Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ojaĆØevalec Sony in sub JBL-SB5

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> DomaĆØi kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mato_m



Pridružen/-a: Sob Dec 2017 13:02
Prispevkov: 4
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2017 13:13    Naslov sporočila: ojaĆØevalec Sony in sub JBL-SB5 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
kupujem subwoofer JBL SB-5 pa me zanima, ĆØe je kompaktibilen z mojim ojaĆØevalcem Sony TA-F505ES. OjaĆØevalec ima na zadnji strani napisano sledeĆØe http://shrani.si/f/3O/mJ/28ZCDbRV/ohm.jpg , medtem ko ima subwoofer napisano naslednje http://shrani.si/f/u/vf/1o9Fufzb/jbl.jpg . OjaĆØevalec pa poganja trenutno 6 ohm-ske Jamo zvoĆØnike.

Po moji logiki zadeva ni kompaktibilna, medtem ko kolega pravi da je.

Vas lahko prosim za podrobnejŔi odgovor!

Hvala, lp Mato
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2017 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DobrodoŔel mato_m,

v osnovi druženje teh dveh komponent ni najbolj priporoĆØljivo.
Sony ojaĆØevalnik naj bi deklarirano zmogel najnižjo impedanco 6 ohmov, SUB SB5 pa se spusti na 4 ohme.
Zanimivo je, gledam service manual od TA-F505ES, da je bil poseben (AE2) model z drugaĆØnimi elektronskimi komponentami, delan za Skandinavijo, Å vico, Portugalsko in Å panijo, deklariran do 6 ohmov impedance, medtem ko sta modela (AE1, G), delana za NemĆØijo in ostalo Evropo, deklarirana za 4 ohme minimum. Izhodni MOS-FETI so enaki, je pa solata okoli njih drugaĆØna.

Vsekakor bi vezava kablov Å”la najprej do suba, od tam pa v Jamote, ker se tako uporabi interno kretnico v subu. Kako bo to Å”lo skupaj je tudi veliiiiko vpraÅ”anje, saj je sub namenjen za JBL Control 5 zvoĆØnik, poslediĆØno je kretnica prilagojena JBL zvoĆØnikom. Jamo so drugaĆØni in je priklop na ta subwoofer popolna neznanka.
V kolikor pa bi vezal kakor na prilepljeni sliki - Jamo na ojaĆØevalnik in hkrati Å”e sub direktno na ojaĆØevalnik (vidim dva para kablov na izhodih ojaĆØevalnika), bi to pomenilo v najboljÅ”em sluĆØaju termiĆØni izklop ojaĆØevalnika, v najslabÅ”em sluĆØaju pa bi dim (za katerega vsi vemo da poganja elektroniko) uÅ”el iz ojaĆØevalnika :-)

Slike priklopov na subu JBL SB5
http://www.audiocostruzioni.com/r_s/diffusori/diffusori-4/JBL-control-sb5-sub/jbl-control-sb5.htm

link do service manuala:
https://www.hifiengine.com/manual_library/sony/ta-f505es.shtml

lix
_________________
"Ne moreÅ” dobiti pudinga, ĆØe ne pojeÅ” mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1946
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2017 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@lix se je dobro poglobil v naĆØrte in vse je res, kar je napisal. Imam dolga leta ta komplet Control5 in SB5, pa mi Å”e na misel ni priÅ”lo, da bi impedanca nagajala. Res to uporabljam samo za TV. Glede na to, da sem te zadeve videl tudi na vseh sejmih po svetu, pretežno zelo naterano v PA naĆØinu, bi rekel, da je absolutno neproblematiĆØno. Takle Sony ima kar lepo narejen izhod z enim parom MosFetov in 0.22 uporom na drainu (emitor folower vezje). Ob navedbi Dumping faktorja 80 na 8-Ohmih je torej izhodna upornost 0,1 Ohm. Ne verjamem da s SB5 lahko kaj pokvariÅ”. Itak ima Sony zaÅ”ĆØito, ki pri preobremenitvi vrže vzbujanje ven, torej klasiĆØno meri tok na balastnem uporu. Bi se pa vpraÅ”al o tvojih Jamotih, glede nato, da so Control 5 obĆØutljivi 91dB in tudi 4 Ohm-ski, kako jih upasat z subom 5 po glasnosti. Za tak namen ti je cenejÅ”a, manjÅ”a in prijaznejÅ”a kakÅ”na reÅ”itev z Yamaha aktivnim subom, z nastavitvijo reza in glasnosti, pa Å”e iskreno povedano je SB5 kar kolasta in velika zadeva. Je pa rariteta in se težko najde.
Podatki so koristni, vĆØasih pa te zapeljejo. Na primer, doma je tudi par JBL monitorjev 4301b, ki majo nazivno moĆØ 15W (prav piÅ”e 15). Pa jih poglej na Youtube pri japoncih, priklopljenih na res goveje moĆØi Krellov brez težav. ƈe si normalen, niĆØ ne skuriÅ”, ĆØe pa si od demolition group, se da uniĆØiti skoraj vse.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato_m



Pridružen/-a: Sob Dec 2017 13:02
Prispevkov: 4
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2017 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Å e eno vpraÅ”anje imam, kaj pa priklop na B izhod ojaĆØevalca; to mi predlaga prodajalec nizkotonca? Je to smiselno ali naj pozabim na vse skupaj. Mika me tudi JBL SB-2, ĆØe je ista pesem me prosim opozorite.

Glede Yamahe, želim jo pozabiti ker zvok je bil porazen! Ta Sony igra bistveno boljÅ”e. ZvoĆØnikov od Jama nisem omenil zdajle pa gledam in kaj piÅ”e zadaj 4 Ohm?! Gre to sploh skupaj z mojim ojaĆØevalcem? Model je Classic 4. Je to sploh povezljivo? So zvoĆØniki neprimerni za moj ojaĆØevalec? Ko sem kupoval nisem bil pozoren na oznake na zvoĆØniku!

Dolgujem opraviĆØilo za napaĆØno navedene podatke.

Hvala za odgovore! lp, Mato
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1946
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2017 02:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsi podatki so nekako skregani, ki ji navajaÅ”. Kot ti je @lix razložil naj bi na A ali B bi imel najnižjo prikljuĆØeno impedanco 6 Ohm, ĆØe pa izkoriÅ”ĆØaÅ” oba izhoda (A+B) pa najmanj 12 Ohm, kar je logiĆØno. Torej vedno moraÅ” satelite peljati ĆØez sub, ĆØe že reskiraÅ” 4 Ohmski priklop. Za SB5 je izkoristek 91dB, za SB2 pa celo 100dB, za Jamo pa ne vemo niĆØ. PrviĆØ sliÅ”im, da bi imel aktivni sub od Yamahe kakÅ”en poseben, drugaĆØen zvok. Tako SB5 kot SB2 so nekako resnejÅ”e, starinske zadeve, ki pripadajo nekemu namenskemu kompletu. Uporabljajo se za manjÅ”a PA ozvoĆØenja gostiln, mini diskotek itd. Za doma so aktivni subi dosti manjÅ”i, nekateri celo z nastavljiv rezi, prilagodljivo glasnostjo in Å”e kaj. V zvezi s subi je namen, da plaÅ”iÅ” nakljuĆØne goste, jim treseÅ” ĆØeva ali za kakÅ”en obĆØasni ogled dobro posnetega filma z efekti. Za stalno ga pa ni za prenaÅ”at, vsaj v audiofilskem smislu, ĆØe res ni vrhunsko in z mero upasan v sistem. Ta dva sistema, ki jih ti gledaÅ” se pa ne da niĆØ upasat in terajo svoje. To so tudi stvari, ki jih nikoli ne moreÅ” veĆØ prodat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> DomaĆØi kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe