| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
Barcelona. Na Rambli na vsakih par metrov, na metroju jih mrgoli....  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
A zato ti tako rad hodiš po Španiji. Zdaj pa vem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | A zato ti tako rad hodiš po Španiji. Zdaj pa vem.  | Tud zato, pa ne samo jaz, tudi SLO mulci vejo zakaj toliko hodijo žurat na barcelonske Ramble.
Samo... s čedalje bolj težkim srcem se vračam od tam.
Teden nazaj smo ponoči sedeli na Rambli v majčkah, dan prej, Playa San Juan, Tenerife, v kratkih hlačah, vsak večer srebali tequilo, glodali tacose z guacamole in sirom pri "domačem" mehikancu in sonce je pred našimi očmi počasi lezlo za La Gomero.
Češplja na videu je tipična Catalanka, Kastiljke, Baskinje, Galaežanke, Asturijke, itd, so zelo drugačne.
La Gomera gledano s Playa San Juan, za njo je samo Atlantski ocean vse dol do J. Amerike. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 17:01 Naslov sporočila: |
|
|
UUU, mi pa 17.2 na Tenerife. Upam, da ne bo tega mrazu do tja zaneslo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
| SCHalko je napisal/a: | UUU, mi pa 17.2 na Tenerife. Upam, da ne bo tega mrazu do tja zaneslo  | Ni šans. Nasproti Tenerifa je Afrika, Maroko.
23-30c, dežja ni za vzorec, zvečer okoli 17-20. Velja za južni del otoka.
Padli boste v začetek pomladi, vseeno pa za skoke z zelo poceni rent a carjem(in poceni bencinom, Kanarci so duty free) na severni del otoka vzemite kak anorak in lahek puli, tam stalno malo ščije, kot bi bil tam nek drug otok.
Kriv je 3700m visoki El Teide.
Pa ne past na rit, ker boste padli med indijance in v indijansko arhitekturo(predvsem del severnega dela), tako da je filing malo kot v Mehiki, malo v Argentini in malo španski. Staroselci so Guanchi, indijanci.
Očitno so bili Kanarci indijanska kolonija pred vrati Evrope, ki s(m)o jo Evropejci lepo zamolčali.
Moderna indijanska mladoporočenca na čigar poroko smo bili povsem slučajno povabljeni.
 _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 18:11 Naslov sporočila: |
|
|
| SCHalko je napisal/a: | UUU, mi pa 17.2 na Tenerife. Upam, da ne bo tega mrazu do tja zaneslo  | Oblaki z difuzno svetlobo na sliki zgoraj so posledica saharskega peska, ki ga zanese iz Afrike in pod tem oblačnim pokrovom zna biti pošteno vroče, 30c.
Tak peščeni vihar traja od par ur do par dni ali mesecev.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Luštna indijanka!
Osebno so mi Tenerifi izjemno všeč, res ogromno raznolikosti na razmeroma majhnem otoku. Pa tudi domačini so precej prijazni, edino angleščine ne obvladajo. Večkrat sem naletel, da so govorili nemško.
Svetujem pa obvezen vzpon na Teide, ogled vulkanskih jam (obvezna predhodna rezervacija) ter vožnjo po regionalni cesti ob obali na južni strani otoka. Res izjemna pokrajina, vijugasta "visokogorska" cesta in fenomenalen razgled na foto-točkah. Pa tudi toplo priporočam ogled parkov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 20:58 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Luštna indijanka!
Osebno so mi Tenerifi izjemno všeč, res ogromno raznolikosti na razmeroma majhnem otoku. Pa tudi domačini so precej prijazni, edino angleščine ne obvladajo. Večkrat sem naletel, da so govorili nemško.
Svetujem pa obvezen vzpon na Teide, ogled vulkanskih jam (obvezna predhodna rezervacija) ter vožnjo po regionalni cesti ob obali na južni strani otoka. Res izjemna pokrajina, vijugasta "visokogorska" cesta in fenomenalen razgled na foto-točkah. Pa tudi toplo priporočam ogled parkov. | Odsvetoval bi edino vožnjo z žičnico na Teide, ker te sesuje višinska bolezen, ker je šok za telo, da se dvigneš od 0 do skoraj 3400m v zelo kratkem času.
Pomagat se da tudi z italijanščino, pa ne vedno. V štacuni sem hotel moko in sem rekel "farina" in ni bilo sprva nič, čeprav se moka po špansko piše "harina". H se v španščini ne izgovarja, je "tih", H pa se piše-J, torej se po špansko Marija izgovori Mariha in moki se reče-"arina". _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Pon Feb 06, 2012 23:03 Naslov sporočila: |
|
|
| To misliš tisto žičnico na vrhu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 08:14 Naslov sporočila: |
|
|
Tista žičnica gre od vulkanske planote(kaldere)iz cirka 2.350 m na končnih 3.550 m do vrha 3718m El Teide pa je treba peš, čeprav čisto do vrha brez posebnih dovolilnic ne gre. Glede višinske bolezni nima gondola nobene veze, bolj sama višina in pomanjkanje kisika na tej višini, zato je za normalne priporočen čas zadrževanja na vrhu kratek.
Ogled same več kot 17km široke kaldere in vrha EL Teide pa je za obiskovalca Tenerife skoraj obvezen..
Že sam razgled je veličasten.
Nekaj lepih slik je tukaj
http://sites.google.com/site/kanarskiotoki/tenerife-el-teide _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je tudi samo ta žičnica znana. Ne vem kje je mestni našel še eno, ki pelje od vznožja do vrha.
Ta žičnica pelje skoraj do vrha, za zadnjih 200 ali 300m pa je, kot je že berni omenil, potrebno imeti posebno dovolilnico, za katero zaprosite v glavnem mestu Santa Cruz. Kakšni so pogoji, pojma nimam.
Za ogled vulkanskih jam pa se prijavite tukaj: Cueva del Viento |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
| igor0203 je napisal/a: | Meni je tudi samo ta žičnica znana. Ne vem kje je mestni našel še eno, ki pelje od vznožja do vrha.
Ta žičnica pelje skoraj do vrha, za zadnjih 200 ali 300m pa je, kot je že berni omenil, potrebno imeti posebno dovolilnico, za katero zaprosite v glavnem mestu Santa Cruz. Kakšni so pogoji, pojma nimam.
Za ogled vulkanskih jam pa se prijavite tukaj: Cueva del Viento | Od morja z avtom, do žičnice in nato gor-dobra ura.
Nato sem z dihalnimi vajami na hitro malce prilagodil dihanje višini, ampak naprej gor ni šlo, ker takoj peklensko bolijo mišice in kite, ko hodiš, kljub temu, da težav z dihanjem ni toliko.
Kaldero smo si s španskimi prijatelji, ki imajo na Tenerifu Norte(otok ima ime po indijanskem poglavarju)hiško ogledali podolgem in počez in kovine in kamnine, ki jih je stalila lava v nenavadne barve in oblike so tako lepe, da bi jih gledal ves dan.
Težko, da bom še kdaj našel čas in denar za predragi Jadran, ostali Kanarski otoki in Madeira so tudi vredni ogleda, Treviso je blizu, Ryanair pa poceni.
14 dni je bilo premalo.
Maja pa znova v Treviso in nato El Prat Barcelona, od tam pa bus za Huesco in nato Jaco na hike na Camino Aragon, nato v baskovske hribe k prijateljem iz quadrille malo po cidreriah, od tam v San Sebastian na hike na Camino Norte ob Atlantiku in od tam v Burgos in v Meseto na še en dober hike in po mesecu in pol iz Santiaga preko Barce domov. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|