Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ZZBOY
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48 Prispevkov: 120 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Apr 15, 2011 16:33 Naslov sporočila: Izdelovalec kvalitetnih transformatorjev po naročilu? |
|
|
Iščem, izdelovaca kvalitetenaga trafa 1000va 230V/230V; pisal na:
-Mertel>odgovor je: za znanje naročnike nimajo časa
-Hst invest>ni odgovora
-Eyra>ni odgovora
-Tovornik>ni odgovora
-HTE>baje nekavalitetni
kak nasvet, predlog? lp iztok |
|
Nazaj na vrh |
|
|
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 15, 2011 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
dolinšek - kranj
el-pe penko - vrhnika _________________ vintage , Diy |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ZZBOY
|
Objavljeno: Pet Apr 15, 2011 17:50 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za inforamcijo; poslal povpraševanje v Kranj, bomo veideli, ali bodo odgovoril i n kaj! lp i- |
|
Nazaj na vrh |
|
|
miran
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 14:57 Prispevkov: 31 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1491 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Apr 15, 2011 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
tegn a koncu iz NM bi ti odsvetoval.tip nima pojma kaj je dober trafo, je pa res zelo poceni, vsekakor pa preverjeno dober Dolinšek in Penko, če še dela, ker vem, da je bil na tem da preneha... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 323 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 15, 2011 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
audiofrik je napisal/a: | tegn a koncu iz NM bi ti odsvetoval.tip nima pojma kaj je dober trafo, je pa res zelo poceni, vsekakor pa preverjeno dober Dolinšek in Penko, če še dela, ker vem, da je bil na tem da preneha... |
Dolinšek je res preverjeno dober, a problem je ker izdeluje samo klasične IE trafote (vsaj tako je bilo nekaj časa nazaj). Penkota sem tudi jaz pred nekaj meseci večkrat probal kontaktirat ob različnih dnevnih urah, a brez uspeha.
Audiofrik: Verjetno si mislil Tomašiča, ne? Kaj je bil vzrok razočaranju? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 08:15 Naslov sporočila: |
|
|
Ja njega, razočaranje je bilo prvo že v tem kaj sploh navije, ker je bilo ponavadi vedno kaj narobe, zanimivo ne Penko ne Dolinšek nista imela tuproblemov razumeti kaj hočem, po drugi strani pa napačno dimenzioniranje presekov žice, za nizke voltaže bistveno premajhen presek, kjer koli sem kaj podobnega naročal ali velikokrat dal izdelati kaj enakega kar so naredili drugi so bila navitja navita z bistveno tanjšo žico kot drugje...po domače za sekundar 6 ali 8 v in recimo 50 VA trafo sekundar ne more biti praktično enakega preseka kot primar za 230 V.... in to debeline 0,1mm...
Dolinšek res dela klasična jedra, ampak tu ne vidim problema vsaj zame, definitivno boljše kot toroid ki je sicer bolj fensi in predvsem cenejši za naredit, to je tudi vzrok da jih večina uporablja, se pa klasični trafoti veliko bolje obnesejo v praksi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam s slovenskimi proizvajalci (Tovornik, Dolinšek, Tomašič) zelo dobro izkušnjo - tako človeško, kot tudi tehnično.
Res pa je, da je potrebno biti pri naročanju precizen. Recimo, vsi našteti navijalci ob naročilu pričakujejo poudarek, da gre za trafo za audio napravo.
Pogosto se zgodi da za audio potrebe naročimo trafo z mejno vrednostjo moči. Pogosto še bolj "šparamo", saj se neredko zgodi, da pri toroidih ne naročimo niti zalitja sredine, kaj šele zalitja trafa v kovinski lonec, za izvedbo z zaščitnim ovojem itd. Bolj ko se trafo greje, bolj ohlapni postajajo ovoji in vedno bolj "glasni" so. Če niso zaliti, še toliko bolj. Sam zato zmeraj naročim 100 % predimenzioniran trafo, za A klaso ojačevalnika pa še več.
V debato EI-toroid ne bi zahajal, ker o tem nimam dovolj znanja in torej z audiofrikom nikakor ne morem tekmovati Zgovorno pa je dejstvo, da je v napajalni del novega bluray predvajalnika oppo BDP-95 (ki bi naj bil "oh in ah" dober) vgrajen toroid...
Je pa še kakšna druga izvedba trafa, recimo R-core. Bom preizkusil in morda tudi poročal.
Vsekakor pa ne pljuvati v "domači vodnjak", če za to nimamo res tehtnih razlogov...
ZZ & FF ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
ker nisem hotel pljuvati Tovornika sploh nisem omenjal ker je zame že vsaaj dvajset let sinonim za to kako se trafotov ne sme delati.
Pri podatkih kaj od trafota rabim sem pač bolj tehničen, ker ne gre za audio ali neaudio transformatorje ampak dobre ali slabe,seveda pazim da dimenzioniram porabo ustrezno, zato tudi jaz ponavadi dam vsaj 100 % rezerve, ampak če stvar ni narejena kot treba tudi to ne pomaga, pa ne pljuvam ampak ker je bilo vprašanje odgovarjam kaj mislim, sploh pa da bom direkten tu ni dileme, klasičen trafo od g. Dolinška da ne bo 1KVže pri 300VA padel na 210 V in to je to.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
audiofrik je napisal/a: |
Pri podatkih kaj od trafota rabim sem pač bolj tehničen, ker ne gre za audio ali neaudio transformatorje ampak dobre ali slabe,...
|
Tudi sicer, ne samo pri ponudbi nekaterih slovenskih navijalcev transformatorjev, je možno videti delitev na "audio" in na "splošne potrebe", pogosto tudi za povsem specifično rabo.
Razlog? Natančno (strokovno) ne znam odgovoriti. Domnevam pa, da gre za toleranco izdelave in morda tudi za večjo napenjalno silo žice pri navijanju. In gotovo še kaj...
ZZ & FF ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ZZBOY
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
ali imate tudi slabe izkušnje s Tovornikom, Grobelno? od tega mi lahko sodelavec prinese trafo brez poštnine, sicer pa še od nobenega nimam ponudbe?! bom v pon. klical? lp iztok |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ma_coule
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
ZZBOY je napisal/a: | ali imate tudi slabe izkušnje s Tovornikom, Grobelno? od tega mi lahko sodelavec prinese trafo brez poštnine, sicer pa še od nobenega nimam ponudbe?! bom v pon. klical? lp iztok |
Kot rečeno:
ma_coule je napisal/a: | Sam imam s slovenskimi proizvajalci (Tovornik, Dolinšek, Tomašič) zelo dobro izkušnjo - tako človeško, kot tudi tehnično.
Res pa je, da je potrebno biti pri naročanju precizen. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Apr 16, 2011 18:56 Naslov sporočila: |
|
|
Tovornik po mislim da trideset letih dela nima pojma kaj je dober transformator, karkoli je kdo prinesel od njega je bil podn,sam ga še za kako halogenko ne bi uporabljal, kaj šele za kaj resnejšega... ne vem kako da še ni zaprl vsega skupaj ali za koga dela, ko vem da imajo resnejši resne težave kako preživeti, kitajci trafote delajo za manj kot je cena materiala pri nas, da ocenah za večje količine niti ne ugibam,škoda da zaradi par centov razlike pri nas ne bo nobeden dalj časa preživel v tej konkurenci. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ZZBOY
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2011 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Penko javil, da ne dela več trafotov!! iščemo dalje! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2011 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
ZZBOY je napisal/a: | Penko javil, da ne dela več trafotov!! iščemo dalje! |
Škoda
Drugače pa lahko potrdim, da je Dolinšek zakon! Pred časom mi je naredil dva EI trafota za cevni preamp in sem bil navdušen nad kvaliteto. Sem pa mu vsekakor povedal, da bo šlo za audio napravo, ter, da naj naredi elektrostatičen oklop med primarjem in sekundarjem (izvlečena ozemljitev).
LP,
Goran |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|