Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pravila moderiranja na portalu Audio Kontakt

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vintagesonic



Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Prispevkov: 1426
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 09:59    Naslov sporočila: Pravila moderiranja na portalu Audio Kontakt Odgovori s citatom

ƈlovek bi imel obĆØutek, da je v letu 2013 priÅ”el že ĆØas, da bi priÅ”lo v zavesti posameznikov do spoznanj, da so sposobni prenesti konstruktivno kritiko tudi na svoj raĆØun.

OĆØitno nekateri menijo, oziroma so celo prepriĆØani, da je avtoriteta pozicije bolj pomembna od avtoritete argumentov.

Zelo blizu razmiÅ”lanjem profesorjev in politikov iz nekih oddaljenih ĆØasov. Politika se teh spon ni znebila do danaÅ”njih dni, v delu vsakdana jo je nažalost dodatno nadomestil argument kapitala.

Glede na vĆØerajÅ”njo reakcijo administratorja menim, da je preÅ”el kritiĆØno toĆØko, kjer se je objektivnost in strokovnost njegovega vodenja portala spustila pod demokratiĆØen nivo, ki je prisoten v veĆØini ostalih forumov.

Indikativno je tudi dejstvo, da si je rubriko "Pravila obnaŔanja na portalu Audio Kontakt" sam sebi zaklenil, tako da pripombe na vsebino sploh niso možne.

Njegove kasnejÅ”e reakcije na moj raĆØun me na nek naĆØin sploh ne tangirajo veĆØ, ker je pri meni zgubil vso kredibilnost objektivnosti.

LP

Vintagesonic
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slinch



Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Prispevkov: 467
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iskreno temi, o kateri je govora, nisem dovolj podrobno sledil, da bi vedel toĆØno kaj je izginilo (ĆØe sploh kaj), razumem pa odloĆØitev admina.

Svoboda izražanja na forumu je Å”e kako pomembna in potrebna, vendar ne, ko vsebina zaĆØne Å”kodovati portalu. Opazovanje globalnega dogajanja skozi zadnje leto, dve na tej strani lepo kaže Å”kodljivost ravno te svobode, v povezavi z na žalost že prav stereotipnimi karakternimi lastnostmi in nivojem komunikacije nekaterih ĆØlanov.

To dogajanje je odbijajoĆØe. Neprestano "prepucavanje" dveh, treh posameznikov, z zelo poniževalnim in egocentriĆØnim tonom, dela forum neberljiv. Redni forumaÅ”i, ki so s svojimi mnenji doprinesli kvalitetne in uporabne vsebine, odhajajo. Nove ĆØlane (s tem mislim tiste, ki celo kaj napiÅ”ejo, vpraÅ”ajo) to ostro nastrojeno ozraĆØje odvraĆØa. Forum postaja, oziroma je postal, bojiÅ”ĆØe nebrzdanih egov, z obĆØasnim vpadom nevtralnega posameznika, katerega prispevek se prezre, pogosto pa celo neupraviĆØeno vkljuĆØi v ta "boj".

Biti nemoderiran je mogoĆØe le, ĆØe so uporabniki sposobni ob tem ohraniti nivo ĆØloveÅ”kosti. Niti se ne bi rabil truditi, citiram lahko samo zadnjih par prispevkov v omenjeni temi (studio vs high end), infantilnih opazk kar mrgoli.

Reakcija admina je izhod v sili, ker prava reÅ”itev na tem portalu skoraj ni mogoĆØa. Drugje namreĆØ se svoboda brani tako, da se Å”kodljive faktorje, parazite odstrani. ƈe bi se to zgodilo tukaj, bi od že tako ubogega prgiÅ”ĆØa aktivnih uporabnikov ostali le Å”e trije, recimo. Potem pa se lahko forum tudi "dol zapre".
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jernejc



Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Prispevkov: 1044
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se v celoti strinjam z vintagesonicom in moĆØno upam, da ga ne bo minilo oz da ne bo poniknil (kot se je že nekaj soforumaÅ”ev, ki jih zelo cenim tudi zaradi Å”irokega spektra znanja in s tem moĆØi argumentov, pravÅ”nje mere samokritiĆØnosti...).
_________________
Ohm sweet ohm.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1491
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ta forum je že nekaj ĆØasa popoln podn, moderatorji in njihov popolnoma nepotreben in napaĆØen pristop pa so samo dodatno prispevali k stanju kakrÅ”no je
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stormsonic



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Prispevkov: 764
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audiofrik

Moderatorjev pravzaprav ni, za zadeve skrbi administrator.
Moderator je bil AljoÅ”a (Audiofill), mislim, da sedaj ni veĆØ.
Jaz imam možnost moderiranja samo Do-It-Yourself oddelka.
_________________
My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacoby



Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23
Prispevkov: 1111

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za stanje foruma, je odgovoren najprej vsak posameznik!

Administrator ni tukaj zato, da bi vzgajal ljudi srednjih ali poznih let?!

Forum ali pa država je takŔen/a, kot si ga/jo zaslužimo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1946
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na portalu delujejo trije sloji, uporabniki z viÅ”jega nivoja, ketere spoÅ”tujem in, ĆØe je le možno, ne komentiram prispevkov, ker navadno stroÅ”ki obravnave niso dosegljivi navadnim penzijam in plaĆØam, to so kabli in razni ekstremno precenjeni dodatki placebo efektom. DIY je druga skupina, kjer se ponavadi pokaže kar nekaj fouÅ”ije in razslojenost znanja, ki je tipiĆØno slovenska in je ni moĆØ nikakor preseĆØi. Dialog je bolje da zamre kot pa da gre v vojno. Potem so Å”e posamezniki, ki so obenem ljubitelji in prodajalci, neeenakopravno imajo boljÅ”i dostop do testov in informacij, pa jim navadni smrtniki težko pariramo. Menim, da moderatorji so zelo koristni do toĆØke, ko nehajo biti nevtralni, nato je besedna vojna, ki je nepotrebna in nikamor ne pelje, nas je mnogo premalo. Å e manj vemo o teoriji in sesamo izkuÅ”nje dugih za svoje uspehe. Vsa ĆØast Administratorju in Moderatorjem za poÅ”teno sojenje med neuspelimi konflikti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic



Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Prispevkov: 1426
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:


Svoboda izražanja na forumu je Å”e kako pomembna in potrebna, vendar ne, ko vsebina zaĆØne Å”kodovati portalu.

Drugje namreĆØ se svoboda brani tako, da se Å”kodljive faktorje, parazite odstrani.


Slinch, se bi celo strinjal z delom tvojih razmiŔlanj.

Problem tega portala nastane takrat ( kot sem že parkrat napisal ), ko postane forma ali oblika važnejÅ”a od vsebine. To je problem. In ĆØe na popolnoma nestrokovne teze nekdo malo bolj sarkastiĆØno odreagira se v nadaljevanju iÅ”ĆØe samo Å”e" greÅ”nega kozla", na vsebino problematike pa veĆØina pozabi.

Jaz nimam nobenih osebnih problemov z mnenji recimo ajke, ambasadorja, projeta, audiofrika ali recimo Jazza ( s katerim sva nekoĆØ priÅ”la v malce disonance ) tudi ĆØe se z njimi vedno ne strinjam. Jim pa prepisujem doloĆØena znanja in informacije, ki tudi meni, kljub ne ravno rosnim letom, pridejo prav. Da "Storma", UroÅ”a, Jernejca, CK-ja in ostale DIY navduÅ”ence niti posebno ne omenjam.

Å e posebno mi je žal nomada, ki je presedlal na sosednji forum ( ĆØeprav tudi tam ni pretirano aktiven ), tudi Krokar in Pasuljaris sta "pogreÅ”ana".

Meni osebno je zadnje ĆØase joztom prava poživitev foruma, odkar nas je malce zapustil Mestn. Se opraviĆØujem, ĆØe sem koga neopraviĆØeno pomotoma izpustil. Veliko vas je/je bilo, ki ste pustili peĆØat tega foruma.

Tiste s katerimi se osebno družim, bi na tem mestu zaradi objektivnosi izpustil.

Zelo me moti, ĆØe nekdo postavi neko ( za moje pojme popolnoma ) strokovno napaĆØno tezo, na katero recimo nekateri reagiramo, potem pa v zagovoru svoje predpostavke izstavi sogovornikom popolno stopnjo ignorance, ali pa zapakira celotno zadevo v pretirane emocionalne izpade.

V primeru, da se vam klub temu v veĆØinskem mnenju zdi, da je tako poĆØetje veĆØ ali manj "zdravljenje osebnih ego kompleksov", se lahko mirne duÅ”e preselim v rubrike tipa "Kaj trenutno posluÅ”ate", kjer po vsej verjetnosti ne bom moteĆØ faktor.


To možnost ima, kot si sam omenil, tudi administrator.

LP

Vintagesonic

P.S. Lahko pa seveda na Å”iroko razpredamo/te, ali ima recimo visokotonec za 6. 25 ā‚¬ trikrat bolj linearno karakteristiko od tistega za 3.15 ā‚¬ predvsem v podroĆØju nad 19 kHz.. Vedno obstaja alternativa, ĆØlovek se mora samo odloĆØiti sam pri sebi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2276
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na tem mestu bi dal 100 % prav @vintagu. Forum je strokoven in precej specifiĆØen in tak mora tudi ostati v kolikor želimo da ostane kredibilen. Prava Å”koda bi bila ĆØe bi si zapravili "ugled", ki je že zdavnaj preÅ”el meje bivÅ”e države in so nekatere forumske stvari uporabljene na svetovno dosti bolj izpostavljenih straneh. Tu ni kaj debatirat preferirat je potrebno znanje, izkuÅ”nje in argumente. Zakaj pa mislite, da je Med Over tako uspeÅ”en, zato ker na njem Å”teje prav to. Razne nebuloze, izpade in nestrokovnost pa onemogoĆØijo administratorji-moderatorji in pa seveda samokritiĆØnost uporabnikov, katere pa žal nekaterim na tem forumu primankuje.
_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
galop



Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Prispevkov: 536
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SpraŔujem se ali je to odraz stanja naŔe družbe oz ali se ta odraz zrcali tudi v tem forumu..?
_________________
vintage , Diy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Administratorja dobro poznam in vem da ĆØe ne bi bil takÅ”en goreĆØ fanatik, ki za portal raskira ogromno prostega ĆØasa in zmeĆØe notri kupe denarja ki bi ga lahko porabil za kaj bolj pametnega, saj ima od tega en sam minus, danes ne bi bilo tega najbolj obiskanega audio foruma pri nas. Ja res je, napake v administriranju/moderiranju so se dogajale, se dogajajo in se Å”e bodo. NihĆØe ni popoln, celo življenje je Å”ola in kdor dela tudi greÅ”i. Dejstvo pa je, da naj se administrator/moderator Å”e tako trudita biti do vseh enako poÅ”tena, ko se nikoli in nikdar ne da ustreĆØi vsem. KakrÅ”nokoli odloĆØitev o biloĆØem ko sprejmeta v neki situaciji, ko se zmeraj najde nekdo nezadovoljen, ki mu ne paÅ”e, se ĆØuti užaljenega, prizadetega. In slalomirat med priĆØakovanji, interesi, željami udeležencev, da nihĆØe ne bo imel obĆØutka krivice ni hec. Zahteva celega ĆØloveka. Sam se Å”e kot moderator spomnim koliko neprespanih noĆØi in beljenja glave je bilo kako reÅ”it vsak konflikt posebej, kako umiriti strasti ko se zaĆØne nekontroliran ping pong, kaj in kako odreagirat, da bodo ja vsi sreĆØni in zdravi. Da bo fer do vseh enako, se vzpostavi nazaj simbioza in vsi veselo naprej forumaÅ”ili. Zdaj je že kar nekaj ĆØasa administrator sam za vse, vso breme je na njemu (razen v diy oddelku), kar je velik napor.

ƈe se je kdo pripravljen volontersko angažirat in pomagat, verjamem da bo administrator vesel pomoĆØi in bo forum dobil nov zalet.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drago67



Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Prispevkov: 1088
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 28, 2013 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz bom pa kar napisal, kar si najbrž misli Å”e kdo drug....oĆØitno gre tale forum nekaterim moĆØno na živce in so zaĆØeli z tako taktiko....kot smo jo videli v temi studio oprema vs high end...kake stare zamere najbrž iz preteklosti z nekega drugega foruma ....Å”koda ,da se pustimo takole sprovocirat.... Rolling Eyes
v veliki veĆØini se pa strinjam z aljoÅ”o....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi



Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Prispevkov: 1021
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa, dobro ... ni potrebno vedno takoj razviti teorije zarote ! Wink

se pa strinjam z AljoÅ”o, da smo ljudje paĆØ razliĆØni, da imamo razliĆØne pragove tolerance. Zato je res teÅ”ko krmariti med naÅ”imi egi ! Wink

Eni bodo paĆØ vedno hodili na forume, da zanetijo ogenj in da nanj prilivajo olje, tako paĆØ je ! Twisted Evil Na žalost ! Sad

Sicer pa vsaka ĆØast adminu za trud !
Keep on the good job, man ! Very Happy
_________________
''You can hear a lot by listening !!''
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
civo666



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36
Prispevkov: 58
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 29, 2013 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi je napisal/a:
Pa, dobro ... ni potrebno vedno takoj razviti teorije zarote ! Wink

se pa strinjam z AljoÅ”o, da smo ljudje paĆØ razliĆØni, da imamo razliĆØne pragove tolerance. Zato je res teÅ”ko krmariti med naÅ”imi egi ! Wink

Eni bodo paĆØ vedno hodili na forume, da zanetijo ogenj in da nanj prilivajo olje, tako paĆØ je ! Twisted Evil Na žalost ! Sad

Sicer pa vsaka ĆØast adminu za trud !
Keep on the good job, man ! Very Happy


Je že res, da smo ljudje razliĆØni, vendar so pravila oz. politika moderiranja znana. Obstaja veĆØ pristopov k moderiranju. Treba si je enega izbrat in se ga držat. NaÅ” administrator pa oĆØitno ni prebral ali si pogledal niti enega dobrega foruma zunaj, da bi bil kos nalogi. Saj zato tudi je administrator in ne moderator.

Ali naj se izuĆØi za moderatorja ali naj kakega najde. V nasprotnem primeru bo Å”el tale forum v maloro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe