Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prvi resni zvočniki in ojačevalec?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gre se samo zato da so bookshelfi dovolj zmogljivi za manjšo sobo, ter ponavadi cenejši. To z izkoristkom pa je ponavadi res.

Jaz sem preden sem zamenjal imel sistem sestavljen iz Yamaha RXV-440, Yamahinega suba, ter JBL bookshelfov. Vse skupaj se rabljeno dobi že za manj kot 500€. Pa je za rock, metal ter kak štanc sekalo kot pri norcih... In sem bil res zadovoljen. Ni pa bil to sistem z veliko detajla.

Toliko v razmislek, kot ena ideja...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 18:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsem, ki ne verjamete, da lahko bookshellfi posekajo marsikateri floorstand zvočnik, priporočam, da se zmenite z Audiofillom, pa vam bo pokazal, kaj delajo Mark&Danieli. Toliko basa, kot ga dajo ti malčki iz svojih dimenzij, ne dobim jaz na mojih DALI-jih. Pa čeprav so moji zvočniki vsaj 8x cenejši kot M&D.

Mislim da ni vse v velikosti.

PS: pa nočem bit pameten, to je samo moje razmišljanje

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
djpiky

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pol bolje vzeti kaj manjšega?

Fantje prosu bi za kak konkreten predlog , drugače grem pa u sredo malo poslušat da vidim sploh kako in kaj
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 22:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:
Vsem, ki ne verjamete, da lahko bookshellfi posekajo marsikateri floorstand zvočnik, priporočam, da se zmenite z Audiofillom, pa vam bo pokazal, kaj delajo Mark&Danieli. Toliko basa, kot ga dajo ti malčki iz svojih dimenzij, ne dobim jaz na mojih DALI-jih. Pa čeprav so moji zvočniki vsaj 8x cenejši kot M&D.

Mislim da ni vse v velikosti.

PS: pa nočem bit pameten, to je samo moje razmišljanje

Lp, G

Saj vsi verjamemo to. Gre se samo za to, da cenejši bookshelfi nimajo basov, dražji imajo... Smile
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 23:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekateri se razumemo! Smile
Sam sem pristaš velikih floorstandov, a vseeno rečem dvoje:
-neverjetno, kaj iz sebe uspejo spraviti tudi mali bookshelfi! Shocked
-neverjetno, kako so lahko tudi dragi! Embarassed
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na Ljubljanskem sejmu se zadnja leta predstavlja tudi podjetje PMC. Kar se tiče basa in majhnega zvočnička je njihov DB1 definitivno eden najimpresivnejših izdelkov v svetovnem merilu.

Vzemite si čas in zahtevajte od prodajalca (CRO), naj vam demonstrira in pokaže njihov transmision line (lansko leto so prikazali zvočniček v prerezu).

PMC DB1
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Nekateri se razumemo! Smile
Sam sem pristaš velikih floorstandov, a vseeno rečem dvoje:
-neverjetno, kaj iz sebe uspejo spraviti tudi mali bookshelfi! Shocked
-neverjetno, kako so lahko tudi dragi! Embarassed

Tudi mene zanimajo izključno floorstanderji z vsaj 180 cm višine!
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno se še odločamo katere zvočnike bomo imeli v naši sobi, opcijo imamo tudi PMC. Vsi člani, ki se bodo odeležili HI-FI Showa bodo imeli možnost testiranja tudi kakšnih njihovih domačih zadev. Preden bomo sistem predstavili na showu, ga bom predhodno postavil doma, da vidimo kako deluje v slabih pogojih Very Happy
Have a nice Day

Matt
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 07:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PMC meni osebno sicer zvokovno ne ustrezna v nulo. Katere so pa še ostale alternative? Kak mali ProAc?
Nazaj na vrh
djpiky

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 27, 2008 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo dons sem šou poslušat te zvočnike. Meni so odlični, poslušal sem tudi dali concept 6 ampak me je jamo s606 bol ipresoniral. Zato sm se odloču definitivno bom kupil jamo s606. Zanima me še kater ojačevalec naj kupim za te zvočnike. V trgovini sem poslušal na denon 1508 in se mi sploh ni zdelo slabo. kaj vi priporočate? Bolje uzeti onkyo sr505 al denon 1508? Še kakšen drug predlog?
Nazaj na vrh
djpiky

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 17:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam še eno vprašanje glede zvočnikov. Koliko stran mora biti postavljen zvočnik (v tem primeru jamo s606) ki ima woofer na strani da to ni moteče. Zanima pa me še koliko stran od zvočnika bi naj sedel poslušalec da se lahko zvok razvije tako kot se more? Še kr me zanima kaj bolje uporabiti poleg jamo s 606. onkyo 505 ali denon 1508?

Hvala za odgovre!
Nazaj na vrh
lokomotiva

Pridružen/-a: Pon Avg 2008 13:58
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 07:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem jaz pred slabim letom začel z izbiro receiverja sem si "izbral" nekatere kriterije
- pred dobrimi 20 leti, ko sem prvič slišal za receiver je "veljalo", da so ONKYO kvalitetni, vendar za tiste čase cenovno nedostopni
- izbiral sem med firmami ONKYO; YAMAHA; DENON
- po brskanju po internetu (poglej www.idealo.de ) in tehtanju kriterijev CENA-TESTI sem se odločil za ONKYO 505
- nekdaj je "veljalo" , da je komponenta kvalitetna in tudi primerno draga, če je imela čim večjo težo (kilogramov).Ne vem če to velja še danes
- ker si novi izdelki zelo hitro mislim, da je takrat ONKYO 505 imel že HDMI vhod in 7.1 ojačevalec ZA PRIMERNO CENO. Mislim , daje denes zadeva že drugačna
- razmisli, če res rabiš receiver 7.1 (kar pomeni da boš "moral" v prostor namestiti 7 zvočnikov + subw)
- Če boš v prihodnje kupil tudi bly ray predvajalnik, ki predvaja prostorski zvok po 7 kanalih je nabava smiselna.
- kar se zvočnikov tiče , kombinacija ONKYO+JAMO igra odlično.Tudi z brsaknjem po nekaterih forumih večina "priporoča" to navezo

POGLEJ MOJE SPOROČILO V ZS
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

djpiky je napisal/a:
Imam še eno vprašanje glede zvočnikov. Koliko stran mora biti postavljen zvočnik (v tem primeru jamo s606) ki ima woofer na strani da to ni moteče. Zanima pa me še koliko stran od zvočnika bi naj sedel poslušalec da se lahko zvok razvije tako kot se more? Še kr me zanima kaj bolje uporabiti poleg jamo s 606. onkyo 505 ali denon 1508?

Hvala za odgovre!

Za to pa bo treba nekaj fizičnega dela in časa - namreč to moraš sam ugotoviti z preizkušanjem. Za začetek postavi zvočnike vsaj pol metra metra od zadnje in kolikor le ti omogoča prostor od stranske stene (zvočnika morata biti kljub vsemu kakšne 2,5 do 3 metre eden od drugega). Če se ti bo bas zdel predominanten in nejasen, oddalji zvočnika kakšnih 20 cm vstran od kota in ponovno poslušaj. To ponavljaj vse dokler se ti ne bo zdelo dovolj dobro (bolj definiran bas in lepo zlit z ostalim delom glasbe). Kdaj bo tako, pa je tvoja presoja. Nimamo vsi enakih ušes.

In še ena stvar: tudi sam imam takšen sistem zvočnikov (infinity kappa 600) in bass zvočnik mora biti obrnjen na notranjo stran sobe. Torej se bas zvočnika gledata. Nekateri proizvajalci pa postavijo bas zvočnik tako da ta gleda proti stranski steni. Na samem zvočniku je za serijsko številko ponavadi še črka L in na drugem R - to ti pove kako je predvidena postavitev. Če je pri tebi slednja postavitev in se ti kljub pomikanju zvočnikov proč od sten ne zdi dober zvok in ti zmanjka prostora za postavitev še bolj navznoter sobe, potem poskusi zamenjati levi in desni zvočnik med seboj (bas zvočnika bosta obrnjena eden proti drugemu).

Upam da sem napisal dovolj razumljivo in da sem ti vsaj malo olajšal delo.
Za boljšo predstavo si v moji galeriji (naslovna fotka) poglej kako imam jaz postavljene zvočnike.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
djpiky

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lokomotiva žal nimam nobenga tvojga sporočila v ZS. In ne ne potrebujem reciver za 7.1 zvok, zaenkrat samo stereo, po vsej vrjetnosti pa bo nekoč iz tega nastal 5.1 sistem.
Nazaj na vrh
djpiky

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2008 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kje lahko kupim receiver onkyo tx-sr 505 v okolici celja oz. lj oz. če pošljejo po pošti pa da imajo pošlihtano glede garancije, kajti na netu ne najdem kaj pametnega da bi ga prodajal?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu