| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
AndrewPee
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 16:22 Prispevkov: 58 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 16:27 Naslov sporočila: Manjši hi-fi sistem |
|
|
Pozdravljeni,
Iščem stereo sistem, za prostor velikosti ~25m2, točne dimenzije sobe še ne vem (novo stanovanje).
Nekateri kriteriji za upoštevat:
- bookshelf zvočniki (mali otroci-šlat šlat)
- zvočniki + ojačevalec ~800 eur
- brez CD predvajalnika (nimam več zbirke)
- nek streamer + NAS recimo
- kasnejša nadgradnja z DAC, če ima smisel
- rabljeno s poreklom zaželjeno
- kupujem postopoma, prvo zvočniki... potem pa dalje
Do zdaj sem kakšne 3 tedne prebiral tale forum in še katerega, da sem dobil neko sliko kaj folk ma doma, kaj gre skupaj, kaj ne.
Seveda se zavedam, da bo treba it poslušat in da bom kasneje kaj zamenjal. Ampak, rabim izhodišče za začetek.
Zgodovina:
1. sistem: Yamaha xyz + neki XXL Sansui
2. sistem: Yamaha xyz + BOSE 305
3. sistem: Marantz PM66(?) + B&W 3xx (najmanjši)
Tretji sistem mi je bil pisan na kožo takrat, zato si zdaj ogledujem podobne reči.
Zvočniki:
Torej neke bookshelf zvočnike, verjetno stojala (najraje bi imel stenske nosilce - visoko - nedostopno otrokom - akustika=?). Do zdaj sem gledal B&W 685, Monitor Audio RX2, pa še kup drugih, dražjih in cenejših, kar nima veze : poslušat bi moral.
Upgrade kasneje ali takoj: manjši sub
Ojačevalec:
Recimo, na pamet: Rotel, NAD, pa še kateri, med oglasi mi je všeč še Musical Fideliti A2/E30 (google ne ve nič o tej kombinaciji). Pa spet : poslušat, saj vem.
Vir:
Kot omenjeno, CDji so za mene pozabljena reč, zbirka pogubljena, podarjena, izgubljena, posojena-nikoli-vrnjena, itd ... samo šrot je ostal.
Imam en kup albumov v FLAC in še katerem manj kvalitetnem formatu, zato:
1. varianta: squeezebox (duet) pa na router nek NAS (se mi zdi drago)
2. varianta: Mede8er 500 z diskom ali NAS (cenovno ok)
3. varianta: ?? kaj še obstaja?? streamanje videa ni prioriteta, je pa dobro če možnost je. Če najdem ugoden DAC, bi ga imel.
Če je pomembna zvrst glasbe: electronic, pop, jazz, funk
Sam sebi sem postavil neke okvirje, katero kombinacijo bi si želel poslušati, želim pa si, da me kdo osvesti o čem boljšem, pametnejšem, preverjenih kombinacijah.
Po trgovinah bi šel poslušat, pa ne uspeva organziacija časa trenutno.
Bi pa rad slišal tudi večkje omenjen SF.
Ima kdo podobne sisteme doma, za katere bi se lahko povabil jih poslušat, predebatirat o tem, da si ustvarim zvočno sliko ?
PS: upam, da bo šlo brez kreganja, podtikanja, sikanja.
PPS: začetni budžet v enem "šusu" okol jurja, da se da uživat, potem pa dalje...
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo, sam imam tudi malega kot praviš "šlat šlat" in mali zvočniki na stojalih so najslabša izbira. Pa sem imel stojalo ki je bilo eno težko 30-40 kg brez zvočnika. Veliko bolje konkretni floorstanderji, preverjeno. 25m2 tudi ni malo, tako da razmisli tudi o večjih zvočnikih.
Sedaj imam malo večje "bookshelfe" kar na tleh na 15cm visokih stojalih in malo pod kotom, funkcionira ok, za ta čas dokler šlatarji ne zrastejo, pa še prostor je zračen.
Če že male, so za moj okus Dynaudio 42, pa so mi bili všeč marsikateri B&W, dobiš rabljene tudi pod 300€. SB tudi imam, meni super zadeva, toliko super da nisem niti gledal niti razmišljal o drugih stvareh.
V tvojem primeru in če bi se odločil za bookshelfe in je budget okoli jurja bi vzel Avi ADM aktivce, plug and play, čim manj kablov, če vzameš Duet, še tega skriješ za omaro. Minimalizem, če ti je všeč, slišal jih žal nisem, ampak bi reskiral. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|