| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
simon740
Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59 Prispevkov: 980 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Ned Mar 30, 2014 02:28 Naslov sporočila: |
|
|
po 14 tih dnevih smo se posvetili digitalnemu playbacku. J river(losless) + prenosnik+M2TECH Young dac-stara verzija.
Ta m2tech dac je sigurno zelo uredu,začeli smo z 44 kHz in ima zelo dober oder glasbene predstave a nekje u okvirih poznane red book varijante,prešaltamo na 96 kHz verjetno dvd audio rip ki mi je blo nekam znano,dodamo 192 ( ne vem formata)ki je bolj posljušljivo kot 44,1 ,vsaj do par albumov,večja zračnost in artikulacija ,dodamo 384 kHz kao nativen,neki posnetek fine pevke, še bolje od 192,glasba je bolj tekla več informacij,šaltamo ene 2 uri in potem dodamo Dmm 44,1kHz posnetek,tokrat se je pa zgodilo čudo.Neverjetno-comp?Tako da po mojem je še vedno važna platforma u studijskih mojstrih,potem pa lahko višja prevzorčenja,tako da mislim kot ste že omenjali ,ja veliko je še manipulacije ,vseeno pa je čas tapravi da nove glasbene izdaje dajajo v poštenih 192 kHz.Je več manevrskega prostora?
u bistvu sem danes prvič poslušal hi rez u domačem sistemu.
Pa še neki smo opazli,da dela računalnik bolje direkt u štrom in brez baterije? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Apr 01, 2014 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
| canyonn je napisal/a: |
Pa še neki smo opazli,da dela računalnik bolje direkt u štrom in brez baterije? |
Če imaš možnost priklopa (ne vem kakšen switching napajalnik ima prenosnik), daj gor en dober powercord po možnosti z Oyaide 004. Mislim, da se ti bo razlezel nasmeh na usta . Javi rezultat....
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 02, 2014 13:39 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Prejšnič sem omenil, da se bom malo poigral z XMOS es9023 dacem.
Danes se je našlo nekaj časa, pa možgančki so bili na 100% in se je nekaj naredilo.
Kaj me je motilo... malo tanek zvok, sicer lepo resolutiven, manjkalo je teže in dinamike. Zunanji adapter mora bit nad 7.5V DC...torej kaj ostane 9V ali 12V....pri obeh se notranji regulator L7805 greje preveč, in uporabit ne moreš 6V baterije za napajanje, ki je nek standardna vrednost.
Napajanje es9023 je samo 3,3v ...splošno znano je da dela lepše na 3,6v in tudi voltage out je kakih 0.2V večji... glasnejši.
Kaj se je naredilo?... vgradil sem low drop- fast response low noise regulator, saj sem imel do sedaj občutek da za dig. vezja fast response regulatorji delajo najbolje za moje uho. Drop voltage je max 0,4V tako da ni problema z napajalniki in sem priključil 6V (v resnici izmerjeno 7V) zunanji napajalnik, pa še gretja je zelo malo, sem pa pustil malo daljše nožice na regulatorju in ga potisnil na stran da se dotika alu ohišja, ki je sedaj neke vrste hladilno telo ob morebitnem gretju regulatorja.
Naredil na kritičnih mestih CLC člene zamenjal nek noname 3,3V regulator z ultralownoise MIC-3,6V za napajanje es9023. Dodal še napajalne kondenzatorje pravih vrednosti na kritične pine es9023, kot priporočajo mojstri na tujih forumih, filter kondenzatorji na izhodu so PPS 4,7N in ne keramika, spdif out je zamenjan z BNC kot se spodobi. Malo sem se sprehodil z osciloskopom po regulatorjih na platki in na kritičnih mestih dodal 1Uf ali več MLCC in glavni vhodni kondenzator ni več originalni 47uf ampak 1000uf bypas z MLCC.
Tako na hitro če bi koga mikala predelava.
Zvok je dobil na teži, dinamika je dobra, in za odtenek je večji oder kolk sem lahko na hitro poslušal. Treba nazaj v službo medtem pa se bo malo uigrala zadeva pa bo.
l.p _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Auditor
Pridružen/-a: Čet Nov 2013 19:53 Prispevkov: 22 Kraj: Emona
|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2014 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
Vem, da je na tem forumu kar nekaj ljudi, ki res "obvladajo", zato me zanima vaše mnenje o tem malčku:
http://www.ifi-audio.com/en/nano_iDSD.html
Velikost mi vzbuja dvome, ker je zadaj Abbingdon Music Research pa najbrž le ni kar tako, ali pač?
Zanima me tudi, kako se obneseta Cambridge Audio DacMagic XS in M2Tech HiFace DAC v primerjavi z precej hvaljenim Audioquest Dragonfly DAC 1.2.
Lep pozdrav. _________________ In the 1950s, people laughed an avg. of 18min/day.
Currently, it's about 4-6 min a day. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Apr 11, 2014 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Kolega, ki ima kar dosti kilometrine, hvali te zadeve k hudič. (iFi) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Auditor
|
Objavljeno: Sre Apr 16, 2014 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Na tem linku: http://www.audio-creative.nl/hifi/ifi-nano-idsd/
je videti tudi "čreva". Mogoče bi kdo od poznavalcev pokomentiral?
Google translate in malo dobre volje pa bo.
Za bonus je kar nekaj diy projektov! _________________ In the 1950s, people laughed an avg. of 18min/day.
Currently, it's about 4-6 min a day. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Auditor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 17, 2014 10:46 Naslov sporočila: |
|
|
Fio z pcm1793... nič posebnega. Zagotovo sabre 9023 boljši. Naslednja dva, pa ne vem za kaj bi bila kaj posebnega. Usb z 24/96 inputom me ne zanima ker je stara generacija ic- jev. Xmos je zaenkrat med najboljšimi usb pretvorniki. Tud tda1543 ni ne vem kaj. Pač vsak ima svoj okus in mnenje.
Lp. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Sob Apr 26, 2014 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
sedaj sem končno porihtal svoj HTPC kot izvor zvoka, zato sedaj iščem nek pameten DAC...seveda z USB inputom... no lahko je seveda tudi brez USB inputa, samo potem še potrebujem dober pretvornik ..
Tam do recimo 400€.... trenutno,,,Ostale komponente: Vincent SV-236Mk + Opera Prima + Sabre USB dac ' +
AudioQuest FLX/SLiP 14/4 Bi-Wire Speaker Cable... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
simon740
|
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
Je kdo tukaj na forumu, ki bi bil pripravljen ponuditi REGA dac na test?
Se oglasi kak dan pri meni na kakšni pijači in jedači in malo potestiramo...
LP,
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46 Prispevkov: 106 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Iščem DAC ki ima:
- USB in/ali coax in/ali optični vhod (zaželen je USB)
- regulacijo glasnosti
- in izhod XLR **
- do 150€
Nanj bi iz PC priklopil aktivne zvočnike. Glavna težava je, da čez izhod pride vse sorte zraven želenega signala, kar je v tišini zelo moteče. Hkrati pa bi se rešil nastavljanja glasnosti za vsak zvočnik posebej.
Je kaj takšnega na SLO trgu pa ne presega cene 150€ (ajde kak € čez še gre)? Takšne DACe sicer najdem samo je vse +250€
**ali pa kaj kompatibilno z XLR, pa če ni druge zlotam nov kabel.
EDIT:
Ravnokar ugotovil, da če prekinem pin1 na (XLR) kablu se znebim _vseh_ (slišnih) moten na signalu. torej DACa zaenkrat nebom kupil, če pa se pojavi kakšen predlog, ga bom vseeno imel v mislih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|