Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dabiblo
Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 165 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2024 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
Če že kateri radio poslušam je to Mother earth jazz radio - priporočam. Kakovost je hires, je free, poslušam prek vtunerja na Lyngdorfu TDAI 1120 in nimam pripomb.
Link do postaj: https://motherearthradio.de/en/
Ne vidim pa sploh smisla poslušati neko radio postajo, če imaš Tidal, nastaviš komad ki ti štima, izbereš radio tega komada in algoritem izbere glede na izbrani žanr, izvajalca itd. izbere playlist in je to to...5 sekund dela, svet je lepši. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
habo66
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1100 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2024 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predloge glede radijskih postaj
No, Tidal ima res to fino rešeno, ampak, kdaj je playlista samo 40 komadov, kdaj 100, pa sčasoma začne ista zvrst presedati. Ja, uporabljam to zelo pogosto, ampak dam si pa tudi Radio Paradise, ki je meni res top, zelo širok spekter zvrsti, mogoče bolj na indie stil generalno, ampak všeč mi je, da redko slišiš najbolj komercialni komad iz plate, največkrat so to manj znani, pogosto še boljši. Pa flac je in free.. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6083 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2024 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima nekaj drugega.
Že samo kadar pritisnem eno tipko klavirja se odpre fascinanten svet zvenenja in izzvenevanja pa kadar godec potegne lok samo enkrat preko strun se zgodi isto...
Uživam v teh zvokih in trošim denar za to. Samo za to.
Pa si danes zaželim da mi nekdo igra na klavir in da se topim od užitka kako me to prevzema, vibracije me preplavljajo in duša mi je v sedmih nebesih.
Ni tega zvenenja in izzvenevanja ...briga me. Pa naj igra kdorkoli karkoli.. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
dabiblo
Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 165 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2024 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
@ambasador, daj to malo razčleni še za takšne, ki ti ne moremo videti v glavo kaj si mislil z napisanim . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1622 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Nov 13, 2024 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Malo za šalo in malo zares.
_________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LightBit
Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2443 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Nov 13, 2024 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
Dobra. S tem da CD verzij je več, pa vsaka je malo drugače spolirana in našponana. Potem pridejo pa še streaming izvedbe, ki nadaljujejo CD tradicijo poliranja in botoksa. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bwaze
Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 437 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2024 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
Pa pri CD-jih je bilo vsaj malo vpogleda v to, kaj se s posameznimi izdajami dogaja - a gre za remasterje, nove mikse itd. Pri spremembah za streaming nikoli ne veš, kje si, ker kompresirajo dinamiko, "izenačujejo" levele posnetkov za predvajanje naključnih, dodajajo svoj lasten ščepec miksanja, da so bolj všečni iz poceni slušalk ali bluetooth zvočničkov... In je o tem tudi zelo malo debate. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JAZZZ
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2772 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2024 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
ck je napisal/a: | Malo za šalo in malo zares.
|
Manjkajo "original" trak, koncert... Že vinil je kompromis... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6083 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2024 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
Med iskanjem informacij za hi-res strimanje preko iPhone naletim na dobro leto star članek Darko Johna:
https://darko.audio/2023/08/when-hi-res-audio-cant-compete-with-vinyl/
V precep je vzel Talking Heads - Stop making sense
Povzeto - prvi CD iz leta 1984 je imel DR14, ponovna izdaja 1999 DR11 in zadnja lani DR9 in ta je na voljo za strimanje v formatu 24bit/44.1
Ker so istočasno z zadnjo lansko redukcijo izdali tudi LP, ga je iz radovednosti (ma verjetno je prej poslušal in mu je zasmrdelo) ripal iz gramofona v digi format in dobil DR13!!
Tudi zvočno primerjavo je naredil, kjer izpade LP bolj mesnat (haha, se spomnil na GoldProf) - to je tisto, zaradi česar avdiofili norijo za R2R DAC-i,
pa tudi limite kot je ta, da base izpod 150Hz naredijo mono, pa roll-off iznad 15kHz.
Zaključi da, če hočeš dinamiko, je tu LP.
Hm, smo 2024 in se moramo ubadati s tem... tehnično bi lahko poceni digitalije imele vgrajeno avtomatsko kompresijo, hifi pa z možnostjo izklopa ali vklopa za recimo nočno poslušanje. Posnetke pa bi pustili pri miru.
---------------------------------------------------
V taki situaciji me zaenkrat bolj zanaša na hi-res wireless variante strimanja, ne bom izgubil dosti. Dinamike sigurno ne, je že vse ožeto.. Je pa vsaj praktično do kraja.
Sem nanjušil Sony Walkman-e. Zgleda smešno, ma ta dražji je krepko preko 3 tisočake, drugi za njim 1,2 k eur in tako naprej oziroma nazaj. Za top model se sliši okoli da ni samo cena, je tudi zvočno zelo vreden. Ćemo videt, input, input..
Za iPhone pa ima Darko tudi svoj komentar, njihov hi-res je bolj tako-tako
https://darko.audio/2021/06/apple-musics-hi-res-streaming-is-a-bit-of-a-mess/ _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
twom
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47 Prispevkov: 227 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 19, 2024 18:31 Naslov sporočila: |
|
|
Bwaze je napisal/a: | Pa pri CD-jih je bilo vsaj malo vpogleda v to, kaj se s posameznimi izdajami dogaja - a gre za remasterje, nove mikse itd. Pri spremembah za streaming nikoli ne veš, kje si, ker kompresirajo dinamiko, "izenačujejo" levele posnetkov za predvajanje naključnih, dodajajo svoj lasten ščepec miksanja, da so bolj všečni iz poceni slušalk ali bluetooth zvočničkov... In je o tem tudi zelo malo debate. | Nič novega pod soncem.
Če pogledaš kakšen dokumentarec kako so včasih (70. leta) snemali glasbo..., v studijih so ušesa tiščali na avtoradijske zvočnike priključene na avtoradije in na zvočnike prenosnih kasetofonov, kjer je folk večinoma poslušal glasbo in so tjunal komade, da so se na teh "sistemih" dobro slišali. Kakšni basi pod 50 Hz in visoki toni nad 12 kHz.
Pa seveda najbolj enostavni akordi, ki grejo sami od sebe v ušesa. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|