Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glasbeni stolp tudi za gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
quignard

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 0:19
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala...za začetek bom poskusil s pasuljarisevim (in prvim bogomirjevim) predlogom in povezal nizke in visoke z enakim kablom. Kot je na pasuljarisevi sliki zgoraj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
quignard

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako...malo preurejanja...

Končno sem prišel do nekih stojal (ja, vem, niso nič posebnega...verjetno celo slaba...so pa med dražjimi tega proizvajalca - Atacama). Zagotovo pa so boljša od omaric, to še jaz vem Smile!

Po prebiranju foruma/ov sem se odločil za polnilo mačji posip in moram reči, da je ok. Nisem pa nič eksperimentiral s količino, zato me to še čaka. Izbral sem kot kaže, najpogostejšo varianto 2/3. Morda bom poskusil tudi z mivko.

Za mizico sem izbral obstoječe LACK mize - hvala kolegu forumašu za namig! Zaenkrat je tako ok, ko pa pride tudi gramofon pa bom še eno dodal in malo skrajšal nogice al pa nabavil kaj konkretnega. Kot se vidi iz sličic sem med nogice in podlago vstavil posebne nogice. Ne vem, če kaj pripomorejo k boljšemu zvoku, so pa lepe Smile. Prilagam sličice.

Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Atacama so na kar dobrem glasu. Malo je sicer odvisno od modela, ampak vseeno.

LpM.
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker si že do vratu vaudiofilskem konjičku in ker ni več izhoda - na okno za sistemom namontiraj kakšno zaveso (ne ravno najtanše), poznalo se bo pri zvoku, pa še televizijo bo lažje gledati.
quignard

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smile...pasuljaris imaš prav! Danes, ko je tako lepo svetilo sonce je postalo evidentno, da bo nekaj v tej smeri potrebno narediti...in to zelo hitro! Smile
Če pa se bo poznalo na zvoku pa še toliko bolje...
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako...pa sem tam, kjer se je vse začelo...z željo po gramofonu.

Imate mogoče predlog s kakšnim/čem začeti glede na to, da sem "friški"?
Vem, težko je karkoli predlagati, še posebej ker vsakemu ušesu sede kaj drugega.

Kakorkoli, moj sistem poznate in samoumevno je, da kakšnih cenovno visokih TT nanj ne bom priklapljal. Ampak vendarle, pa bi rad dobil kaj se da dober gramofon, ki bi prekosil zvok CD-ja že na tem sistemu in bi bil dober kandidat, če oziroma, ko bom sistem nadgradil.

Cena v tej fazi zanimanja niti ni tako pomembna. No, v najvišji rang naj ne seda. Recimo, da me zanimajo budget modeli od PROJECT DEBUT CARBONA (z 2M Red glavo), preko Musichalla MMF 2.2, Rege RP1, Thorensa TD-170, TD-190 itn. do recimo Rege RP3.

In dalje, je bolje imeti DD ali jermenarja?

Ok, hvala za pomoč. Vem, zahtevam veliko/nemogoče in na nejasen način. V splošnem pa bi rad dober gramofon, ki bo pokazal svojo moč že na tem sistemu, pa četudi cenovno rangira višje.
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OT: plo šči ce Wink
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:

Za mizico sem izbral obstoječe LACK mize - hvala kolegu forumašu za namig! Zaenkrat je tako ok, ko pa pride tudi gramofon pa bom še eno dodal in malo skrajšal nogice al pa nabavil kaj konkretnega. Kot se vidi iz sličic sem med nogice in podlago vstavil posebne nogice. Ne vem, če kaj pripomorejo k boljšemu zvoku, so pa lepe Smile.

Zanimivo in simpatično! Še ustrezne podložke pod nogice, pa zna biti zvok še malenkost boljši.

Sicer pa vse pohvale za interier - simfonija v belem!
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Ker si že do vratu vaudiofilskem konjičku in ker ni več izhoda - na okno za sistemom namontiraj kakšno zaveso (ne ravno najtanše), poznalo se bo pri zvoku, pa še televizijo bo lažje gledati.

Se strinjam in kot sem že predlagal:

Stefi je napisal/a:

Mene bi verjetno motil TV (in komponente) pred oknom. Morda bi poskusil s kakim zanimivim rolojem kot dekorativnim in akustičnim elementom?!

Seveda je primerna tudi zavesa. Cool
quignard

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 21, 2013 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...in kot je bilo že dolgo pričakovano, sem končno prišel do gramofona...marsikdo bo rekel, da je plastični project, ampak je prvi in je vrhunski...Wink

Torej, nabavil sem Project debut carbon Esprit v beli barvi...verjetno si bo kdo takoj mislil, če sem prebral s kakšnimi težavami se lahko ljudje soočajo...sem.

Vem, da ni uber gramofon, saj za tak denar ne more biti, je pa zagotovo dober. Skratka jaz sem, kot lastnik prvega gramofona kdajkoli, zelo zadovoljen z zvokom, ki ga proizvede...pa še izgleda vrhunsko.

Sem pa postal dobesedno odvisen od plošč...in vsega kar prinašajo.

Slikice "sistema" bom prilepil kmalu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Stran 11 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu