Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim za pomoč pri nakupu!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromostovje

Pridružen/-a: Pet Jul 2010 21:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 24, 2010 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me prav zanima kaj poreče Audiofill na Glasbeni sistem, ki ga je predlagal Franci.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S fotke in opisa v oglasu predpostavljam, da gre za tele dve stereo končni stopnji, vezani v mono konfiguracijo in kombinirani z zunanjim napajanjem:

http://www.cyrusaudio.com/product.asp?ProductID=25&text=spec

Dotične kombinacije ne poznam, zato neznam reči nič pametnega. Če je njenih 140W/8 ohm in 240W/4 ohm moči dejansko RMS, potem superca. Če pa je to Peak moč (v specifikacijah na zgornji strani ni opredeljeno), potem pa švoh.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 26, 2010 01:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.positive-feedback.com/Issue1/gryphon.htm

tako kot je rekel aljoša, ni potrebno izgubljati besed
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

11duc je napisal/a:

GRYPHON - Tehnikalije za veliko denarja , povprečno glasbe , okvare , funkcijske težave !
civo666

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 29, 2010 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mzi.perx je napisal/a:
11duc je napisal/a:

GRYPHON - Tehnikalije za veliko denarja , povprečno glasbe , okvare , funkcijske težave !

Ker je gospod bil interesent za nakup zadev, ki jih prodajam, se nisem hotel vključevat v debato, a ker je zdaj to passe, lahko za Gryphon samo rečem...hvala bogu, da nisem edini, ki ni ravno prepričan v vsestransko vrhunskost njihovih naprav.
Nazaj na vrh
koci

Pridružen/-a: Sob Jul 2010 22:01
Kraj: localhost

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malce si bom sposodil temo, da ne odpiram nove.

Torej.. doma imam sobo (cca 20m2), in me zanima katere zvočnike/sistem priporočate za ta prostor. Je to 5.1 sistem, 2.1 sistem? Katera firma,...?

Hvala!
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kakšnem cenovnem rangu pa?
merhy

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

koci je napisal/a:

Torej.. doma imam sobo (cca 20m2), in me zanima katere zvočnike/sistem priporočate za ta prostor. Je to 5.1 sistem, 2.1 sistem? Katera firma,...?

Hvala!

Sprašuješ za Hi-fi sistem ali za sistem za domači kino?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

koci je napisal/a:

Hvala!

Na tvoje vprašanje je zaradi tisočev možnih odgovorov povsem nemogoče odgovoriti!To je približno tako kot kadar nekdo odda oglas "prodam gume", pa ne navede ali zimske ali letne, kake dimenzije, so nove ali stare ipd.
Upam pa, da nisi kot moja kolegica, ki me je potem, ko sem opisal primer z gumami, začudeno pogledala in rekla "Ja, in v čem je tu finta?"! Embarassed
Nazaj na vrh
hifi&me

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

koci je napisal/a:

Hvala!

Sistem imaš lahko ali 5.1 ali 2.1 ali navaden stereo, odvisno kaj želiš. Povej kakšen proračun imaš...
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 03, 2010 14:18    Naslov sporočila: Re: Prosim za pomoč pri nakupu! Odgovori s citatom

tromostovje je napisal/a:
Pozdravljeni, odločil sem se za nakup novih hi-fi komponent. Soba v kateri bo igral nov sistem ima 48 m2 in zelo veliko stekla (okna od stropa do tal). Zaves za enkrat še nimam, na tleh pa sta dva debelejša tepiha. Stanujem v bloku. Moje potrebe po glasbi so naslednje: glasbo bi poslušal predvsem iz Macbook-pro notesnika (imam preko 50.000 komadov na Itunes), včasih bi bil izvor glasbe tudi iPhone, kupiti pa nameravam tudi Squeezebox. TV B&O Beovision 8, 42" bi tudi priključil na ojačevalec in zvočnike. Glasbo želim poslušati predvsem pri nižji jakosti! Torej potrebujem ojačevalec, zvočnike in kable. Po mojem bi potreboval tudi kakšen konverter glasbe kot je Cambrige audio dacmagic. Rad bi, da bi nov sistem igral čim bolje, pri nižji jakosti. Pripravljen sem zapraviti okoli 4000€. Seveda so lahko komponente tudi rabljene pod pogojem, da so ohranjene kot nove. Pomemben mi je tudi izgled zvočnikov! Katere komponente bi izpolnile moje potrebe in pričakovanja? Primare i21 in Dynaudio zvočniki ali pa Naim Nait 5i in Mark & Daniel zvočniki ali pa Spendor S5e zvočniki. Vem, da je potrebno vso zadevo preiskusiti na domu, vseeno pa vas prosim za predloge kjer se ojačevalec in zvočniki dobro ujamejo, glede mojih potreb po glasbi.
Vsem se za odgovore lepo zahvaljujem in vam želim lep dan,
Primož - Lj

Primož,
priporočam da vržeš pogled še na audio arsenal gospodov Petra & Svenda. Wink

P.S. Njun video arsenal pa že itak krasi tvojo dnevno sobo.
koci

Pridružen/-a: Sob Jul 2010 22:01
Kraj: localhost

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2010 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hmm,.. problem je, da sem še čisti začetnik v tem, tako da se mi niti sanja ne, koliko je pametno vložiti v to, da je zadeva recimo temu kvalitetna. S tem namenom sem tudi vprašal.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2010 16:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri kakšnem denarju se začne kvalitetna reprodukcija glasbe je stvar debate. Za kakih 300€ dobiš kak kvalitetnejši glasbeni stolpek(Yamaha Pianocraft recimo), tam proti 1k€ že nek budget sistemček.. potem pa se da it še daleč.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu