Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

CD pekači
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 00:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
V mojem sistemu ni cd playerja, ti me že nekaj let ne interesirajo več. Izključno hard disk. Lahko pa se recimo dogovorimo za primerjavo na kakšnem srečanju v prihodnosti. Če ne drugače, morebiti na letošnjem Ljubljanskem hifi showu. Tam bom najverjetneje vse dni (pomagal tranciju, da ga reveža malo razbremenim), pa se lahko vmes čisto kamot pošpilamo s temi rečmi.


Zmenite se raje pri Nelu ali Ajki ali Vklopu ... če tzrancijev sistem ne bo doživel razsvetlenja na letošnjem sejmu, potem ni ravno relevanten za take teste.
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mpm je napisal/a:
No ravno v tem, je napaka Idea . Zato tudi nimaš možnosti primerjave, če bi imel kvaliteten CD plajer in kvalitetne CD posnetke, bi mogoče tudi ti opazil razliko. Verjamem, da ob dobri opremi glasba iz hard diska zveni zelo dobro, nikoli pa me ne boš prepričal, da zveni bolje. - *Razen v enem primeru: če poslušaš iz hard diska glasbo, ki si jo posnel nanj direktno v vrhunsko opremljenem profesionalnem studiu za snemanje in jo primerjaš s povprečno dobro posnetimi CDji. V tem primeru mora zveneti bolje, če ne je s tvojim studijem nekaj zelo narobe. Slabost tega je le ta, da lahko tako poslušaš le svojo avtorsko glasbo, oziroma glasbo glasbenikov, ki so snemali v tvojem studiju. Če pa govorimo o glasbi, ki jo iz CDja presnameš na računalnik ali pa jo potegneš iz interneta, pa sem prepričan, da ne more dosegati kvalitete svojih originalov. V tem primeru se na že opisan način, temu veliko bolj približaš.


CD playerja kot del hifi sistema nimam (to je zame preteklost), kar pa še ne pomeni da ne poznam kako špilajo, daleč od tega. Sem še zmeraj v rednem stiku z njimi.

V zvezi CD player vs hard disk ali original CD plošče vs. download datoteke... če jaz na netu pri neki založbi kupim album v brezizgubnem FLAC ali WAV formatu, kjer gre za format iz katerega so šli nato štancat album na CD plošči, nekdo drug pa kupi ta isti album na CD plošči, imam tako jaz doma boljši posnetek od njega. Logično, saj pa so njegovega na CD-ju šli štancat iz mojega, to pa je proces kjer prihaja do napak. Če pa sem jaz pri tej založbi kupil datoteke celo v 24/96 formatu in ne "samo" v 16/44 formatu, pa sem še v toliko večji prednosti.

Nadalje... cd player bo tisto naštancano bral enkrat in ven se dobi tisto kar pač uspe izluščiti z enkratnim branjem. pri meni na na hard disku teh napak ni, tam ni nobenih izgub, poleg tega se predvaja boljši posnetek od istega na CD-ju, če ne gre kar celo za format višjega reda (24/96).

Zdownloadan format kot format (takšen o katerem govorim zgoraj) sploh ni problematičen, kot pravim je boljši od tistega na CD plošči. Kako pa potem spraviti to glasbo na hard disku ven iz računalnika, da pri tem ne bo prihajalo do izgub, pa je že druga stvar. Do tu je 100% celovitost posnetka zagotovoljena, šele v nadaljevanju pride do srečanja s problemi. Tako da kar se tiče cd vs. hard disk, tu za mene ni nobene dileme, treba je samo potem po pameti ven iz računalnika.

Tu pa se je kot naročen pojavil Squeezebox, ki izkorišča TCP/IP pošiljanje preko LAN povezave (vemo da je to 100% brezizgubna povezava, saj drugače ne bi delal noben računalnik v nobenem omrežju) in ki te že itak boljše posnetke od tistih na CD plošči prenaša popolnoma nedotaknjene naprej vse do pretvorbe v SPDIF. No ta zadnja stopnja, ta zadnji sklop znotraj Squeezeboxa ni izveden ravno na hi-end nivoju, se ga pa da z majčkenimi stroški predelati na vrhunski nivo. Na koncu se človek lahko samo čudi kako to malo čudo za smešen denar funkcionira kot transport zunanjemu dacu.

Misliš da bi jaz če to ne bi funkcioniralo kot se šika, šel na to? Seveda ne, še naprej bi ostal na CD playerju če bi ta špilal bolje za vložen denar. Wink

Po moje je bolj problem drugje. V tem da ljudje ne znajo speljat glasbe ven iz računalnika brez izgub. Štrikajo z notranjimi glasbeni karticami ki imajo znotraj računalnika nikakršne pogoje za delo. Tu v veliko primerih gre za cenene zasnove kartic, ki niso bile razvite z audiofilijo v mislih, temveč zato, da za mal evrčkov pač nudijo glasbeni izhod iz računalnika. In s temi karticami potem delajo občutljive pretvorbe iz digitalnega v analogno ali pa furajo ven občutljiv SPDIF. Saj pa ni čudno da je računalnik na slabem glasu. Tako se ne dela. Vsaj ne za resne namene.

V načinu ki ga opisujem zgoraj glasba sploh ne gre skozi glasbeno kartico, zato se ta ne potrebuje. To je izjemna prednost Squeezeboxa, poleg tega je tu še funkcionalnost in pa smešno mala cena.

Če želiš, pridi okoli, pa ti razkažem delovanje. Prinesi zraven svoj CD player in več različnih originalnih albumov. Bom te albume za primerjavo zripal s CD plošč na hard disk in bova poslušala oboje. Kljub temu da bo tako na hard disku kopija originalne CD plošče, obstaja velika verjetnost, da bo ta kot format napram predvajanju originala s CD playerja še zmeraj sonično v prednosti. Razlago zakaj je temu tako sem podal že večkrat.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
matejS



Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:07
Prispevkov: 115
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 22, 2010 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali se lahko slisi razlika med original CD in prepecenim CD? Da.
Med razlicnimi CD-R? Da.
Ali je lahko prenesti muziko iz CD na racunalnik (ali drug CD) brez izgub? Da.
(Tukaj ni dvoma.)

Zakaj se drugace slisi? Ne bom sel v tehnikalije, ampak ni bistvo to, da se kaj "drugace" presname. Vsebina je enaka, samo "zapis" je drugacen. Kar se bolj pozna na ne-hi-high-end transportu/DACu.

@mpm Ti verjamem, da so tvoja opazanja glede tega, cisto resnicna in da se na tvojem sistemu tako manifestira. Edina posposevanja teh ugotovitev so napacna (tega je v audiofilski sferi ogromno - enostavno, ker gre za zelo tehnicne zadeve, audofilstvo pa je hobi - ne rabis ene 10 let prakse elektronike). Audiofill ima prav. Ti imas glede obnasanja v tvojem sistemu tudi prav. Disk je superioren glede CD - tukaj res ni dvoma. Ce te zanima ozadje, bo treba nastudirati kako vse skupaj deluje (pa ne na kaksnem audiofilskem forumu).

Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mpm



Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:47
Prispevkov: 43
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofill, to o čemer pišeš, je čisto drugačna filozofija računalniškega zvoka, s katero nimam izkušenj in tudi nimam možnosti primerjave, zato ne morem trditi, da ni boljša. Edino, kar me skrbi (mogoče zaradi nepoznavanja), je kvaliteta flac formata. Ne vem kaj se z njim dogaja na poti do uporabnika in ali res dobiš master posnetek iz katerega tiskajo CDje ali njegovo kopijo. Do sedaj sem bil prepričan, da je to le nekoliko izpopolnjen MP3, za katerega tudi pravijo in pišejo, da je v CD kvaliteti, pa mislim da vsak, ki zna poslušati kvaliteto zvoka ve, da to še zdaleč ne drži.
Ker je v zadnjem času vse težje dobiti kvaliteno glasbo in kvalitetne posnetke na CD ploščah, (v zadnjem času tudi nekatere CDje izdajajo v "MP3" kvaliteti) sem tudi sam razmišljal, da se bo verjetno potrebno poslužiti takega načina, seveda s pogojem, da bo kvaliteta zvoka dovolj dobra. Prav zato bi se s tem rad bolje seznanil (ne vem niti kako priti do takih posnetkov in ali so plačljivi, ter na kakšen način to plačaš ipd).
Ker je to že tako razširjeno in bo verjetno postalo nuja, če bom hotel priti do dobre glasbe, me zelo zanima primerjava kvalitete. Verjetno bo zanimala tudi tebe in še koga drugega. Domislil sem način, kako jo izvesti čimbolj objektivno in tako, da bo dala uporabne rezultate.
To bi se lahko izvedlo tako, da najdeva posnetke, ki jih imaš na svojem hard disku in jih imam tudi sam na originalni CD plošči, originalne založbe, posnetih iz mastra. Če nebi našla nobenega takega, potem mi predlagaj nekaj albumov z dobro glasbo (takih, za katere si prepričan, da bi moral biti vsak, ki posluša kvalitetno glasbo, nad njimi navdušen) in si bom kakega nabavil v originalu. Potem bom na najboljši možni način napravil kopijo nekaj skladb. S tem istim CD-R bi potem posnel na enako CD-R ploščo kopijo iz tvojega hard diska, na isti način, kot iz originala. Tako bi potem lahko s primerjavo obeh kopij, ki bi bile napravljene z isto napravo pod enakimi pogoji, točno ugotovili razliko med njima napram originalu. Za dodatno primerjavo, bi lahko iz hard diska posneli isto glasbo še preko digitalnega kabla (optičnega ali koaksialnega ali obeh) in napravili kopijo na CD-R napravi v računalniku. Dovolj bi bilo, če bi na vsako ploščo posnela tri različne skladbe, in vsake verzije napravila dve kopiji, za vsakega eno, ki bi jih lahko pozneje uporabil tudi za demonstracijo na kakem sejmu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Prispevkov: 418
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

V zvezi CD player vs hard disk ali original CD plošče vs. download datoteke... če jaz na netu pri neki založbi kupim album v brezizgubnem FLAC ali WAV formatu, kjer gre za format iz katerega so šli nato štancat album na CD plošči, nekdo drug pa kupi ta isti album na CD plošči, imam tako jaz doma boljši posnetek od njega. Logično, saj pa so njegovega na CD-ju šli štancat iz mojega, to pa je proces kjer prihaja do napak. Če pa sem jaz pri tej založbi kupil datoteke celo v 24/96 formatu in ne "samo" v 16/44 formatu, pa sem še v toliko večji prednosti.

Nadalje... cd player bo tisto naštancano bral enkrat in ven se dobi tisto kar pač uspe izluščiti z enkratnim branjem. pri meni na na hard disku teh napak ni, tam ni nobenih izgub, poleg tega se predvaja boljši posnetek od istega na CD-ju, če ne gre kar celo za format višjega reda (24/96).

Zdownloadan format kot format (takšen o katerem govorim zgoraj) sploh ni problematičen, kot pravim je boljši od tistega na CD plošči. Kako pa potem spraviti to glasbo na hard disku ven iz računalnika, da pri tem ne bo prihajalo do izgub, pa je že druga stvar. Do tu je 100% celovitost posnetka zagotovoljena, šele v nadaljevanju pride do srečanja s problemi. Tako da kar se tiče cd vs. hard disk, tu za mene ni nobene dileme, treba je samo potem po pameti ven iz računalnika.

Tu pa se je kot naročen pojavil Squeezebox, ki izkorišča TCP/IP pošiljanje preko LAN povezave (vemo da je to 100% brezizgubna povezava, saj drugače ne bi delal noben računalnik v nobenem omrežju) in ki te že itak boljše posnetke od tistih na CD plošči prenaša popolnoma nedotaknjene naprej vse do pretvorbe v SPDIF. No ta zadnja stopnja, ta zadnji sklop znotraj Squeezeboxa ni izveden ravno na hi-end nivoju, se ga pa da z majčkenimi stroški predelati na vrhunski nivo. Na koncu se človek lahko samo čudi kako to malo čudo za smešen denar funkcionira kot transport zunanjemu dacu.

Misliš da bi jaz če to ne bi funkcioniralo kot se šika, šel na to? Seveda ne, še naprej bi ostal na CD playerju če bi ta špilal bolje za vložen denar. Wink

Po moje je bolj problem drugje. V tem da ljudje ne znajo speljat glasbe ven iz računalnika brez izgub. Štrikajo z notranjimi glasbeni karticami ki imajo znotraj računalnika nikakršne pogoje za delo. Tu v veliko primerih gre za cenene zasnove kartic, ki niso bile razvite z audiofilijo v mislih, temveč zato, da za mal evrčkov pač nudijo glasbeni izhod iz računalnika. In s temi karticami potem delajo občutljive pretvorbe iz digitalnega v analogno ali pa furajo ven občutljiv SPDIF. Saj pa ni čudno da je računalnik na slabem glasu. Tako se ne dela. Vsaj ne za resne namene.

V načinu ki ga opisujem zgoraj glasba sploh ne gre skozi glasbeno kartico, zato se ta ne potrebuje. To je izjemna prednost Squeezeboxa, poleg tega je tu še funkcionalnost in pa smešno mala cena.

lp


Sedaj sem pa v dilemi. Namreč, bil sem tik pred tem, da kupim kvalitetnejši CD player, sedaj pa... Pa tudi cenovno je nekje isto (CD player vs. Squeez+upgrade/NAS). Hmmm?

mpm je napisal/a:

Ker je v zadnjem času vse težje dobiti kvaliteno glasbo in kvalitetne posnetke na CD ploščah, (v zadnjem času tudi nekatere CDje izdajajo v "MP3" kvaliteti) sem tudi sam razmišljal, da se bo verjetno potrebno poslužiti takega načina, seveda s pogojem, da bo kvaliteta zvoka dovolj dobra. Prav zato bi se s tem rad bolje seznanil (ne vem niti kako priti do takih posnetkov in ali so plačljivi, ter na kakšen način to plačaš ipd).


Evo ena boljših strani za downloadanje: https://www.hdtracks.com/
_________________
Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Tu pa se je kot naročen pojavil Squeezebox, ki izkorišča TCP/IP pošiljanje preko LAN povezave (vemo da je to 100% brezizgubna povezava, saj drugače ne bi delal noben računalnik v nobenem omrežju) in ki te že itak boljše posnetke od tistih na CD plošči prenaša popolnoma nedotaknjene naprej vse do pretvorbe v SPDIF. No ta zadnja stopnja, ta zadnji sklop znotraj Squeezeboxa ni izveden ravno na hi-end nivoju, se ga pa da z majčkenimi stroški predelati na vrhunski nivo. Na koncu se človek lahko samo čudi kako to malo čudo za smešen denar funkcionira kot transport zunanjemu dacu.


Audiofil bi te prosil, ce me lahko opozoris na ta kljucen element, ce si slucajno o tovrstni predelavi SPDIF znotraj Squeeza ze kaj pisal, da si preberem. Tema o Squeezu ima 56 strani pa mi je zelo tezko najt. hvala.

Lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ



Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Prispevkov: 2770
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mpm je napisal/a:
... verjetno bo zanimala tudi tebe in še koga drugega. Domislil sem način, kako jo izvesti čimbolj objektivno in tako, da bo dala uporabne rezultate.
To bi se lahko izvedlo tako, da najdeva posnetke, ki jih imaš na svojem hard disku in jih imam tudi sam na originalni CD plošči, originalne založbe, posnetih iz mastra. Če nebi našla nobenega takega, potem mi predlagaj nekaj albumov z dobro glasbo (takih, za katere si prepričan, da bi moral biti vsak, ki posluša kvalitetno glasbo, nad njimi navdušen) in si bom kakega nabavil v originalu. Potem bom na najboljši možni način napravil kopijo nekaj skladb. S tem istim CD-R bi potem posnel na enako CD-R ploščo kopijo iz tvojega hard diska, na isti način, kot iz originala. Tako bi potem lahko s primerjavo obeh kopij, ki bi bile napravljene z isto napravo pod enakimi pogoji, točno ugotovili razliko med njima napram originalu. Za dodatno primerjavo, bi lahko iz hard diska posneli isto glasbo še preko digitalnega kabla (optičnega ali koaksialnega ali obeh) in napravili kopijo na CD-R napravi v računalniku. Dovolj bi bilo, če bi na vsako ploščo posnela tri različne skladbe, in vsake verzije napravila dve kopiji, za vsakega eno, ki bi jih lahko pozneje uporabil tudi za demonstracijo na kakem sejmu.


Bravo. Prvi, ki se je lotil testa logično!
Jaz bi še dodal: Ulovimo kaj pride iz odličnega CDPja(kabel, ki gre v DAC preusmerimo v računalnik). Enako naredimo še preko SBja. Je kdo od zagovornikov 100%natančnosti HDjev zo že naredil? Če že ne obeh testov pa vsaj tistega na SBju? In potem primerjal vsebino HDja in tega, kar je prišlo v DAC?
_________________
"There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mpm je napisal/a:
Audiofill, to o čemer pišeš, je čisto drugačna filozofija računalniškega zvoka, s katero nimam izkušenj in tudi nimam možnosti primerjave, zato ne morem trditi, da ni boljša. Edino, kar me skrbi (mogoče zaradi nepoznavanja), je kvaliteta flac formata. Ne vem kaj se z njim dogaja na poti do uporabnika in ali res dobiš master posnetek iz katerega tiskajo CDje ali njegovo kopijo. Do sedaj sem bil prepričan, da je to le nekoliko izpopolnjen MP3, za katerega tudi pravijo in pišejo, da je v CD kvaliteti, pa mislim da vsak, ki zna poslušati kvaliteto zvoka ve, da to še zdaleč ne drži.


FLAC format je stisnjen audio format, vendar brez izgub. Kot RAR ali ZIP, vendar optimiziran za audio uporabo. Ko se ta format raztegne nazaj, se dobi nazaj izvorni format iz katerega je bil narejen. Prednost FLACA je da zasede samo polovico prostora, ter nudi taganje (vpisovanje dodatnih podatkov v datoteko kot so ime izvajalca, albuma, pesmi, žanr, leto izdanja,...), kar je zelo pomembno ko nam enkrat glasbena zbirka naraste in je potrebno vse organizirati/prirediti tako, da nam je ves material hitro in enostavno dostopen.

MP3 je tudi stisnjen format, vendar izgubni format. Ko se enkrat glasba pretvori v MP3, poti nazaj v izvorno datoteko več ni. Zato jaz doma nimam MP3-jev (razen Iztokovih ki jih je objavil na netu, ti so res nekaj posebnega). Drugače vse izključno v FLAC-u. V MP3 pretvarjam le za poslušanje v avtu, saj tam nimam feršterkerije ki bi bila sposobna prikazati zvočno razliko.

V zvezi mastrov... na netu založbe kot master oglašujejo marsikaj. Jaz bi si želel, da bi to bil tisti izvorni master posnetek ki je še brez takšnih in drugačnih obdelav. Torej preden so se ga spravili pacati. Vendar pa vprašanje če je to tudi dejansko tako. Če je (bo v prihodnosti), potem smo zmagali, če ne pa škoda. Vendar pa je tak že obdelan "kvazi" master še vedno boljši od CD-ja, ker je stopnjo višje, saj vmes ni resemplanja navzdol na 16/44 in procesa štancanja na CD (kjer se tudi dogajajo napake).

No sigurno pa se bodo med ostalim nudili tudi neobdelani mastri, saj so ti na tržišču že danes.

mpm je napisal/a:

Ker je v zadnjem času vse težje dobiti kvaliteno glasbo in kvalitetne posnetke na CD ploščah, (v zadnjem času tudi nekatere CDje izdajajo v "MP3" kvaliteti) sem tudi sam razmišljal, da se bo verjetno potrebno poslužiti takega načina, seveda s pogojem, da bo kvaliteta zvoka dovolj dobra. Prav zato bi se s tem rad bolje seznanil (ne vem niti kako priti do takih posnetkov in ali so plačljivi, ter na kakšen način to plačaš ipd).


Kvalitetne glasbe in posnetkov je po mojem tudi v zadnjem času dosti, je pa za ločit zrno od plevela v poplavi vsega živega novega danes na tržišču potrebno vložiti mnogo energije. Včasih pa ima človek srečo in uleti na nekaj odličnega čisto po butastem. Ko sem recimo pri prijatelju tako uletel na lanskoletni album Anouarja Brahema z naslovom The astounding eyes of Rita, se mi je samo zasmejalo. Meni špica album.

Sprašuješ kje kupiti hi-res posnetke. O tem je odprta tema. Evo tukaj.

V zvezi primerjave ki jo predlagaš, pa je vse stvar dogovora. Samo majčkeno naj zadiham, saj sem v teh dneh v nenormalni gužbi, ko dam tole skozi, pa se tam v aprilu z veseljem odzovem.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfincek je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Tu pa se je kot naročen pojavil Squeezebox, ki izkorišča TCP/IP pošiljanje preko LAN povezave (vemo da je to 100% brezizgubna povezava, saj drugače ne bi delal noben računalnik v nobenem omrežju) in ki te že itak boljše posnetke od tistih na CD plošči prenaša popolnoma nedotaknjene naprej vse do pretvorbe v SPDIF. No ta zadnja stopnja, ta zadnji sklop znotraj Squeezeboxa ni izveden ravno na hi-end nivoju, se ga pa da z majčkenimi stroški predelati na vrhunski nivo. Na koncu se človek lahko samo čudi kako to malo čudo za smešen denar funkcionira kot transport zunanjemu dacu.


Audiofil bi te prosil, ce me lahko opozoris na ta kljucen element, ce si slucajno o tovrstni predelavi SPDIF znotraj Squeeza ze kaj pisal, da si preberem. Tema o Squeezu ima 56 strani pa mi je zelo tezko najt. hvala.

Lp, d.


O predelavi skviza bo odprta nova tema, kjer bo korak po koraku fotografiran in opisan potek, tako da si bodo lahko tudi ostali ki bodo želeli, sfrizirali svoje skvize. Zahvala bo šla mojstru Stormsonicu. Cool

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Prispevkov: 5406
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saso68 je napisal/a:


Sedaj sem pa v dilemi. Namreč, bil sem tik pred tem, da kupim kvalitetnejši CD player, sedaj pa... Pa tudi cenovno je nekje isto (CD player vs. Squeez+upgrade/NAS). Hmmm?


V računici poleg skviza, upgrada in NAS-a manjka še dober zunanji dac. Forumski upgrade se bo nanašal le na skvizov SPDIF izhod, ne na ves njegov dac. Wink

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
orc.perc



Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Prispevkov: 527
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 12:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za intermezzo:

torej je vseeno bolje vozit signal, linijo1V, preko AD konverterja in USB, ker pač drugega nimam, na HD, kot pa v kak pekač, Philips, Maranz, ne vem, no, pa na plošček??
_________________
-1/3oct.REar
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mpm



Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:47
Prispevkov: 43
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiofill je napisal: "V zvezi primerjave ki jo predlagaš, pa je vse stvar dogovora. Samo majčkeno naj zadiham, saj sem v teh dneh v nenormalni gužbi, ko dam tole skozi, pa se tam v aprilu z veseljem odzovem".

Nikamor se ne mudi, ko se bo našel čas in volja za takšne eksperimente, se bomo že dogovorili.

Kar se tiče CDjev posnetih v "MP3# kvaliteti, ne trdim da so v večini in da ni mogoče dobiti še vedno tudi vrhunskih posnetkov, toda žal sem v zadnjem času naletel na tako slabo kvaliteto posnetkov, pri izvajalcih od katerih bi to najmanj pričakoval. Če kdo ne verjame, naj posluša naprimer zadnjo ploščo Nore Jones.
Ko je bil že omenjen Brahem, upam da imaš njegov album "Khomsa", če ne ga toplo priporočam!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe