| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 13:18 Naslov sporočila: |
|
|
Napajalni kabel (ali pa katerikoli drug) ne more nič popraviti !
Lahko samo manj pokvari !
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe - glede tistih KRELL evo 600-tam nimaš kaj razdirat v prafaktorje.. Ko jih nabaviš, jim privoščiš primeren napajalni kabel in interkonekt -ki niso priloženi.. Verjetno se strinjaš, da zadevo( s takim napajalnim sklopom -preberi si o njem) ne priključiš z računalniškim kablom, pa mu privoščiš še top varovalko in iec, če že nista vgrajena v top rangu - in to je vse, kar sem naredil sam v moji amlifikaciji(ostalo kar naštevaš oz kar sem sam naštel v opisu ojačevalca je že noter original..)
In ker so kabli , kot praviš oz pravijo filter(kar je za nekatere prametre ok, nekatere pa ne) - se po mojem to nanaša na sam kabel, brez konektorjev..
In ker ga zadnje čase res slišim kot filter, zato trenutno uporabljam samo žico( ni še dokončno) , brez oklopa ( in tu imaš prav glede filtriranja - torej kaže da z mojo "železnino" ni nić narobe) v kombinaciji z različnimi konektorji Oyaide in nekaj drugimi - kar pa ni ravno tak "strošek"... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
| pinus je napisal/a: | Jolbe - spet smo tam , kabli - vpliv da ali ne...
Moja opažanja sem napisal na podlagi testov konektorjev na moji končni stopnji (trenutna MPC 21500e - v vednost, ne zaradi samohvale)..
Tej je naknadno zamenjan iec (rodiran Oyaide) in trenutno(best in the world) nova 20A varovalka, znotraj je Cardas ožičenje, srebrni loti, Black Gate kondenzatorji, skoraj 30kg specialni izhodni transformatorji itd, vse hand made..
To da nekateri ne opazijo slišnih razlik kablovja, konektorjev, varovalk (ki so za koga lahko minimalne,zanemarljive ali jih ne opazijo) je njihov problem - ali jih ne "slišijo" ali pa so njihovi sistemi takega nivoja , da tega ne pokažejo(mislim,da tudi entry level zadeve pokažejo pozitivno razliko , seveda ne v taki meri..) | Dejansko zadeve "stopijo na svoje mesto", ko je kabel znotraj do napajalnika enak kablu, ki gre zunaj iz IEC vtiča do razdelilne letve, če pa je kabel razdelilna letev-zidna vtičnica isti, pa so rezultati še boljši..
Odvisno seveda od sinergije-komponenta-kabel-vtiči-letev in vtičnice..
Kdor tega ni poskusil, bo pač trdil, da to ne deluje in kar prav ima, če ostane pri svojem.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 16:23 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn - s tem, kar pišeš , bi se kar strinjal..
V tem smislu sem se tudi "znebil"razdelilne letve in imam ampa na svoji lastni liniji(20A) in player na svoji, direkt "in the wall"(vsak v svojo vtičnico Oyaide..) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 16:45 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn - še nekaj..
Ko sem omenjal letev, sem se nehote spomnil na tvojo "famozno" letev, o kateri je bilo že govora in katere so se nekateri dobesedno "ustrašili" in jo skritizirali...Zanima me, ali to še uporabljaš, so kakšne spremembe, imaš še kakšno itd..(mene extremne stvari kar zanimajo - važen je slušni rezultat..) Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe @ nejeverni Tomaž.
Daj, naberi še malo izkušenj in audio kilometrine, in nehaj klatiti... ne bom rekel kaj, ker sem vljuden.
Če drugega ne, se pred tistimi, ki vedo za kaj gre, smešiš.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Jolbe @ nejeverni Tomaž.
Daj, naberi še malo izkušenj in audio kilometrine, in nehaj klatiti... ne bom rekel kaj, ker sem vljuden.
LpM. |
pravzaprav, če bi pobrskal po temi nazaj bi videl, da vsake toliko vskoči
nejeverni Tomaž....Skratka klasična pohujšljiva vrašanja oz. trditve teh padalcev so:
1. kaj vam pomagajo ne vem kakšni napajalni kabli, če pa gre elektrika pred tem po tisoče kilometrov kablov do vašega doma....
2. kaj vam pomaga specialni kabel recimo 4mm2, če pa je dovod do vtičnice recimo 2,5mm2
3. kaj vam pomagajo taki preseki kablov, če pa gre el. tok skozi varovalko,ki ima znotraj žičko tanko kot lasek...
4. če imate dovolj kvalitetno napajanje v vaši napravi razlike med kabli ne more bit....
5. sem inženir el.tehnike in trdim, da ni nobene tehnične razlage, da napajalni kabli vplivajo na zvok, res pa je, da imam kosmata ušesa...
.
.
.
itd in itn... tega je še na tone, če greš malo pogledat nazaj.
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37 Prispevkov: 46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, saj je naslov teme 'kje tici trik'......ne pa 'O, ja.....ide' vs. 'E, bas ne ide' kabli.
In kje je trik- ali bog ne daj- nateg napajalcev zal na 150 straneh niste znali utemeljiti. Ali vsaj postaviti neka skupna pravila, ki naj sluzijo nasvetu uporabnikom - kar naj bi bil namen vsakega normalnega foruma.
Torej:
-ali je kabel zgolj in ne vec kot filter?
- zakaj tovrstno filtracijo potrebujejo (samo) najdrazji sistemi?
- ali je sistem, ki je neobcitljiv na napajalce zanic (ne dovolj resolutiven)?
- zakaj na slepem testu napajalcev v 99% primerov ne ugotovimo nic?
- zakaj se napajalcev nikakor ne da klasificirati (temni, svetli, dobri na basu....) tako, da bo vsaj delno uporabno in ne zgolj poskusanje na slepo?
- ozemljitev da/ne?
- zakaj kabli prek iec, ne pa direkt lotani na toroid/v zid?
- ali ima avto vec moci, ce gumijasto cev med nallivnim grlom in tankom zamenjamo z rostfrej cevjo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni samo pri štrom kablih tako.
Ne glede na to ali neka stvar deluje ali ne deluje, se človek odloča na podlagi lastnih prepričanj, na katere nihče ne more imeti vpliva. Zato ima tudi glede kablov vsak svoje mnenje in dojemanje.
Tako pač je.
Popolna izguba časa je ljudem karkoli dopovedovati.
Raje poslušam glasbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe - je skoraj škoda časa , a bom vseeno kratko odgovoril..
Prvič - če bi lepo začel prebirat temo od prve strani ( in ob tem seveda mislil na to kar bereš), bi kljub mogoče nekaterim "pretiravanjem" nekaterih , izluščil v čem je štos in si tako odgovoril na skoraj vsa vprašanja , ki jih sedaj postavljaš (kljub namigu g.Bogomirja..), poleg tvojih trditev , da se na slepem testu v 99 % ne ugotovi tip napajalcev in ne da klasificirati svetli-temni itd.. To lahko trdiš zase, ne posploševati..
Drugič - na prejšnji strani sem opisal sonični pečat konektorjev Oyaide (za tem stojim - kot moje mnenje)- torej zadeva ima vpliv na vsakem kablu in vsakem sistemu.. In seveda enako tip kabla(struktura sama , tip žičnega materiala..itd)
V kvalitetno sestavljenem sistemu(komponent), pa karakter kablovja lažje zaznamo, ker je zadeva(elementi samih komponent) bolj transparentna, resolutivna, dinamična..itd
Zakaj nekateri vidite tu probleme... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37 Prispevkov: 46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je to:
Zica v zidu(rahlo oksidirana)-vijak in kontaktna sticna povrsina vticnice (verjetno oksidirana)-kovinska usesa vticnice-poli vtikaca-stik s kablom(verjetno prek vijaka)-meter kabla-stik kabla in iec vtikaca-stik vtikaca z vticnico-lot ali faston-stik fastona s kablom-kabel-lot ali faston na ohisje varovalke-stik ohisja varovalke z varovalko-stik okovja varovalke z nitko-nitka-stik nitke z okovjem varovalke-stik ohisja varovalke z varovalko-lot ali faston-stik fastona s kablom-kabel-lot ali faston-priklop stikala-stikalni kontakt-priklop stikala-lot ali faston-stik kabla s fastonom-kabel-lot ali faston-zica toroida-metri zice-magnetno polje-metri zice-lot ali faston-kabel-nogica greca (vcasih vmes se baker tiskovine in par lotov)-diode-nogica-lot ali faston-stik s kablom ali tiskovino-kabel ali baker ali lot-nogica kondija-kondi-nogica kondija-lot ali faston ali vijak-stik s kablom ali tiskovino-baker-nogica kondija (i tako par puta)-vmes lot ali faston-baker-ohisje varovalke-stik z okovjem-stik z nitko-nitka -stik nitke z okovjem-stik okovja in ohisja varovalke-lot ali faston-kabel ali baker tiskovine-stik s pinom ali fastonom-lot-pin ali faston ali luster klema.....in koncno imamo napajalno enosmerno napetost obicajnega oz.enostavnega napajalnega modula.
Verjetno sem spregledal se vecje stevilo kontaktov in razlicnih materialov in premerov, ter popolnoma ignoriral kaj se z elektriko dogaja v toroidu, diodah in kondijih saj zal nimam nic elektro izobrazbe ali znanja - o tem naj napise se kdo kaj vec.
Verjetnost, da se karakteristika kabla vtisne v elektricni signal in da ga slednji ohrani cez vse navedene faze in stike prenosa.....pa ocenite sami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
LP
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | bogomir 4051 je napisal/a: | Jolbe @ nejeverni Tomaž.
LpM. |
pravzaprav, če bi pobrskal po temi nazaj bi videl, da vsake toliko vskoči
nejeverni Tomaž....Skratka klasična pohujšljiva vrašanja oz. trditve teh padalcev so:
1. kaj vam pomagajo ne vem kakšni napajalni kabli, če pa gre elektrika pred tem po tisoče kilometrov kablov do vašega doma....
2. kaj vam pomaga specialni kabel recimo 4mm2, če pa je dovod do vtičnice recimo 2,5mm2
3. kaj vam pomagajo taki preseki kablov, če pa gre el. tok skozi varovalko,ki ima znotraj žičko tanko kot lasek...
4. če imate dovolj kvalitetno napajanje v vaši napravi razlike med kabli ne more bit....
5. sem inženir el.tehnike in trdim, da ni nobene tehnične razlage, da napajalni kabli vplivajo na zvok, res pa je, da imam kosmata ušesa...
.
.
.
itd in itn... tega je še na tone, če greš malo pogledat nazaj.
Lp,
Goran |
glede na to da imam podobno izobrazbo,ti bom
razložu zakaj,teorijo signalov verjetno poznaš.
šum med komponetami poznamo vsi (brnenje)poleg tega pa še obstajajo
šumi na različnih spektrih plus rf motnje od radiskih signalov,
vse to se ti sešteje na vhodu ojačevalca, z bolšimi medsebojnimi povezavami konponet se ti vplivi zmanšujejo.
verjetno tudi poznaš Seebeck effect ,zaradi tega je pomebna izbira
kovin v spojih,ker se vsak spoj greje ob pretoku toka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 22:07 Naslov sporočila: |
|
|
temu jest rečem placebo efekt.
bistvo je v kakovostnih povezavah mas in ozemljitev med konponetami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 22:59 Naslov sporočila: |
|
|
| urosst je napisal/a: |
temu jest rečem placebo efekt.
bistvo je v kakovostnih povezavah mas in ozemljitev med konponetami. |
Imaš prav, ampak tudi mentalni mir je pomemben. Čisto resno! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|