Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Garbage in, garbage out.
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 15:00    Naslov sporočila: Garbage in, garbage out. Odgovori s citatom

... ko sem si zripal že kar nekaj flac-ov in jih preposlušal na sistemu, je precejšnje število albumov skoraj neposlušljivo. Srednji toni so našpičeni do koca basa ni, vse skupaj pa potem rata neposlušljivo oz. te začne živcirati.
Npr. Jazz zveni ok, pokritje nizkih tonov je vredu - zvočnk pride zelo nizko, visoki toni so lepo definirani slika je jasna, vokali so slišni pred zvočnikom,... skratka vse ok (npr Cassandra Wilson, Krall,...). Če pa na primer poslušam kaj kar ni izrazito "audiofilsko" pa zveni za en dr... (npr Placebo, Radiohead...)

Pa me zanima ali je to stvar sistema - in neskladij med komponentami, ali je to stvar kako je album posnet. In sistem samo reproducira vse napake. Ali pa je to lastnost sistema da lahko reproducira le določeno zvrst glasbe in za drugo potrebuješ drugačno konfiguracijo audio sistema.

Vedno sem namreč mislil da če je sistem dober potem funkcionira na vseh nivojih, pa se mi zdi sedaj to precej utopično.[/b]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je pa MestniPu pretvarjal mp3 v FLAC Laughing
Nazaj na vrh
matjaz z

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gr8
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na dobih sistemih so slabši(oz. povprečni) posnetki zelo slabo poslušljivi. Ravno zato sem šel v downgrade, ter si kupil nekaj cenejšega.

Če pa je res res res izrazito, potem pa je nekaj narobe. Ripanje, sistem.. nekaj pač.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 18:26    Naslov sporočila: Re: Garbage in, garbage out. Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
...Vedno sem namreč mislil da če je sistem dober potem funkcionira na vseh nivojih, ...[/b]

Absolutno pravilno misliš (oziroma si mislil... Confused ). Če temu v praksi ni tako, potem pač sistem ni dober.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
matjaz z

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Absolutno pravilno misliš (oziroma si mislil... ). Če temu v praksi ni tako, potem pač sistem ni dober.

... pa ravno takega odgovora nisem želel slišati. Rolling Eyes

Se pa bojim da imaš prav. Embarassed
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:

Shocked Laughing Laughing Laughing

Sedaj pa še malo zares, na internetu imaš objavljene nastavitve (tudi na tem forumu) za program. Sam sem opazil, da se razlika med osnovnimi in prirejenimi nastavitvami precej pozna.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
Citiram:
Absolutno pravilno misliš (oziroma si mislil... ). Če temu v praksi ni tako, potem pač sistem ni dober.

... pa ravno takega odgovora nisem želel slišati. Rolling Eyes

Se pa bojim da imaš prav. Embarassed

Kadar sem nek povprečen MP3 pretvarjal v FLAC, sem to počel, ker je FLAC loseless in ker je šlo za res redek posnetek, ki ga težko najdeš.
In ker se pri zgonjenem MP3 posnetku pri pretvorbi ne izgubi ne vem kaj glede na njegovo zgonjenost, se obrestuje že vsakič kadar to prenašam na druge diske, ko formatiram OS in to potem prelijem nazaj.
Laughing

Tolažba o oceni sistema, ki ga nikoli nisi slišal je vedno zabavna stvar..
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak, zakaj pa bi hotel sploh v flac pretvorit če nič ne pridobiš?
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matjaz, če prav razumem, ti sistem dobre posnetke odigra dobro, slabe posnetke pa slabo.

Jaz temu ne bi rekel slab sistem, temveč dober. To kar praviš je odlika rezolutnega sistema ki prikaže vse (po angleško revealing). Tako dobre strani posnetka kot slabe. Marsikdo bi dušo dal za takšen sistem. Wink

Sistem ki farba "neposlušljive" posnetke v "poslušljive", hkrati tudi farbe odlične posnetke. V kakšne? Morebiti v še bolj dobre? Ni variante... kvečjemu paca jih. Gre za odmik od nevtralnosti, kar za sabo potegne posledice. Namesto čiste, detajlne zvočne slike se dobi neinformativni zmazek. Namesto "holograma" spacano 2D sliko. Mene osebno takšni sistemi ne impresionirajo.

V zvezi pretvarjanja v flac... predlagam, da si EAC nastaviš po step by step navodilih na forumu. Če ti bo tako nastavljen EAC na koncu ripa javil "copy OK", potem imaš lahko peace of mind, saj bo kopija odlična. Wink

lp
Nazaj na vrh
matjaz z

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 23:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... hja saj sem se morda malce nareodno izrazil.
Sedaj ko imam toliko albumov na "dohvat ruke" (ker so na hard disku in Squeezebox-u), sem kar naenkrat začel poslušati bistveno več različne glasbe kot kdarkoli prej, in ugotovil - ko sem po dolgem času zopet preposlušal precej starih albumov, da enostavno na novem sistemu niso poslušljivi.

Flace sem delal po nastavitvah ki jih je podal Audiofill in so vredu - problem je v mojem sistemu ki očitno ni sposoben pokriti različnih zvrsti glasbe.

Mislim da me je na mojo žalost Before dobro razumel.

Mogoče bi moral zastaviti vprašanje drugače:
Ali dober sistem reproducira različne zvrsti glasbe enako dobro oz, ali za različne zvrsti glasbe potrebuješ različno sestavljene sisteme.

Najbrž v skrajnostih - ja, ampak generalno bi dober sistem predvajal klasično, jazz ter rock glasbo enako dobro. Vsaj tako se mi zdi.

... nimam pa izkušenj.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 23:23    Naslov sporočila: Re: Garbage in, garbage out. Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... ko sem si zripal že kar nekaj flac-ov in jih preposlušal na sistemu, je precejšnje število albumov skoraj neposlušljivo. Srednji toni so našpičeni do koca basa ni, vse skupaj pa potem rata neposlušljivo oz. te začne živcirati.
Npr. Jazz zveni ok, pokritje nizkih tonov je vredu - zvočnk pride zelo nizko, visoki toni so lepo definirani slika je jasna, vokali so slišni pred zvočnikom,... skratka vse ok (npr Cassandra Wilson, Krall,...). Če pa na primer poslušam kaj kar ni izrazito "audiofilsko" pa zveni za en dr... (npr Placebo, Radiohead...)

Pa me zanima ali je to stvar sistema - in neskladij med komponentami, ali je to stvar kako je album posnet. In sistem samo reproducira vse napake. Ali pa je to lastnost sistema da lahko reproducira le določeno zvrst glasbe in za drugo potrebuješ drugačno konfiguracijo audio sistema.

Vedno sem namreč mislil da če je sistem dober potem funkcionira na vseh nivojih, pa se mi zdi sedaj to precej utopično.[/b]

Tole o določenih zvrsteh, ki jih sistem igra boljše, oz slabše se mi je dogajalo leta ob skoraj vsakem tviku.
Nekaj kar je prej igralo super, potem ni in obratno.

Vse dokler sistem ni začel v neki fazi tvikanja čisto jasno "kazat" kako je bilo kaj posneto(mojo končno so nekoč pogosto uporabljali v studijih za monitoring) in kje so glasbeniki stali med snemanjem, na nekaterih posnetkih celo kako je pevec oddaljeval mikrofon od ust in kako so med glasbo dodajali delay, reverb ali echo na starih posnetkih.

In slabši in večkrat pretvorjeni posnetki, od takrat zvenijo preprosto bolj ali manj "plenkasto" napram dobrim in odličnim, ker pa so lampe v tube DACu fenomenalno "zvočno bogate in neverjetno dinamične"(trditev parih prijateljev, ki si lastijo enake lampe) jim te "vdihnejo" nekaj od tega kar so izgubili.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
... hja saj sem se morda malce nareodno izrazil.
Sedaj ko imam toliko albumov na "dohvat ruke" (ker so na hard disku in Squeezebox-u), sem kar naenkrat začel poslušati bistveno več različne glasbe kot kdarkoli prej, in ugotovil - ko sem po dolgem času zopet preposlušal precej starih albumov, da enostavno na novem sistemu niso poslušljivi.

Flace sem delal po nastavitvah ki jih je podal Audiofill in so vredu - problem je v mojem sistemu ki očitno ni sposoben pokriti različnih zvrsti glasbe.

Mislim da me je na mojo žalost Before dobro razumel.

Mogoče bi moral zastaviti vprašanje drugače:
Ali dober sistem reproducira različne zvrsti glasbe enako dobro oz, ali za različne zvrsti glasbe potrebuješ različno sestavljene sisteme.

Najbrž v skrajnostih - ja, ampak generalno bi dober sistem predvajal klasično, jazz ter rock glasbo enako dobro. Vsaj tako se mi zdi.

... nimam pa izkušenj.

Meni se dogaja enako, kar imam SBja.
Neko povsem novo doživljanje glasbe.
Za solidno reprodukcijo orkestralne klasike je močan ojačevalec skoraj pogoj.
Za manjše klasične zasedbe, al capella jazz pa ne.
Nekaj ekstra boš pridobil z boljšim napajalnikom za SB(globlji, preciznejši bas, izrazitejši instrumenti), kvaliteten zunani DAC zvok SBja in sistema zelo lepo "pošlihta".
Nazaj na vrh
megane

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:

Iz dreka v marmelado Smile
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matjaz o kakšnih nastavitvah govoriš, pri izdelavi FLAC-ov.
Sem začetnik, pa me zanima, a je treba s FLAC-om še kaj naredit.Tudi meni zvenijo tako kot opisuješ, le da imam jaz poceni predvajalnik (WD) in je to najbrž razlog.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu