Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup dvd-jev na online trgovinah v tujini

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 12:02    Naslov sporočila: Nakup dvd-jev na online trgovinah v tujini Odgovori s citatom

Doma gledam veĆØina glasbene dvdje. Do sedaj sem kupoval v glavnem v big bangu ter na mimovrste. Žal ponudba v teh dveh trgovinah ni tako pestra kot v tujini. V big bangu se da doloĆØene dvdje tudi naroĆØiti, vendar je potrebno ĆØakati tudi 2 meseca za naroĆØilo, pa Å”e vpraÅ”anje ĆØe bo prispelo. Na amazonu sem naÅ”el veliko veĆØ izbire, pa Å”e cene so bolj konkurenĆØne. Zanima me vaÅ”a mnenja glede nakupa dvdjev iz tujine. V Europi vem za amazon.de ter uk. Kaj poÅ”iljajo tudi v Slovenijo, potrebno je imeti kako posebno kartico za kupovanje preko interneta, kako je s poÅ”tino, ĆØasom dobave?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za nakup preko spleta navadno potrebujemo kreditno kartico. PlaĆØevanje je lahko direktno ali posredno npr. preko PayPala.

Amazon nudi ugodne cene, vendar je temu treba priŔteti Ŕe poŔtnino. Nekatere manj znane spletne prodajalne ponujajo razne ugodnosti med drugim tudi "free" poŔtnino.

Vsa naroĆØila iz neevropskih držav se carinijo vkolikor znesek presega 22ā‚¬ (npr. amazon.com).

Že kako leto naroĆØam vse medije preko Å”vicarske spletne prodajalne Grooves-Inc. Medije razdelim v veĆØ poÅ”iljk, vrednostno nobena ne presega 22ā‚¬, vse pa so v vrednosti nad 20ā‚¬ (tu je nekaj kombinatorike Confused ). PoÅ”iljke nad 20ā‚¬ so brez poÅ”tnine. Na ta naĆØin meseĆØno nabavim preko 20cd medijev.

Roki so razliĆØni, vĆØasih je treba malo potrpljenja. Dosedanje izkuÅ”nje kažejo, da je Amazon.uk najhitrejÅ”i (povpreĆØje 1 teden). Carina terja tudi svoj ĆØasovni davek, zagotovo 5-7 dni. Spletne prodajalne imajo navadno napisan tudi rok dobave posameznega medija, na ta naĆØin si lahko približno izraĆØunaÅ”, kdaj bo poÅ”tar pred vrati pustil paketek.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uh preko 20 cd meseĆØno, moreÅ” pa imet eno sobo samo za shranjevanje cdjev Wink
Sem pregledal spetno stran Grooves-Inc pa ima kar v redu ponudbo. Je pa res da je raspon 20-22 eura za se izognit carini ter poÅ”tini malo majhen ampak vseeno nekaj je. Dobavni rok tudi ĆØe bi bil 1 mesec me ne moti, samo da ne bi bil daljÅ”i. Glede kreditne kartice pa je najbolje da imam eno namenjeno samo temu, da si nakazujem toliko denarja koliko mislim porabit za nakup medijev. Pa si naÅ”timam, da ne morem jit v minus. Tako se izognem zlorabi kartice. Katero kreditno kartico pa je najbolje da si nabavim, ker vem da nekatere zahtevajo plaĆØevanje naroĆØnine? Pravkar sem dobil reklamo domov iz moje banke, da si lahko naredim american express kartico, je pa potrebno za njo plaĆØevati naroĆØnino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 17:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljam VISO, predvsem zato, ker je po Evropi moĆØno podprta (poleti mi prav pride tudi na HrvaÅ”kem). Na Grooves-Inc plaĆØujem preko PayPal, transakcija se izvrÅ”i just-in-time, kar pomeni, da ti PayPal ob naroĆØilu robe trga iz kreditne kartice in isti hip avtomatsko sprovede plaĆØilo spletni trgovini brez provizije. Kar je zares ugodno.

Kot sem že omenil naroĆØilo vedno skombiniram tako, da mi pride med 20 in 22ā‚¬. Å e dober "hint", ki se ga Å”vicarji poslužujejo: kljub temu, da ne zaraĆØunajo poÅ”tnine za naroĆØila nad 20ā‚¬, ti v nazivni ceni paketa to odbijejo. Kar pomeni sledeĆØe, bom ponazoril s primerom:

NabaviÅ” 2 CD-ja, vsak po 12ā‚¬, kar znese 24ā‚¬. PoÅ”tnine ni! PoÅ”iljka stane 24ā‚¬ ampak temu znesku se odÅ”teje poÅ”tnina (1,5ā‚¬ po komadu) kar v konĆØni fazi pomeni, da je nazivna cena le 21ā‚¬ in stvar NI OCARINJENA. Nazivna cena je vpisana na deklaraciji, ki mora biti v obliki nalepke na zunanji strani kuverte (paketa). Prodajalec jamĆØi za pravilne podatke, notranjost paketa mora biti opremljena tudi z originalnim raĆØunom. Carina si dovoli vpogled v paket, kar pomeni, da ti raztrgajo zaÅ”ĆØitni ovoj in poiÅ”ĆØejo raĆØun ter ceno primerjajo z nazivno ceno na zunanji strani paketa. ƈe raĆØuna ni, dobiÅ” obvestilo od carine, da ga moraÅ” v nekaj dneh dostaviti.

Toliko v informacijo za vse, ki nabavljate robo preko spleta. To kar sem zapisal je preverjeno pri carinski upravi SLO.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj za imet raĆØun na visi treba plaĆØevati kakÅ”no letno naroĆØnino? NajveĆØji problem je da vglavnem kupujem glasbene dvdje tej pa imajo ceno cca 15-20 eurov tako da težko bi dobil tisto kombinacijo od 20 do 22 eurov. Kaj pa ĆØe bi kupoval na www.grooves-inc.de bi tudi plaĆØeval carino? ƈe se ne motim je trgovina v NemĆØiji, ki pa je v EU. Koliko pa pride carina pri nakupu npr. v vrednosti 200 eurov?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 04, 2008 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za uporabo VISA kartice se plaĆØuje letna provizija približno 15ā‚¬.

Grooves-Inc je stacioniran v Å vici (Basel) imajo pa zakupljene naslednje domene: plattenladen.com, recordshop.net, grooves-inc.de, grooves-inc.com, grooves-inc.co.uk ter grooves-inc.eu, ki se vse linkajo na isto bazo.

Glede stopnje carine pa bi moral vse informacije dobiti na naslovu http://www.carina.gov.si/

Nekaj glasbenih DVD-jev sem naroĆØil iz Amazon USA in na moje preseneĆØenje so bili nekateri v precej izvirnejÅ”i embalaži, kot se jih je prodajalo v EU, z dodatnimi fotografijami, teksti, opisi snemanj itd. Vkolikor DVD player ni regijsko "skrekan" pa velja tudi dodatna pazljivost.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam kupujem DVDje na www.HMV.com in to samo filme iz akcijske ponudbe. Tako sem dobil celega Hitchoka za 30 funtov(15 filmov). Verjetno je film, ki ga "nujno" potrebujeÅ” drag. ƈe pa si ga daÅ” na listo in malo poĆØakaÅ”, boÅ” kupil nekajkrat ceneje. Zanimivost HMVja je tudi, da gre vsak artikel v svoj paket(s svojo poÅ”tnino), kar pomeni, da niĆØ ne priÅ”paraÅ”, ĆØe kupiÅ” veĆØ. Dobro pa je, da je poÅ”tnina vezana na artikel, ki je lahko tudi box-se pravi, za cel box plaĆØaÅ” enako poÅ”tnino, kot za en film.
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xray80



Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Prispevkov: 291
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 21, 2008 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VĆØeraj sem bil na banki ter povpraÅ”al po visi. Jaz sem drugaĆØe na banki Koper. Gospa mi je priporoĆØala Activa-Visa Electron, s katero se da kupovat preko interneta, za njo pa ne rabi plaĆØevat nobene naroĆØnine. Podatke o kartici dobite tukaj
http://www.banka-koper.si/BIN/product.seam?id=F633837D-9B99-CD4E-736B-9F464CD64233&cid=134373
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe