| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 21:33 Naslov sporočila: Kdaj se pri HI-FI začne prestiž? |
|
|
Kje je tista meja kjer so sistemi, ki so namenjeni poslušanju glasbe in ko se začne čisti prestiž. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo simpl, če poslušaš glasbo, ne pa sistem.
Kolko stane niti ni pomembno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
Prestiž se tiče ljudi in ne naprav. Tudi noro drag sistem ni stvar prestiža, če si ga nekdo lasti zato, da z njegovo pomočjo uživa v glasbi. Je pa stvar prestiža to, da ima nekdo na primer najboljšo opremo za golf ali tenis ali karkoli, pa ga to zanima le v tolikšnji meri, da se v določenih krogih postavlja. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 22:22 Naslov sporočila: |
|
|
| V absolutnem smislu je prestiž vse kar zviša ceno končnega produkta, hkrati pa NE prispeva h kvaliteti reprodukcije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Okt 30, 2010 23:21 Naslov sporočila: |
|
|
Prestiž je, če poslušaš Atomic harmonic na opremi za 10000€!
Ali če kupiš tako drage kable, da ti za zvočnike ne ostane!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 06:25 Naslov sporočila: |
|
|
Prestiž je, če se neprestano trudiš, da bi dopovedal ljudem, da si pametnejši od tistih, ki si kupijo drage kable. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi, da se ogromno debat na tem forumu suče okrog prestiža. Zanimive so predvsem drage komponente, ki so podprte z "reklamnimi" testi v revijah. Če ni drago in v revijah, boš težko našel koga, da ti bo rekel, da je dobro. Gre za šopirjenje z audio opremo, prodajanje megle kar sicer meče slabo luč na ta hobi, je pa po drugi strani raj za snobe in trgovce.
Sestavljanje sistema, ki bo čim bližje "živi glasbi" za čim manj denarja, vseeno pa dovolj drag, da ima resolucijo, transparentnost.... To se mi zdi zahtevna stvar, ki so jo sposobni redki in zahteva izobrazbo, kilometrino... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | Prestiž je, če se neprestano trudiš, da bi dopovedal ljudem, da si pametnejši od tistih, ki si kupijo drage kable. |
Zanimivo! Ampak nekaj bo že na tem!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | Prestiž je, če se neprestano trudiš, da bi dopovedal ljudem, da si pametnejši od tistih, ki si kupijo drage kable. |
Zanimivo! Ampak nekaj bo že na tem!  |
Zanesljivo!  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
Po moje take meje ni mogoče objektivno določiti.
Kolikor sem spoznal soforumaše, si lastijo sisteme zelo različnih cenovnih razredov, druži pa jih ljubezen do čim bolj kvalitetnega zvoka. Zato so pripravljeni vložiti glede na svoje zmožnsti kar nekaj denarja, kombinirati, tvikati komponennte, preurejati prostor za poslušanje ...
Tisti, ki jim je pomemben prestiž, na takšnih forumih po navadi ne sodelujejo. Kupijo si drag sistem in ga kažejo zainteresiranim, pri tem pa ne pozabijo povedati, koooliko je to stalo. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Po moje take meje ni mogoče objektivno določiti.
Kolikor sem spoznal soforumaše, si lastijo sisteme zelo različnih cenovnih razredov, druži pa jih ljubezen do čim bolj kvalitetnega zvoka. Zato so pripravljeni vložiti glede na svoje zmožnsti kar nekaj denarja, kombinirati, tvikati komponennte, preurejati prostor za poslušanje ...
Tisti, ki jim je pomemben prestiž, na takšnih forumih po navadi ne sodelujejo. Kupijo si drag sistem in ga kažejo zainteresiranim, pri tem pa ne pozabijo povedati, koooliko je to stalo. |
Fant moj ne vem o katerem forumu govoriš, ampak na tem je mnogo forumašev, ki se šopirijo, se poslužujejo standardnih trženjskih prijemov, ki v ljudeh spodbujajo potrebe za nekaj kar sploh ne rabijo...
Motivi sodelujočih na formu so pač različni in niso ravno vsi tukaj zaradi pripadnosti določeni socialni mreži, zaradi nasvetov ali pridobivanja znanja
Snobovskih izjav tipa malo denarja malo muzike je toliko, da ti računalnik zmrzne, če jih hočeš preštet  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | | V absolutnem smislu je prestiž vse kar zviša ceno končnega produkta, hkrati pa NE prispeva h kvaliteti reprodukcije. |
LP
To je tako lepo povedano, da nadaljnja "fantaziranja" niso potrebna .
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 13:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Uff potem je v absolutnem smislu kar vse prestiž. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | Po moje take meje ni mogoče objektivno določiti.
Tisti, ki jim je pomemben prestiž, na takšnih forumih po navadi ne sodelujejo. Kupijo si drag sistem in ga kažejo zainteresiranim, pri tem pa ne pozabijo povedati, koooliko je to stalo. |
Fant moj ne vem o katerem forumu govoriš, ampak na tem je mnogo forumašev, ki se šopirijo, se poslužujejo standardnih trženjskih prijemov, ki v ljudeh spodbujajo potrebe za nekaj kar sploh ne rabijo...
Motivi sodelujočih na formu so pač različni in niso ravno vsi tukaj zaradi pripadnosti določeni socialni mreži, zaradi nasvetov ali pridobivanja znanja
Snobovskih izjav tipa malo denarja malo muzike je toliko, da ti računalnik zmrzne, če jih hočeš preštet  |
Fant moj, najprej preberi naslov te teme.
Ti seveda lahko misliš drugače.
Težko pa razumem, zakaj sodeluješ na forumu, kjer se šopirijo važiči in nepošteni trgovci z novci? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Prestiž gor ali dol tko usi sanjamo,da bi imeli prestižne koponente. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|