| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 270 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2010 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
Že žagamo les !  _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.kranjec-audio.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
11duc
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40 Prispevkov: 57 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2010 13:44 Naslov sporočila: |
|
|
sicer nisam ravno imel tega v glavi, bolj fokus na ˝impresioniste˝ ali manj izkušene kateri dol padejo če na sistemu slišijo struno kitare velikosti cevi sesalca pri tem pa o telesu inštrumenta in njegovem robu pa ne duha ne sluha. tu bi bila lepa priložnost da se v živo razloži da je situacija obratna ... in podobne zadeve katere so osnova za prepoznavo in sestavljanje dobrega zvoka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 808 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Jul 16, 2010 19:46 Naslov sporočila: |
|
|
| urosst je napisal/a: | pogled s stani raztavljalca.
4 leta zapored na sejmu vidim iste obraze to pomeni
zelo malo uloženo v promocijo sejma.
sam sejem je dober za prvi vtis o komponentah,sama realnost
je povsem drugje.same perfomance hotelskih sob niso
idealne za resno poslušanje.Nam in večino rastavljalcem ni vseeno
ali je obiska 1000 ali 5000 ljudi ,ker je ta sejem edini za
predstavitev audio izdelkov v sloveniji,kdor pa hoče resno
poslušat sistem so pa zato demo sobe |
LP
To so na mestu ugotovitve ...
Tak sejem kot ga imamo je kot "stara vaška gostilna" kjer se dobijo za šankom "stare stranke" z vsemi plusi in minusi .Tu in tam zaluta v to gostilno kakšen novi gost, ki pa se nelagodno počuti, ker ga vsi "pozorno ogledujejo", kaj bo naročil !!!Če se zgodi,da gost naroči še kaj za jest ,gostilničar godrnja, ker mora zalafat štedilnik,če pa še naroči kakšno buteljko pa se oglasijo tisti za šankom,ker oni pa da morejo "kislico" pit !!!!!!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 434 Kraj: TRBOVLJE
|
Objavljeno: Sob Jul 17, 2010 11:48 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | urosst je napisal/a: | pogled s stani raztavljalca.
4 leta zapored na sejmu vidim iste obraze to pomeni
zelo malo uloženo v promocijo sejma.
sam sejem je dober za prvi vtis o komponentah,sama realnost
je povsem drugje.same perfomance hotelskih sob niso
idealne za resno poslušanje.Nam in večino rastavljalcem ni vseeno
ali je obiska 1000 ali 5000 ljudi ,ker je ta sejem edini za
predstavitev audio izdelkov v sloveniji,kdor pa hoče resno
poslušat sistem so pa zato demo sobe |
LP
To so na mestu ugotovitve ...
Tak sejem kot ga imamo je kot "stara vaška gostilna" kjer se dobijo za šankom "stare stranke" z vsemi plusi in minusi .Tu in tam zaluta v to gostilno kakšen novi gost, ki pa se nelagodno počuti, ker ga vsi "pozorno ogledujejo", kaj bo naročil !!!Če se zgodi,da gost naroči še kaj za jest ,gostilničar godrnja, ker mora zalafat štedilnik,če pa še naroči kakšno buteljko pa se oglasijo tisti za šankom,ker oni pa da morejo "kislico" pit !!!!!!! |
In kakšni so predlogi za spremembe? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Pet Jul 23, 2010 09:16 Naslov sporočila: |
|
|
Debata je malo zamrla
A bo kakšen od predlogov realiziran ali se vam zdijo preslabi?
Mogoče bi morali pa spet tiste pobarvane tetice pripeljat, da bi popestrile . Jaz sem jih na žalost videl samo na slikah, ker za hifi-show takrat sploh nisem vedel.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 348 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 23, 2010 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Se bojim, da je med poletjem malo padel interes, ki pa se bo zatem pojavil v največji obliki... Ampak potem zna biti že malo pozno za realizacijo teh zamisli... Meni je pomembno, da sejem sploh bo... Sanjati, da bo sejem postal Las Vegas... je pa itak utopija... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 1291 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Jul 23, 2010 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz lahko pripeljem vsaj dva muzkontarja: Marko Hatlak na harmoniki, zelo zanimiv pa bi bil Boris Magdalenc na hangu(preverite ta švicarski instrument). Oboje bi snemal in bi lahko preverjali v živo! Na več sistemih. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 54 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jul 27, 2010 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
Se lahko na takšnem sejmu pričakuje tudi sisteme nižjega ranga ali samo dražje zadeve?
Zanimivo bi bilo slišati primerjavo med poceni in dragimi komponentami...
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 703
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | Se lahko na takšnem sejmu pričakuje tudi sisteme nižjega ranga ali samo dražje zadeve?
Lp |
To so imeli lansko leto pripravljeno v Vklop sobi. Muzika je krožila od manjšega in cenovno dostopnega sistema z Davis zvočniki, dražjega sistema z Avantgardi in najdražjega z Gallo zvočniki.
Taka primerjava na audio sejmu nekemu audiofilu nič kaj dosti ne pove. Da pripraviš sistem in ga uglasiš na sobo potrebuješ vsaj 14 dni resnega dela. Govorim v ultimativnem smislu. Če ima človek nesrečo (npr. Kuzma 2 leti nazaj) in soba prostorsko ni kompatibilna s sistemom, se lahko zgodi, da nek budget sistemčič zaigra precej lepše od top hienda.
Sejem je bolj za (nas) firbce, da se "napasemo" in pobegnemo v svoj svet, kot pa, da resno prostopimo k ocenjevanju prikazanih sistemov. IMHO.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 808 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 22:30 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | Se lahko na takšnem sejmu pričakuje tudi sisteme nižjega ranga ali samo dražje zadeve?
Lp |
LP
Na dosedanjih sejmih je bilo predstavljeno "marsikaj"... Od malih sistemov z monitorji ali velikimi zvočniki; z ojačevalci z malo moči 12w "lampice" do ojačevalcev z "veliko" moči za zelo spodoben denar ...
Samo je potrebno odpreti oči in ušesa ...
Tako pa "obiskovalci" samo preletijo sejem "kao nič za videti in slišati" ...
Ko pa bereš forum pa ne vedo kako in kaj sestaviti sistem,kako določene komponente saj približno zvenijo, kako komponente postavit v prostor ;berejo tuje teste in ne primerjajo s slišanim na lastna ušesa ...
Tako kot smo že pisali v tej temi se zato veliko "proizvajalcev več ne udeležujejo sejmov" in raje predstavlja izdelke na samostojnih predstavitvah ali se predstavljajo v kakšni drugačni bolj prestižni obliki, kjer pa ni več(ali samo) pomemben "zvok" !!!
PS.:Se pa o "malih" sistemih bolj "potiho" govori in med poznavalci, ker ta mali povečini "zvenijo" in so huda konkurenca "dražjim" sistemom za katere se vedno "najde" zgovor ,da imajo potencial samo nekako ne "zvenijo tokrat" ?? _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 711 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 00:28 Naslov sporočila: |
|
|
No, ampak če bi ne bilo na eni strani tistih, ki "nemočno" sprašujejo, bi ne bilo na drugi strani tistih, ki z užitkom odgovarjajo, forsirajo svojo audio filozofijo in svoje favorite.Skratka:potem bi takihle forumov ne bilo oz. bi bili precej drugačni in verjetno bolj dolgočasni!
Sicer pa so prireditve tega tipa bolj možnost za srečanje audio entuziastov kot pa prilika za izbiro komponent!In Ljubljana je preveliko "selo", da bi lahko premogla kakšno impozantnejšo predstavitev!Saj Zagreb ni daleč, pa tudi do Muenchena se kaj hitro pride! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Jaz lahko pripeljem vsaj dva muzkontarja: Marko Hatlak na harmoniki, zelo zanimiv pa bi bil Boris Magdalenc na hangu(preverite ta švicarski instrument). Oboje bi snemal in bi lahko preverjali v živo! Na več sistemih. |
Jaz dvomim, da je primerjava z živo muziko smiselna, ker muzikant ne more določenega komada odigrati enako kot je posnet.
Če snemaš v živo potem imaš hitro zraven vpliv mikrofona, ki ni linearen... Za popestritev je super, če je pa to pravi test sistem pa ne vem.
Jaz bolj navijam za nek nabor komadov, da ne bomo spet poslušali neke komade, ki jih še nismo nikoli slišali ali nam po možnosti niti niso všeč. Če bo glasba dobra in znana se bodo verjetno tudi obiskovalci v prostorih zadržali več časa.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 348 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 22:46 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem vesel, da je sejem v Ljubljani. Žal nimam časa niti posebne volje, da bi obiskoval sejme v tujini...
Ljubljanske sejme sem obiskal skoraj vse, od tistih v Unionu naprej... Ker sam nisem razvpit audiofil, sem bil vedno bolj v vlogi opazovalca. Sem pa nemalokrat opazil, da so se tudi nekateri predstavniki vedli precej samozadovoljno... Če nisi dajal vtisa, da imaš zunaj Ferrarija in polno denarnico, si bil zgolj številka... Druga zadeva, sam lahko ocenjujem sistem po svojem okusu...Vedno ga bom primerjal z tistim, ki ga imam doma... Ali je boljši ali slabši... In to lahko naredim le z tisto glasbo, ki jo dobro poznam... Večina o tem niti ni hotela slišati, da bi mogoče zavrteli moj posnetek... No najdejo se tudi predstavniki, ki jim je obiskovalec svetinja, ne glede na to, ali je sploh potencialen kupec... Tako da so za stanje kakršnokoli je - krivi tako obiskovalci kot razstavljalci.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 1291 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Jaz dvomim, da je primerjava z živo muziko smiselna, ker muzikant ne more določenega komada odigrati enako kot je posnet.
Če snemaš v živo potem imaš hitro zraven vpliv mikrofona, ki ni linearen... Za popestritev je super, če je pa to pravi test sistem pa ne vem. |
Igranje bi se snemalo in ti bi potem to poslušal takoj ! Pomeni, da bi bil komad enako odigran v obeh primerih. V isti sobi. Si lahko predstavlajš kaj boljšega za test? Mogoče nek arhivski "avdiofilski" posnetek H.Belafonteja, ki ga verjetno nihče od nas ni slišal v živo in nikoli ne bo vedel, kaj bi moralo priti iz HIFI sistema?
Seveda so vplivi mikrofonov. pa tudi napajalnih kablov, pa mikrofonskih kablov ... Ampak vseeno, verjetno bi bil šokiran, kaj kvaliteten sistem lahko da od sebe.
Hang bi snemal bi s stereo mikrofonom in s tremi bližnjimi. Dva bi postavil nad hang in enega pod(za base). Potem bi poslušali samo stereo mikrofon, v drugem primeru pa vse. V tem drugem primeru bi bas iz hanga slišal bolje kot v živo. Preverjeno. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Ned Avg 08, 2010 00:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Sliši se sigurno zanimivo takole primerjati. A lahko vpliv nelinearnosti mikrofona "izničiš" z nekim programom? Npr. če je pri 2kHz bolj občutljiv kot pri drugih frekvencah => mu malo odbiješ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|