Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Čistilo za gramofonske plošče
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih sem izopropil kupoval v chemo, ne vem sicer, če ta trgovina še obstaja...
Destilirano vodo pa lahko kupiš kjrekoli.

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PrimozS

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 10:00
Kraj: VG

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Petrol ima destilirano vodo - kjer pa potem vidiš, da piše celo demineralizirana voda.

Izopropanol pa Chemo Sevnica - litrska rumena "piksna", ki se dobi v drogerijah.

LP

Primož
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izopropanol se dobi tudi v trgovinah Merkur
http://www.merkur.si/gradnja/barve-in-kemija/ostalo/alkohol-mq-izopropanol-1-l.html
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem do sedaj si tudi delal mešanice iz Prila in destilirane vode. Bi pa moral kdaj probat še z kakšnimi drugimi čistili, da bi videl, če je kakšna razlika.
Nazaj na vrh
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imam kolega ki plate čisti s čistilom za zavore od Wurth-a (brake cleaner), ki ima zelo močan potisni plin.
Ploščo fino prešprica, nič ne špara. Počaka kakšno minuto, da čistilo odteče oz. izhlapi...strogo brez krpe, na koncu pa še narahlo pošprica z Nano sprejem (mazivo) isto od Wurth-a. Plata igra kot nova.
Postopek opravlja obvezno na balkonu zaradi hlapov...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo pri platah je treba pazit, da jih preveč ne razmastiš oz. da postanejo preveč suhe. S kakšnimi ekstremnimi čistili se jaz ne bi loteval čiščenja.
Nazaj na vrh
bellaphon

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 0:06
Kraj: Espadriliya

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam neko AM čistilo, ampak zadnjič sem dal nekaj plošč čistit na Okki Nokki mašino. Razlika je očitna.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu