Pomoè pogostih vprašanjPomoè pogostih vprašanj   IšèiIšèi   Seznam èlanovSeznam èlanov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporoèilPrijava za pregled zasebnih sporoèil   PrijavaPrijava 

Hi END / Lampaški ojaèevalniki

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2008 09:00    Naslov sporoèila: Hi END / LampaÅ¡ki ojaèevalniki Odgovori s citatom

LAMPAŠKI MOÈNOSTNI OJAÈEVALNIKI


VTL MB-450 series II

Ojaèevalnik oz. konèna stopnja naj bi imela nalogo ojaèiti signal, ki pa naj bi ga na svoji poti skozi najrazliènejše oblike vezij, èim manj modificirala. Veèina audiofilov išèe transparentnost, lahko bi se reklo, da išèe ojaèevalnik "brez karakterja", ki bo nudil zadostno moè na izhodu. Izhodno moè navadno prilagodimo tipu zvoènika. Visoko obèutljivi zvoèniki potrebujejo manj moèi, zato se mnogi audiofili odloèajo tudi za lampaške konène stopnje. Toda lampe imajo karakter, ni res? Kako torej z lampaško konèno stopnjo do transparentnosti?



Audiofili smo veèkrat v dilemi, ko se odloèamo za kombinacijo predojaèevalca in konène stopnje. Osebno sem pristaš predojaèevalnika na lampe in solid state konène stopnje, sploh kadar se sreèam s tipi zvoènikov, ki zahtevajo ogromno zalogo moèi. Ni pa reèeno, da tudi lampaški ojaèevalniki ne zmorejo posredovati dovolj moèi, da poženejo še tako zahtevne zvoènike. Spomnimo se legendarnih monoblokov Audio Research VTM 200. Nedvomno imamo na podroèju solid state konènih stopenj veè možnosti izbire, sploh èe imamo apetite po moènejših ojaèanjih.


Audio Research VTM200

V zadnjem èasu lahko tako v Evropi, kot tudi v USA, opažamo moèan porast Kitajskih lampašev. Kako pa je s to robo? Ali res dosegajo vrhunske rezultate, »price-performance« je gotovo na njihovi strani? Ali se audiofili raje odloèamo za preizkušene trgovske znamke, katerih »zvok« nam je znan? Ali naj zaupamo testom, ki jih beremo po spletu? Moj odgovor je: testiraj, èe imaš priliko, sicer NE KUPUJ! Ni vse zlato, kar se sveti, ni pa reèeno, da je vse slabo, kar je poceni in prihaja iz Kitajske.


Antique Sound Lab Hurricane DT MKII

Vemo torej, da obstajajo odlièni lampaški ojaèevalniki, ki dosegajo vrhunske rezultate, toda vsi bijejo težak boj s tranzistorskimi ojaèevalniki. Kaj bi torej lahko rekli? So lampe stvar okusa, mode, prestiža? Je ultimativen zvok res povezan z tehnologijo?

Vili
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
hi_musica



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17
Prispevkov: 912

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 30, 2008 09:10    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

PS: upam, da sem s to temo izzval Iztoka, ki ima enega najbolje ocenjenih lampaških ojaèevalnikov Very Happy ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Èasovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe