Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 74, 75, 76, 77, 78  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na servisu uvoznika so ugotovili, da je moj stalno bolehni SB Classic dokončno izpustil dušo in bom, končno, dobil novega. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 13:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... kam pa si ga odnesel na servis, na Tbilisijsko?
Ker če gre tvoj za dele potem za mojega morda še obstaja možnost.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 27, 2010 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... kam pa si ga odnesel na servis, na Tbilisijsko?
Ker če gre tvoj za dele potem za mojega morda še obstaja možnost.
Eventusu ga je odnesel lastnik štacune pri katerem sem ga kupil.
Ima crknjen display in očitno, znova, ethernet modul...
Moram jim še dostavit daljinca, narest zamenjavo za...(še ne vem kaj imajo na zalogi, če je Classic out) potem pa srčno upam, da se bo našlo v njem kaj uporabnega za tvoj SB. Wink
Nazaj na vrh
matjaz z

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... bil na servisu in žalosten odšel.
Nič ne bo s squeezom, ne da se več dobiti delov.
Crknil je display. Bo treba kupiti drugega.
Novih ni več, tako mi preostane internet in ponudba rabljenih.
Ali pa Sb - Touch.

Moram reči da sem se precej razvadil in mi prehod nazaj na cd-je ne diši preveč. Brskanje po predalu, vstavljanje, pospravljanje. In na koncu poslušanje bolj ko ne zadnjih nekaj cd-jev. Bah.

Mestn - držim pesti da se vsaj tvoja zgodba s skvizom lepše zaključi.

lp
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20
Kraj: Brezovica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ti je crknil samo display, ga še vedno lahko uporabljaš Twisted Evil Očitno je pa tole kar pogosto pri SB-jih. Upam, da bo s Touchi bolje Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 848 442
matjaz z

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... bom probal kaj preko wi fija naštudirat.
Ali pa preko računalnika, čeprav v tem ne vidim ravno smisla.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... bil na servisu in žalosten odšel.
Nič ne bo s squeezom, ne da se več dobiti delov.
Crknil je display. Bo treba kupiti drugega.
Novih ni več, tako mi preostane internet in ponudba rabljenih.
Ali pa Sb - Touch.

Moram reči da sem se precej razvadil in mi prehod nazaj na cd-je ne diši preveč. Brskanje po predalu, vstavljanje, pospravljanje. In na koncu poslušanje bolj ko ne zadnjih nekaj cd-jev. Bah.

Mestn - držim pesti da se vsaj tvoja zgodba s skvizom lepše zaključi.

lp
Hvala..Danes ga bom verjetno priklopil. Zelo upam, da bo boljši od prejšnjega.
Drugače pa je display mojega bivšega Skviza še pogojno uporaben, ker mu je crknila "samo" gornja polovica, dočim so srednje in male črke in številke, ki so v spodnji polovici displaya, normalno vidne.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:

Kaj pa tale napravica, HIface? Wink

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=15&postdays=0&postorder=asc&start=270

Še posebej, ker se je mojster Stormsonic očitno že poglobil v njegovo drobovje, kar bi lahko pomenilo, da zna morda z njegovimi tviki tole postat kvalitetnejši performer kot je že sedaj..
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:

Uporabi tole: http://127.0.0.1:9000/

Meni je ta web control precej boljši od uporabe daljinca in displeja.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novi Skviz že poje.
Končno, muzika. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Seveda moram nujno probat par tvikov, ki sem jih planiral že dolgo, ampak prvo bom poslušal, poslušal, nato pa nabil celoten kilowatt z lampaškim prizidkom vred, da se mi kostni mozeg malo prepuca.. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20
Kraj: Brezovica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing da ne bo Medvedka uletela, da je potres Very Happy

Se moram oglasiti spet enkrat. Zadnih novotarij še nisem slišal, ker si mi tik pred zdajci ušel v pešadijo Wink

Saj to si spet classica dobil, ne? Če te matra firbec, se lahko tudi s Touchem oglasim Cool
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 848 442
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kakšne so pa kaj cene teh napravic,kakšen ima zvok napram dobrem oz vrhunskem cd playerju?
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 07:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mitko je napisal/a:
Laughing da ne bo Medvedka uletela, da je potres Very Happy

Se moram oglasiti spet enkrat. Zadnih novotarij še nisem slišal, ker si mi tik pred zdajci ušel v pešadijo Wink

Saj to si spet classica dobil, ne? Če te matra firbec, se lahko tudi s Touchem oglasim Cool
Ti kar dobrodošlo ulet. Laughing
Mene tud firbec matra kako špila touch, bo pa Classic v prednosti, ker je zvok sistema v piko stvikan na zvok Classica.
Medvedka bo pa itak uletela, da je potres, saj to je njena naloga in potem bom mogoče celo, enkrat za spremembo, okno zaprl. Laughing
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 07:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

galop je napisal/a:
kakšne so pa kaj cene teh napravic,kakšen ima zvok napram dobrem oz vrhunskem cd playerju?
Cena Hifacea je več kot ugodna in tudi tvik nadgradnja verjetno ni draga, čeprav je bilo v debatah, ki jih je linkal Stormsonic, nekaj govora o dvojnem zunanjem napajanju, ker ima en čip 3V, drug pa 5V.

Primerjav digitalnih vmesnikov in music serverjev z CD playerji na netu je malo, morda zato, ker gre za dve različni audiofilski plemeni in dve različni zgodbi-filozofiji. Eno v odhodu, drugo v galopu.
Pri medsebojnih primerjavah digitalnih virov, ki nimajo gibljivih delov, je pomemben faktor programska oprema, saj je že kar pravilo, da imajo dražji kosi predpotopno programsko opremo, a dober in zelo lep hardware. Recimo ravno pri Hi facu ali Skvizu, pa je obratno.
Druga značilnost digitalnih virov je, če so narejeni na dobrem konceptu, da se lahko kosajo med sabo samo, če jim najdeš zvočno primeren digitalen kabel.
Je pa težko reči, kaj je zvočno primeren digitalni kabel, ker imajo nekateri Belden kabli fantastičen zvok, ki je vedno nekako značilno"beldnovski"( ima izjemno veliko širino in oder je "porinjen" zelo, zelo nazaj, za povrh je izjemno analitičen), dočim znajo kaki drugi digitalni kabli prezentirat stage manj fascinantno, imajo pa naravnost analogen, organski zvok in izjemno lepo bas območje, tako da na njih veliko posnetkov zaigra a Capella-kot da bi bil v kakem manjšem glasbenem klubu.

Komaj čakam, da bo Stormsonic povedal kako konkretno o primerjavi med music serverji in digitalnimi vmesniki.
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 30, 2010 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

očitno ni nihče dobro prebral in pregledal linkov Crying or Very sad

Zakaj HiFace, zakaj slabše od tega, ker že imam (Squeeze)?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 74, 75, 76, 77, 78  Naslednja
Stran 75 od 78

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu