Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
twom
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 242 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 29, 2024 20:19 Naslov sporočila: Kater glasbeni streaming service? |
|
|
Velika izbira glasbe, kvaliteta posnetkov, algoritmi za odkrivanje nove glasbe, anostaven in pregleden app za predvajanje in sortiranje, delanje list, cena, družinski paketi, slovenski in jugo pop rock, lokalno shranjevanje datotek, play list, export play list, kaj jaz vem kaj še...
Tidal, Spotify, Apple music, Youtube music... kam spada Roon...
Trenutno uporabljam free Spotify in Youtube music. Imel sem trial Apple music, pa nisem našel komada, ki m8 je bil takrat najbolj všeč (Jacob Gurevitch For Your Love)...
Neke hude kvalitete (še) ne rabim, ker še iščem all in one streamer (air drop, wifi, bluetooth, dober app), ker mi je ozko grlo bluetooth to chinc škatlica. Včasih vklopim tudi Raspberry z Volumio.
Kakšne imate izkušnje in predloge? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6115 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 13:05 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene zanima to, se pripravljam na ta prehod. Trenutno sem v fazi pridobivanja informacij.
Roon, berem da je daleč naj organiziran in pregleden, da pa zvok prek njega ni max, so nekateri drugi boljši.
Občasno padam v apatijo ob določenih zapisih ugotovitev - naprimer kako je zadnja DCS stvaritev LINA živa uživancija (kar je super) in to bistveno bolj kot njihovi 5x dražji top izdelki, ki so kljub svoji popolnosti(?) dolgočasni in nezanimivi za daljša poslušanja. Me veseli da čas ne teče zaman in da se končno kaj premika v pravo smer.
Potem so tu ločeni swičerji, ločeni kloki, ločena težka linearna napajanja.
Hm, meni to ne gre, sem bolj na liniji da ni potreben top za ubiti muho. V high endu bolj ko ne prepričujejo ne samo s topom, raje kar z bombardiranjem celega naselja. Ki potem ne verjamem da muhe ne letijo okoli med ruševinami, hahaha, (DCS odstavek višje, komplet v vrednosti enega apartmaja).
-------
Trenutno sem na ideji enega dobrega DAC-a (Ferrum ali Topping, še malo počakal)+ iPhone, bo za prvo silo dovolj dober dokler se ne zbistrijo vode okoli streaminga, pa en CD transport tipa CD Box RS2T za malce resnejše poslušanje.
Pa Qobuz še mora biti na voljo, talijani pravijo da je najbolj 'true to master' od vseh providerjev.
To vlogo naj bi imel MQA (tisti z modro lučko, zelena je brez authenticated) pa so ga spletkarsko zminirali. Še vedno je nekaj revjuverjev, ki verjamejo vanj. Bomo videli, ni še mrtev, zdaj je v rokah Lenbrooka. Italijani znajo eno več od hudiča in že od nekdaj pravijo da založbam niti malo ni v interesu iz rok dati master kvaliteto. Ostali pa škodoželjni ali zavedeni z demoniziranjem prispevajo k razgradnji tega formata. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orbiter
Pridružen/-a: Sre Feb 2020 15:33 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador,
se opravičujem za tangento, ampak zanima me, katere italijanske spletne strani prebiraš in katere bi priporočil?
Hvala in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1588 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sre Okt 30, 2024 19:53 Naslov sporočila: Re: Kater glasbeni streaming service? |
|
|
twom je napisal/a: |
...
Kakšne imate izkušnje in predloge? |
Tidal. Tudi Jacob Gurevitch For Your Love je tam na voljo. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2024 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
orbiter je napisal/a: | ambasador,
se opravičujem za tangento, ampak zanima me, katere italijanske spletne strani prebiraš in katere bi priporočil?
Hvala in lep pozdrav! |
Spletnega od njih nič, kupujem fizično revijo audioreview.it. So pa z naročnino dostopni tudi preko spleta.
Si vzamem čas za občasen pregled pisanja po spletnih revijah od Stereophile, TheAbsoluteSound, TrackingAngle, HiFi Advice in Choice, hifinewsandrecordreview(HFNRR), Darko. Vmes pa občasno kupim fizično revijo nemški Audio(Stereoplay). Zame je uporabna tista informacija, ki se ponavlja skozi različne vire. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1633 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2024 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
Amby
Ti že leta in leta, kot maček okrog vrele kaše, ogleduješ streamano glasbo in digitalijo nasploh.
Veliko dobre glasbe zamujaš po mojem mnenju.
Nekoč je neko zapisal: Življenje je prekratko za slab HI FI. To velja tudi za zamujene priložnosti ogromne ponudbe dobre glasbe za majhne denarce. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
twom
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 242 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2024 12:40 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen nasvet? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2024 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
twom je napisal/a: | Kakšen nasvet? |
Če ne rabiš kvalitete, potem vzami kar je zastonj, drugače pa kaj drugega, najprej na brezplačen preiskus. Jaz imam Tidal in ga lahko priporočim, žal Qobus (kot menda najkavlitetnejši ponudnik) v SLO ni desegljiv, razen po obvodnih poteh. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1962 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2024 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
Tidal, drugega ni možno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Matjaž1
Pridružen/-a: Čet Mar 2011 17:25 Prispevkov: 85 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2024 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
Roon je organizator glasbe z različnih virov (lokalno, streaming ponidniki) v en paket. Jaz ga uporabljam zaradi vmesnika in DSP funkcije in sem zadovoljen.
Za streaming imamo pa še z nekaterimi soforumaši Tidal family paket in te pride na mesec cena za en espreso in še malo. Nimaš kaj tuhtat. Probaš trial, če ti paše, najdeš par ljudi, se priklopite na Tidal family in ste zmagali. Sigurno pa podobno ponujajo tudi ostali ponudniki. Čim manj komplicirat in probat. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 562
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2024 09:14 Naslov sporočila: |
|
|
Tidal sem imel nekaj časa, verujoč "da je to to". Žal, sem naredil avdiofilsko napako in primerjal Tidalovo najboljšo ponudbo z analogijo, oz. z mojim baznim gramofonskim sistemom. Dokaj hitro sem uvidel, "da to ni to", da je v bistvu veliki nateg, oz. da ne smeš primerjati Tidalovo ponudbo z analogijo. Če uspeš to urediti v svoji glavi, si mirne duše lahko omisliš Tidal kot dober servis za izbiro raznovrsne glasbe.
Še danes imam dostop do familie paketa, a ga skoraj ne koristim, ker sem prešaltal na JazzGroove, 80$ na leto, 5 različnih kanalov, FLAC kvaliteta in "je to to". Celi božji dan vrtijo točno to kar se meni dopade, sicer kdaj pa kdaj hišni policaj povzdigne glas... a nič ne de, za spremembo dam na gramofon ABBO in je vse OK.
Za pokušino priporočam neplačljivi stream preko internetnega radia, kjer pa je kvaliteta 128KB in precej govorjenja, vsaj slišiš pestro izbiro jazza. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2024 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
ck je napisal/a: | Amby
Ti že leta in leta, kot maček okrog vrele kaše, ogleduješ streamano glasbo in digitalijo nasploh.
Veliko dobre glasbe zamujaš po mojem mnenju.
Nekoč je neko zapisal: Življenje je prekratko za slab HI FI. To velja tudi za zamujene priložnosti ogromne ponudbe dobre glasbe za majhne denarce. |
Hahaha, v nekem filmu (pozabil naslov, vem samo da je gospe padel štedilnik na glavo) je v nekrologu bil stavek : ... umrla je tako kot je živela - hitro ...
Verjetno ne znam dovolj dobro povedat - uživam v mojem izboru klasike od Bacha preko Mozarta do ruskih klasikov novejše zgodovine. Ne iščem 'boljše' glasbe, me ne zanima drugo ali novo. Vse skupaj na gramofonu, ki je v osnovi cvek v brazdi plošče, torej z ogromnim nahrbtnikom problemov.
Če povzamem - gledam, da bi prešaltal na digitalno takozvano perfekcijo ali nekaj temu dovolj podobnega, kar bi me odvrnilo od gramofona. Zaenkrat, za moje zmožnosti ca 5-6 tisočakov, še nismo tam. Vsaj jaz tega ne zaznam, zato prelagam odločitev. Oziroma grem neodvisno v to z dac in transportom.
Kot Cd transport je mišljen omenjeni top loader z mehaniko ki je naslednik cdm2 in bo dovolj dober kompromis. Streaming bo pač moral pokazati da presega ta cd transport, v nasprotnem ga ne bom pogrešal niti malo.
---------------------------------------------
Za pomiritev skeptikov pri izbiri naprav..
Me ne bega ultra draga elektronika v smislu kaj vse da ponuja, ker je večina high enda osnovana na 'avtorskem' zvoku - oziroma - 'magic touch'.
Kako to izgleda je lepo povedano v testu sicer predojačevalnika Topping Pre90, ko je tekla primerjava z Nelson Pass XP-32, pre v treh škatlah za 20 tisoč dolarjev
...
My dominant left hemisphere says that the Pre90 is more literal and therefore more honest; it argues that the XP-32 is adding something.
My right hemisphere maintains that the XP-32 simply sounds better, whatever that means, and the resulting enjoyment is what this is really all about.
My left and right hemispheres often wrestle over this at night.
... _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
benma
Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1588 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2024 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
GoldProf je napisal/a: | Tidal sem imel nekaj časa, verujoč "da je to to". Žal, sem naredil avdiofilsko napako in primerjal Tidalovo najboljšo ponudbo z analogijo, oz. z mojim baznim gramofonskim sistemom. Dokaj hitro sem uvidel, "da to ni to", da je v bistvu veliki nateg, oz. da ne smeš primerjati Tidalovo ponudbo z analogijo. Če uspeš to urediti v svoji glavi, si mirne duše lahko omisliš Tidal kot dober servis za izbiro raznovrsne glasbe.
Še danes imam dostop do familie paketa, a ga skoraj ne koristim, ker sem prešaltal na JazzGroove, 80$ na leto, 5 različnih kanalov, FLAC kvaliteta in "je to to". Celi božji dan vrtijo točno to kar se meni dopade, sicer kdaj pa kdaj hišni policaj povzdigne glas... a nič ne de, za spremembo dam na gramofon ABBO in je vse OK.
Za pokušino priporočam neplačljivi stream preko internetnega radia, kjer pa je kvaliteta 128KB in precej govorjenja, vsaj slišiš pestro izbiro jazza. |
Če prav razumem, je po tvojih izkušnjah JazzGroove FLAC boljši od Tidal FLACa? Vedno primerjamo jabolka z jabolki. Torej, 16/44 FLAC datoteka nekega albuma zveni na JazzGroove bolje kot 16/44 FLAC datoteka istega albuma na Tidalu?
JazzGroove nimam, za Tidalov FLAC pa lahko rečem, da nekateri albumi zvenijo zelo kvalitetno (drugi pa manj kvalitetno). Najboljši digitalni zvok pa še vedno slišim s CDjev in FLAC/DSD datotek na mojem NASu. Nimam pa dovolj kvalitetne analogne opreme, da bi lahko primerjal zvok s teh medijev z zvokom z gramofona. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
|
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 562
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2024 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Da, pravilno si razumel, tudi sam si to ugotovil:
"za Tidalov FLAC pa lahko rečem, da nekateri albumi zvenijo zelo kvalitetno (drugi pa manj kvalitetno)."
Očitno na JazzGrove izbirajo kvalitetnešje posnetke, lahko imajo tudi boljšo tehnično opremo za predvajanje, ne vem.
Podobno kot pri vinilkah, ne sliši se isto na posnetku od RT Beograd ali na Croatia Recordsu v primerjavi za RCA ali EMI ali VENUS in podobno. Tudi FLAC ni vedno FLAC. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2024 19:06 Naslov sporočila: |
|
|
The JazzGroove - San Francisko internet radio je edina postaja, ki jo rednoposlušam, čeprav ima samo 64 kbit resolucijo, je pa muzika odlična, tako da jo zelo priporočam. Plačljive variante pa še nisem probal. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|