| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Mar 05, 2009 11:32 Naslov sporočila: |
|
|
Navedeni subi s bodo kmalu znašli na naši strani, saj z navedeno firmo sodelujemo. Za člane Audio Kontakt se bo verjetno našla kakšna dobra ponudba.
LP
Admin _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | | Velodyne se je krasno ujel z mojimi Magneplanarji in o taki sinergiji lahko ostali proizvajalci samo sanjajo. |
No, po nekajletnih izkušnjah lahko to potrdim tudi iz prve roke. Elektrostatov žal nisem preizkusil (sem pa prepričan, da bi bilo impresivno), sem pa "spojene" s serijo DD slišal MA Platinum, Sonus Faber Cremona Auditor M in seveda moje Ti5000.
Slednji par dopolnjujeta dva DD-15, kjer so nizke frekvencu kljub čvrstejšemu in intenzivnejšemu basu za odtenek bolj mehke. Na primer, količina z enim subom pri glasnosti npr. 20 je enaka količini z dvema pri glasnosti z 10, ampak je v tem primeru zvok nekoliko "polnejši". Subtilna, a zanimiva razlika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz mojega prodam, SPL-1000 Ultra. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: | Malo rabljen Velodyne SPL 1200 se dobi v DE ali UK že pod 1000€. DD 12 pa za 1500€.
Treba je biti stalno na preži ... ja še huje od tega - stalno je treba imeti nekaj cvenka na zalogi. Jaz čakam že pol leta na priliko ... nekajkrat se mi je že izmuznila ker sem "cincal" ...
Ampak kaj, ko je tisto pravo šele, ko imamo v sistemu dva suba .
V. |
Sicer si v nizki preži, kar je ok, ampak jaz vedno pravim, važen je fotofiniš!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa tale XTZjev lepotec:
http://www.xtz.se/uk/products/subwoofers/99w12.16-right
Ga je že kdo testiral ? Cena-okoli 430 evrov. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | hi_musica je napisal/a: | | Velodyne se je krasno ujel z mojimi Magneplanarji in o taki sinergiji lahko ostali proizvajalci samo sanjajo. |
No, po nekajletnih izkušnjah lahko to potrdim tudi iz prve roke. Elektrostatov žal nisem preizkusil (sem pa prepričan, da bi bilo impresivno), sem pa "spojene" s serijo DD slišal MA Platinum, Sonus Faber Cremona Auditor M in seveda moje Ti5000.
Slednji par dopolnjujeta dva DD-15, kjer so nizke frekvencu kljub čvrstejšemu in intenzivnejšemu basu za odtenek bolj mehke. Na primer, količina z enim subom pri glasnosti npr. 20 je enaka količini z dvema pri glasnosti z 10, ampak je v tem primeru zvok nekoliko "polnejši". Subtilna, a zanimiva razlika. |
Velodyne DD10 spojen s Sonus faber Auditor in gerchyjeva doktorska nastavitev wooferja je zadetek v polno. Lahko rečem, da sem potešen  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 08:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Je kdo že imel priložnost za direktno primerjavo REL - Velodyne? Kakšne so glavne razlike? Sicer primerjava ni najbolj pravična, ker Velodyne stane 3x toliko kot REL, ampak vseeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Dolar hoj, kater REL, s katerim Velodynom?. Namrec REL ima tudi high class sube Gibraltar, Stadium, Stentor.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj se je v prešnjih postih govorilo kako je Velodyne oh in sploh boljši od Rel...
Jaz sem slišal samo Strato 5 in Stampede, ampak to stane 300-450 EUR tako, da dvomim, da je primerljivo. Za ta denar je super. Med Velodyni bi bil zanimiv splr, ultra ali pa dd. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6260 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz si želim dober sub.
Takega, transparentnega, kjer se slišijo posamezne note in reverb dvorane na nizkih tonih.
Malo takih slišal, Velodyne ni med njimi. Slednji se ni glih izkazal v kombinaciji z Magneplanarji - čim si ga vklopil, pa makar na najnižjo frekvenco rezan in stišan je popacal sliko. Na audio obiskih sem redno želel da se ga izklopi.
Seveda nismo vsi enako občutljivi na to temo. Tudi ni moj namen favorizirati kaj drugega ali blatiti navedeno. Samo opažam kje so limiti. V kombinaciji z manj resolutivnimi basi kot so Maggiji je lahko zadeva perfektna. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Tudi jaz si želim dober sub.
Takega, transparentnega, kjer se slišijo posamezne note in reverb dvorane na nizkih tonih.
Malo takih slišal, Velodyne ni med njimi. Slednji se ni glih izkazal v kombinaciji z Magneplanarji - čim si ga vklopil, pa makar na najnižjo frekvenco rezan in stišan je popacal sliko. Na audio obiskih sem redno želel da se ga izklopi.
Seveda nismo vsi enako občutljivi na to temo. Tudi ni moj namen favorizirati kaj drugega ali blatiti navedeno. Samo opažam kje so limiti. V kombinaciji z manj resolutivnimi basi kot so Maggiji je lahko zadeva perfektna. |
LP
Bas, bas, bas se "slabo" sliši zaradi "pohajanja" basa po prostoru...
Nižje ko gre bas zvočnik, slabši kot je prostor, slabši je BAS...
Če se ne uredi prostora še tak bas zvočnik in nešteto "W" za njegovo kontrolo ne pomaga ...
Zato veliko sodobnih in dragih zvočnikov ne gredo v basu "daleč" ravno zato, da prostor še sprejme kolikor toliko basa in tako ima "lažno" čist zgornji spekter... Ta pravi zvočniki, ki gredo res nizko pa pri audiofilih niso "spoštovani", ker kao nimajo čist bas... Zato pa potem veliko dragih sistemov padejo na izpitu, ko je prostor akustično urejen, ker se razkrijejo njihove nameščene karakteristike, lastnikom potem to ni všeč in krivijo "akustiko" !!??
Šele ko "filtriramo" parazitske base iz prostora, odkrijemo bas, njegovo definicijo, volumen, ritem ... In potem se res pojavijo detajli ,"tresenje podzemne železnice", "velikost, pokanje odra in pododrja", "bas" pri cerkvenem zvonu, "brum neke aparature v verigi snemanja" ali pri "rezanju matrice" ali pa "dihanje orgel" ... ... In to vse brez "suba" Ampak trma je trma, raje tepih s 350.000 vozli in ceno v več 10.000 €, kot nekaj "akustike"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 22:54 Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako ! Ampak marsikomu še to ni jasno  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
A kdo pozna tale room tretment:
http://www.spatialcomputer.com/page9/page10/page10.html
Dela, ne dela?
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Apr 02, 2012 23:20 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: |
Šele ko "filtriramo" parazitske base iz prostora, odkrijemo bas, njegovo definicijo, volumen, ritem ... |
Zakaj jih je sploh treba filtrirat?
A ni bolje poskrbeti, da se ti. parazitski basi niti ne razvijejo, da do njih sploh ne pride?
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 00:28 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz razumem tako: da te nepravilne bass-e ustvarja prostor (odboji...) ne pa zvočnik.
Torej, da se "parazitski" bass-i ne pojavljajo je treba akustično uredit prostor.Temu danes po moje ugovarjajo samo še najbolj "vztrajni".
Mene so v temi, kjer je bil omenjen ta tepih z 350.000 vozli podučili: da omnipolarni zvočniki niso "občutljivi" na akustiko prostora (moram rečt, da me niso ravno prepričal).
Glede tepihov in obračanja smeri vozlov, pa se mi zdi, da je bila to "zajebancija" in sarkazem (nisem pa siguren). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|