Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vpliv zvočniških konektorjev na zvok

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:58    Naslov sporočila: Vpliv zvočniških konektorjev na zvok Odgovori s citatom

V naslednjem letu ko dokončam stanovanje, bom za surrounde priklopil malo boljše zvočnike (System Audio SA2K), pa me zanima, če je kdo že priklapljal zvočnike na priključni terminal na steni? Z osciloskopom sem imel namen zadeve pomeriti - before/after. In sicer kabli za surrounde bodo v steni, sedaj pa razmišljam ali kable povleči iz stene skozi nekakšno dozo ali pa jih zaključiti na terminale in nato priklopiti zvočnike v te priključke na steni. Bi-wiring za surrounde verjetno ne bom uporabil.
. Zaradi praktičnosti bi najraje naredil preko priključnih konektorjev na steni, verjetno pa ne bom vedel preden preizkusim. Kakšno je vaše mnenje, je to že kdo počel? Ni ravno audiofilsko...glede na to, da bi moralo biti tako tudi spredaj - dvakratno štukanje me kar zmrazi...a vseeno.
Have a nice Day

Matt


_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ck



Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Prispevkov: 1604
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že pri projektiranju hiše sem si omislil cevi v steni in kasneje v njih montiral zvočniške kable.

Po priklopu sem ugotovil, da je zvok preko kablov v steni slabši (bolj popačen, manj dinamičen,..), kot če grem s krajšim kablom direktno iz ojačevalca do zvočnikov.

Odmontiral sem konektorje in slušno preveril kombinacijo s tremi kratkimi kabli in dvojnimi konektorji. Razlike v zvoku praktično ni bilo, torej je bil največji problem v dolžini kabla, ki ga je v ceveh - kakšnih 14 m + 1m od ojačevalca do stene + cca 2m iz stene do zvočnika torej skupaj nekih 17m kabla + 2x konektorji (napram takratnih cca 6m direktega kabla).

Ker zvočnikov zaradi ureditve prostora ni bilo smiselno postaviti drugam, sem prestavil fršterkarijo (in malo pohištvo), tako da sem trenutno na cca 2,5m kabla, kar se je seveda najboljše.

S samim osciloskopom lahko probaš ugotoviti razlike med direktnim signalom (ena žica) ter kombinacijo žica-konektor -žica- konektor-žica.
Rabiš seveda še dober frekvenčni generator in realno breme - tu zna biti problem.

Če že imaš pri roki osciloskop probaj malo pomeriti napajalno napetost pa kakšen napajalni kabel in poročaj.
_________________
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe