| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe je "nepopravljiv" poreden dijak...
No, Ajka je nalepil "lepo" razdelilno omarico..
In kaj naredimo tu..? Ja obstaja že za to speacialna "audio"varovalka za lastno linijo(ali več) do sistema..
Od varovalke do sistema (lahko se obrnemo na Mr. canyonna), ki vam zrihta "čeden" specialen Oyaide vodnik(ali več,če je več linij) do sobe, tam na zid "nabijete" Oyaide zidne vtičnice(trenutno se dobijo dve varianti, sam imam tudi tretjo, ki trenutno ni na voljo... in ja Jolbe, te so brez oksidiranih kontaktov itd..
In od tam naprej, do posameznih naprav, že poznate "štos"... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 07:57 Naslov sporočila: |
|
|
Bilo bi krasno, če bi imeli elektro inženirja z močnim fokusom v audio področje, ki bi bil tudi audiofil in ljubitelj glasbe, poleg tega pa bi bil še metalurg s fokusom v prevodniške materiale. O tem je enkrat na kratko že pisal " mestn ".
Ker ga nimamo, evo mladi, vrsta je na vas.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 08:20 Naslov sporočila: |
|
|
| urosst je napisal/a: | | gorko1 je napisal/a: | | bogomir 4051 je napisal/a: | Jolbe @ nejeverni Tomaž.
Daj, naberi še malo izkušenj in audio kilometrine, in nehaj klatiti... ne bom rekel kaj, ker sem vljuden.
Če drugega ne, se pred tistimi, ki vedo za kaj gre, smešiš.
LpM. |
pravzaprav, če bi pobrskal po temi nazaj bi videl, da vsake toliko vskoči
nejeverni Tomaž....Skratka klasična pohujšljiva vrašanja oz. trditve teh padalcev so:
1. kaj vam pomagajo ne vem kakšni napajalni kabli, če pa gre elektrika pred tem po tisoče kilometrov kablov do vašega doma....
2. kaj vam pomaga specialni kabel recimo 4mm2, če pa je dovod do vtičnice recimo 2,5mm2
3. kaj vam pomagajo taki preseki kablov, če pa gre el. tok skozi varovalko,ki ima znotraj žičko tanko kot lasek...
4. če imate dovolj kvalitetno napajanje v vaši napravi razlike med kabli ne more bit....
5. sem inženir el.tehnike in trdim, da ni nobene tehnične razlage, da napajalni kabli vplivajo na zvok, res pa je, da imam kosmata ušesa...
.
.
.
itd in itn... tega je še na tone, če greš malo pogledat nazaj.
Lp,
Goran |
glede na to da imam podobno izobrazbo,ti bom
razložu zakaj,teorijo signalov verjetno poznaš.
šum med komponetami poznamo vsi (brnenje)poleg tega pa še obstajajo
šumi na različnih spektrih plus rf motnje od radiskih signalov,
vse to se ti sešteje na vhodu ojačevalca, z bolšimi medsebojnimi povezavami konponet se ti vplivi zmanšujejo.
verjetno tudi poznaš Seebeck effect ,zaradi tega je pomebna izbira
kovin v spojih,ker se vsak spoj greje ob pretoku toka. |
To meni razlagaš? Morem ti rečt, da mi sladko dol visi tehnična razlaga.
Jaz vem, kaj slušno prinesejo dobri napajalci praktično v vsak sistem in to je zame edino kar šteje...
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Dobri napajalniki ne potrebujejo ˝zlatega dovoda˝. Kadar je kapaciteta gladilnih kondenzatorjev zadostna tudi v amperih (VW) in presežena za 50% za vršne moči, je stanje optimalno. Kadar pa je nazivna kapacitivnost sicer numerično zadostna, tega pa v moči ne podpira, začne končna stopnja del toka vleči direkt iz transformatorja preko graetz mostiča. Trafo im a eno voltažo, na graetzu pade za 0,55V, nato naraste na kondenzatorjih za faktor 1,414 in ti 1,414 so nekako mehki. To prepoznamo kot utišanje, če en čas teramo končno stopnjo. Del krivde je tudi na segrevanju končnih tranzistorjev na hladilnikih in spremembi mirovnega toka in prožilne napetosti. Torej, slabša kot je konstrukcija napajanja, večji je vpliv kablovja na dovodu. Resno izvedene konstrukcije to ne čutijo. Enako je na zvočniških kablih, končna stopnja z nizkim dumping faktorjem čuti vse žive RLC težave iz kablov in kretnice in zvočnikov, kjer je impendanca pri nominirani impendanci 8Ohm najraje med 2-32Ohmi. Zato bo prepir na to temo neskončno dolg, nobeden pa ne želi strokovnega dialoga, ampak mistične opise sprememb. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Tor Apr 02, 2013 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Dobri napajalniki ne potrebujejo ˝zlatega dovoda˝. Kadar je kapaciteta gladilnih kondenzatorjev zadostna tudi v amperih (VW) in presežena za 50% za vršne moči, je stanje optimalno. Kadar pa je nazivna kapacitivnost sicer numerično zadostna, tega pa v moči ne podpira, začne končna stopnja del toka vleči direkt iz transformatorja preko graetz mostiča. Trafo im a eno voltažo, na graetzu pade za 0,55V, nato naraste na kondenzatorjih za faktor 1,414 in ti 1,414 so nekako mehki. To prepoznamo kot utišanje, če en čas teramo končno stopnjo. Del krivde je tudi na segrevanju končnih tranzistorjev na hladilnikih in spremembi mirovnega toka in prožilne napetosti. Torej, slabša kot je konstrukcija napajanja, večji je vpliv kablovja na dovodu. Resno izvedene konstrukcije to ne čutijo. Enako je na zvočniških kablih, končna stopnja z nizkim dumping faktorjem čuti vse žive RLC težave iz kablov in kretnice in zvočnikov, kjer je impendanca pri nominirani impendanci 8Ohm najraje med 2-32Ohmi. Zato bo prepir na to temo neskončno dolg, nobeden pa ne želi strokovnega dialoga, ampak mistične opise sprememb. |
predpostavljam , da o tem razmišlaš laično
izmenične napetosti so skoraj vedno podane v efektivni napetosti.
vrh je za približno 1.44 večji kakor efektivna napetost.
ko to polnovalno usmerimo zgubimo cca 1.5 V ob frekvenci 50Hz
to pomeni 100 x na sekundo dopolnimo kondezator,da se napajalnik
sesede je samo posledica preslabotnega trasformatorja.
ko sem testiru kakšen napajalnik,bi uporabu za svoje ampe sem
naredu nekaj meritev.
cca 50w porabe banka kondezatorjev 2x 50000 uF frekvenca 400Hz
na kondezatorjih sem imel rip 3-4 V
drugič enaki pogoji regulirano napajanje prva stopnja 2200uF druga
4700uF znižal napetost za 7V rip 20mV.
moramo pa vedeti , da ima danes prvi napajalnik 95% ojačevalcev na
svetu.
sam sem se odloču za drugi tip,nudi precej bolj stabilno delovno okolje.
neprimerno manj lastnega šuma,zato pa veliko bolj pokaže napake
okolice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Ali ima kdo izkusnje z Belden napajalnimi kabli? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bernard
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 11:34 Prispevkov: 34 Kraj: Ravne na Koroškem
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 16:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Imam BELDEN 83803 . Konektorji so kopije Oyaide. Lahko posodim na test. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 19:27 Naslov sporočila: |
|
|
Opa - ta tema pa je bila kar nekaj časa na "dopustu"..
Kaj ni nič novega na področju napajalnega kablovja..? Nekateri ste "rihtali" neke "drote" z Japonske...Kako to kaj funkcionira, vtisi..? Lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Mestn Pu ima novosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2013 00:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Bernard kaksne imas izkusnje s kablom? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Nov 06, 2013 09:18 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | | Mestn Pu ima novosti. | Dve leti poglobljenih debat na USA FB skupinah z konstruktorji kablov je bila odlična šola. Definitivno pa brez izkušenj in pomoči Jazza in Marconija, moji kabli ne bi nikoli bili to kar so danes...Na neki ravni razvoja jih je bilo potrebno opremit z Oyaide IEC-šuki in Furutech top shit stensko vtičnico in niso pokleknili niti pred tem "izzivom", pokazali so še več.
Seveda so moji kabli "dali čez" tudi večino kitajskih konektorjev z različnimi coatingi in glede teh versus Oyaide na mojih kablih bom parafraziral audio "starosto" Rogerja Skoffa.
"Pravilo v audiu, ki se mu nihče ne izogne. Če nekdo želi 10% boljšo komponento ali kabel, bo moral investirat 10 krat več".
Isto velja za vtiče, Eichmann srebrne pluge in Phonopode, Furutech stensko vtičnico.
Postali so del sistema brez katerih si ga nočem niti predstavljat več.
Zdaj lahko na podlagi izkušenj pridobljenih iz kopice različnih prototipov lastnih napajalcev malodane ukrojim top shit napajalni kabel, ki bo ustrezal točno določenemu sistemu ali komponenti, ampak tega ne bom počel pogosto, vzame preveč časa.
Žilca mi ni dala miru in naredil sem par zelo konkretnih izboljšav zvočniških Hajdinjak labs Reference kablov in zdaj je to dokaj drugačen kabel.
Namenjen še intenzivnejšemu uživanju v glasbi do te mere, da me dobesedno "ne izpusti" iz poslušalnice..
Muzikaličnost HL kabla ostaja, zračnost in hitrost HL Ref kablov pa sta dobila povsem novo dimenzijo. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
| brez zamere tudi tebi, ampak nalepil si fotko z ameriškimi konektorji- a boš vse prekonektiral in zato zapravil par sto eur ali kje je trik??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2014 14:52 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | brez zamere tudi tebi, ampak nalepil si fotko z ameriškimi konektorji- a boš vse prekonektiral in zato zapravil par sto eur ali kje je trik??? |
Točno tako ja!!!
Do sedaj nisem imel na štromu nič narejenega, tako da sem si nabavil še kable in konektorje (US).
Pa ni se treba takoj razburjat model, chill...
Pač ja, pride v poštev tistemu ki postavlja na novo, mislim pa da nisem edini ki ima američke vtičnice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|