| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 190 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 13:57 Naslov sporočila: |
|
|
Malo si bom sposodil tole temo. Kako je pravilno narejen artwork, da je pravilno prikazan na večini naprav ala Ipod, Squeeze Touch, MCE itd.
Sam sem si postavil win7 MCE, pa je totalna zmeda z ovitki. Nekje mi jih kaže nekje ne. Nekje mi prikaže mapo z ovirkom albuma, pri predvajanju skladbe pa mi ne prikaže naslovince albume, spet drugje je pa ravno obratno. Ne vem kako se uporablja "cover" kdaj "folder" imena za slike cd jev. Poskusil sem v mape namestit obe varianri fajla, pa vseeno ne špila. Ostaja kak link za pojasnitev pojmov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pikoli

Pridružen/-a: Čet Jun 2009 12:38 Prispevkov: 59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 26, 2010 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.mp3tag.de/en/
S temle dodaš artworke v vsak file (mp3, flac)
Deluje brezhibno, lepo mi jih prikaže tako na ipodu, kot v squeezebox serverju,... , povsod skratka.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 09:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala!
Ko bo kaj več časa sprobam in poročam... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15 Prispevkov: 75 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 14:01 Naslov sporočila: snemanje glasbe iz skvizija na USB |
|
|
Eno kratko vprašanje. Kako najelegantneje posnet glasbo internetnega radia (brez reklam ) na USB. Malo glasbe bi si odnesel na vikend, kjer ni dostopa do interneta ipd. Se da na DacMagic-a priklopit kak cenejši "snemalnik" le za USB? To bi mi bilo najlaže, ker računalnik zelo malo prižigam.
lep pozdrav,
Klement |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klement
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15 Prispevkov: 75 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 14:04 Naslov sporočila: Re: snemanje glasbe iz skvizija na USB |
|
|
| klement je napisal/a: | Eno kratko vprašanje. Kako najelegantneje posnet glasbo internetnega radia (brez reklam ) na USB. Malo glasbe bi si odnesel na vikend, kjer ni dostopa do interneta ipd. Se da na DacMagic-a priklopit kak cenejši "snemalnik" le za USB? To bi mi bilo najlaže, ker računalnik zelo malo prižigam.
lep pozdrav,
Klement |
...glasbo, ki jo sicer poslušam le preko skvizija.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
| pikoli je napisal/a: | http://www.mp3tag.de/en/
S temle dodaš artworke v vsak file (mp3, flac)
Deluje brezhibno, lepo mi jih prikaže tako na ipodu, kot v squeezebox serverju,... , povsod skratka.
lp |
Deluje!
Amapak da si uredim celotno zbirko, bo potrebno leto ali dve...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 18:14 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi kdo rad boljši napajalnik od original šrota za Classica ali Toucha, evo en zanimiv 5V/3A linearni napajalnik:
Specifikacije + cena tukaj.
Treba samo še vstaviti v ohišje, navesiti stikalo za vklop/izklop, priklopiti kable in zdrava Marija. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 21:42 Naslov sporočila: |
|
|
Pozna kdo kaj podobnega, kar je moč kupiti pri nas? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lepi
Pridružen/-a: Pon Maj 2010 19:58 Prispevkov: 5 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 22:26 Naslov sporočila: Re: snemanje glasbe iz skvizija na USB |
|
|
| klement je napisal/a: | Eno kratko vprašanje. Kako najelegantneje posnet glasbo internetnega radia (brez reklam ) na USB. Malo glasbe bi si odnesel na vikend, kjer ni dostopa do interneta ipd. Se da na DacMagic-a priklopit kak cenejši "snemalnik" le za USB? To bi mi bilo najlaže, ker računalnik zelo malo prižigam.
lep pozdrav,
Klement |
Jazz uporabljam Station Ripper _________________ Onkyo ND-S1 → CA DacMagic/Audio GD Ref5 → SPL Auditor/LD MK IV SE → balanced KRK RP10s/5
Cans: AKG K272 HD, Sennheiser HD555(Cardas), HD600(Cardas), HD800, ATH-M50 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Maj 30, 2010 23:35 Naslov sporočila: |
|
|
dovolj druženja s Touchem za danes. Saj niso normalni, bo treba nabavit mikroskop, če bo šlo tako dalje
Šel po poti digitalnega signala nazaj in sproti risal shemo. Kolikor vem, zaenkrat še nihče ni objavil sheme
Nič posebnega, namesto 74HCU04 v SB3 je v Touchu uporabljen čip 74LVCU04 (hitrejši). Drugače ga pestijo enake težave kot SB3, en čip skrbi za clock in SPDIF signal, več kristalov in seveda par elementov viška
Namesto induktorjev so tokrat uporabili kondenzator in terminirali na maso Zgleda, da jih muči EM sevanje (hitrejši čip = več EM sevanja)
Čas za razmislek, kako dalje. Problem je predvsem pomanjkanje prostora in velikost elementov.
[img] [/img]
Če koga zanima: digitalni izhod malenkost bolje izpeljan kot pri serijskem SB3. Ni toliko motenj na napajalnih linijah, čeprav so še. Zunanji napajalnik tudi malo popravi zadevo.
Predelan SB3 je mersko in zvokovno še vedno pred serijskim Touchem. Nekaj zaradi BNC konektorja, nekaj zaradi galvanske izolacije, nekaj zaradi boljšega internega napajanja, nekaj pa pridonesejo ostale malenkosti.
Drugače zelo všečna zadeva, moti premajhen zaslon. Nekaj cm večja širina bi bistveno pripomogla k večji berljivosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Maj 31, 2010 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
Da vas na brzino razrajcam z eno seksi kombinacijo za skviza
En takle HP Mini 210-1076NR netbook za 250$:
in 2TB LaCie Network Space MAX Hard Disk za 280$:
... in ste zmagali. Imate seksi gadget z 10.1 widescreen displejem, 1GB RAM-a in 250 GB diskom za poganjanje Squeezebox serverja, surfanje po netu, branje pošte, chatanje, potovanja,... katerega baterija zdrži skoraj 9 ur. Glasbeno kolekcijo streamate z LaCie hard diska, priklopljenega recimo direkt na ruter (novejši ruterji imajo že vsi USB vhod za direkten priklop hard diska). LaCie ima znotraj dva diska, ki se ju lahko konfigurira da delata v raidu. Če torej en disk crkne, ni izgubljenega ničesar. Kaj še človek hoče več. Edino še kakšno mulatko da mu piha ko je vroče.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Maj 31, 2010 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem dal skozi roke že en kup netbookov.. pa moram odsvetovat HPja. Asus IMO nekoliko vodi na tem področju, čeprav novejši lenovo netbooki ne zaostajajo veliko:)
Dodatki po izbiri:D _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pon Maj 31, 2010 00:35 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz s HP nimam slabih izkušenj. Recimo njihov prenosnik na katerem pišem zdajle, je star več kot dve leti in dela praktično 24/7. Ga uporabljam z zunanjo tipkovnico kot neko stacionarno mašino. Morebiti je bil v vsem tem času ugasnjen par ur. Pa to dela da je veselje. Zase vem da s HP-jevih prenosnikov ne bom prešaltal kar tako.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Maj 31, 2010 00:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ne pravim da gre za slabe prenosnike. Tudi jaz imam HP nc6000, ki že 5+ let deluje brez problema(ok, bluetooth modul je crknil, ampak to ni tak problem). Prešravfal sem jih že en kup, lahko tudi rečem da so veliko manj kvalitetno sestavljeni kot recimo Lenovo. Moj nc6000 pa dela, čeprav se je t42 pokvaril. Ni pa kredibilno favorizirat znamke zaradi enega produkta.
Gre pa se tudi za to, da se je v zadnjih letih HP polenil pri izdelavi. Še EliteBook serija ni baš nekaj.
 _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Maj 31, 2010 07:47 Naslov sporočila: |
|
|
| moje izkušnje z HP so porazne. PCji enostavno ne delujejo zanesljivo in stalno se nekaj kvari. Lenovo po frugi strani pa deluje odlično. Tako da hp odsvetujem vsakemu ki me vpraša. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|