Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

" Inkvizicija " na AK forumu

 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vintagesonic



Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Prispevkov: 1426
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2013 16:27    Naslov sporočila: " Inkvizicija " na AK forumu Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Skoda za odlocitev Kim Gordona, je naredil forum bolj dinamicen.


Zdi se , da se je zgodba okoli novega člana in njegovega odhoda iz foruma ( njegova lastna odločitev ) zapeljala v neke čudne vode. Včasih je v življenju koristno biti vsaj malce objektiven. Objektivnost naj bi bila več ali manj vezana na argumentacjio določene problematike, kajti v nasprotnem primeru, se vsi skupaj hitro znajdemo na tankem ledu vsesplošnega posploševanja in stereotipov.

Ocenjevanje zvoka ali njemu lastnih komponent ima že samo po sebi v svojem bistvu vgrajeno močno komponento subjektivnosti. Zaželjeno bi bilo, da bi se stopnja subjektivnosti vsaj poizkušala zmanjšati, ker odpraviti se enostavno ne da. Edino sredstvo ki nam vsaj delno olajša delo je argumentacija. Žal so argumenti večkrat najšibkejša točka tega foruma. Argumenti so lahko različni. Lahko so strokovno tehničnega, slušno izkustvenega, komparativnega ali umetniško izvedbenega karakterja. Ni problema, samo da vsaj približno vemo o čem govorimo. S tem se izognemo marsikateremu banaliziranju problematike.

Podobna situacija je tudi v participaciji posameznikov na temu forumu. Če že pride do polarizacije mnenj ( kar za življenje foruma ni nič narobe ) poizkusimo točke spora vsaj arumentirati.


Na temu mestu nočem biti advokat nikogar, poizkušam pisati v svojem imenu, vendar bi samo rad argumentiral ozadje za mene namišljenega “spora”, med novodošlim soforumašem KG in delom občestva na temu forumu.

Na koncu je izpadlo, da je naš preljubi KG žrtveno jagnje na olimpu inkvizicije dela AK foruma.

Nisem popolnoma prepričan da je KG tako naivno bitje, kot se na nek način hoče prikazati. Ne bom posamično vrednostno ocenjeval njegovega stila pisanja v zadnjih 14 dnevih na temu forumu, bi pa rad podal samo nekaj njegovih “cvetk”, ki se meni osebno zdijo za nekoga ki je na forumu 14 dni malce problematične, nekaterim drugim pa očitno popolnoma sprejemljive in osebnostno neproblematične.

Splošni "umetniški vtis" spoštljivega komuniciranja forumaša KG in objektivnosti njegovih izjav si lahko ogledate v spodnji rubriki in seveda presodite sami.

Kim Gordon je napisal/a:

Meni se zdi pa trgovina zelo fina. Med ponujeno robo se najde kaj zanimivega. Fanta sta prijazna, nista neka dogmatika, nista kretena, nista psihična bolnika, nista stara nergača, nista zablodela audiofila - če takole na hitro preletim lastnosti nekaterih slovenskih audio trgovcev.


Torej če povzamem, večina slovenskih trgovcev z Hi-Fi opremo je psihičev, in kretenov?

Kim Gordon je napisal/a:

Uf, naporne so te debate z audiofili.


Kim Gordon je napisal/a:
.....................bi za tole inkvizicijo lahko odprli novo temo: "Izganjanje novih članic in članov"........................... kjer ste se na novo članico ali člana spravili kot pobesnelo govedo.

Vidim, da vam je odganjane novih članov in članic že v navadi.


Kim Gordon je napisal/a:

Upam, da je jasno, da gre tukaj za ali buržoazno nasilje ali infantilno pumpanje ega.


Kim Gordon je napisal/a:

Če je ne, je idiot in si ne zasluži tvojega denarja, pač pa si zasluži edino to, da propade.


Od psihičev in kretenov smo že na idiotih?

Kim Gordon je napisal/a:


Ne ne, to je v dnevni sobi, na skretu imam tiste komponente, ki se v glavnem sistemu niso obnesle: Benz-Micro LP S-Durand Telos-VPI HR-X/DCS Puccini-Audio Research PH-2-Conrad Johnson ACT-2-Audio Research REF D110-Von Schweikert VR-5 Anniversary.


Kim Gordon je napisal/a:
Ma ne, sj tut s Conrad Johnson Premier 350SA pa z MSB Platinum 200 ni blo nč boljš. To so pol dobile frendice.


Kim Gordon je napisal/a:

V slovenskem avdiofilskem svetu nečesa ne štekam: prodajajo in kupujejo orto drage reči, …………… V z zvočniki naphanih sobah se tudi pol milijona evrov dragi sistem sliši za max. 3000€.


Kim Gordon je napisal/a:

Zato pa je treba sisteme izbirat z zaendrek posnetki, če hoče človek uživat v glasbi, ne pa s tistimi audiofilskimi cigumigu jajci.


Kim Gordon je napisal/a:

Kaj pa kašen nasvet v zvezi s temo, zaslužni člani, al karkolmisltedaste?


Kim Gordon je napisal/a:

In ko se je vse tako lepo sklenilo, je morda čas, da svoje kratkotrajno šestdnevno (pfff, zdi se kot celo življenje) bivanje tukaj gor tudi sklenem. Verjamem, da me bo gospod @pinis pogrešal, a bo že našel koga, nad katerim bo lahko izpopolnjeval in vežbal svoje metode neke tajne službe iz nekega drugega časa.



Kim Gordon je napisal/a:

Odhajam presenečeno - predvsem nad tem, koliko energije nekateri na tem forumu namenjajo babam, avtom, bedarijam, špijonaži ... in kako malo glasbi.

Ampak kot pravim: horses for courses.
Ali kot bi rekel Cervantes: de todos ha de haber en el mundo.
Oziroma kot je Cervantesa elokventno prevedel moj sošolec v osnovni šoli: svašta p***a rodi.



Torej rubrika "Lepe ženske in HI-FI" in sorodna "čorba" je sodu izbilo dno?

“ Analizo “ bi sklenil z mnenjem

audiomaniac je napisal/a:


Za sodelovanje na forumih (pa vseeno kakšnih) je potrebno pač veliko volje, še več žilavosti in ogromno potrpljenja !!! Cool

Očitno je ''fant'' še premalo izkušen !!! Twisted Evil


LP

P.S.


pinus je napisal/a:
Tisti,ki je včeraj previdno izbrisal, oz prilagodil(olepšal) odgovore v svojih postih na forumu izpred nekaj dni, v tej temi in v temi Katere zvočnike za 15m2, - ta dobro ve, kakšen je stereotip dialoga na tem forumu..
In delfinus - ja, tako se dela forum res tudi bolj "dinamičen", še posebno, če mogoče lahko nastopiš vsak drugi teden z drugim "partizanskim imenom"...


.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Prispevkov: 1440
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 29, 2013 00:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prispevki sedaj že bivšega člana tega foruma kažejo na nevzgojenost, pomanjkanje osnovnega bontona, neutemeljen občutek več vrednosti in superiornega intelekta, domišljavost, ter občutek, da se skrivajoč za izmišljenim imenom lahko nekaznovano norčuje iz vsakogar in vseh.

Našteti simptomi in napadalnost s katero so izraženi, so lahko tudi posledica kakšnih resnih zdravstvenih motenj in ne le posledica slabe vzgoje, vpliva okolja in dednosti, kar so tri komponente, ki so odločilne za izoblikovanje človekove osebnosti.

Razen slabega okusa v ustih, ne bo za njim na forumu ostala prav nobena sled, saj ni bil niti en sam prispevek strokovno toliko tehten, da bi bil kdaj kasneje še omembe vreden.

Lp.
_________________
miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031361550
pinus



Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Prispevkov: 940
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 29, 2013 01:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj pa je zanimivo v tem "dogajanju" na forumu...
Opozoriš na "manevriranje " nekoga na forumu - pa te postavi v neko "tajno službo"...
Omeniš v drugi temi (- ki se je navadno ne "udeležujem") ,da ti je depilacija bolj po "okusu", pa se že "ustrašijo", da te zanima pedofilija...
Halo? Fobije? Lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 29, 2013 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S takimi in podobnimi Ostalo temami bomo zaključili - zaklepam

LP

Admin

_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe