Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

zvok preko ps3 !!!!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> DomaĆØi kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bortega



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 0:35
Prispevkov: 3
Kraj: KOMENDA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 01:14    Naslov sporočila: zvok preko ps3 !!!! Odgovori s citatom

Sem novopeĆØeni na VaÅ”em forumu. Postal sem zadovoljen lastnik zvoĆØnikov Klipsch RF 63, namreĆØ zvok v Technomarketu me je tako navduÅ”il, da sem prodajalcu takoj pokazal denarnico, ko mi je priznal, da je v teh dneh vse znižano za 15 %. Priznam da o kvalitetnejÅ”ih komponentah nimam izkuÅ”enj kot jih imate tukaj vsi po vrsti. Iz finanĆØnega vidika v dobi aklimatizacije na družinsko življenje, Å”e prej pa v kvazi Å”tudentskih letih na drage komponente niti pomisliti nisem upal Embarassed , ker pa sem petnajst let presedel tudi za bobni, sem dodobra dobil obĆØutek za zvok ki mi je vÅ”eĆØ. Å ele po nakupu sem pogledal malo po forumih in naletel na VaÅ”ega in preseneĆØen ugotovil da sem kupil prav vroĆØo žemljico. Pred nekaj tedni sem nabavil tudi 3d Panasonicovo televizijo ker sta mi starÅ”a ponudila 500 eur za pet let staro plazmo, ĆØeÅ” da se ne bosta spuÅ”ĆØala v kremlje prodajalcem video opreme. Sedaj se mi v kombinaciji z AV reciverjem Onkyo sr 605 in ps3 pojavlja nerodnost, ki je mogoĆØe tudi plod slabih nastavitev, ampak... ko posluÅ”am glasbo (seveda o ojaĆØevalcu posebej in povezavi za glasbo vas bom tudi Å”e pobaral, ker bi res rad iz zvoĆØnikov iztisnil Å”e veĆØ) imam preko hdmi priklopljen ps3 na av reciver, in mi muska Å”pila super z vsemi zvoĆØnimi kulisami (t-d, pro logic II,...) vendar pa na tv- ju v prihodnje ne bom uspel gledati 3d vsebin, ker mora biti ps3 direktno na tv s hdmi. ko pa imam video priklopljeno tako, mi zvok preko digitalnega kabla (ps3 - av reciver) ne ponuja vseh kulis, pa Å”e zvok ni to. se pravi preklapljat vsakiĆØ, ali obstaja kakÅ”en hdmi hub , ki bi razdelil izhodni signal na dva kabla. ĆØe kdo ve za kompromis, je odgovor zaželjen.
_________________
Panasonic Tx-P50vt20e
ps3
Onkyo Tx Sr 605
Klischp RF 63
Kef Se 3000
LaŔko ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1407
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj mora sedaj ps3 direktno na tv ali nimaÅ” dovolj hdmi vhodov na av receiverju? Lahko pa, preko optiĆØnega kabla peljeÅ” samo zvok ps3 na receiver, video signal pa direktno na tv.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SCHalko



Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Prispevkov: 166
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako si pa priklopil PS3 na receiver? PS3 moraÅ” z receiverjem povezat z optiĆØnim kablom. V nastavitvah PS3 moraÅ” doloĆØit, preko katerega izhoda se naj zvok predvaja in katere formate ti podpira receiver...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
igorb



Pridružen/-a: Sre Sep 2010 14:22
Prispevkov: 10
Kraj: Ŕtajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živio,
ja pravilno je, da povežeÅ” svoj PS3 direktno na TV, saj kolikor vidim iz podatkov tvoj Onkyo ne podpira HDMI 1.4 in s tem ni 3D kompatibilen. Na tvojem mestu bi nastavil izhod za zvok iz PS3 na optiĆØni kabel, vendar boÅ” v tem primeru izgubil DTS HD zvok, ki se prenaÅ”a samo preko HDMI kabla. Je tvoj TV 3D ? ƈe je potem moraÅ” imeti tudi HDMI kabel od PS3 do TV verzije 1.4, da boÅ” videl 3D sliko. HDMI razdelilci seveda obstajajo. Ponavadi imajo recimo 3 ali 4 vhode in 1 izhod, ti pa potrebujeÅ” takÅ”nega, ki ima dva izhoda, enega peljeÅ” na TV, drugega na ojaĆØevalec. Se dobijo preko ineterneta.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bortega



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 0:35
Prispevkov: 3
Kraj: KOMENDA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2010 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za hitre odgovore. Ja tv je 3d in z zadnjo posodobitvijo ps3 na verzijo 3.50 se lahko predvaja vsebine 3d in gleda na 3d tv. (sicer Å”e nisem sprobal, ker ĆØakam na kolega da mi zrihta Avatarja) in oĆØitno je, da tv dobi pravo mero podatkov iz kabla, ker ĆØe ps3 ni povezan s hdmi kablom direktno, niti ne ponudi opcije 3d ter izbiro velikosti ekrana, ... v takem naĆØinu priklopa pa trpi zvok preko digitalnega kabla.
Na reciverju imam dva vhoda in en izhod hdmi, vendar bi res verjetno moral reciver podpiradi 1.4 prenosa, da bi izhodni podatki bili enaki. PogreÅ”am en hdmi izhod na ps3, zato me res zanima, praktiĆØna uporaba hdmi razdelilnika in kako je s kvaliteto. so kakÅ”ne izgube na videu ali audiu?
bi moral jaz na mojo konfiguracijo (predvsem 2000 Eur tv in 1000 zvoĆØniki) razmiÅ”ljati o boljÅ”em reciverju ? ĆØe da, potem kateri av reciver, oziroma na forumu sem bral o debati s pre outom na reciverju za stereo ojaĆØevalec. Bi s tem na avdiu res veĆØ pridobil, ker me sedaj Kefov wofer v kombinaciji s Klipschi zelo razveseli z nizkimi toni, soba pa ima 50 m2.
_________________
Panasonic Tx-P50vt20e
ps3
Onkyo Tx Sr 605
Klischp RF 63
Kef Se 3000
LaŔko ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Surfer



Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Prispevkov: 178
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 01:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen!

Glede na trenutno konfiguracijo (klipschi so po priĆØevanjih kar potratni) bi moral pobrskati kar po kakÅ”nem Onkyu 708 oz 808 ali Denon AVR-2311.

Receiverji bi po moĆØi morali zadostovati, imajo možmost Bi-Amp-inga, podpirajo standard 1.4...
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +386 41 536 109
bortega



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 0:35
Prispevkov: 3
Kraj: KOMENDA

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 17, 2010 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kabelskim hdmi spliterjem nekako ne zaupam preveĆØ, zato bom v prihodnje verjetno res brskal za boljÅ”im recieverjem. Kaj mi predlagate v rangu 1000 eur. onkyo 808,909 ali mogoĆØe Yamaha Rx-v1067. Ali kaj ĆØisto drugega. Kje bo zvok boljÅ”i, (Klipsch 63), ter seveda povezava na tv plazma 3d. medij je trenutno ps3, ki sedaj podpira 3d. mi lahko kdo razloži delovanje ARC na tv. je boljÅ”e priklop direktno na tv in preko arc nazaj na arc od recieverja ali obratno preko recieverja, ki bi prenaÅ”al hdmi 1.4, povdarek pa je na zvoku. Z novimi zvoĆØniki me je zagrabilo da maksimalno izkoristim zmožnosti.
Sedaj Vas audiofile nekako razumem zakaj v take potratne nakupe Rolling Eyes
_________________
Panasonic Tx-P50vt20e
ps3
Onkyo Tx Sr 605
Klischp RF 63
Kef Se 3000
LaŔko ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> DomaĆØi kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe