| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 287 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 22:23 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za ponudbo! Čisto tko sem vprašal, ker vem da dostikrat dobiš na test njihove proizvode.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Čet Mar 11, 2010 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem naročil uDac. Ko ga dobim, bom napisal prve vtise.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pikoli

Pridružen/-a: Čet Jun 2009 12:38 Prispevkov: 58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 13, 2010 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ko ga dobiš, se kar razpiši mal.
Mene ful ma, da bi prodal squeezebox, pa kupu tega, udac-a raj, saj že zdej squeeza večinoma upravljam preko kompa.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Sre Mar 24, 2010 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem dobil težko pričakovani Nuforce uDAC.
Je res izjemno majhen, na sprednji stranici ima gumb za nastavitev glasnosti, statusno LED diodo ter izhod za slušalke. Na zadnji strani pa najdemo USB vhod, S/PDIF izhod ter analogne RCA izhode.
Povezava z računalnikom je sila enostavna, gonilniki se inštalirajo v cca. 30s in že je nared za predvajanje glasbe.
Na prvi vtis deluje precej lahkotno, odprt in precej bolj naraven zvok z dobrim, kontroliranim basom napram zvočni kartici.
Kitare zelo lepo zvenijo, vokali so lepo postavljeni in tudi prostor se zelo dobro oriše.
Preposlušal sem kar nekaj komadov in nikjer nisem zasledil kakršnekoli "živčnosti", se mi zdi da vse predvaja tako kot se zagre.
Vsekakor se mi zdi odličen nakup za teh 120€ in ga lahko priporočam vsakemu, magari za pokušino kaj zmore tale stvarčica.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pikoli

Pridružen/-a: Čet Jun 2009 12:38 Prispevkov: 58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 28, 2010 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
O, tnx za kratek review.
Kje si ga pa kupil? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 1964 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 20:23 Naslov sporočila: |
|
|
Luštno branje... Nuforce Icon Amp & King Rex T20 => John Blue No.3:
http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=11825
Zvočniki John Blue so mi že dolgo všeč. V kompletu z enim takšnim malim ojačevalčkom genau za na pisarniško mizo ali manjšo sobico.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jul 25, 2010 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
V prihodnjih dneh upgrade mojih monoblokov v V3:
Uigravanje bo "pain in the ass". Zvok V3 boardov se z urami igranja ne spreminja "zvezno" na boljše, temveč varira. Gre na boljše, pa se zvočna slika podere. Se začno visoki postavljati nazaj, basa pa od nikoder. Potem bas pride, pa visoki postanejo kričavi... V glavnem takšne dezintegrirane "fukole" znajo špilat nekje do 200-250 ur, po tem pa naenkrat nehajo "afne guncat" in se ustalijo.
Če pa to ne bi prepričalo še ta najbolj nejeverne Tomaže, da uigravanje ni samo mit, naj me pri priči vrag vzame.
Ko se vse vsede na svoje mesto, v cilju povzdignitve performanse V3-ja še za stopničko višje sledi špilerancija s feedback elementi na izhodu monoblokov.
V glavnem, poletje bo pestro.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Ned Jul 25, 2010 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Se nisem mogel upreti... že špilajo.
Z zamenjavo bom ubil dve muhi na en mah.
Prvo... ko se moduli uigrajo in se še pošpilam z zadevšnami na izhodu, bo to lep pomik navzgor.
Drugo... moduli imajo 5dB manjše ojačanje od V2, kar v gre v mojem sistemu v korist V3. Glasnost namreč reguliram v digitalni domeni s squeezeboxom, kar pač kot vsaka digitalna regulacija glasnosti gre na račun zmanjševanja resolucije. Bolj ko glasnost znižujemo, večji "drek" delamo z zvokom. Tu pa je zdaj za isto jakost kot prej, potrebno glasnost na squeezeboxu za 5 dB zvišati, kar pomeni manj poseganja v integriteto zapisa in s tem posledično na izhodu vernejši digitalni signal.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 993 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jul 26, 2010 07:23 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Se nisem mogel upreti... že špilajo.
lp |
Razumljivo, kot bi otroku, ki je pravkar dobil čokolado rekel, da jo lahko poje šele jutri.
Sicer pa toliko novega naenkrat, da bo kar težko definirati, katere spremembe v zvoku so zasluga dodatnih/novih visokotoncev in katere novih ojačevalnih modulov. Upam, da bo vreme služilo (da ne bo grmenja), da se vse skupaj čim prej uigra.
May the (Nu)Force be with you... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 389 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Jul 26, 2010 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
Aljoša veš mogoče kaj se dogaja z Nuforce DAC-9 ? Že skoraj eno leto najavljen, celo cena v cenikih, ni pa ga od nikoder.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Jul 26, 2010 23:37 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | Aljoša veš mogoče kaj se dogaja z Nuforce DAC-9 ? Že skoraj eno leto najavljen, celo cena v cenikih, ni pa ga od nikoder.
LP,
Goran |
Dac je na fine tuningu.
Eden od razlogov za zamudo je preskok na drugo D/A čipovje, saj sprva zamišljeno Sabre čipovje niso nikakor mogli pripraviti, da bi zazvenel tako analogno kot so si želeli.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Novi boardi so praktično že uigrani, saj nekih zvočnih transformacij ni več zaznati.
Že V2 je slovel po iber globokem in kontroliranem basu, tole zdaj je pa "out of this world". Sem moral kar repozicionirati zvočnike.
Poslušam že bolj kot ne ves dan in predem zraven kot sit maček. Zdaj ko so novi moduli že tokovno preklani, zvenijo (za moje pojme) za prste polizat. Prava milina.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 712 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 11:24 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Poslušam že bolj kot ne ves dan in predem zraven kot sit maček. Zdaj ko so novi moduli že tokovno preklani, zvenijo (za moje pojme) za prste polizat. Prava milina.  |
Zraven solatka z olivnim oljem in limonco? Če te premami in jih slučajno poješ, sledi ponovni proces uigravanja ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2010 15:34 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: |
Zraven solatka z olivnim oljem in limonco? Če te premami in jih slučajno poješ, sledi ponovni proces uigravanja ... |
Oj mojster!
Ko te imam ravno na liniji izkoriščam priložnost in te vljudno vabim na poslušanje. Če imaš čas in voljo seveda. Da se po vsem tem času forumašenja že enkrat končno spoznamo, kakšno rečemo, kaj spijemo,... pa da mi skritiziraš sistem seveda.
Lep pozdrav iz Celja! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|