| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2013 12:29 Naslov sporočila: |
|
|
Nazivna moč klime je izmerjena na 7 stopinjah zunaj in 21 znotraj (nekaj takega). Čeprav omenjena Mitsubishi klima res dela do -25 pa močno dvomim, da ohranja nazivno moč do -15. Rekel bi, da je to nemogoče. Imam nekje en diagram nekje za Toshibo, kako gre s tem.
lpz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2013 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa svojo poslušalnico grejem s tč, ki tudi “nese” do -25. Edina cifra, ki mi je zanimiva, je tista konec leta pod črto. Letos je bila pod 500 EUR (za celotno hišo).  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2013 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Edvard je napisal/a: | Jaz pa svojo poslušalnico grejem s tč, ki tudi “nese” do -25. Edina cifra, ki mi je zanimiva, je tista konec leta pod črto. Letos je bila pod 500 EUR (za celotno hišo).  |
Koliko m2? Debelina izolacije, talno, okna??? Jaz sem dobil ponudbo za Daikin 8kW za 170m2. Me res zanima kakšna bo poraba!
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2013 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Da ne smetim ZS. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2013 19:19 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | Edvard je napisal/a: | Jaz pa svojo poslušalnico grejem s tč, ki tudi “nese” do -25. Edina cifra, ki mi je zanimiva, je tista konec leta pod črto. Letos je bila pod 500 EUR (za celotno hišo).  |
Koliko m2? Debelina izolacije, talno, okna??? Jaz sem dobil ponudbo za Daikin 8kW za 170m2. Me res zanima kakšna bo poraba!
LP,
Goran |
Vsem svetujem, da te stvari pišete na kakšnem drugem forumu, predvsem pa ne mešajte hrušk in jabolk.
Ni pomembna kvadratura ogrevanega prostora temveč izgube toplote skozi stene, okna, strop,...... in ne nasedajte trgovcem, temveč se v dilemi koliko energije pravzaprav potrebujete obrnite na najbližjo energetsko svetovalnico, če sami ali kakšen vam bližnji tega ne obvlada. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2013 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
LP
U, malo je to mali prostor za IRSe, še sploh višina ... Ja žal je tako, da velikokrat nimamo prostor na izbiro pa moramo iz obstoječega "maximum" napravit ...
Ma, bomo videli kaj bo na koncu ...
Omenja pa Mogami kable, to je pa malo zaskrbljajoče, še sploh za tak kaliber kot je Paul McGowan (PSAudio), bi si jih pa moral kaj več naposlušat" ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6260 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 08:20 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
LP
U, malo je to mali prostor za IRSe, še sploh višina ... Ja žal je tako, da velikokrat nimamo prostor na izbiro pa moramo iz obstoječega "maximum" napravit ...
Omenja pa Mogami kable, to je pa malo zaskrbljajoče, še sploh za tak kaliber kot je Paul McGowan (PSAudio), bi si jih pa moral kaj več naposlušat" ... |
Nevtralno=zaskrbljujoče? Paul na videu pravi da so izbrali nevtralno rešitev, ker bi radi naredili najmanjšo možno škodo (...we want to do as little damage as possible...).
Razen če meniš da Mogami ni nevtralen in gospod na videu klati neumnosti za avdiofile.
Še nekaj možnosti je: da ne ve kaj je nevtralno ali da ne sliši dobro. No, varianta je tudi da nikoli ni slišal Mogami-ja.
Lahko pa je poslušal nekaj drugega in pomešal z Mogami-ji. Morda so mu prodali kitajsko kopijo Mogami-jev, ki pa je bila nevtralna za razliko od originala ki ni tak.
Sem se zmedel...obstaja še kakšna druga razlaga? Jaz jih še nisem slišal, pa ne vem. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | ajka je napisal/a: |
LP
Omenja pa Mogami kable, to je pa malo zaskrbljajoče, še sploh za tak kaliber kot je Paul McGowan (PSAudio), bi si jih pa moral kaj več naposlušat" ... |
Nevtralno=zaskrbljujoče? Paul na videu pravi da so izbrali nevtralno rešitev, ker bi radi naredili najmanjšo možno škodo (...we want to do as little damage as possible...).
Razen če meniš da Mogami ni nevtralen in gospod na videu klati neumnosti za avdiofile.
Še nekaj možnosti je: da ne ve kaj je nevtralno ali da ne sliši dobro. No, varianta je tudi da nikoli ni slišal Mogami-ja.
Lahko pa je poslušal nekaj drugega in pomešal z Mogami-ji. Morda so mu prodali kitajsko kopijo Mogami-jev, ki pa je bila nevtralna za razliko od originala ki ni tak.
Sem se zmedel...obstaja še kakšna druga razlaga? Jaz jih še nisem slišal, pa ne vem. |
LP
Sarkazem je odveč, tisti ki kaj vedo o takih in drugačnih kablih jim je jasno kakšen domet ima Mogami ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01 Prispevkov: 1035 Kraj: Drugje
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Nasvet z moje strani;
za čim večjo nevtralnost poslušalnice je priporočljiva porozna/"pasivna" izolacija, ne helmholtzi:(
Če že posežemo za "reaktivnimi" absorpcijskimi elementi (helmholtzi, membranski, aktivni) potem limp mass membranski absorberji, ki imajo tudi veliko širši obseg delovanja od ostalih rešitev (razen kompleksnih helmholtzov a vseeno helmholtzi poustvarijo "larger than life" prizvok). _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | Nasvet z moje strani;
za čim večjo nevtralnost poslušalnice je priporočljiva porozna/"pasivna" izolacija, ne helmholtzi:(
Če že posežemo za "reaktivnimi" absorpcijskimi elementi (helmholtzi, membranski, aktivni) potem limp mass membranski absorberji, ki imajo tudi veliko širši obseg delovanja od ostalih rešitev (razen kompleksnih helmholtzov a vseeno helmholtzi poustvarijo "larger than life" prizvok). |
LP
Zakaj "helmholtz" dela "velik" zvok ??
Kako potem rešit ozek frekvenčni pas, ki nam nagaja, ne da bi posegali v spekter, kjer je v redu ??
Ena od HI-END poslušalnic finskega "akustika" Svanå M. _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2013 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | Nasvet z moje strani;
Če že posežemo za "reaktivnimi" absorpcijskimi elementi (helmholtzi, membranski, aktivni) potem limp mass membranski absorberji, ki imajo tudi veliko širši obseg delovanja od ostalih rešitev (razen kompleksnih helmholtzov a vseeno helmholtzi poustvarijo "larger than life" prizvok). |
Lahko prosim to malo bolj poljudno ponoviš?!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 00:31 Naslov sporočila: |
|
|
... na hitro eno kratko pričanje, ki ste ga večkrat sami navedli glede helmholtzov a morda niste vzeli v obzir:
http://www.6moons.com/industryfeatures/rives/rives_4.html
Glede tega se lomijo koplja na svetovnih pro audio forumih, sploh pri Miljo Svana akustik helmholtzih... _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 00:33 Naslov sporočila: |
|
|
Prav zato pridejo mnogo bolj prav broadband limp mass absorberji, pravilno konstruirani. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 09:47 Naslov sporočila: |
|
|
| NLP je napisal/a: | ... na hitro eno kratko pričanje, ki ste ga večkrat sami navedli glede helmholtzov a morda niste vzeli v obzir:
http://www.6moons.com/industryfeatures/rives/rives_4.html
Glede tega se lomijo koplja na svetovnih pro audio forumih, sploh pri Miljo Svana akustik helmholtzih... |
LP
Joj, ne mi "linke", me zanima tvoj opis, tvoje izkušnje ...
Tale za prenašat je izredno praktičen, ga namestiš na mm natančno, ga nareguliraš na nekaj Hz natančno, poreže relativno ozek frekvenčni spekter, tako, da ni problem pozicija zvočnika ali celo njegova menjava. Da bi imel kakšen "zvočni okus" še nisem slišal, tudi zaradi materiala, ki naj bi imel minimalen zvočni vpliv... Žal pa je njegova cena hudo zasoljena ...
Problem velikega zvoka pa ne izhaja samo iz akustike, zelo velik vpliv ima elektronika in sam zvočnik ... Nekatera popularna elektronika_zvočniki prav namerno delajo velik zvok... Pojav velikega zvoka je tudi napačna izbira komponent, velik drag zvočnik s slabo in bistveno cenejšo elektroniko in neupoštevanje primernosti kablov... Rezultat je velika zvočna slika, instrumenti so vsi enako preveliki brez kontur in fokusa in brez pravilne postavitve po globini in višini ... ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NLP
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
To so tudi moje izkušnje a ljudje radi prečitajo kaj menijo znani ljudje...
Na splošno je znano da helmholtzi dobro kolorirajo zvok, v BBC-jevih white paper-jih se lahko prečita tudi študija okoli različnih tipov helmholtzov in prav noben ni imun glede tega.
Helmholtzi imajo tudi zelo ozek frekvečni pas delovanja, da se razširi pas ga je treba od znotraj obdati z izolacijo a pri tem močno pada njegova efektivnost...
Kdor si je izdeloval helmholtze ali jih kupil se lahko v to sam prepriča.
Nekateri "inovativnejši" dizajni pač omogočajo nastavljivo območje delovanja.
Poglej si kakšno frekvenčno zvočno sliko kakšnega neadaptiranega prostora, težko je to rešit s klasičnimi helmholtzi.
Zadnje leto je na tržišče prišel en (bolj hibrid...) helmholtz ki deluje dokaj širokopasovno a vseeno kolorira zvok.
Za resne helmholtze odšteti denar, se lahko za to vsoto prav lepo/še bolje tretira prostor povsem brez njih.
Izoliral se bom od zvočnikov in ostale opreme, ki kolorirajo zvok, govorim od temeljnega izhodišča dalje - od samega prostora, potem pa trpajte notri kar pač kdo želi, potrebuje... nekateri dajo tudi na "nevtralno" elektronsko opremo dosti, nekateri si pač tega ne želijo.
Poanta moje pripombe je bila samo glede na kolikor se da doseči nevtralnost prostora in da helmholtzi niso pravi odgovor. _________________ Nenad P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|