Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kondenzatorji na kretnicah
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
borismd



Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Prispevkov: 36
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 12:49    Naslov sporočila: Kondenzatorji na kretnicah Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me kako elektroliti na kretnicah vplivajo na zvok. Imam namreč starejše zvočnike cca 25 let pa me zanima ali bom kaj pridobil na basu če zamenjam elektrolite? Stari zgledajo še ok, ampak....

Hvala za ideje Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Prispevkov: 741
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Nazadnje urejal/a tromba Pon Jan 18, 2016 17:50; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borismd



Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Prispevkov: 36
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 16:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma rad bi bil čim bližje originalnem stanju... Zanima me samo če ima kdo kake izkušnje ali se pozna ali ne če jih zamenjam...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
giroskop



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48
Prispevkov: 163
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Sam sem pred dobrim pol leta menjal vse elektrolitske kondenzatorje v kretnicah, ker so bili stari več kot 30 let. Moram povedati, da se je pri nekaterih spremenila kapacitivnost celo do 100% od predpisane. Zanimivo je, da se je kapaciteta pri večini spremenila na gor-je bila večja od predpisane. Po menjavi je zvok iz obeh boksov enak predvsem pa je sprememba v kvalitetizvoka.

Moram povedati, da so elektroliti na kretnicah bipolarni in običajno delani
za napetost okoli 100V

Lp Franci
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 383

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nebi kakšno fotko prilimal ali pa napisal vrednosti, koliko uF piše na kondiču?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Prispevkov: 741
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borismd je napisal/a:
Ma rad bi bil čim bližje originalnem stanju... Zanima me samo če ima kdo kake izkušnje ali se pozna ali ne če jih zamenjam...


Najbolj pomembno je, da se držiš iste uF vrednosti ali vsaj kar se da podobne.
Največkrat se pozna v definiciji basa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borismd



Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Prispevkov: 36
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
Nebi kakšno fotko prilimal ali pa napisal vrednosti, koliko uF piše na kondiču?

lp


notri so Rubycon 3uF, 50V, bipolarni. Se pravi če je šla vrednost gor imam potem še preveč basa???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 383

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borismd je napisal/a:
GoldProf je napisal/a:
Nebi kakšno fotko prilimal ali pa napisal vrednosti, koliko uF piše na kondiču?

lp


notri so Rubycon 3uF, 50V, bipolarni. Se pravi če je šla vrednost gor imam potem še preveč basa???


Lahko zamenjaš z Mundorf Mcap Evo 2 x 1.5uF. To ni garancija, da bo kaj bolje, vsekakor pa vrednost mora biti 3uF.
Lahko pa posodobiš v celoti kretnico če poznaš vrednost uporov in tuljav z bolj kvalitetnimi, vendar vse vrednosti morajo ostati iste.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fjaka



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Prispevkov: 1647
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne diraj... Cool Cool Cool
_________________
šoo mazgoon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borismd



Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Prispevkov: 36
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
ne diraj... Cool Cool Cool


Kretnice res ne bom nove naredu Smile kondenzatorje bo pa treba zamenat...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi



Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Prispevkov: 238
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borismd je napisal/a:
GoldProf je napisal/a:
Nebi kakšno fotko prilimal ali pa napisal vrednosti, koliko uF piše na kondiču?

lp


notri so Rubycon 3uF, 50V, bipolarni. Se pravi če je šla vrednost gor imam potem še preveč basa???


Če ne daš gor fotke, je malo težje, a po vrednosti bi sklepal, da je to kondenzator za visokotonec in ta na bas ne bo vplival.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borismd



Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Prispevkov: 36
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 23:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
borismd je napisal/a:
GoldProf je napisal/a:
Nebi kakšno fotko prilimal ali pa napisal vrednosti, koliko uF piše na kondiču?

lp


notri so Rubycon 3uF, 50V, bipolarni. Se pravi če je šla vrednost gor imam potem še preveč basa???


Če ne daš gor fotke, je malo težje, a po vrednosti bi sklepal, da je to kondenzator za visokotonec in ta na bas ne bo vplival.


Ma je cel f*k zraven prit... Par uporov, par tuljav in 2 omenjena kondenzatorja na kretnico. Pa še pribita je na ohišje tko da bo kar nekaj dela Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fjaka



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Prispevkov: 1647
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2016 23:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borismd je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
ne diraj... Cool Cool Cool


Kretnice res ne bom nove naredu Smile kondenzatorje bo pa treba zamenat...


gdo ti je to svetoval?!?.... Cool
_________________
šoo mazgoon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borismd



Pridružen/-a: Pon Jul 2014 16:39
Prispevkov: 36
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2016 02:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
borismd je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
ne diraj... Cool Cool Cool


Kretnice res ne bom nove naredu Smile kondenzatorje bo pa treba zamenat...


gdo ti je to svetoval?!?.... Cool


Svetoval kaj? Nove kretnice al kondenzatorje zamenjat?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 383

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2016 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katere zvočnike sploh imaš?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com