Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Master format download
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 29, 30, 31  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 23:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Festivala v Cormonsu je konec. Letos sva(smo) bili prisotni samo tri dni. Takoj po prihodu sem že zapekel koncert iz cerkve-od korekcij sem naredil samo dvig nivoja. Del bom kmalu objavil na JAZZZ.SI . Še enkrat, Seim izdaja na ECMju in je tudi na ploščah Manu Katcheja, Haltli pa je prisoten na kopici založb. Projekt, ki smo ga poslušali pa je tudi na ECMju.
Takole pa izgleda še sveža plošča:

Avdiofili, koncert v cerkvi je bil lepa priložnost za seznanjanje z resničnim zvokom. Spet sem vas pogrešal ... Embarassed
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naša Zarja se je v Krminu prvič srečala z najinimi džezerskimi prijatelji. Na tejle slikici je s Hamid Drakom:

audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008 15:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uffff, srčkano! Razz

To še boš imel probleme s pobi, kar pripravi se. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2008 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Uffff, srčkano! Razz

To še boš imel probleme s pobi, kar pripravi se. Smile

Smo že malo navajeni, ena je že vse skozi dala, druga je ravnokar v zgodnji puberteti ... Pred hišo pa imamo dva psa Twisted Evil
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 21, 2008 06:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še ena založba ki nudi hi-resolution posnetke:

http://www.unipheyemusic.com/

artisan recordings made by engineer Ira Norman Segall, blends audiophile techniques with outstanding musical artists. This newly formed recording label will sell music that follows audiophile techniques of minimal microphones and advanced acoustics design. Their first three titles feature a classical string quartet and alternative semi-acoustic jazz. Each album is downloadable with various sampling rates all the way up to 24-bit/192kHz. Their hard format Studio Master Reference Discs (SMDR), corresponding with each title, will be coming soon. Live web-casts with members of the Unipheye Music family of artists are also planned.

Cool
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skupina Nine inch nails na svoji spletni strani nudi brezplačen download svojega novega albuma The split. Na voljo je download v večih resolucijah, vse od mp3 do 24/96 formata. V kompletu pride tudi artwork. Navali narod na hi-res format:

http://dl.nin.com/theslip/signup
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spodaj kup brezplačne glasbe v 24 bitnem 48-96 Khz formatu. Gre za legalen download.

Povezava
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2008 23:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sedaj tudi Deutsche Grammophon nudi download glasbe. Zaenkrat višje od cd quality formata ne gredo, bo pa sčasoma tudi to.

Povezava do albumov v FLAC-u
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2008 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spodaj navedenega brezplačnega downloada ne bi omenjal, se ne izplača, pa vendar ko imam ravno 5 minut časa...

Linn Records registriranim članom nudi božično darilo brezplačen download. Sprva sem se že veselil, saj je kazalo na to da se bodo izprsili in članom ponudili brezplačen download božičnega samplerja v 24/96, ki so ga spravili skupaj (če se že glih gredo božička), na koncu pa izpade, da podarjajo svojim članom samo eno pesem izmed treh pesmi, med katerimi lahko izbira.

V glavnem, če se komu da tratit čas za download ene same 24/96 pesmi, pa še ni včlanjen, naj se registrira (registracija je brezplačna), drugače naj ta post enostavno preskoči, ne bo nič kaj zamudil.

lp
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2008 19:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ja... tudi božička je že oplazila recesija Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 10, 2008 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Linn Records je recesija že od samega štarta download ponudbe.

Konkurenčni HD Tracks skrbi za svoje stranke tako, da vsake toliko časa spravi skupaj kakšen sampler in jim ga podari v obliki brezplačnega downloada. S tem pa si pridobiva naklonjenost, saj dober glas se širi v deveto vas in zadovoljna stranka je najboljša reklama.

Mislim, kaj je Linnu neki težek problem zmetati skupaj sampler nekih 10 pesmi izmed malega milijona njihovih izdaj in podariti download svojim strankam, če se že glih gredo božička. Bodo morali pokazati več fleksibilnosti in kdaj pa kdaj tudi kaj narediti za svoje stranke, drugače jih bo konkurenca pohodila na en dva tri...
Nazaj na vrh
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
...Prav danes sem si iz mreže potegnil moje MP3je in naredil kompilacijo, ki jo bom zvečer poslušal doma ...

Citat je malo starejšega datuma...pa nanj sem naletel, ker ravno mozgam o (za marsikoga) idijotskem vprašanju in sem šel še enkrat prebirat tole temo...

Mislim, da mi dragi soforumaši, ki niso tako zaostali kot jaz lahko hitro odgovorite: Iztok je zapekel empetrije na CD in jih vtaknil v CDP in poslušal. To smo verjetno počeli že vsi. Ali bi lahko isto naredil tudi s FLAC-om ali kakim drugim "master" formatom? Torej, ali lahko iz mreže potegnem dol FLAC (nimam nobenega PC-playerja, ki bi ga znal prebrati, dobim samo datoteko), ga zapekel na CD-R, ga vtakni v moj CD/SACD player in bi slišal musko? A kaj takega gre?
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda gre, vendar boš moral FLAC format pretvoriti v obliko CDA, ki jo prepozna in bere CD player.
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako pa to pretvoriš? S čim? (se opravičujem, ampak res ne vem nič o tem... Embarassed Embarassed Embarassed )
audiofill

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ak je napisal/a:

Mislim, da mi dragi soforumaši, ki niso tako zaostali kot jaz lahko hitro odgovorite: Iztok je zapekel empetrije na CD in jih vtaknil v CDP in poslušal. To smo verjetno počeli že vsi. Ali bi lahko isto naredil tudi s FLAC-om ali kakim drugim "master" formatom? Torej, ali lahko iz mreže potegnem dol FLAC (nimam nobenega PC-playerja, ki bi ga znal prebrati, dobim samo datoteko), ga zapekel na CD-R, ga vtakni v moj CD/SACD player in bi slišal musko? A kaj takega gre?

mp3 se da zapeči na cd v dveh oblikah in sicer kot data podatke ali kot audio. V programu za pečenje (recimo v Nero) izbereš opcijo ki jo želiš. Če imaš cd player ki podpira mp3 format (vsi današnji avtoradiji to berejo, dvd playerji, pa tudi nekateri cd playerji), potem lahko izbereš data opcijo. Če cd player ne bere mp3, potem zapečeš kot audio. Če se prav spomnim ima Iztok Electro companiet cd player. Ta ne bere mp3 formata, zato je moral zapeči v audio obliki.

Pri flacu je postopek pečenja enak vse dokler imaš opravka s cd quality flac fajli ki so 16 bit/44.1khz, saj cd player višje resolucije od tega ne pozna (red book standard). Rabiš program za pečenje ki zna zapeči flac na cd v audio obliki, ali moraš flac fajl pred pečenjem konvertirati v WAV fajl ki ga poznajo programi za pečenje in potem tega zapeči na cd.

Če je flac fajl večje resolucije od cd quality formata, recimo 24/96, 24/192, potem ga je treba najprej downsamplati v 16/44.1 cd quality format in potem zapeči.

Za konvertiranje flaca v wav se najčešče uporabljata programa Fobar 2000 in Flac frontend. Prvi je funkcionalnejši, saj zna pretvarjati več formatov med seboj. Če program za pečenje ne zna peči flac formata v audio obliki, potem malo pobrskaj po netu, saj zna obstajati kakšen flac plugin s katerim polj dela.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 29, 30, 31  Naslednja
Stran 7 od 31

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu