Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

M2Tech - Maverick težave

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
akacjan

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 09:58    Naslov sporočila: M2Tech - Maverick težave Odgovori s citatom

Imam M2Tech Evo usb-s/pdif pack. Po nesreči sem kliknil na upgrade OSX na Mac miniju, ki ga imam ga samo za glasbo. Postavil se je na 10.9.5. Jasno- Evo ni več videl signala.... Na M2Tech spletni strani so z velikimi črkami objavljali, da bodo nekompatibilnost odpravili čim prej. No, to se je zgodilo - pa vseeno ne dela. Kot player uporabljam Audirvano in Decibel. Stanje sedaj je sledeče : vsi sistemi - audio preferences v Audirvani, Audio midi in output v Mac system preferences - vidijo Evo-ta, reagirajo na spremembe frekvence vzorčenja in bitne besede, celo slikice izvajalcev se pojavljajo v Audirvana displeju...skladbe se postavijo na start - igra pa ne !!!!
O zadevi sem pisal italijanom in dobil zelo hiter odgovor, ampak nič takega, česar sam ne bi vedel...
Kakšna ideja ???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Na "Macih" ne vem kak izgleda ma štimung na "oknih" je treba na prav vseh stopnjah pogledat, če je kaj "onemogočeno", da ne gre skoz, včasih prav banalna fora Rolling Eyes
akacjan

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

verjetno je res banalna fora, ampak jaz je na žalost ne najdem...sem pa poklikal že ( skoraj ) vse, pa še vedno nič...
vseeno hvala in lp
A.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor vem, za maca do sedaj ni bilo treba instalirati m2tech driverja.
Jaz bi vseeno v racunalniku pogledal med instalirane driverje, po potrebi starega deinstaliral in namestil ponovno novega, nato pa resetiral comp. Tako vsaj pise za win.

lpm
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa če bi nadgradil še naprej na 10.10 Yosemite ? So tam tud problemi?
Drugače pa predlagam postavit vprašanje na Computer Audiophile.
Tam je ogromno mojstrov za OSX....

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
submat50

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2014 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz tudi uporabljam MacMini in iTunes samo za glasbo. Kot daljinca uporablajm iPad in iPhone. Moja izkušnja je, da ko se menjajo verzije vse skupaj ne dela stabilno in na koncu sploh ne dela. Takrat lahko še tako poizkušaš, pa ne dela. Šele ko imaš vse na novi verziji celoten sistem deluje. Meni je lažje, ker imam vse od applea in oni poskrbijo za kompatibilnost.

Pri tebi ima očitno en program v sistemu bug. Poizkusi na netu najti ne rešitev temveč ali ima še kdo takšen problem. Če vas bo več potem je sistemska napaka in bo prej ali slej odpravljena. Če pa si sam potem je problem v tvojem sistemu in je smiselno prosti za pomoč.

lp matjaž
Nazaj na vrh
akacjan

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 00:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z Yosemitijem je baje še večje s****e...( najprej so me Italijani vprašali, če imam Yosemiti ), sedaj mi dela vsaj direkt usb v DAC, kar baje ni samo po sebi umevno, glede na to kar berem na tujih forumih.
@submat50 - iTunes uporabljam samo kot eno od omar za skladiščenje glasbe in ne kot player. V tem je težava, Audirvana kot software za poslušanje glasbe noče začeti igrati komadov...
Nazaj na vrh
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 01:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Appli imajo v izhodu za slusalke tudi opticni izhod. Potrebujes le adapter za opticni kabl. Izhod podpira do 24bit/96k in se sam nastavi. Meni to deluje enkratno ze dolgo casa.

Kar se USB-ja tice bo vedno zabava pri nadgradnjah. Zal nekega resnega audio standarda za USB 3.0 se ni kolikor jaz vem. Poleg tega, da USB ni najbolj primeren za audio, ker visi v prometu podatkov na vodilu z ostalo kramo, za katero lahko le ugibas kaj pocne in kako si rezervira dostop.

Andrej
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 04:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AndrejS je napisal/a:
Appli imajo v izhodu za slusalke tudi opticni izhod.

Ne bi rekel, da vsi "Appli"... Si prepričan?
Nazaj na vrh
AndrejS

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
AndrejS je napisal/a:
Appli imajo v izhodu za slusalke tudi opticni izhod.

Ne bi rekel, da vsi "Appli"... Si prepričan?

Ben, vsi razen MB air, ce govorimo o racunalnikih. To se mi zdi res vredu fora ker je podprto na zelo low level nivoju mimo vseh nastavitev ter bonus, ne rabis kupovat pretvornikov za poganjat zunanje DAC-e preko optike. Stvar dejansko dela super, pa se galvansko locis racunalnik od analognega sveta.
Ce pa vrtis format na 192KHz, pa racunalnik premece na 96K avtomatsko.

Stare serije MBP so imele tudi 24bit/96k digitalni vhod pa so butli to vrgli vn. Moja 15" to se ima, zato sem jo obdrzal, da se lahko igram z svojimi ADC-ji.
Kar berem na njihovi strani, je digitalni toslik vhod trenutno ohranjen samo na MAC mini.
Thunderbolt standard je ze v drugi razlicici, pa se vedno ne mores kupit kake pametne kartice za avdio. Fajn bi blo recimo thunderbolt 24ch in/out 24bit/192kHz <-> I2S ali spdif. Bi lahko svoje konverterje poganjal na njej po mili volji.
Nebesa za DIY studie, zato najbrz ne bo nikoli obstajalo nacrtno.

pozdrav,
Andrej
Nazaj na vrh
akacjan

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala @AndrejS,
nekje se mi še valja odličen Thetin optical to s/pdif konverter, ki ga bom nekoč še uporabil. Kot razumem zadevo, so ravno playerji kot Amarra, Puremusic, Audirvana etc. namenjeni temu, da čimbolj očistijo pot signalu. Kot rečeno, imam Mac minija samo kot glasbeni server, vse ostalo je izkjučeno in pri meni usb izhodi delajo zeeeeelo dobro. Ampak za vsak slučaj imam pa še Evo pack, ki gre v aes/ebu vhod na DACu. Torej imam dva paralelna usb izhoda, ki jih preklapljam samo z daljincem ( aja, pa še vse natavitve preferencov je treba prestaviti ) in delata zelo podobno, se tem, da je aes/ebu malo bolj human in opazno manj dinamičen, koga ga furam na baterije.
Je pa optika dobra rešitev, za šum Applovega ekrana, ki se ga nikakor ne morem znebit...
lpA.
Nazaj na vrh
submat50

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za iPhone in iPad glede optičnega izhoda ne vem. Imata pa ga MiniMac in AirPort Express, ker sem ga uporabil. Na optični kabel natakneš optični podaljšek in vse skupaj vtakneš v vtičnico za slušalke. Ta vtičnica ima na začetku lukje otični izhod.
Zakaj to pišem.
Jaz sem na MiniMacu upurabil nek čip podaljšek in mi je ko sem izvlekel optiko ta podaljšek ostal v vtičnici. Tako sem izgubil optiko na MiniMacu saj so mi tudi na servisu rekli, da ga ne morejo izvleči. Tako, da na MiniMacu uporablajm samo USB izhod do DAC-a, ki pa dela brez problemov.

lp matjaž
Nazaj na vrh
AndrejS

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 02, 2014 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

submat50 je napisal/a:

Jaz sem na MiniMacu upurabil nek čip podaljšek in mi je ko sem izvlekel optiko ta podaljšek ostal v vtičnici. Tako sem izgubil optiko na MiniMacu saj so mi tudi na servisu rekli, da ga ne morejo izvleči.
lp matjaž

Skoda. Ceprav, napravo si uporabljal skladno z navodili, zato je to morda v garanciji.
V ameriki sem preprican, da bi ti nekaj krili. V Sloveniji je Apple prisoten bolj tako, zato da fajn zgleda, ne da celostno funkcionira.

Jaz sem kupil nekaj takega pa zaenkrat ne razpada:
http://www.firefold.com/toslink-adapter-mini

Andrej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu