| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 11:35 Naslov sporočila: |
|
|
Glasba je jezik onkraj jezika.
Uglasi srca in gibe, zato je primerna kot sredstvo komunikacije med ljudmi in bogovi.
Lp  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 08, 2011 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
Lepa misel.
Njegoš - je tvoja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 19:12 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiv dokumentarec o tem, kako je doba dostopne tehnologije, deljenja in povezanosti revolucionirala kreativnost. Poudarek je predvsem na glasbi in filmu, dotakne se tudi pisateljstva. V duhu tematike je seveda zastonj.
PressPausePlay
Zanimiv pogled iz najrazličnejših zornih kotov, čeprav v začetku zgleda kot slavospev "digitalni revoluciji". _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 22:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Bwaze je napisal/a: | Zanimiv dokumentarec o tem, kako je doba dostopne tehnologije, deljenja in povezanosti revolucionirala kreativnost. Poudarek je predvsem na glasbi in filmu, dotakne se tudi pisateljstva. V duhu tematike je seveda zastonj.
PressPausePlay
Zanimiv pogled iz najrazličnejših zornih kotov, čeprav v začetku zgleda kot slavospev "digitalni revoluciji". |
Čudovit dokumentarec ... veliko zanimivih mnenj, trditev, idej, ... !
In, če malo poenostavimo in potegnemo iz vsega eno skupno misel ... Kljub vsemu tehnološkemu napredku smo ljudje tisti, ki iz vse te tehnologije lahko naredimo nekaj lepega, nekaj kar osrečuje tudi druge ljudi ... kar nas konec koncev povezuje ... !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj je logično, da upada prodaja CD-jev že par let. Večina ljudi si muziko downloada. CD-je kupujemo samo še fani, ostali itak ne znajo cenit truda glasbenikov. Meni pomeni nakupovanje CD-jev poleg poslušanja še zbirateljsko doživetje, sploh če najdeš kje kak dober in redek kos. Z FLAC-i se ne bi nikoli zadovoljil. MP3 -je uporabljam samo na kolesu, doma mi na misel ne pride da bi poslušal MP3 ali FLAC. Sem navajen, da primem CD ali LP v roke, pogledam ovitek in si ga zavrtim. Bi kupoval tudi LP-je pa so malce predragi, nasploh pa ne vidim nekega smisla poslušat digitalni zapis na vinilki. Starih LP-jev pa še imam nekaj in sem tako zalaufal tudi star gramofon. So pa pred 20-imi leti isto govorili za LP-je in smo jih budale začeli prodajat. Še zdaj mi je žal za kakšen kos, ki sem ga prodal za male pare. Sem imel doma lepo kolekcijo FLAC-ov in kvalitenih MP3-jev, ki sem jih lahko listal na TV-ju... samo to ni to. Saj kvaliteta zvoka je bila v redu, samo ni blo pravega filinga, kar pa je meni osebno pri poslušanju glasbe najbolj pomembno. Sploh pa je fino kupovat, ko so cene določenih CD-jev res minimalne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Feb 07, 2012 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | | Saj je logično, da upada prodaja CD-jev že par let. Večina ljudi si muziko downloada. CD-je kupujemo samo še fani, ostali itak ne znajo cenit truda glasbenikov. Meni pomeni nakupovanje CD-jev poleg poslušanja še zbirateljsko doživetje, sploh če najdeš kje kak dober in redek kos. Z FLAC-i se ne bi nikoli zadovoljil. MP3 -je uporabljam samo na kolesu, doma mi na misel ne pride da bi poslušal MP3 ali FLAC. Sem navajen, da primem CD ali LP v roke, pogledam ovitek in si ga zavrtim. Bi kupoval tudi LP-je pa so malce predragi, nasploh pa ne vidim nekega smisla poslušat digitalni zapis na vinilki. Starih LP-jev pa še imam nekaj in sem tako zalaufal tudi star gramofon. So pa pred 20-imi leti isto govorili za LP-je in smo jih budale začeli prodajat. Še zdaj mi je žal za kakšen kos, ki sem ga prodal za male pare. Sem imel doma lepo kolekcijo FLAC-ov in kvalitenih MP3-jev, ki sem jih lahko listal na TV-ju... samo to ni to. Saj kvaliteta zvoka je bila v redu, samo ni blo pravega filinga, kar pa je meni osebno pri poslušanju glasbe najbolj pomembno. Sploh pa je fino kupovat, ko so cene določenih CD-jev res minimalne. |
Če nekdo downlouda muziko še ne pomeni da ne zna cenit truda glasbenikov. Jaz downloudam flace iz spletnih štacun. Vsak teden kaj novega. Namesto da imam doma vse police zapolnjene s cd-ji, imam pač stvari na disku v flacu. Hvala bogu lahko prostor izkoristim za kaj drugega. In to še ne pomeni da ne znam cenit glasbenike. Kaj pa je cd več od kupljenega flaca? Čisto nič. Isti šmorn, pač v drugem manj priročnem formatu. Saj na cd-ju ni čisto nič posvečenega kupcu osebno. Ni gor lastnoročno podpisanega izvajalca, ni gor posvetila kupcu osebno, temveč gre za v mali milijon primerkih naštancan kup plastike. V mojih očeh se da čisto enako uživat s flaci kot s cd-ji, le sentimentalno razmišljanje je treba pustiti ob strani in iti korak s časom. Pač človek nima v roki papirnatega bookleta, ampak si ga ko si to zaželi ogleda na ekranu, saj pride v digitalni obliki. So what.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 01:56 Naslov sporočila: |
|
|
Naši tamali je največji užitek izbrati CD ali DVD, ki ji ga potem oči zavrti. Odkar imamo knjižnico pri roki, mala noče več gledati filmov, ki so na disku.
Aljoša, dejstvo je, da večina ne plačuje downloadane glasbe. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, dejstvo je tudi da večina tistih na cd playerju nima samih originalov.
Pa smo na istem... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam doma same originale. Vse kopije sem že pred leti pometal stran. Enostavno sem odvisnik od kupovanja CD-jev. Ko imam enkrat CD doma že iščem kaj novega. Če imam kopijo je tako kot da ne bi imel CD-ja. Tudi sam sem že začet študirat, da ne bi imel več fizičnih nosilcev a kaj, ko ne morem iz svoje kože. Enostavno mi je samo poslušanje premalo. MP3-je si zdownloadam samo, da kakšno zadevo slišim in če mi je všeč si jo kupim, sicer pa pobrišem s compa, ker se mi je včasih nabralo na compu tolk enih fajlov, ki so samo zasedali disk. Če pa enkrat ne bo več CD-jev se bom pa verjetno moral navadit tudi na FLAC-e. Zaenkrat še ne, sploh ko me na Amazonu vedno premami, da kaj kupim. Sem pa res malce jezen, ker so poštnine čedalje višje. Daš za CD 3 funte potem pa še za poštnino 3.
So pa bandi tut pogruntal, da ljudje hočemo nekaj zraven, zato pa je čedalje več limited edition CD-jev.
Sam sem tip poslušalca, ki gre na koncert in potem tam kupi še kak CD ali majčko.
Audiofill: V mislih sem imel ljudi, ki vlečejo z torrent strani. Eden je že ugasnil - BT Junkie. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | tip poslušalca, ki gre na koncert in potem tam kupi še kak CD
|
+1 _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi en tak odvisnik, a pri meni je mešano ! Downloadam le lossless starejše zadeve, ki si jih nekoč (ker so bila sredstva pač omejena !) nisem mogel kupiti. A jaz sem tak manijak, da si zadevo ne samo konvertiram v .wav in zapečem na CD, ampak tudi poiščem ovitke in vse druge informacije in naredim še ovitke ! Tako mi je užitek potem poslušati in zraven imeti vse potrebne informacije o izvajalcu ! A striktno downloadam samo starejše, skoraj exotične zadeve s področja rocka in jazza, novejše zadeve (staro cca 10 let in novejše), ki me zanimajo, s kateregakoli glasbenega področja, pa obvezno kupujem originale !
Tako, da sem samo na pol ''pirat'' !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 10:42 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | | fuego je napisal/a: | tip poslušalca, ki gre na koncert in potem tam kupi še kak CD
|
+1 |
Podobno, a jaz celo kak LP kupim na koncertu !!!
 _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
itak, original je original. Včasih si naredim kakšno kompilacijo iz svojih originalnih CD-jev in to je to. Drugače pa poznam veliko folka, ki imajo cele diskografije v flacu in se hvalijo koliko imajo glasbe, seveda piratske. Ogromno je skupinskih nakupov, ki skupaj nabavijo glasbo potem si pa jo medsebojno kopirajo...a ne, veliko vas je takih lumpov  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 11:43 Naslov sporočila: |
|
|
| sound je napisal/a: | itak, original je original. Včasih si naredim kakšno kompilacijo iz svojih originalnih CD-jev in to je to. Drugače pa poznam veliko folka, ki imajo cele diskografije v flacu in se hvalijo koliko imajo glasbe, seveda piratske. Ogromno je skupinskih nakupov, ki skupaj nabavijo glasbo potem si pa jo medsebojno kopirajo...a ne, veliko vas je takih lumpov  |
Ja, ljudje se pač znajdejo(mo) dokler lahko !
Samo to se še manjka, npr., da bom šel v galerijo si poslikal sliko, ki mi je všeč, si doma naredil fotografije, si jih povečal, uokviril in obesil na steno, potem me bodo pa preganjali za avtorske pravice oz. za piratstvo !!!  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Feb 08, 2012 12:15 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Iztok, dejstvo je tudi da večina tistih na cd playerju nima samih originalov.
Pa smo na istem... |
Se preštejemo? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11 Naslednja
|
| Stran 7 od 11 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|