Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predelava DacMagica
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 28, 2010 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, pa še 3 navitja (3x540R) so vzporedna, torej "vidi" tranzistor spodaj 180R in tudi navitje z nekaj manj R bi predstavljalo zanemarljivo spremembo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomzzi

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 22:32

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@stormsonic

še eno vprašanje glede bypassov za analogno napajanje opampov (C314, C315, C321, C322, C284, C285, C291, C292, C328, C329, C298, C297).

Se prav te odlotam (vržem stran) in gor zalotam pač 220nf? Pa kako jih je najbolje gor zalotat, ker pač nimajo lukenj čez vezje in se jih verjetno z zgornje strani? Malce zvijem žičke verjetno?

Pa za C14 me zanima. Tistega pa pustim pa samo povrh le tega prilotam 100nf?
Nazaj na vrh
stormsonic

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 31, 2010 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@tomzzi

vstran ravno ne bi metal, ker gre za Panasinic ECHU serijo (PPS).
Jaz bi jih shranil Smile
Pazi, to ni keramika, so silno občutljivi na pregrevanje. Ja, nogice bo treba malo zvit, da bo šlo zalotat.

Če govoriš o digitalnem vhodu 1, potem gre za C14. Lahko pustiš keramiko in potem bypass z 100nF ali 220nF ali 470nF folijskim.
Lahko pa pustiš keramiko in povrh njega daš tega ECHU, ki si ga prej odlotal Smile
Ampak samo C14 je smo del naloge. Če gledaš shemo, od digitalnega vhoda 1 naprej:
C18 gre ven,
R19 ostane,
C14 ostne, daš bypass
R22 in R23 pridejo druge vrednosti,
C127 pride premoščen (kratko sklenjen),
R86 in R125 pridejo druge vrednosti,
R25 ostane,
Multiplexer 74VHC153 ostane,
C215 in C222 enak bypass kot pri C14
Nazaj na vrh
lepi

Pridružen/-a: Pon Maj 2010 19:58
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 05, 2010 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic morda modificiraš DacMagica za denar? Javi mi prosim saj razmišljam od nadgradnji

LP Peter

Cans: AKG K272 HD, Sennheiser HD555(Cardas), HD600(Cardas), HD800, ATH-M50
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poslušam skviza preko analognega izhoda. Sem ga bil primoran priklopiti tako saj sem DacMagica posodil za en teden. Sem mislil da ne bo težka saj kaj pa to en teden, pa vidim da sem se uštel. Kot da bi šel s kaj jaz vem Audija A4/A6 na kakšen Fiat Punto ali Renault Clio recimo. Pa ne da sta Punto ali Clio za en drek, temveč Audi je toliko boljši. Orenk šoker. Surprised

Prim. Asist. Mag. Storm Dr. elektrolog... ko boste imeli kaj časa, voljo in mirne prste, bi vas vljudno prosil za MK2 operacijo Dacmagica. Zdaj ko imate njegovo shemo, ga naštudirali še bolj kot prej, ter ste zdravniki zopet podpisali soglasja za nadurno delo, bi ponižno prosil za okviren termin. Prioritetne obravnave ne pričakujem saj nimam debele plave kuverte, tam po novem letu pa že vidim, da bodo mališana začela že fejst matrati čreva.

Lepo pozdravljeni!
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 21, 2010 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Audiofill

Čakalne vrste... Evil or Very Mad .

Tudi jaz sem se že "naročil", pa čeprav malega pacienta šele pričakujem, nekje konec tega tedna. Ja, po dolgem oklevanju in veliki dilemi, sem se odločil za DacMagic-a. Zakaj bi odkrival toplo vodo! Wink Upam, da pridem na vrsto nekje pozimi, takrat ko bo "doktor" imel več časa za opravljanje nadur. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 08:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zdravo!
Kje si pa naročil Dac magic, če ni skrivnost???
Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
before

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tom33 je napisal/a:
zdravo!
Kje si pa naročil Dac magic, če ni skrivnost???
Hvala!

Ni skrivnost! Tule: http://www.rtv-servis.net/

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 09:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ima kdo namen kupiti DacMagica za predelavo je dobra varianta nakup rabljenega. S predelavo se izgubi garancija in nima nekega velikega pomena kupovati novega.

Redno spremljati oglase (bolha, audio-kontakt, ebay, audiomarkt,...) saj vsake toliko uleti ugodna prilika ter jo zagrabiti. Kolega je tako prišel do svojega primerka za nekje pol cene novega če se prav spomnim in mališan se počasi že pripravlja na operacijo.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 22, 2010 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Če ima kdo namen kupiti DacMagica za predelavo je dobra varianta nakup rabljenega. S predelavo se izgubi garancija in nima nekega velikega pomena kupovati novega.

Redno spremljati oglase (bolha, audio-kontakt, ebay, audiomarkt,...) saj vsake toliko uleti ugodna prilika ter jo zagrabiti. Kolega je tako prišel do svojega primerka za nekje pol cene novega če se prav spomnim in mališan se počasi že pripravlja na operacijo.

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Ne govori mi...

Samo dva tedna prepozno se je pojavil ta oglas: http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4126

Takorekoč pred mojimi domačimi vrati, pa še črne barve je, kakršnega sem tudi naročil. In imel bi ga že doma... Tolaži me le to, da nov ne bo bistveno dražji (15 eurov). Ampak sem takšnih situacij vajen, se mi redno dogaja. Sad

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 19:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne sekiraj se Before, važno da je mališan že doma in ti veselo špila. Razz

Moj je tudi že doma. Ga dobil kakšno urico nazaj, priklopil in takoj feeling odpiranja okna. Luft, svežina, pospremljena z brutalnim basom. Sem takoj boljše volje. Ženka samo še večerjo skuha, pa domača naloga in sem za danes zmagal. Laughing

Storma že lep čas ni na spregled. Mojster si še živ? V mislih kakšna nova zamisel za Dacmagic MK2 operacijo? Smile
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Ne govori mi...

Samo dva tedna prepozno se je pojavil ta oglas: http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4126

Takorekoč pred mojimi domačimi vrati, pa še črne barve je, kakršnega sem tudi naročil. In imel bi ga že doma... Tolaži me le to, da nov ne bo bistveno dražji (15 eurov). Ampak sem takšnih situacij vajen, se mi redno dogaja. Sad

Koliko si pa dal za novega?
Tule je novi cca 270 EUR.
http://www.richersounds.com/product/cd-players-recorders-dacs-cassette-decks/cambridge-audio/dacmagic/camb-dacmagic-08-blk
Nekako ga je treba sicer še domov pripeljat, ampak mislim da bi šlo brez večjih problemov.
A je pri nas novi 325? No saj neke bistvene razlike ni, če še poštnino vračunaš.
lp
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2010 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Richer sounds ne pošilja v Slovenijo. Vsaj tako so mi pred časom odgovorili na moje povpraševanje. Je treba poslati na nek naslov v Anglijo ali katero drugo državo kamor pošiljajo in potem od tam k nam. Cela kolobocija in veliko vprašanje če se pride skozi ceneje.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 06:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@DOLAR
Za DacMagica sem dal 331,55 eurov. Cena prodajalca je sicer 349 eurov, a preden sploh črhneš dobiš 5% popusta. Very Happy Seveda je tukaj potrebno prišteti poštnino, pa si spet nekje na izhodiščni ceni prodajalca. Confused

@audiofill
Brez skrbi Aljoša, "Stormy" je še kako živ Laughing , sem z njim po ZS kontaktiral glede DacMagica, tako da je informacija verodostojna. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
stormsonic

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 01, 2010 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za skrb Smile Vzel malo časa zase, šel skozi svoja prepričanja in jih vrgel pod vprašaj in ponovno postavljal na njihovo mesto Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 10 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu