanih "egzotih".
Primerjave z nekaterimi drugimi zvoĆØniki niti ne mislim delat, da nebi bilo pri kom hude krvi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2583
Kraj: Å kofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 27, 2009 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ƈestitam za nakup:) Samo enkrat sem posluÅ”al neke standmount Usherje, pa so se mi kar dopadli.

Ni pa to nevemkaj eksotiĆØno po mojem mnenju. Å e v SLO se prodajajo.
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 3181
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Tukaj ob tej priliki se morem dotaknit nehvaležne teme USHER in "kopiranja" dizajna !!!

Ta firma v kar nekaj modelih "uspeÅ”no" trži kot svoje izdelke USHER a se kiti z "recikliranimi dizajni" drugih proizvajalcev(Pred leti je bilo teh modelov Å”e veĆØ)...Upam,da vsaj notri imajo kaj svojega...Å e najhuje pa je ,da uspeÅ”no "lobirajo" in pobirajo nagrade...
So se pa že ujeli v svojo zanko ...
Ko sem Ŕel na njihov stran sem prebral OPOZORILO:
Da naj njihovi kupci ne kupujejo po "netu" ali pri nepooblaÅ”ĆØenem prodajalcu,ker se zgodi ,da niso originali ali da niso izdelki v garanciji oziroma izdelki niso identiĆØni kot jih prodajajo na doloĆØenem tržisĆØu !!!
Sedaj ko so že nekaj "zaslužili" in poželi "slavo" s tem so jim poskoĆØile cene,prodaja je upadla,ker niso tako zelo konkurenĆØni ... se pa grejo zakon !!!
Presodite sami in sami ugotovite za katere "blagovne originale" gre !!!















_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: RuŔe

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 06:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ƈeprav ne vem koliko je resnice v zgoraj napisanem, a veĆØina zvoĆØnikov na fotografijah zelo spominja na Sonus faber, tisti na zadnji fotografiji pa JM Lab seriji Utopia. Wink
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljŔemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Å tajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Usher proizvaja zvoĆØnike že cca 35 let, tako da ne gre za neko novo tovarno.Vsaj veĆØina komponent naj bi bila tudi proizvedena pri njih, neke stvari pa naj bi dokupovali/membrane menda pri Dynaudiu).
Kar se tiĆØe konstrukcijskih podrobnosti, bi verjetno lahko naÅ”tel celo kopico raznih "klonov".Sam sem že na zaĆØetku napisal, da po izdelavi spominjajo na Sonus Faber in moram reĆØi, da me to ne moti, prej obratno.
Sam zvok je meni tudi ĆØisto OK.Najprej sem jih sliÅ”al na dobrem Conrad Johnson ojaĆØevalniku in je bil zvok kristalno ĆØist, prostorski, basi pa dovolj globoki in toĆØni.Na mojem AV receiverju kakovost malce pade(a nikakor ne spektakularno) predvsem na raĆØun malce ostrejÅ”ih visokih tonov, je pa za moje pojme Å”e vedno zelo dobra.ZvoĆØniki imajo tudi dovolj dinamiĆØnih rezerv, ĆØeprav to ni spektakularno kot pri kakih veĆØjih Klipschih.
ƈeprav so bile gornje slike prilepljene (kot se da razumeti) z enim drugim namenom, pa dajejo tudi vpogled v solidnost izdelave, ki v živo zapusti Å”e nekoliko boljÅ”i vtis.
Žal ne vem, zakaj meni ni hotelo upladat fotografij(je morda dober Mb po fotki preveĆØ?).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan



Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Prispevkov: 891
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 09:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@krokar

bom rekel, da imam podobne izkuÅ”nje kot ti... Tudi jaz sem dal ĆØez cel kup sistemov kot je bil vĆØasih Technics, Yamaha, Sony Esprit, Rotel, Nad in Marantz... Vsi so imeli dober zvok. Ampak ko sliÅ”iÅ” firme, ki niso tako zasidrane v consumer class ampak bolj v hi end, kot Krell, Primare, Conrad Johnson, Gryphon ...itd.. potem ti postane jasno, da tem consumer class modelom manjka precej...
In ĆØe sem vĆØasih rekel, da je hi end 10x ali 20x dražji sistem, ni pa 10x ali 20x izboljÅ”ana kvaliteta in da jaz na take marketinÅ”ke natege ne bom padal, potem sem danes ĆØisto tiho...

Ne verjameÅ”, dokler ne preizkusiÅ”... Res pa je, da moraÅ” imeti mejo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Å tajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaradi raznih razlogov je ta meja pri meni postavljena, se pa poĆØasi s ĆØasom tudi pomika navzgor.Le da ne toliko zaradi tega, ker prej nebi kaj boljÅ”ega poznal(sem kar precej tega sliÅ”al pri znancih, vĆØasih tudi v studijih),temveĆØ predvsem gledam koliko je tistega denarja, ki bi mi prinesel neko dodatno zadovoljstvo.Denar, ki sem ga dal za tele Usherje, mi ga je, gotovo pa novih nebi kupil.2400ā‚¬ je za prednje zvoĆØnike v hiÅ”nem kinu kar huda cena!
Ponavljam tudi, da ostajam pri allround sistemu in me prav gotovo ne bo (veĆØ) zaneslo v ĆØisti hi-fi.Imam pa polno razumevanje za tiste, ki jim je to hobby.
Sam imam po raznih sobah Å”e vedno aktivnih nekaj Sonyjev, Jamotov, Technicsov ipd. in ti naĆØeloma sicer dam ĆØisto prav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Senca



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Prispevkov: 888
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker sem prej pozabil napisati, popravljam to napako sedaj - ĆØestitke ob nakupu! Pa veliko užitkov ob posluÅ”anju!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Prispevkov: 1454
Kraj: Å tajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prijazno, hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Prispevkov: 2796
Kraj: RuŔe

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
Ker sem prej pozabil napisati, popravljam to napako sedaj - ĆØestitke ob nakupu! Pa veliko užitkov ob posluÅ”anju!

Se pridružujem - to pa so že " ta zaresni" zvoĆØniki, in žlahtnega izgleda.
_________________
Cenite to kar imate in stremite k boljŔemu! To je moj recept za zadovoljstvo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
knap



Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Prispevkov: 1264
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 28, 2009 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v tvoji galeriji ne najdem slik Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe