Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PosluŔanje glasbe

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fuego



Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Prispevkov: 1027
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 14:05    Naslov sporočila: PosluÅ”anje glasbe Odgovori s citatom

Skozi odraÅ”ĆØanje sem preÅ”el skozi mnogo faz. Od otroÅ”kih pesmi v ranem otroÅ”tvu, do Avsenikov, Smookie-jev in raznih YU izvajalcev. V rani mladosti sem velikokrat bil na poĆØitnicah pri teti , kjer je sestriĆØna imela gramofon in sem brskal med ploÅ”ĆØami na 45 ali 33 obratov. PosluÅ”al sem pa vse. Doma so starejÅ”e sestre posluÅ”ale malce ostrejÅ”i rok in je bilo ĆØisto normalno, da sem že z sedmimi leti posluÅ”al AC/DC, KISS... V kasnejÅ”em obdobju so se že pojavljali prvi stolpi in pri kolegu sma na ves glas posluÅ”ala TOTO in pa seveda U2 - Pride. Sploh v 80-ih je bilo polno dobre popularne muske... DEPECHE MODE, FGTH, BILLY IDOL, U2, SIMPLE MINDS... Seveda se je takrat zaĆØela tut italijanska Å”tanca, pa razne pevke kot so Sabrina, Samantha Fox, Madonna... V srednji Å”oli pa sem v celoti preÅ”altal na metal in to ne pocukrano varianto kot so bli Poison, GunsĀ“n Roses... ampak thrash metal. Ko je bilo tega obdobja konec pa smo spoznal progresivni metal in tako tudi progresivni rock. Smo pa zaĆØel posluÅ”at tudi jazz rock oz. fusion...
Sem pa vedno preferiral muziko v kateri je kitara, ker mi je ta inÅ”trument ljub že od malih nog, ko sem ga prviĆØ prijel v roke. Sedaj posluÅ”am predvsem progresivni rock, nekaj malega jazza, kak dober etno, elektronsko glasbo, hard rock... Doma imam Å”e okoli 100 LP ploÅ”ĆØ, drugaĆØe pa muziko Å”e vedno kupujem na CD nosilcu. Sem že poizkuÅ”al z FLAC-i in sem si vlekel cele diskografije in jih laufal preko NMT-ja... samo sem sĆØasoma ugotovil, da se ta elektronika precej menja, rado se kaj kvari, treba je update-at firmware... RaĆØunalnikov pa imam že v službi preko glave. Zato mi je najlažje vzet CD iz Å”katlice, ga dat v CD player in obrnit gumb za glasnost. Pa Å”e guÅ”t je , ko si kak CD res želim in ga zbidam na ebay-u itd. Nisem pa nek zahteven posluÅ”alec, tako, da mi minimalna odstopanja pri zvoku niso tolk pomembna. Rad imam ĆØist zvok in da se vse lepo sliÅ”i, ne iÅ”ĆØem pa dlake v jajcu. VĆØasih sem posluÅ”al muziko na tak naĆØin, da sem posluÅ”al razne inÅ”trumente in mi je bil užitek posluÅ”at kak res dober solo na kitari, vokalno linijo.... sedaj pa se raje posveĆØam obĆØutku in posluÅ”am glasbo glede na razpoloženje. Preferiram pa moÅ”ke vokale pred ženskimi in to iz ĆØisto preprostega razloga, ker nekatere vokalistke brez razloga pojejo preveĆØ visoko. Kar se tiĆØe pa CD vs. LP primerjave... Nekako sem se v teh letih bolj navadil na CD, ker je z LP-ji preveĆØ dela. Na vsake toliko ĆØasa se spravim posluÅ”at LP-je in to predvsem takrat, kadar imam malce nostalgije po 80-ih. Novega LP-ja nisem kupil že precej dolgo ĆØasa. ƈeprav pa je lepo videt kako izdajo Dark Side Of The Moon ali The Wall... DobiÅ” nekaj konkretnega v roke, pa vsa ta lepa grafika se normalno vidi in to je ĆØar vinilov. Dokler se bodo dobili fiziĆØni nosilci ne bom preÅ”el na digitalne. Enostavno ne vidim razloga, da bi plaĆØeval za digitalni dolpoteg. CD ima po doloĆØenem ĆØasu Å”e vedno neko vrednost, digitalni dolpoteg pa si lahko nekam zatakneÅ”. Laughing Poleg tega so diskovja tako nezanesljiva, da se lahko zgodi, da ostaneÅ” kaj hitro brez celotne zbirke. Sem v službi že velikokrat doživel, da so ljudje izgubili vse kar so imeli na disku, ker se je poruÅ”ila particija ali pokvarila elektronika. Teh težav z diski je ĆØedalje veĆØ. V glavnem prej ti bo crknil kak PC kot pa CD Player ali gramofon. Kolega ma 30 let star CD player pa Å”e vedno dela. PosluÅ”anje glasbe je zame nekaj kar poĆØnem že od malih nog. Seveda je pa aktivno posluÅ”anje glasbe nasploh bolj domena moÅ”kih, ker ženske imajo svoj naĆØin posluÅ”anja in ponavadi nimajo nekega izoblikovanega okusa. Moja žena posluÅ”a musko samo , ĆØe gre na kako feÅ”to, drugaĆØe pa posluÅ”a radio. Sploh pa , ko si ĀØodraselĀØ te nekateri ĆØudno gledajo, da Å”e vedno hodiÅ” na koncerte, kupujeÅ” CD-je, opremo.... Bolj normalno je da se cele dneve ženeÅ” in delaÅ” za hiÅ”o, avto.... Svet je lepÅ”i, ĆØe posluÅ”aÅ” dobro glasbo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Prispevkov: 1021
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se v glavnem kar strinjam s tvojim razmiŔljanjem ! Wink
_________________
''You can hear a lot by listening !!''
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterpan



Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20
Prispevkov: 335
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ƈe te skrbi odpoved diska, si za nekaj deset eurov na leto lahko omisliÅ” neomejen online backup svojih podatkov. Enkrat nastaviÅ” in pozabiÅ”.

DrugaĆØe pa hvala za deljenje tvojega razmiÅ”ljanja Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 418
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo povedano. Imam podobno zgodbo, s tem da me spomin povleĆØe nazaj v sredino 70`- tih, ko se sreĆØam z glasbo starejÅ”ega brata ... ELP, Pink floyd, Focus, Grateful dead, Camel... Pozneje experimentiram z disko hiti a la Abba, Boney M (na to smo lovili punce), metalom (Judas Priset, Whitesnake, Iron Maiden...), klasiĆØnim rockom (Deep purple, AC/DC ...) in potem pristanem spet na zaĆØetku - progresiji.
Je pa res glede zadnje misli ... za veĆØino je "normalna" zgodba avto, bajta, kariera in podobna sr... ker je drugaĆØe si "out"
Meni osebno najveĆØ pomeni - ĆØas. Je edino pri ĆØem smo omejeni in ti ga niĆØ ne more povrnit. In .. a ga zapravit za "rintanje" ali za uživanje - tudi v@ glasbi. Jaz sem za ta drugo ... definitivno.
But ... who cares Twisted Evil
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tma



Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Prispevkov: 635
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ā€Kolega ma 30 let star CD player pa Å”e vedno dela.ā€

To pa ne bo Ŕlo - oktobra 1982 je bil CD Ŕele komerciaalno predstavljen.


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ducar



Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Prispevkov: 611
Kraj: Ardro

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nima veze. To se tako reĆØe, je pa res, da je CD iz leta 82 "star k zemla".
_________________
Canta e Cammina
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vojcb



Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Prispevkov: 455
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2012 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Leta 1983 sem kupil Sony CDP 101, in pri kolegu Ŕe vedno dela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe