Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio sistemi - zanimivosti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 90, 91, 92  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:

P...a, kaj so norvežani kulturno nad nami. Pri nas pa bi "uporabili" Nejšo, Kreslina, Predina ...

Da nisi malce precenil slovensko kulturno zavest. Tile pri nas spadajo v Cankarjev dom, za takšne akcije pa bi uporabili Tatjano Žagar in Rebeko Dremelj. Drugače jih noben medij ne bi niti povohal.

Ja, imaš čisto prav,. Ampak, če hočejo izpeljati "kulturno", potem so na vrsti Nejša,Kreslin ... Ja, pa s simfoniki imajo vedno rešen nivo kulture. Kaj pa je naredila Maja? Čisto sama Maja Ratkje .... Verjetno mnogo bolj udarno in efektivno kot velik orkester, verjetno je vklopila tematiko in samo pokrajino, ljudi ...
Ste videli obraze domačinov ob predvajanju ?
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ljubitelje retro look naprav... novi Luxmanov lampaški cd player D-38U:

Več tukaj tukaj.

Kot ata na mamo paše zraven še SQ-38U:

Več tukaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Evo,ko smo že pri japonskih novostih...

Accuphase bo marca začel v EU s prodajo novega modela integrirca E 560 z 2 x 30 w v čisti "A klasi"(8 ohm) s 24 kg neto teže.Zmore zvočniška bremena od 2-16 ohmov.
Cena za EU še ni znana ...

igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pismo, so teli Accuphase lepi... Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 20:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je treba imeti ene pet vreč cekinčkov za tole nad mano Crying or Very sad
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je pa zanimljivo kako nas vedno cena ovira. Iskreno koliko denarčkov zapravimo na audio na dolge steze. Ko bi malo več šparal in naredili en nakup v desetih letih bi tudi padel kašan Accuphase. Pa mir naslednjih deset ali celo več !!!!! Ali to drži ??? Embarassed
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

markoni je napisal/a:
Ko bi malo več šparal in naredili en nakup v desetih letih bi tudi padel kašan Accuphase. Pa mir naslednjih deset ali celo več !!!!! Ali to drži ??? Embarassed

Po moje to ne drži.

Audiofilom se nam povečujejo apetiti korak po koraku (skladno z nabiranjem kilometrine) in ne enkrat na 10 let. Da pa bi se zdaj morali 10 let zavestno odrekati vsakemu upgradu sistema navzgor samo za to, da bomo nekoč dovolj privarčevali, da si bomo lahko kupili state of the art ojačevalec ali sistem, ves ta čas pa si svoj korak po koraku naraščajoči apetit prisilno tlačili navzdol, je absurd. Hifi mora biti uživancija & strast (evforija ob vsaki stopnički navzgor), ne pa nočna mora. Takšna prisilna duševna matrarija na daljši rok vodi kvečjemu v depresijo, živčnim obolenjim, razdoru zakonske zveze,... in posledično na psihiatrijo.

Velja za vse hobije, ne samo za audio.

Vsaj tako na te stvari gledam jaz. Smile

lp
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomoje drži če si zadovoljen s tem kar imaš
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2010 22:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
markoni je napisal/a:
Ko bi malo več šparal in naredili en nakup v desetih letih bi tudi padel kašan Accuphase. Pa mir naslednjih deset ali celo več !!!!! Ali to drži ??? Embarassed

Po moje to ne drži.

Audiofilom se nam povečujejo apetiti korak po koraku (skladno z nabiranjem kilometrine) in ne enkrat na 10 let. Da pa bi se zdaj morali 10 let zavestno odrekati vsakemu upgradu sistema navzgor samo za to, da bomo nekoč dovolj privarčevali, da si bomo lahko kupili state of the art ojačevalec ali sistem, ves ta čas pa si svoj korak po koraku naraščajoči apetit prisilno tlačili navzdol, je absurd. Hifi mora biti uživancija & strast (evforija ob vsaki stopnički navzgor), ne pa nočna mora. Takšna prisilna duševna matrarija na daljši rok vodi kvečjemu v depresijo, živčnim obolenjim, razdoru zakonske zveze,... in posledično na psihiatrijo.

Velja za vse hobije, ne samo za audio.

Vsaj tako na te stvari gledam jaz. Smile

lp

Vse to drži, se strinjam absolutno. Ne me razumet dobesedno 10 let. Imam 10 let isti sistem in sem zadovoljen . Rahle spremembe so bile toda osnova, takorekoč 90% je ista. Nekaj let izkušnje pred nakupom se nabralo tako da sem zadel očitno v pravo. Pa tudi je to da se danes komponente menjavajo veliko več kot prej !!! Lov v motnem !!!
Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno mi je najbolj v užitek predvsem poslušanje različnih sistemov (ne le enega) in v veliki meri tudi diy projekti. Tudi tehnologija reprodukcije zvoka se razvija in zanimivo mi je poslušati glasbo na vseh inovacijah in seveda tudi na dobrih starih legendah, ki so pač obvezen del inventarja;)
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 00:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na prejšnji strani sem napopal seksi zadevšno devialet (alias vaga za ženske Laughing ). Kolega je to poslušal na letošnjem CES-u in bil presenečen. Znotraj je ta lepo popedenani hi-tech hibrid prava paša za oči. Evo:

Daljinec:

Nazaj na vrh
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po daljšem času se stališča, navade, znanje, izkušnje, okusi... lahko precej spremenijo in po tem ves upgrade, ki tudi ni tako poceni lahko privede do menjave komponent ali celega sistema, da ne govorim o avtih...
Lp
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Evo,ko smo že pri japonskih novostih...

Accuphase bo marca začel v EU s prodajo novega modela integrirca E 560 z 2 x 30 w v čisti "A klasi"(8 ohm) s 24 kg neto teže.Zmore zvočniška bremena od 2-16 ohmov.
Cena za EU še ni znana ...

V garaži mi nabira prah skurjen star Kenwood KA-800 sigma drive ojačevalec.
Baje nekakšen A razred(delovno temperaturo je imel res kot šporhet), ultralinear, DC coupled, hlajenje preko valja s tekočino na katerem so pritrjena hladilna rebra in seveda težek kot cent.
Zvok je imel odličen, bas drive fenomenalen, tranzijente lahkotne in "obnašal" se je kot vsaj 200W AB razred končna stopnja.

Bil je spodnji model njihove top end KA800,900, 1000 serije in sodobnik njihovih tedanjih non plus ultra monoblokov.

Zanima me, če morda veš, koliko je pri njem res šlo za pravo A topologijo, saj so kasneje proizvajalci na razne plastičarje popali napise A razred in ti seveda to niso bili.

http://www.2dehands.be/audio-video-tv/audio-apparatuur/baskasten/ampli-golden-age-kenwood-ka800-63843257.html
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2010 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu

V garaži mi nabira prah skurjen star Kenwood KA-800 sigma drive ojačevalec.
Baje nekakšen A razred(delovno temperaturo je imel res kot šporhet), ultralinear, DC coupled, hlajenje preko valja s tekočino na katerem so pritrjena hladilna rebra in seveda težek kot cent.
Zvok je imel odličen, bas drive fenomenalen, tranzijente lahkotne in "obnašal" se je kot vsaj 200W AB razred končna stopnja.

Bil je spodnji model njihove top end KA800,900, 1000 serije in sodobnik njihovih tedanjih non plus ultra monoblokov.

Zanima me, če morda veš, koliko je pri njem res šlo za pravo A topologijo, saj so kasneje proizvajalci na razne plastičarje popali napise A razred in ti seveda to niso bili.

http://www.2dehands.be/audio-video-tv/audio-apparatuur/baskasten/ampli-golden-age-kenwood-ka800-63843257.html[/quote]

LP

Mislim,da tukaj ne gre za klasično A klaso,vsaj kar je meni znano...Tudi v specifikacijah tega ni omenjeno ...
So pa bile Kenwood komponente v svoji zlati dobi res zdravo zasnovane in se še sedaj zelo drago prodajajo !!!

Kot zanimivost povem ,da je "ustanovitelj" Accuphaseja bil tudi "soustanovitelj" Kenwooda...

Veliko lepih in dobrih stvari lahko vidimo tukaj ...

http://www.thevintageknob.org/KENWOOD/kenwood-main.html

In kot praviš, veliko jih je bilo in jih je še sedaj tudi uglednih proizvajalcev,ki limajo na svoje izdelke A klaso,ki to ni !!!
Npr...Krell KAV-300i,ki zgleda malo "podhranjeno" tudi za AB klaso za svojih 2 x 150 w ... ???

V sedanjem času je zelo malo ojačevalcev,ki res delajo v A klasi ali pa vsaj v obeh...
Na majhnih močeh cca do 20 W potem pa "preklopijo" na AB...
Seveda je potrebno vgradit preveč materiala, da potem teh zvočnih razlik ne znamo spoštovat... Stroški so seveda bistveno večji...
Npr...UNICO 200 dela v A klasi do 20W potem preklopi v "Dinamično A klaso" ki je v bistvu AB z nekimi "prijemi" A klase...Teža pa se vseeno nabere v celih 50 kg...

Ali pa manj znani AM AUDIO,ki proizvaja ojačevalce v popolnoma konzervativni konfiguraciji brez "krajšnic" ...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 90, 91, 92  Naslednja
Stran 13 od 92

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu